Läst och sett i veckan

UG:s reportage om att det luktar korruption om Sjöfartsverkets miljardaffär gällande sju räddningshelikoptrar med tillverkaren Agusta Westland. Viktigt och bra att tveksamheter i efterlevnaden av LOU granskas, och pinsamt för de inblandade. Enbart Sjöfartsverkets Lars Widells intervjuinsats gör det här reportaget sevärt. Vem mediatränade honom??

Elaine Eksvärds blogginlägg om att hon upplever att folk har svårt att skilja på sak och person när hon väljer att vara öppen med att hon avföljer "plutmunsuppdaterare" i sociala flöden. Det vill säga, hon uttrycker att hon ogillar plutmunsbilder, inte de som tar plutmunsbilderna, och det låter ju vettigt. Men så läser jag hennes kommentarsfält och får många bra argument för att det kan uppfattas som att hon genom detta ser ned på en stor grupp människor och att det blir ännu en i raden av syrliga åsikter som rör vad unga kvinnor gör och hur de ser ut (plutmunsfotograferna utgörs företrädesvis av unga kvinnor). Jag själv tror att plutmunsbilder är ett symptom på värderingar i samhället som ofta lägger oproportionerligt stor betydelse vid kvinnors utseenden i förhållande till deras person och kompetenser, att man väljer att avfölja kan vara ett uttryck för att man inte vill vara en del av det. Jag tycker Elaines inlägg och kommentarsfält här är ett lysande exempel på att det finns två sidor av myntet i det mesta. Bra att tänka på, både privat och på jobbet!

Info i Metro om skägginnehåll. Mer felkaliebakterier i skägg än i toaletter? Hur har de hamnat där? Nej, den här undersökningen måste vara köpt av ett rakhyvelföretag.

Nyhet i SVD om att SL:s VD Anders Lindberg har snattat korthållare i Hongkong. Ger ungefär samma känsla som skäggartikeln ovan av att "det här kan inte stämma". Men då Lindström blivit avstängd från sin tjänst till följd därav så kan det nog dessvärre vara så att en 60-årig VD med ett par miljoner i årslön visst kan tänka sig att snatta korthållare i Hongkong. Maxstraff för stöld i Hongkong är inte direkt några dagsböter. Dumt gjort.

//H


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0