Snabbt, nyttigt, ekologiskt, varierat

Linser kan vara det perfekta bränslet. Det är så galet gott och enkelt och så går det att variera, perfekt att göra en stor laddning att leva på ett tag om man inte har lust att lägga så mycket tid på matlagning, till exempel i veckorna. Jag gör en stor linsgryta på söndagarna ibland och sedan varierar jag den i veckan, ungefär såhär:

Söndag: Linsgryta, pasta och parmesan 
Måndag: Linssoppa -späd grytan med buljong, ner med extra grönsaker
Tisdag: Linsgryta med naan -i med en tetra kokosmjölk i grytan (men bara i den del av grytan som ska ätas med naan) och ngn dl mandelmjöl om det finns hemma, köp färdigt eller baka eget naan 
Onsdag: Linsgryta med ris eller quinoa
Torsdag: Linspaj -ner med linserna i ett pajskal, toppa med Västerbotten
Fredag: Linstacos -krydda upp med extra spiskummin, socker och salt och använd linserna istället för köttfärssås

Receptet kan se ut ungefär såhär:

Stek fyra gula lökar med kryddor, i med en massa tomatpuré, stek ett tag till. I med ett paket linser, krossade tomater, kanske två buljongtärningar och lagom mycket vatten. Rivna morötter passar bra också. Krydda med vitlök, salt, lite vinäger och kanske en msk socker. 


Jag gick bananas i kryddhyllan redan i söndags och körde indian style med bla kanel, ingefära, spiskummin mm. Ett tips är dock att göra en neutral grund och krydda upp den efterhand.


//Helene



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0