Allting är relativt

Såhär såg det ut på Ica Maxi i Solna idag: 





Det är "svenska" tomater till vänster och "ekologiska" till höger, priserna anges som 29,90 kr/kg för de svenska och 29,90 kr/st för de ekologiska. Vid en snabb koll ser det alltså ut som att tomatsorterna kostar lika mycket, men kilopriset för de ekologiska är nästan dubbelt så högt som för de svenska. 

Så ser det ju ut i var och varannan affär, och jag tycker det är fel. De flesta av ICA:s kunder är säkert kapabla att snabbt själva identifiera prisskillnaden om man tycker det är viktigt, men det kommer alltid finnas en fraktion som av olika anledningar inte kan göra det. Jag tycker det är småaktigt att ta till sådana här knep. Att höja omsättningen är toppen, men inte om det sker på bekostnad av människor som inte kan göra ett medvetet val. Dessutom ska man inte behöva titta en extra gång för att få en rättvisande bild av varans pris. Om man som säljare är säker på sitt erbjudande och tror på sin kvalitet behöver man inte ta till sådana knep för att sälja.


//Helene


Kommentarer
Karin Bergström

Ica Maxi där jag handlar har MASSOR med fultrick för sig. Ex sprider på frysvaror i olika frysar så man får ränna runt om man vill jämföra priser, styckepris med stora siffror och kilopris med mikroskopiska siffror, speciell exponering av en vara i en viss förpackning, och så går man till ordinarie ställe för varan och upptäcker att det är lägre kilopris på en mindre förpackningsstorlek av samma vara.

2014-10-14 @ 22:57:22


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0