"Att åka till 5 Terre utan att vandra är som att åka till Maldiverna utan att bada"

Vaknade imorse med träningsvärken från helvetet. Var så hänförd av alla intryck under gårdagens vandring att jag  glömde att känna efter, har likt en stelopererad stapplat fram längs gatorna i Portofino idag. Att vandra mellan byarna i Cinque Terre är motionsmässigt som att tillbringa sex timmar utan paus i trappmaskinen på Friskis, men här motionerar man på slingriga stigar mellan tusenåriga terrassodlingar och citronträd och det doftar fukt, jord och klorofyll. Vandringsstigarna är indelade i blå slingor som är lättare och röda som är svårare, vi testade båda men slår ett slag för de röda, mest för att man får ha dem för sig själv. 


Vi gick blå linje mellan Monterosso och Vernazza.

Och röd mellan Riomaggiore och Manarola. Man kan tro att stigen planar ut runt kröken, men det bara fortsätter uppför, och runt svängen därefter ännu mer uppför.


Där nere ligger Manarola.


Mellan husen i Manarola.

Idag åkte vi till Portofino som ligger ett par timmars resa västerut. I Portofino tittar man på yachter och dyra bilar och äter lunch på någon av uteserveringarna i hamnen. Nutellaglass på Calata 32 är också ett tips. Efter några timmar där reste vi med båt mot Vernazza igen. Imorgon åker vi vidare mot Florens.




//Helene



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0