Tisdag

Tisdag. Började dagen med jobb, magkatarren från helvetet höll i sig i princip under hela dagen. Jippy, not! Jobbdagen gick fort och sedan åkte jag och styrde lite födelsedagspresent till någon som oxå råkar fylla år i maj! 

Hämtade upp pälsbollen hos mamma och drog hem. Väl hemma gjorde jag lite mat, fick ännu ondare i magen och somnade 2 timmar på soffan och vaknade upp mycket piggare. Bestämde mig för att åka och träna. Trodde kroppen skulle vara helt slut men snarare tvärtom! Kände mig fylld med energi och gjorde det bästa träningspasset på länge :) 

Hade även fått ett sms att ngn bara är timmar härifrån Falun nu. Längtar!! 

Nej in i duschen nu...


Levt på nässelsoppa de senaste dagarna, gott! 

//Em 

Matkassen, dag 1

Efter en förhållandevis stressig dag var det bara en utmaning kvar: Att ta sig an veckans första middag i den matkasse som levererades under måndagen. Vi valde något som kallas för inspirationskasse, mest för att den går att få med endast tre middagar istället för fem som de andra innehåller. Inspirationskassen ska vidga vyerna lite tror jag och innehålla sådant man normalt inte lagar. Som ikväll, vietnamesisk nudelsallad. Med ingredienser som kalkonfärs, papaya och åkermynta lever den upp till ambitionerna.

Den här salladen ska enligt receptet vara en middag av det snabbare slaget. Men när jag efter flertalet moment såsom stekning, kokning, blötläggning och ett omfattande grönsakshackande/skalande/urkärnande upptäcker att det fortfarande återstår att riva limeskal, finhacka rödlök och pressa vitlök funderar jag på svårighetsgraden på veckans övriga middagar (som benämns som medel respektive tuff). 


Arbete ger resultat!


Hursomhelst blev resultatet fantastiskt. Mycket blev det också, en middag ska vara för fyra personer, men dethär räcker säkert till fyra matlådor också. Dessutom är det näringsberäknat så man behöver varken lägga tid på att tänka nyttigt eller handla. Många tummar upp till matkasse-konceptet! 



//Helene

Det blir en marinblå

Nu har den gamla hörnsoffan gjort sitt. Den är gammal, stor och beige. Usch! Något tresitsigt och halvvinklat skulle vara mycket snyggare. Då skulle öppna spisen komma mer till sin rätt också. Studerade utbudet på Bromma Blocks idag och fastnade för en marinblå i äldre modell. Plus i kanten för att den är så djup att man kan sitta med benen i kors i den utan att knäna hamnar utanför.


Har provsuttit mig igenom ungefär hundra soffor idag. Det här var en av favoriterna.


//Helene

Ögonfransar

Vilket underbart väder idag igen, jobbar kvällstur så hunnit vara ute i det fina vädret med Tyson redan på en långpromenad. Även suttit och kollat på de bästa Barcelona tipsen. Fått ihop en del men fokus kommer att ligga på att verkligen ha semester och koppla av oxh bara ha det superkul och bra! 

Så nu är det nedräkning! 5 arbetspass kvar... Sen är det semester!!!!!! 

Fick nya fransar i fredags, älskar dem! 
Gissa vilken av modellerna som är jag? ;) 




//Em 

Som en sommardag

Riktigt varmt väder även här i Falun idag. Spenderat en stor del av dagen i min rosa solstol. Mamma har varit hundvakt till hennes grannes hund så Tyson har haft det toppen. Inte nog med det har jag även hunnit träna, haft magkatarr från helvetet, haft Playdate hos grannarna i deras hundhage samt haft finbesök som hade med sig gofika här på kvällen. I stora drag en riktigt bra dag. Börjar bli dags att sussa nu. Nyduschad i rena sängkläder, love it! 


Tyson ger Alice en puss, vårkänslor! 


Playdate i grannars hundhage med deras hund Jesper. 


Besök av Sofia och Erik. Massor med bus och uppmärksamhet :) 

//Em 

Kultursöndag

Det har varit tryckande hetta i Stockholm idag. Hade ett ärende på Söder så jag passade på att svänga förbi puckeln när jag ändå var där. På Galleri Kontrast (tips) kan jag gå länge, de brukar ha stor spännvidd mellan bilder och teman men gemensamt för nästan alla bilder är att de frammanar en känsla. Glädje, förvåning, avsmak. Man är inte likgiltig. Nu har de utställning med Årets Bild-tema med bilder på alltifrån en tårtad Åkesson till barnsoldater till gamla par framför TV-apparater. Stor spännvidd som sagt. 



Galleri Kontrast



Till lunch blev det sallad vid vattnet vid Slussen. Märten fick revbensspjäll. 


Mätt Märt.


//Helene




Spökstationen

Igår utforskades spökstationen Kymlinge. Stationen byggdes i mitten av sjuttiotalet då man planerade ett administrativt centrum för Sverige och Stockholm där, men planerna ändrades när man redan hunnit uppföra stationen. Tur var väl det för  idag utgörs området av motionsspår och naturområden, Järvafältet har bjudit på många fina springrundor. Eftersom Kymlinge trafikeras av tåg som går mellan Hallonbergen och Kista är stationen inhägnad så det fanns tyvärr ingen möjlighet att ta sig in. Det finns en hel del skrönor och sägner om stationen. Spännande!


Kartutsnitt (Eniro 2014-04-26).


Inhägnat. Stationen från norr.


Från söder.


Foto från Igelbäcken och agilitybanan. Kymlingestationen är belägen till vänster i bild.


//Helene

Kärlek är

Kärlek är att få ett sms med massa fina ord och att någon tänker på en och mår bra låååångt låååångt bort härifrån. 

Får mig även att tänka på att det är 10 dagar kvar till Barca!!!! 

Bon Nuit! 

//Em 

Picknick och promenader

Idag har det återigen varit vårväder i Falun. Dock lite molnigt så jag och mamma bestämde oss för att göra en liten utflykt. Utflykten gick till Rottnebyskogarna. Naturreservat och underbar natur att vistas i. Picknick blev det också. 


Tyson myser på ängarna :)

//Em 

Så nära, så långt bort

Igår efter jobbet var en så vacker kväll. Han gör mig lycklig, så otrolig lycklig! Nu är han på resande fot i några dagar. Bon Voyage mon amour, je t'aime! 

Efter två relativt lugna dagar så är knäna i princip smärtfria igen :) efter jobbet fick jag mina fransar fixade av Jenny på Forever Beauty. Sedan virrade jag runt på stan ett tag som resulterade i 3 st flaskor vitt vin. Avslutade med ett träningspass innan hemfärd.

Hemma blev det bara en dusch innan det bar av till mamma och hennes man på fredagsmys med bakad potatis :) 

Nu lär jag sussa,vråltrött! Tyson är så mycket piggare idag, skönt! 

Natti natti!!

//Em

Märten har kaoskväll

Mattes lilla pärla har sina perioder. Oftast är hon följsam och lyhörd. Men så har vi sådana kvällar som den här, när hon skäller så fort någon öppnar hissdörren i trapphuset, gnager på datorsladden, hänger i husses näsa och leker katt och råtta med Ester (då är det inte Ester som är katten). Nu har hon i vilket fall somnat och jag ska sätta mig och boka flygbiljetter. 



Märten laddar upp i vårsolen.

//Helene

Sova och sovsällskap

Lilla Tyson har varit mitt sovsällskap inatt. När man är liten och förkyld får man sussa nära. Såhär såg det ut när jag slog upp ögonen; 


Snart åker min andra prins utomlands. Så jag har kommit på att jag ska sova där inatt. Dock ska jag jobba kväll sen dag imorgon. Tur man är ung ;) skämt åsido, jag har ledig helg och kan sussa igen då. 

Dags att packa ihop och bege sig till jobbet. Cya! 

Spets: kan du maila mig bekräftelsen på resan och så? Kram! 12 dagar kvar!!! 

//Em

Behöver semester

Med 13 dagar kvar till Barca längtar jag mer än någonsin. Känns att semester är behövligt. Jobbat mkt sista tiden. Råkat överanstränga knäna? De gör sig nämligen påminda. Ska ta det lite lungt imorgon... Ska inte gnälla. Stackars Tyson är det mer synd om, han känner av vaccinationen han fått. Plus en förkylning på det. Lilla pälsbollen då, lite tagen. Vi ska sussa nu båda två, natti!


Bjuder dock på en fantastisk bild från promenaden idag. Älskar våren, välkommen! 

//Em 

Skrivbordsfikusen, status

Idag har jag: 

1. Fixat gödning till min skrivbordsfikus. Viktigt med gödning under sommarhalvåret. Fikusen är lika fin nu som när jag fick den, men betydligt större. För att inte hämma rötterna behöver jag framöver eventuellt plantera om den i en större kruka. 

2. Spinnat, intensivpass. Det är glest i spinningsalarna nu när det är så fint vårväder ute. Skönt!


Imorse var träningsväskan preparerad med spinningkläder. 



//Helene

Måndagstisdag

Tisdag, fast känns som måndag eftersom jag var ledig igår. Gjorde middag till mig och Andreas igår kväll. Mysigt, att äta ihop med ngn gör verkligen maten godare. Imorse blev det lite sovmorgon, vaknade dock innan 08.00. Gjorde frukost och sen tog jag och mina prinsar en härlig promenad i det fina vädret. Avslutade med kaffe i solen :) helt underbart! Sen var det dags att bege sig in på jobbet...


Nu är jag hemma och det är snart dags att sussa. Hittade det här urklippet från boken "att älska" av Michaela Forni på instagram. Så fint <3

//Em 

Sprungit

Har precis avverkat ett varv runt Riddarfjärden. Är så glad att jag kommit igång med träningen igen, har verkligen saknat frihetskänslan när jag springer. Eftersom jag tycker Västerbron är himla jobbig avslutar jag med den och bränner på lite extra. Känns bra efteråt! 







//Helene

Urban exploration i Grängesberg

Sökte på nätet efteråt och kom fram till att bilderna troligen föreställer en gammal fördelningscentral. Det var ganska oländigt och en del glassplitter på sina ställen så Märten fick sitta på min arm. 




Trapp upp till andra våningen. 

Gammal skylt.





Utsikt från byggnaden. Kolla trädtopparna som sticker upp ur vattnet.


//Helene

Helt rätt!

Helt rätt dag att vara ledig på! Efter en lång sovmorgon som var välbehövlig med tanke på jobb och lite farande runt i Dalarna under påskhelgen, så begav mig jag och Tyson till mamma på lunch. Där har vi varit fram tills nu. Suttit ute i en solstol och bara haft det bra. Nu är jag och Tyson hos mig. Laddar för träning och sen kommer Andreas hit :) 

Btw, ett annat otäckt exempel på att våren är här är att jag plockade en fästing på Tyson igår. Usch! Som tur är så köpte jag en "första hjälpen" låda för hundar så däri fanns självklart en fästingplockare. 


//Em 

Att återuppstå

Trodde mamma hade sett fel idag när hon sms:ade mig när jag jobbade och gratulerade mig på namnsdagen? Öh, mitt namn har varit borrtaget ur almanackan sedan 10 år tillbaka ungefär. Nu när jag hämtade Tyson på kvällen där så visade mamma mig att det stod just Emelie i almanackan idag. Även fått gratulationer på min facebook. Så grattis till mig själv på namnsdagen.  Blev en liten namnsdagspresent till mig själv, från mig själv.
 
Köpt på Åhléns för 499 kr. Sitter så snyggt på :) Invigde den redan på påskmiddagen idag! Svartklänning, man kan aldrig få för många ;)
 
//Em
 
 
 

Morgonkaffe i solen






//Helene

Traditioner

Påskafton gick i traditionernas tecken. 

Konstspaning i Sätersbygden med målningar, smide och trähantverk. Matsäck i solen vid vattnet i Skönstavik, kaffe, äggsmörgås och småkakor. Inte fel! 


Påskbuffé. Självklart fick Märten en egen plats, hon åt köttbullar med god aptit (ölen ni ser i bakgrunden är dock inte Märtas).


Efter middagen storägde sambon i Alfapet. La ett ord med C på 2 ggr bokstavspoäng (10 p) och Y (8 p?), på 3 ggr ordpoäng. Jag får ta revanschsikte.


//Helene

Spanienfeber i Sumpan

Igår laddade jag upp inför Barcelona med att äta på i mitt tycke Stockholms bästa tapasställe. Vi delade på fem rätter, bl a halstrade räkor med aioli, grillspett och torkat nötkött. Semesterkänslan toppades bäst med sangria. 







Fortsatte i samma anda ikväll med finbesök av ressällskapet tillika världens bästa fröken Emelie. Nu har uppladdningen börjat på allvar!

//Helene

Vacker fredag

Trots fredag och kvällsjobb har det varit en toppenkväll. Fått kolla på en vacker solnedgång där himlen brann med den vackraste personen jag vet hand i hand. Efter jobbet åkte jag direkt och hälsade på Helene som är i Falun över påsk. Min BFF, min bästa vän, mitt blonda yrväder som jag skulle göra vad som helst för. Så härligt att få krama om dig <3 

Ligger här hemma i sängen nu med ett stort leende. Så glad att få ha så underbara människor i mitt liv. Det är verkligen något att vara tacksam över :) 


Klockan är alldeles för mycket med tanke på tidig uppgång och kommande kalas på eftermiddagen. Natti natti! 

//Em 

GLAD PÅSK!!



Glad påsk allihopa! 

Ledig dag idag. Började med en lång sovmorgon. Vid 11.00 befann sig jag, mami och Tyson uppe på Faludjursjukhus. Det var dags för årlig vaccination och vet-check. Gick strålande bra. Efter det körde jag och mami lite egen tid med lunch ute. Fick även ett påskägg och en rosa liten stol till min mobil. Tack mami! 

Efter det åkte jag till pappa och vi drog upp och fixade bilen. Sommardäck och tvätt. 


På kvällen har jag tränat och ätit godis. Godis godis godis, jaja, det är bara påsk en gång om året. Nu väntar jobbhelg och påskhelg. Fullspäckad! Let's go! 

//Em 

Är Idomin-eran över??

Min läppidomin har varit min bästa vän i många år nu. Lägger sig bra på läpparna, sitter länge och kladdar inte i håret när det blåser ute. Dessutom är ju vita läppar bara så snyggt! 

MEN. Nu har Idomin fått konkurrens! Har ett antal glans från Victorias Secret som ska testas. Eftersom det är glans så blir inte färgen så framträdande, men vi börjar med nude:








//Helene

Innan det är dags för påsk

Innan det är dags för påsk så finns vissa saker man borde hinna med. Idag har tvätt och handling stått på schemat. Och diskning, såååå tråkigt. Nu ligger jag nerbäddad i nytvättade lakan och ska sussa. Plus att jag har ledig dag imorgon innan jobbhelg igen. Finns dock en hel del att ta tag i. Sovmorgon först! 



Tyson och jag spenderade en del av kvällen med att kolla på lite modeprogram. Var även över med en påskblomma till mina hyresvärdar. Trivs så så bra i min lilla lya :) 

//Emelie 

När inte ord räcker till

Det finns inte ord för dessa två. Mina prinsar. När de två är hemma i soffan hos mig känns livet 110 % perfekt <3 


Jobbat kväll och kunde inte hålla mig så var tvungen att kolla sista avsnittet av Ryttareliten. Så dags att sussa nu! 

//Em 

Avslutat veckan

Jobbhelg över, veckan över. Avslutade med finbesök av Kurbitsfröken. Hon kom med fika, skratt och intressanta saker att diskutera. Perfekt avslut på veckan. Tänkte börja kommande vecka med ledig dag :) 


//Em 

Middagsplaner

När det kommer till livsmedel gör vi precis så man inte ska göra om man vill vara ekonomisk. Vi småhandlar. Ofta och lite. Ad-hocar utifrån vad vi är sugna på för stunden. Det är sambon som handlar och eftersom NK-livsen ligger i samma hus som hans jobb så sker matinköpen där. Inte Stockholms mest prisvärda alternativ direkt. 

Så nu ska vi testa matkasse-grejen. Jag tänker mig att vi både sparar tid och pengar. Och så får vi massor av middagsinspiration på köpet. Imorgon ska jag botanisera bland de ekologiska alternativen.


Ikväll var jag sugen på spenatsoppa.


//Helene

När man har jobbhelg

När man har jobbhelg är det tur att vardagslyx finns. Det är lite tjusningen i det hela. Middag, film, mys på en onsdag och torsdag? Ja visst! 


Torsdagsmiddagen på spisen och limedrinkar :) jummi! 

//Emelie 

Märten är mentor

Jobbade halvdag. Direkt efter jobbet mötte jag upp en kompis i Kungsan för sen lunch och därefter fick Märta ta helg lite tidigare. I helgen ser jag fram emot, nej jag kan knappt vänta, på att börja träna igen. Har haft ett långt uppehåll så vi får se hur det går, men jag brukar bli bra fort. Ska börja med några kilometer bara, man vinner i längden på att inte gå ut för hårt.


Först lunch...


Märten är inte minst längre. Hon har blivit stor tjej och får agera mentor åt Zigge, en liten chihuahua som inte är längre än femton centimeter. Man skulle jobba på hunddagis...


...sedan hämta lillskiten.


//Helene

Ledig dag

Ligger i soffan och njuter av att ha en ledig dag. Har ledig dag idag eftersom jag jobbar helgen. Så igår var det vardagslyx som stod på schemat efter träningen. Det lagades så god köttfärssås med pasta och till efterrätt blev det fruktfat. Så gott. Mat blir alltid godare i rätt sällskap oxå. 

Nu väntar handling! 


Det här är Dalarna för mig; Siljan, faluröda hus med vita knutar, hästar och skog. Vackert är det! 

//Em 

Märten fick napp

Kolla vad Märten hittade på väg hem från dagis! Hon är ju såååååå söt! Jag blev så förtjust att jag var tvungen att bränna av några kort på henne på plats och när jag stod där med kameran stannade två små tanter som också blev alldeles till sig. Undrade om Märten alltid har napp när vi är ute och går. Jag förklarade att det har hon normalt inte.






//Helene

Vad är det för väder?

Regn, regn och åter regn. Riktigt tråkväder här i Falun just nu. Regnat hela veckan hittills. Blivit bortskämda med finväder kanske? 

Dagen har bestått av jobb, städ, disk, handling, hund, träning och tv tittande samt matlagning. Vardagen är tillbaka. 

Dock drömmer jag mig mer än gärna tillbaka ... 


Efter jobbet imorgon har jag en ledig dag :) planerat in lite trevligheter, längtar!

Spets! Älskar Dr Denim jeansen :) är inne på mina fjärde nu ...

//Em

Svarta DrDenim

Oj vad jag älskar den här lilla trasselsudden! Med ovillkorlig tillgivenhet och den frenesi som är så karakteristisk för Märten brukar hon slicka mig i örat när vi går ut genom dagisgrinden på eftermiddagarna och trots att det egentligen är ganska äckligt så är det en av dagens höjdpunkter. 


Min personal shopper idag!


Nu är vi på väg hem. Vi har handlat middag och så har jag uppdaterat garderoben med ett par svarta DrDenim. Mina förra köpte jag av misstag för stora, inte snyggt. Den här gången blev det rätt!


//Helene

Look alike

Vaknade redan vid 07.30 idag av att pälsbollen stod och morrade. Det spöregnade och slog mot fönsterrutorna. Lyckades somna om en stund och sedan begav vi oss på en morgonpromenad. Passade på att ringa min underbara Spets och prata med henne. Mindre än en månad kvar tills vi åker till Barca. 

Pianisten på hotellet vi bodde på i helgen tyckte jag var så lik Audrey Hepburn. Så kör en look alike. Vad tycker ni? Jag tycker nog det är väldigt likt. 



//Em 

Tillbaka i verkligheten

Efter en av de bästa helgerna i mitt liv har jag återigen landat i verkligheten. Ligger nerbäddad i nytvättade lakan med pälsbollen intill. 

Det är nästan svårt att ta in hur fantastiskt den här helgen har varit. Fantastiskt svit med bubbelbadkar, miljön, maten, spat ...listan kan göras lång. Allt det här i fantastiskt sällskap. 


Utsikten från sviten på fredagkvällen. Vackert och fridfullt :) 

//Em 

Weekend

Är iväg på en helt underbar weekend! Har så mycket att berätta för er. Det här kan vara en av de bästa helgerna ever! 


Gissa vart jag är? 

Spets! De har precis renoverat om spat här och gissa vad? Det ser EXAKT ut som Grand Hotels SPA, trodde nästan jag var där ;) 

//Em 

Daniel Wellington

Överraskade med den här från Daniel Wellington hemma. Trodde det skulle bli svårt att välja band till den för det finns ju så många, men tyckte ett var lite snyggare än de andra. 


Guldfärgad såklart.


Hittade en sida med massor av natoband. Bra att ha koll på!


//Helene

Playdate

Välkommen ledighet! 

Efter jobbet idag åkte jag och Andreas upp till familjen Sandberg för Playdate! Vi bjöds på fika, prat och lek. Kunde inte startat ledigheten bättre :) 


Jag och liten som blivit stor! Tant Em's lilla kyckling :) 

Resväskan står framme. Imorgon ska den packas i för första gången i år.... 

//Em 

Kvällströtta

Märten och pipisen har gjort kväll.




//Helene

Att utöka

Dags igen att sätta sig i skolbänken till hösten? Har iallafall sökt kurs till hösten i handledning. Känns utökande av kompetensen :) 


Mest av allt längtar jag efter min ledighet nu som börjar imorgon eftermiddag :) Wihiiooo! Playdate står på schemat direkt efter jobbet :)

//Em 

Vad är det för markeringar vid Sergelrondellen?

Jag vet inte om det syns på bilden, men på andra sidan rondellen är två streckade områden markerade med "KÖRBANA 2015 2016" respektive "KÖRBANA 2016 2017". Under lunchen idag satt vi och funderade över vad markeringarna betyder och  varför de är där. Och vidare, om det nu planeras för en framtida omdragning av vägsträckningen, varför görs det då i två etapper (det ser ju onekligen ut som att det är tanken), och inte allt på en gång?







//Helene

Att glömma

Ibland lever jag nog i min egna lilla värld. Min snälla kollega och vän påpekade lite fint idag att mitt hår såg slitet ut på topparna. OM det gör! Senaste klippningen måste varit i början på december någonting. Så ringde min frisör i panik idag. Tur hade hon en tid snabbt. Har ni några roliga idéer på vad jag ska göra? Klurat ut lite själv men alltid kul med inspo! 


Den här lilla pojken ligger bredvid mig och sussar. Min lilla skatt. 
Har ont i min höger vad, lyckats kliva snett tror jag eller så är det efter ridningen i helgen. Går säkert över.

Längtar tills min lilla långledighet börjar. Älskar känslan att få packa resväskan för första gången den här våren snart!

//Em

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0