Ingefära

Bäst att lyda sin bästa vän när det kommer till hälsan. Ingefära is the shit. Så inte nog med att det är ingefära i huskurerna jag pimplar så jag vill kräkas. Utan körde även på ingefära till middagen ikväll, iform av sushi! Mums!


När man är svag får man välja mat. 

//Emelie 

Shoppat loss

Haft en mysig dag på stan tillsammans med en tjejkompis. Gick i affärer, lunchade på NK, pratade om livets angelägenheter. Shoppade loss på Filippa K bland annat, tre nya plagg blev det.



Skyltningen på NK drar folk.



Pyntat!




Märten gillar räksmörgås :)


...och titta vad som stod i ugnen när jag kom hem: 

Älskar doften av nybakat!



Ikväll ska jag ha spa för min lilla skatt. Har köpt lite extra fint godis till henne, dentasticks, ett balsam som är mjukgörande och bra för pälsen, salva att massera tassarna med. Det är Märtas kväll helt enkelt! 


//Helene

Bouillabaisse på Grossmanns

Igår kväll blev det middag på Grossmanns. De har en bouillabaisse som är grym så vi går dit ibland. Märta fick tryffelkorv, garanterat den godaste hon ätit :)









//Helene

Mer hårinspo

Fyller på "paddan" till frissan nästa vecka med hårinspo. Den här gången är det bloggaren Lisa Olsson som får stå för inspirationen!
 
 
 
Alla bilder är hämtade från : http://imnext.se/lisaplace
 
//Emelie
 

Dagens last

En bra sak med den här årstiden är apelsinerna. Idag har jag redan hunnit klämma i mig dem på bilden. Och jag vill ha ännu mer!


Dagsintag!


Förresten, var med och tävla, se inlägg nedan! 

//Helene

TÄVLING TÄVLING!!!!!

Då var det dags! Den första tävlingen i Fröknarna Faluns blogg, Som ni ser behöver vår design på bloggen ordnas till, eller hur? Så om DU ordnar vår bloggdesign så vinner du förutom länkning till din blogg här också den här Filippa K tröjan i storlek M (passa även S) ;
 
 
Så det DU behöver är att ordna en design som passar Fröknarna Falun, länka till den här tävlingen på din blogg, instagram och facebook, ju fler, desto bättre och skriv en kommentar här så vi hittar till just DIG och den design du gjort. Tävlingen avgörs nu på söndag 1/12. Så bara sätta igång och tävla!!!
 
// Emelie och Helene

Allt om kryssningen!

Lyckats ta mig från sängen till soffan och nu ett varmt skumbad! Vad passar då inte bättre än en liten redogörelse om kryssningen som var för 1 vecka sedan! 

Vi startade med buss kl 10.10 från Falun. Alla var taggade och på glatt humör. Efter ett stopp i Heby var det dags för lite tetra och plastmuggar. 


Skål! Och så blev det lite lekar i form av saker man inte visste om varandra, mycket bra idé och extremt kul! 


Framme i Stockholm! Vi hade lite tid över så.... 




Det blev en sväng på Söder på en mysig krog. 


Sedan blev det att stiga på båten, leta upp hytten och snabbt göra sig iordning för julbordet! 


God mat, utspätt vitt vin och diverse snapsvisor, vi var kungar! 


Razzer i massor. Let's party! Här laddas det för kareoke! 


Kollegorna går all in, jag nöjde mig med att heja på :) Sen jäklar öste vi!!!!!!! 







Sen var klockan redan 04,00? Dags för lite kvällsmat 

Sen var inte festen slut för det, vi härjade vidare i hytterna tills klockan var 06.15 .....

Dagen efter blev det lite frukost med fin utsikt 




Självklart även shopping i taxfree. Det är ju ett måste :) för att sedan hänga lite mer i hytterna och avsluta med en bussresa hemåt till Dalarna igen. 

Var verkligen en superkul resa. Här kommer lite plus och minus: 

Plus 

Maten, fräsch och god
4 rums hytt, vem bryr sig? Funkade toppen, vi var ju knappast där så mkt. 
Att åka med kollegorna, toppen! Tror verkligen sånt här gör gott för stämningen och man får gemensam minnen att prata om.
Att åka på kryssning är billigt och lätt ordnat! 
Mina kollegor är toppen, i love you all! 

Minus 
Okej jag är kanske lite fin i kanten. Stureplan och kristallkronor är min grej och en kryssning såhär bara för att? Nej, det är ganska skabb? 
Det vita vinet vid julbordet, det var utspätt! 
Tragiskt att se dagen efter att det första vissa människor gör är att gå till baren...

Det här är som sagt min syn på kryssningen och jag ser redan fram emot nästa roliga grej med jobbet ---> julbord på torsdag. Åter till att kurera mig igen! 

//Emelie 

Juiceverket

Juiceverket är ett tips om man vill ha ett alternativ till fika eller lättare lunch. Alltid fräscht och nyttigt och så kan man välja att pimpa juicen med till exempel alger. Jag trodde bara det fanns i MOOD-gallerian, men det finns faktiskt ett ställe till alldeles vid mitt jobb!

 
 


 


 
 


 
//Helene

Emelie erkänner!

Jaja, jag erkänner, jag är totalt fast och beroende av att kolla på:
 

 
Bilden är tagen från www.google.com
 
//Emelie

Fintröjan

Sovmorgon idag! Märta fick ha fintröjan till dagis.


Så duktig att gå i trappor numera!


//Helene

God morgon tisdag!

Vaknade innan klockan ringde idag! Den står på 05.00 för den som undrar när jag jobbar dag. Sitter här med lite varm nyponsoppa innan jag ska lufta Tyson och sen åka till jobbet. Idag efter jobbet blir det att vara hästvakt igen, yes! Älskar att vara i stallet och tar chansen så fort jag får den. Rut står på schemat idag. Blir en sväng i ridhuset och lite dressyr :) 


Frukost på kryssningen, jag och min kollega Carro kör på smörgås och cola, haha! Sen Sofia med sitt kaffe. Fortfarande förkyld efter resan. Fortsätter kurera mig ..... 

//Emelie 

Solokväll

Ben & Jerry's och Ensam mamma söker är kvällens givna kombo! Sambon är på konferens och Märta är dagistrött (en grad över medvetslös på vakenskalan). Så jag kör solokväll!



Aldrig testat den här smaken förut, men allt med choklad och jordnötter är ju gott?!


 
//Helene

Bokat tid

Emelie har varit effektiv på morgonen eftersom jag jobbar eftermiddag/kväll. Storhandlat, beställt tid hos frisören tills nästa vecka och provat bilselen till Tyson som passade! Wiho! Tummen upp för mig själv. Fortfarande krasslig, halsen är jag hes i och förkylningen är ett faktum igen. Men bara att köra på och kurera samtidigt! 

//Emelie 

Att åka liten tantbil

Skulle ljuga om jag påstod att min bil var en racer, den är snarare en liten tantbil. Som jag älskar. Tantbil eller inte så åker Tyson ofta med mig. Bur är knöligt och svårt att få plats med. Samt vill jag inte att han ska sitta direkt på tyget på stolen heller. Därav köptes detta in igår; 


Pläd - Jysk 
Bilbälte för hundar - Dogman

Hoppas pälsbollen gillar det här nu :) 

//Emelie 

Morgonkaos

Puh, vilken morgon! Ester och Märta har bråkat mest hela tiden och eftersom Märta är så liten fortfarande vågar jag inte lämna dem ensamma. Simultankapacitet har jag så det räcker i alla fall, för både Märta och jag var redo för dagis och jobb i tid. Kan ändå inte låta bli att associera lite till det här klippet:
 
 
 
 
 
//Helene
 
 
*Klipp: http://www.youtube.com/watch?v=TLa1jmD0S18

Snö of Sweden

Lär ju ha något fint i öronen om dagarna. Älskar Snö of Sweden. Heléne gav mig faktiskt ett jättefint halsband när jag tog examen som var just Snö of Sweden. Nu ska jag prova örhängerna. Blir intressant :) älskar allt om glimmar och glittrar :) 


//Emelie 

Förlänger tävlingen!

Förlänger tävligen om Filippa K tröjan en vecka till! Enjoy!! 


//Emelie och Heléne 

Dagen efter

Måste erkänna att jag är lite sliten efter kryssningen. Ömmande hals (man får det om man skrik/sjunger med i massa låtar och pratar en massa) och en blå fotled (folk som måste hoppa in i en på dansgolvet) annars mår jag fint. Kurerar mig med varmt te och högläge på foten. 

Dagen började med sovmorgon. Sen blev det en shoppingtur, ska visa er sen! Eftermiddagen/kvällen har jag spenderat i stallet. Underbart! Varit hästvakt åt Carro <3 


Carro står och myser <3 lilla gumman så himla duktig! 


Tyson tror han är vakthund. 


Inga problem med Tyson i stallet. Han roar sig själv ;) 

//Emelie 

Få koll på näringsinnehåll med din egen müsli!

Jag brukar göra egen müsli! Jag har hållit på ett tag, så jag har hunnit med några varianter genom åren men oftast kryddar jag den med kanel och kardemumma och så sötar jag med honung innan den rostas i ugnen. Idag hade jag i dinkelflingor och havregryn, solrosfrön, linfrön och pysillumfrön, paranötter, mandel, hasselnötskärnor och kokos.

 

Gör man egen müsli är det lättare att ha koll på näringsinnehållet. Ett av mina ”favoritspårämnen” är selen. Selen i rätt mängder befrämjar vår produktion av hormoner som gör att vi mår bra (serotonin bland annat), och dessutom kan det skydda mot cancer. Selen finns i åtminstone dinkel, havre och paranötter! När müslin svalnat klipper jag aprikoser över. Aprikoser är gott och dessutom innehåller det järn, alltså bra för kroppens syretransport och för att bibehålla en bra prestationsnivå. Ett lite nyttigare sätt att söta på alltså.


Ett tips är att rosta den ganska hårt, det brukar bli godare då!



Eget!

 


//Helene

Snö i Falun?

Är det snö i Falun? 


Nej nej, bara snökanoner på Lugnet området! 

//Emelie 

Överlevt kryssningen!

Kryssning? Drinkar? Dansa in på småtimmarna? Är klockan 04.30 nu? Efterfest? 


Haft såååååå otroligt roligt med mina kollegor. Ja, jag lever, knappt ;) ligger i ett skumbad nu efter lite lasangemiddag. Sen blir det soffan och ja, update om det här kommer, lita på det! 

//Emelie 

En lugn lördag

Igår kväll var det middag med jobbet i Uppsala. Det blev en del summeringar från senaste konferensen i Slovenien och Frankrike som jag var otaktisk nog att missa. Fantastiskt trevligt iallafall, och vad många fina bilder de hade med sig hem!

 

Det blev sent igår så idag bestämde jag mig för att bara ta det lugnt. Sova länge, gosa med Märta, ta en långpromenad eller göra absolut ingenting. Vid lunch var väskan packad med kaffetermos och finska pinnar och vi åkte ut till Judarskogen i Bromma, ett naturreservat med många spår från istiden. Det är ett litet naturreservat, ca 90 hektar om jag inte minns fel, fantastiskt vackert och för den som är geologiskt intresserad är det såklart lite extra :)

 

 

 

Frusen!

 

 

Morän.

 

 

Märta har bestigit ett flyttblock.

 

 

//Helene

Kallt

Kylan har kommit till Dalarna. I torsdags när jag jobbade kväll så gick jag en pw med Tyson. Brukar gå ca 6-7 km. Perfekt start när man jobbar resten av dagen. Man piggnar i! Temperaturen stod på minus men vad gör det när är så vackert? 


Sitter på en buss med mina kollegor på väg till Stockholm och Åland nu. Alla är laddade, så nu kör vi :) 

// Emelie 

Med solen i ögonen

Igår var det så vackert och soligt väder när jag åkte till jobbet så solglasögonen åkte på. Kallt men vackert! Nu taggas det kryssning, resväskan är så gott som färdigpackad. Imorgon åker vi! Kommer nog bli en resa jag sent lär glömma ;) 


Solglasögon - Åhléns Stockholm
Mössa - Bubbelroom Outlet 
Jacka - Five Seasons 
Halsduk - Kappahl 

//Emelie  

Att göra något bra

Jag som älskar mode ramlade över detta armband från Matthew Wiliamson for Lindex. Tyckte det var så fint och pengarna går till något bra. Sagt och gjort, nu är det mitt :) mitt rosa band! 




//Emelie 

Lunch på Tures

Jag har varit duktig och tränat mycket den här veckan så idag vilar jag. Lunch blir det på Tures i Gallerian med en gammal kollega. Bästa lunchstället och bästa sällskapet!
 
Två av mina favoriträtter på samma dag, blir svårt att välja. Men jag tror det blir raggmunk!
 
//Helene

Fullmåne

Den här fullmånen lyste på mig och Tyson sent igår kväll på vår lilla promenad. Sägs att man sover sämre när det är fullmåne? Gör ni det? Jag känner inte av det alls faktiskt. 


Fullmånen igår kväll. 

//Emelie 

Att belöna sig själv

När livet leker på och jag gör bra saker ifrån mig tyckte jag att jag var värd denna;
 
 
Denna svarta skönhet är från Nelly.com/se och är en Filippa K klänning. Ni hittar den här; http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/klänningar/filippa-k-676/classic-jersey-dress-670034-14/
 
Älskar som sagt märket Filippa K, det är bra och stilrena kläder som har grym hållbarhet.
Den kommer sitta perfekt på kryssningen, bara hoppas den hinner komma på posten :)
 
//Emelie

Halka

Det börjar bli halt på våra vägar här i Falun lite då och då så fort minusgraderna kommer fram efter regniga dagar. Otäckt! Ogillar att jag självklart är ute på tider när det är just halt. Så att kolla temperaturen står alltid som prio nu här hemma! 


En kväll bland garagen här hemma. Ni ser det kanske inte här på kortet men det verkligen glittrade i asfalten och glashalt var det. 

//Emelie 

Att känna sig glad

Jag känner mig så mycket piggare, starkare och på bättre humör än på länge. Mycket går min väg och roliga saker händer i veckan. Här får ni lite smakprov på mina lyckopiller just nu;
 
- Förkylningen är borta. Bara det gör att man blir piggare och orkar mera.
- Träningen går toppen, jag orkar mera och känner mig pepp, ska btw träna med en kollega imorgon också vilket blir jättekul.
- Tyson min älskade lilla pälsboll, han mår så mycket bättre efter ingreppet. Det gör mattehjärtat lyckligt.
- Känt mig pepp på jobbet. Det laddas för kryssningen till helgen :)
- En annan rolig jobbrelaterad sak har hänt, berättar mer för er sen.
- Försäkringsbolaget har hört av sig om bilen. Han som körde på mig erkände. Så skönt. En bit på väg nu.
- Hunnit ta igen mig och haft så kul i helgen, jag lever på det än, mina vänner äger!
- Livet är liksom bra överlag, och jag njuter, det kan vända så snabbt.
 
Ska få ha hand om denna sötnöt på bilden ovanför på söndag också :) Älskade fina tjejen, ska bli så mysigt!
 
//Emelie
 
 
 

Hårinspo

Snart är det december och kråkboet jag har till hår behöver ordnas till. Tycker alltid det är svårt. Vad ska man ha för färg? Hur ska man klippa det? Tur det finns folk som har det som sitt yrke. Brukar dock ALLTID ha med mig "paddan" med lite inspo-bilder om hur jag vill ha det ungefär. Hittade dessa bilder som jag gillar, Angelica Blick, Sveriges största modebloggare får stå för inspirationen.
 
Bilderna är hämtade från google.com och är som sagt från Angelica Blicks blogg.
//Emelie
 
 
 

Skyltning i Stockholm

Julen har kommit till Stockholm. Varje år de skyltar tycker jag det är tidigt, men det är ju faktiskt bara dryga månaden kvar. 












//Helene

Ester, Brutus och Diesel

När Märten anländer till dagis på morgnarna sätter hon fart på hela stället. Hon är kompis med alla, men bästisarna heter Ester, Brutus och Diesel. Vilken otrolig energi hon har, valpar är nog evolutionärt besläktade med evighetsmaskiner :)

Imorse såg det ut såhär:









//Helene

God frukost

God morgon, god morgon! Startar upp dagen med den här frukosten; smoothie med fil, hallon, blåbär och banan med en smörgås med messmör och avocado på. Skulle inte klara mig utan en bra frukost på morgonen, då skulle humöret åka ner i golvet ;) 


//Emelie 

Museet, Birger Jarlsgatan

Ikväll blev det middag på MuseetBirger Jarlsgatan. Man måste piffa till måndagarna ibland :)

 








//Helene

Triss i trosor

Införskaffade mig lite nya snygga underkläder häromdagen. Blev en ny bh och tre nya trosor. Kände att det var dags för något nytt. Min största shoppingflipp i underklädesväg var dock i somras när jag besökte Victorias Secret på New Bond Street i London. Helt crasy! Spenderade 3 timmar där ;) 


Dessa är dock från Lindex :) 

// Emelie 

Dagens lunch

Dagens lunch består av det här: lax, pasta och sallad :) som jag skrev förut har jag ett enormt sug efter fisk nu. För någon vecka sedan var det Nutella. Tur att jag varierar mig lite iallafall. Jag är som jag är, när jag har fått "cravings" på något går jag verkligen in för det till 100%. Sen klarar jag knappt att äta det ;) 


Dagens lunch består av lax :) 

Haha kanske får fenor av all fisk? Blir en liten sjöjungfru ;) passar perfekt i sådana fall för kryssning med jobbet väntar fredag till lördag den här veckan. Ska bli jättekul!

//Emelie 

TÄVLING! VINN EN FILIPPA K TRÖJA, GÖR EN DESIGN TILL VÅR BLOGG!

Då var det dags! Den första tävlingen i Fröknarna Faluns blogg, Som ni ser behöver vår design på bloggen ordnas till, eller hur? Så om DU ordnar vår bloggdesign så vinner du förutom länkning till din blogg här också den här Filippa K tröjan i storlek M (passa även S) ;
 
 
Så det DU behöver är att ordna en design som passar Fröknarna Falun, länka till den här tävlingen på din blogg, instagram och facebook, ju fler, desto bättre och skriv en kommentar här så vi hittar till just DIG och den design du gjort. Tävlingen avgörs nu på söndag 24/11. Så bara sätta igång och tävla!!!
 
// Emelie och Helene
 

Natur i Falun

De dagar jag inte gymmar eller kör pass så tycker jag att långpromenader är ett perfekt sätt att hålla formen. Falun har så många fanmtastiska naturområden. En av mina favoriter är tvåmilen i Stångtjärn, men det finns fler:
 
Källslätten -Trädgård från medeltiden som idag sköts av en ideell örening. Här är ett hav av vitsippor om vårarna!
 
Lugnet -Naturreservat med massor av fina spår som passar att både gå och springa i.
 
Kyrkbytjärn -Är man fågelintresserad är det hit man ska åka i ottan med kikaren och en termos kaffe.
 
Lunån -Natura 2000-område några mil utanför Falun med spår av gruvdrift.
 
Önsbacksdammen -Dammen har anor från medeltiden och är en del av det dammsystem som historiskt försåg gruvan med vatten. Helmysig skogspromenad runt sjön.
 
 
Idag blev det en promenad runt Önsbacksdammen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Helene

Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor till frukost kändes helt rätt idag!








  //Helene

New in!

Den här fina västen med pälskrage fick följa med mig hem. Letat efter en väst och lite fin pälskrage tackar man inte nej till. Gillar den skarpt. Från Gina Tricot! 


//Emelie 

Tjejkväll

Brukar alltid se till att hinna med ett par varv runt Tisken när jag är i Falun. Det är både vackert och flackt, och om man känner för lite uppförsbackar så ligger Kvarnberget intill. Idag kändes två varv helt lagom.

 


Eftermiddagsträning.




Ikväll blir det något glas vin med världens finaste Emelie och Kurbitsfröken! Längtar så efter att få träffa dem! Vi har en hel del att summera sedan senast vi sågs.  Mattes lilla skatt får stanna hemma under Tysons återhämtning efter kastreringen. Åh, ska bli så kul att träffa Tyson, nu var det ett tag sedan så jag tror att han har vuxit :)

 

//Helene

Trollet säger godmorgon

Nu har jag och trollet vaknat i mitt gamla flickrum. Nya lakan och frisk faluluft, jag och Märten har sovit som små prinsessor!











//Helene

Happy Birthday!!!!!

Idag fyller min bror år. Skickar ett stort grattis och hoppas din dag varit toppen. Kommer och firar och fikar med dig på söndag :) Så hipp hipp hurraaaa!!!!!!!!
 
 
Brorsan och Tyson i somras!
 
//Emelie
 

Tyson update

Tyson kastrerades igår som sagt och allt gick enligt planerna. Han får gå med tratt i två veckor nu och ta det lungt. Inga långa promenader, lek eller bus med andra hundar. Lite smärtstillande och antiinflammatoriskt på det. Sen så borde han vara på g igen!


Trött kille i mammas mans famn


Att bli opererad är inte kul...

//Emelie 

En strålande idé

Helene har fått en alldeles strålande idé:


Helene ska åka till Falun


I Falun väntar kusinträff för Märta då både Rakel och Walter är där. De har ju träffats en gång tidigare, och möjligen var Walter något mer begeistrad över lillkusinen än vad Rakel var. 


Rakel är inte riktigt lika frimodig som Walter är. Hon vet hur hon vill ha det, tycker om ordning och reda och kan dessutom vara riktigt dominant, egenskaper som fallit väl ut på dagis där Rakel får vara fadder vid inskolning av nya valpar. När jag ser hur hon är mot Märten förstår jag att Rakel genom skrämseltaktik skulle kunna skapa lugn i de flesta hundgårdar. Dock är Märta glad, nyfiken, social och orädd. En svårknäckt kombination för tant Rakel.
 

(Någon som är bra på blogg.se och kan förklara varför det blir omotiverad stortext ibland när man uppdaterar från mobilen? Otroligt irriterande.)
 
//Helene

Word!

TGIF!!!!!!!!!!! 

Vad väntar er i helgen? Själv tänkte jag träffa vänner, ta ngt glas vin, äta gott, träna, gå på loppis, fira brorsan som fyller år, weeeell you name it!

//Emelie 

Pepparkaksgumma

Spets! Min älskade fina vän och bloggkollega <3 gjorde lite pepparkakor VIP to you! Kom och hämta för jag saknar dig! 


//Emelie 

Dagens höjdpunkt

Att hämta Märten på dagis är verkligen dagens höjdpunkt. Jag vet inte vem som är lyckligast när vi står där i dagishallen, Märten eller jag, haha. Mitt eftermiddagsmöte gick dessutom som på räls så det blev tidig hämtning idag.



Kärt återseende.


//Helene

Veckans sista

Nu kör jag veckans sista träningspass. Kör mest tabatas när jag tränar just nu. Kan berätta mer om dem i ett annat inlägg!



Uppvärmning


//Helene

Preop

Före operationen lär man duschas noggrant. Tur att Tyson älskar vatten. Aldrig varit ngt problem med att duscha honom. På somrarna älskar han att ta ett dop i sjön :) Bjuder på några kort från preop duschen igår; 




Det lilla monstret <3 

//Emelie 

Min gosnos

Att få vakna med den här varma lilla gosnosen mot min axel varje morgon är ännu ett solsken i tillvaron. Mattes älskade lilla älskling




Gosnosen.


Idag blir det utbildning på förmiddagen och möten på eftermiddagen, en rolig dag!

//Helene

Livet på en (fisk) pinne!

Blev så himla sugen på att äta fisk. Så när det storhandlades blev det både fiskpinnar och lax. Så dagens lunch består av just fiskpinnar och klyftpotatis med grönsallad till :) 


//Emelie 

Fika

Mamma bjöd på fika efter jobbet igår, massa gott att välja mellan. Älskar marängena med choklad på. Sockerchock med choklad på liksom, vad kan man mer begära? GOTT!! 
 
 
//Emelie 

Dagisdäst

Det har varit viktigt för oss att Märten fått en bra start på sitt nya liv. Därför har vi mjukstartat på dagis och bara låtit henne gå ett par timmar per dag första veckan. Idag var första riktiga dagen...och här är resultatet;)
 
 


I mitt knä. Både Märten och matte är trötta :)
 
 

I husses knä.
 
 

Väntar på Veckans Brott.
 
 

 
//Helene

Ögonfransmodell!

Förlänger mina ögonfransar hos fantastiska duktiga Jenny på salongen Forever Beauty här i Falun. Sist jag var där fick jag prova silkesfransar. Jag älskar dem! Ser så naturligt vackra ut. Jenny passade på att fotografera det vackra resultatet, 




//Emelie 

Sovmorgon

Idag tog jag sovmorgon, tyckte jag var värd det då jag jobbade som sjutton förra veckan. 



Morgonlektyr.


Nu blir det duschen. Ha en bra dag alla!


//Helene



Örhängen

Gillar verkligen mina örhängen från Marc Jacobs. Skulle dock gärna vilja ha ett par från Efva Attling också. Kanske, kanske vill tomten vara snäll och komma med ett sånt paket? :)
 
 
//Emelie
 

Adrenalinfest

Imorse vaknade jag av att Märten tog ett stadigt tag om min näsa och vägrade släppa. Förut sov hon i sin bur men sedan en tid tillbaka sover hon med mig. Jag vet alltså att hon kör med ganska brutala väckningsmetoder ibland, men blir lika adrenalinstinn varje gång. Just den här morgonen tror jag att hon hade legat och laddat ett tag för hon satt som fastklistrad runt min näsa trots försök att både be och slita henne därifrån. Cred till Märten ändå dock, för hon biter alltid med känsla (även om det inte känns så i stundens hetta). Sylvassa valptänder till trots går det aldrig hål.

 

Efter det kunde jag inte somna om så jag gick upp för att baka scones åt sambon och Ester. Märten får nöja sig med veterinärfoder idag, hon blev dålig av gårdagens kanelbulle hos bostadsrättsföreningen så nu tänker jag mig att hon får äta skolboksmässigt ett tag tills läget stabiliserat sig. Väl uppe på fötter gick proppen till kökselen varefter jag snubblade över Märtens valpgaller. Om Ester och sambon inte var vakna innan så var de det definitivt efter det :)

 

Mattes lilla monster <3

Grattis alla pappor idag!

 

//Helene

Farsdag

Farsdag idag! Grattis alla pappor. Ska iväg och fira min egna pappa idag. Jag och brorsan har styrt lite grejer. Ska bli trevligt att ta en fika ihop och så. Hoppas att hälsan är så pass återställd så jag kanske orkar med ngn slags motion idag. Ska vakna till och känna efter.
 
Åh sommar, sol och trevligheter. Vill ha igen, nu. snart :)
 
//Emelie
 

Vi komma vi komma från ...

Fans of Christmas. Det är jag och mamma det ;) igår höll jag på att gå bananas här hemma. Så otroligt tråkigt att vara sjuk. Mamma räddade då upp situationen med den bra iden att baka pepparkakor. Sagt och gjort. Var så mysigt. Pepparkakorna blev så fina och goda! 




//Emelie 

Kurbitsfröken kikar in om tatueringar!

Hej!
 
Jag har fått äran att gästblogga här på Emelie o Helenes blogg, kanske blir det första och enda gången eller inte! Blir lite andra synvinklar inga hundar, skumpa eller hårt arbetsliv här, mer jamande siameser, bajsblöjor, undvikande av snoriga ungar, pepsi max, övertalande att det är min tur (igen) att åka på dans eller att få sovmorgon till kl 7:P
 
Lite kort om mig och hur jag känner damerna, jag gick nämligen gymnasiet med damerna i fråga och sista året på gymnasiet spenderades mycket ihop, inte minst själva studenten. Härliga minnen!!
 Här är vi!
 
Sedan umgicks jag en hel del med Emelie men sedan gled våra liv och intressen isär, men nu sedan knappt ett år sedan har mina och Emelies vägar möts igen och det är jag hur glad som helst för. Helene i storstaaaaan hoppas jag innerligt snart få våldsgästa. Jag bor i Falun med min Elis 13 mån och man Olov som kommer från Skellefteå. Jag är utbildad 1-7 lärare i Svenska och har jobbat på Ornäs skola. Har tre katter, 2 siameser och en brittiskt korthår ,och en huskatt Strindberg som flyttat till Norrland för närvarande. Största intresse är dans, socialdans till DANSBAND med bugg dirtyoxx och gnuss, kanske får skriva ett inlägg om det i framtiden!! 
 
Här bjuder jag på en fruktansvärt ful dansbild på mig med allas vår Bonde söker fru bonde. Taget på ett svettigt Tyllsnäs i sommar. Går "all in" med gnusset nu så ni kanske blir nyfikna på mer:P
 
 
 
Tatueringar
 
Jag har under de senaste åren samlat på mig några tattoooooos och det är en stark beroendeframkallande drog, det är ingen myt att om man har skaffat en måste man skaffa fler. Ont gör det, vore väl konstigt annars, det är ju lite det som är grejen. Jag tycker det känns som att man bränner sig, typ på en spisplatta fast jättejättejätte lokalt och på ett och samma ställe eller som att någon skär i dig med en het kniv, men sen åker tatueringsnålen upp och då är det lugnt igen, sen blir det nästan jobbigare med den där papperstussen det ständigt torkas med.... De första 10-15 min är värst, då tänker jag varje gång : Varför gör jag detta, det gör ju så sjukt ont, ondare är att föda barn, lätt! 15 min senaste ligger man och funderar på vad man ska göra nästa gång, och det slutar alltid med att jag har en ny tid bokad... Sen kickar ju kroppens adrenalin eller endorfin in ( Emelie du vet väl som är utbildad på kroppen) och det går liiiite bättre. 
 
Här har vi själva "verkstan"
 
 
Den här gången blev det fortsättning på min "Dalaarm" Äntligen lite kurbits, var egentligen det jag ville ha från början när jag ville tatuera mig, men sen blev det så "inne" i Falun att ha det så jag har avvaktat lite. Men nu så! Det är sötaste Björn på Temple of art i Falun som gjort denna precis som de flesta andra jag har utom 2.
 
Målade direkt på armen denna gång, ingen stencil som man kanske är mer van vid.
 
 
Sen efter avslutad gaddning blir det gladpack!
 
 
Klart! Helosan flera gånger om dagen, inget poolbadande eller solning på 3 veckor! Jag brukar annars vara himla duktig på att tatuera mig på sommaren. I sommras klippte jag av en strumpa och hade på armen för att dölja från solen när en tautering var färsk:)
 
Det var väl lite om mig och tatueringar, skulle kunna skriva en roman men det tar vi en annan gång!
 
Tjohej från mig!
 
/ Erica
 
 
 
 

Sushi

Blev så hungrig och grymt sugen på Sushi? Helt ärligt så är jag inte så jättehaj (haha) på just Sushi. Men Fröken Helene vet jag älskar Sushi ;)
 
 
//Emelie
 

Att vara morgontrött

Morgonmänniska eller kvällsmänniska? Lite kluven där. Varken eller faktiskt. Jag är anpassningsbar. Kan gilla att kliva upp på morgonen och ha hela dagen framför mig, likaväl som att leka kvällsuggla i goda vänners sällskap långt in på småtimmarna. Tyson däremot, han är en riktig sjusovare. Ligger gärna och drar sig lääänge läääänge på morgonen. Urgullig är han i alla fall och får mer än gärna sova i sängen <3
 
//Emelie
 

Min vardagsräddare

Här är mitt ess i rockärmen! Passar till pasta, ris, grönsaker, kött, you name it! Vilken middag som helst piggas upp med Kikkoman. Perfekt för sena vardagskvällar när man inte hunnit göra något avancerat :)


Kocktalang på flaska!



//Helene

Update ang hälsan

Trodde garanterat att jag skulle kunna gå till jobbet imorgon men tji fick jag. Med 12 timmars sömn, igen är jag på rätt väg men inte kry än. Varken febern eller förkylningen är borta än tyvärr. Så jag fortsätter mitt överdoserade av diverse vitaminer, vitlök, varma drycker, you name it och placerar mig återigen i soffan medans jag hade velat skuttat runt på jobbet och sedan tränat. Blä vad det här är trist! Vill vara frisk och pigg nu, ok?! :) Just det, missar även ett VIP event på stans bästa skönhetssalong oxå, tur man inte är bitter...

//Emelie 

Långmorgon

Jag tror att Märten gillar Nyhetsmorgon lika mycket som jag gör. Imorse tog vi långfrukost framför tv:n innan dagispromenaden :)
 

Jobbar på allmänbildningen.


 
//Helene

- 12 kg på vågen

På 2 år har jag gått ner 12 kg. Har inte använt mig av ngn speciell metod mer än att äta rätt och hälsosamt och träna. Det är det de handlar om anser jag. Balansen. När man är sjuk så får man ju sysselsätta sig bäst man kan så jag rotade igenom lite fotoalbum. Så varsågoda! Många har frågat efter dessa bilder. Här har ni före och efter viktminskningen, enjoy! Frågor? Kommentera gärna!
 
Kreta, augusti 2011, vägde som mest omkring 78 kg.
 
Augusti 2013, 66 kg och kroppen har aldrig mått bättre.
 
Oktober 2013. Redo för ett träningspass. Samma vikt här, 66 kg.
 
// Emelie
 
 

Märtens inre landskap

Jag tror att Märten har ett rikt inre liv. Jag kommer nog aldrig riktigt att kunna föreställa mig det, jag är ju inte hund, men när hon drömmer kan jag ana ett inre landskap fyllt av objekt lämpliga att skälla på. Hon är mer söt än respektingivande när hon skäller i vaket tillstånd, och när hon sover antar skallet en ännu högre frekvens så hon låter nästan som en sådan där gummianka som piper när man klämmer på den. Ofta ligger hon på rygg och viftar på sin rosa lilla tunga samtidigt (tänk ormen i Robin Hood) och om jag killar henne på magen då så viftar den ännu snabbare. Tänk att min lilla skatt är släkt med vargen.

 

 

Nattad.

 

 

//Helene

Sjuka systeryster

Min bror kom och hälsade på sin sjuka systeryster idag. Det var trevligt. Min bror och jag är verkligen inte lika varandra. Så olika till både utseende och vad vi gillar/ogillar. Men han har ett hjärta av guld och är som en stor nallebjörn. Vi pratade ikapp lite och sen åt vi lunch ihop. Nu ligger jag återigen i soffan. Lyckades sova 12 timmar i natten som var. Har fortfarande lite feber, är trött och matt. Låter som en liten kråka som kraxar. Men det är på g att bli bättre. Blir dock en till dag i sängen i morgon. Sen så!
 

Brorsan och Tyson för ngn månad sedan. Blir grymt avis när jag ser att Helene lägger ut det ena hurtiga kortet efter det andra. Suck, och här ligger jag. Vill använda mina nya träningskläder från Casall som jag köpte i Stockholm!
 
//Emelie

Vardagshjälte

Älskade älskade Prins Tyson. Det här är första gången jag är sjuk sedan Tyson hoppade in i mitt liv. Det märks på hela Tyson att han förstår att det är ngt tokigt med matte. Han hänger efter mig som en liten skugga och håller ett vakande öga. Så fort jag lägger mig i sängen/soffan är han där direkt bredvid mig. Mattes fina skatt <3 


//Emelie 

Ett gott skratt förlänger livet

Heléne är den absolut ambitiösa och kvicktänkta människa jag känner. Men även solen har sina fläckar, här är klockrena kommentarer från i söndags; 

"Det är ju inte precis så man lägger fram Lexington filtarna nu med en valp i hemmet" 

"Hundkiss är fräschare än lodarspott" 

"Jag tar gärna den där Michael Kors klockan i julklapp, borde jag ta den stora eller lilla?" desto större och mer glitter, desto bättre såklart!? 

Hon är som sagt klockren och får mig alltid att skratta så tårarna rinner! <3 

//Emelie 

Transport av regnrädd valp

När det regnar brukar jag sno sambons regnrock. Den är så stor att två av mig skulle få plats men ändå okejsnygg om man tänker oversize. Men det bästa med den är att den har en perfekt märtaficka i innerfodret. Därinne är det varmt och torrt och ibland sticker hon upp nosen och slickar mig på halsen :) Hon får ha det lite förspänt när hon presterar så bra på dagis.


Regnrocken räcker för två!



//Helene


Förkyld, feber, och halsont

Inte känt mig på topp sedan jag kom hem från Stockholm. Dagen igår gick riktigt segt. Idag efter jobbet visade sig att febern stod lite högre än vad den borde göra, röd i halsen och förkyld. Däckade i sängen och sov 3 timmar. Tagit ett varmt bad och nu ligger jag nerbäddad i soffan och äter glass.
Avskyr att vara sjuk för att;
Jag vill vara frisk!
Jag vill åka och jobba imorgon
Jag hade velat träna i dag, missar ett av mina favoritpass
Missar även en träning imorgon med en kollega, igen, suck!
 
Nej nu blir det överdosera c-vitamin, honungsvatten, näsdroppar..you name it! Dagen imorgon ska spenderas i sängen/soffan sedan borde jag vara på g igen!
 
//Emelie 

Första gången för i år

För första gången i år drack jag julmust i söndags. Så gott. Tiden går så himla fort. Snart får man plocka fram alla julgrejer. 


//Emelie 

Blöt hund

En hund med ett huvud större än hela Märten gick av bussen vid Hornstull imorse. Ägaren hade fantastisk pli på den! Hon berättade att det var en fransk vallhund, tyvärr tog jag inget kort på den.

Märten fick åka famn till dagis imorse, annars hade jag inte kommit till jobbet innan lunch. Här väntar hon på godis. Lite uppmuntran behövs en regnig morgon :)

//Helene

Chailatte

Bland det godaste jag vet i dryckesväg är chailatte. Har till och med saker hemma för att kunna göra hemmagjorda chailattes. Så en självklarhet när vi fikade i Stockholm var ju en chailatte :) 


Mmmmm....

//Emelie 

Champagne

Söndagsmyset igår. Champagne, lite godsaker, tända ljus och sin bästa vän. Vad mer kan man begära? 


//Emelie 

Mina älsklingar

Alltså titta på dem! Hur söta är de inte! Mina älsklingar! Efter min och Märtens faluntripp förra veckan ändrade Ester inställning till "lillasyster", jag tror faktiskt hon blev glad när Märten kom hem igen. Numera gör de allt tillsammans, de till och med sover ihop.
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kompisar.
 
 
 
//Helene

Socialkameleont

Det är inte längre mellan Fröknarna Falun än att vi kan spontantrippa när andan faller på! Fantastisk dag med fantastiska människor. Kvällen avslutades i med middag och bubbel.

I veckan händer mycket roligt, bland annat ska Märta på inskolning. Jag är inte orolig. Hittills har hon varit en liten kameleont i sociala sammanhang så hon kommer nog att platsa både bland hundar och personal :)
 
Märten i Sturegallerian.


//Helene

Bestiga berg

Igår tyckte jag att jag var hurtig som åkte och förmiddagstränade. Hann knappt hem och av med kläderna förens mamma ringde och frågade om jag och Tyson ville ut och gå. Visst ville vi det. Sen att det skulle sluta med att bestiga Källviksbacken var en annan femma. Träningsvärken kommer säkert som på posten idag. Men då springer jag bort den bland shoppingen i Stockholm ;) 




//Emelie 

Kristallkronor

Har länge letat efter en kristallkrona. De är så fina. Skulle kunna ha en i vartenda rum hemma. Har dock inte hittar de rätta än bara. Men var så säkra, jakten fortsätter! 


På Berns, stora och mäktiga! 


På Grand Hotel, åh så vacker! 

// Emelie 

Coffee & Friends

God morgon!

Här laddar vi för en dag på stan! Te, träningskläder och joggingskor ska inhandlas. Tänkte att Märten skulle få stifta lite nya bekantskaper på Coffee & Friends också.
 
 
Hoppas ni får en bra söndag :)

//Helene

Och resan går till ...

När längtan efter en bästa vän blir för stor och man har ledig helg. Ja då sätter man sig bakom ratten och styr mot....STOCKHOLM!!!!!!! 


Vi ska mysa, äta gott, shoppa och prata!!! BFF's forever!! 

//Emelie 

Hundvakt

Härliga lördag! Imorse började jag dagen med att jogga bort lite överskottsenergi runt sjöarna innan jag handlade frallor. Märta var morgontrött så hon fick sova en timme extra innan jag gick ut med henne när jag kom hem.

Under eftermiddagen fick vi fikabesök av en granne. Hon har erbjudit sig att vara hundvakt och bättre hundvakt kan vi nog inte få till vår lilla stjärna, hon och Märten kommer så bra överens. Dock får vi nog vänta med det någon månad tills Märten blivit lite större.

Imorgon väntar vi fint besök från Falun!

//Helene

Popcorn till frukost

När jag var student körde jag stenhårt på teorin att popcorn faktiskt är nyttigt. Framför tv:n åt jag popcorn, när jag pluggade åt jag popcorn, ja till och med åt jag popcorn till frukost ibland när suget föll på. I flera års tid. Jag menar, majs och lite olja, hur farligt kan det vara?

Därför blev jag lite extra glad när jag läste den här artikeln: http://www.alltommat.se/Inspiration/Popcorn-nyttigare-an-gronsaker--1.51438

//Helene

En glimt av Dalarna




Från min, mamma och Tyson's promenad på en mil i våra vackra Dalaskogar! 

//Emelie 

FIlmtips

Tänkte tipsa om en film som jag såg förra helgen: En oväntad vänskap! Fransk film om kille från slummen som blir anlitad som personlig assistent till förlamad mångmiljonär. Grymt rolig! Att den bygger på en sann historia gör den ännu bättre :)

//Helene

Tröttmössa

När Märta somnar i mitt knä är hon så söt så jag har liksom inte samvete att väcka henne. Så hon får sova :)


 
 
 
 
 
 
//Helene
 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0