Att fylla 1 år

Den här lilla pälsbollen fyllde 1 år i veckan; 


Mattes fina fina lilla goskille! Fick en leksaksboll och lite gott att tugga på. 

Själv ska jag ta och vakna till liv. Fixa lite hemma och ta lite frisk luft står på schemat. Sen blir att tagga om för jobbhelg! 

//Emelie 

Minihelg

Så var min minihelg slut och dags att ladda jobbhelg. Har iallafall haft en så mysig minihelg. Såg att Spetsan hänger ute och käkar. Själv har jag i mycket trevligt sällskap lagat ihop pannbiff och potatis med kladdkaka som efterrätt. Så gott! En sovmorgon på det och en promenad ute så känns livet på topp. Åkte och tränade på kvällen och träffade en studiekamrat från högskolan. Kul! 


Tänkte köra på lite vårfint. Ett skal till mobilen från Michael Kors och en sjal från Louis Vuitton. Check på det! 

Natti natti! //Emelie 

Att stå emot hundögon

Hade karaktärsbefrämjande övningar med Märten framför Esters matskål imorse. Ester har sin mat i ett eget rum som avgränsas med valpgaller för att Märten inte ska komma åt den. Nu lät jag Märten gå fritt, men bevakad, och oj vad hon kämpade med impulserna. Mattes "ajabaja" å ena sidan, Esters matskål å andra. Hon gnällde och tittade längtansfullt mot matskålen, men bröt inte mot några regler. Tror resultatet skulle bli ett annat i obevakat tillstånd. Målet med övningarna är iallafall att få Märta att låta bli Esters mat utan avgränsande valpgaller.


Jag däremot behöver inte stå emot mina impulser ;) Blev bjuden på lunch idag. Det bästa med Tures är efterrätten!


//Helene

Att krypa ner i rena lakan

Att krypa ner i rena lakan efter ett nattpass är en helt underbar känsla. Nu har jag sovit några timmar och ska ta och vakna till liv. Lutar åt en promenad, lite frisk luft skadar aldrig. 


Såhär var vädret igår. Idag är det mest grått och trist :/ men med lite bra musik i öronen så löser sig det mesta :) 

//Emelie

Godmorgon


Rågbröd m avocado, tomat, nymald svartpeppar och havssalt.


Jag dör vad söta syskon Tyson fått! Man vill liksom bara hålla i dem och gosa med dem!



//Helene

Sol och blivande nattuggla

Wow vilket vårväder. Slutade tidigt idag eftersom jag ska tillbaka till jobbet och vara nattuggla. Solen skiner och livet känns riktigt toppen! Har lite svårt att förstå att jag och Helene ska åka i maj :) Så underbart det ska bli. Dagens skratt stod i alla fall filmen med lilla Märten för. Vilken charmis hon är. Undrar om jag ska försöka lära Tyson också? Eller något annat roligt trix. Häromdagen var det i alla fall fotbollsmatch här hemma, Tyson var värre än Ibra! Han älskar nämligen bollar. Speciellt en rosa boll han fått av pappa och brorsan ;)
 
Sitter och tar ett mellanmål för att kunna dra iväg och träna lite. Egentligen borde jag kanske försöka sussa/dra ett powernap också men får bli på kvällen så jag orkar med nattjobbet.
 
Dock måste jag visa er dessa bedårande bilder som Tyson's uppfödare har tagit. Det har nämligen kommit en kull med valpar. Tyson har fått helsyskon som nu ska säljas.
 
 
Här på sista bilden är Tysons pappa och mamma. Visst är han lik sin pappa? (den till vänster)
 
//Emelie
 
 
 

Märta spelar död

Jag och Märta började alltså med detta igår kväll. Vi jobbar i pass om femton repetitioner, därefter är det bra med en paus. Jag spelade in ett par filmer så jag kan se hur hon utvecklas. Här ser ni utvecklingen mellan bara ett fåtal repetitioner. 
 
Efter sju repetitioner:
 
 
 
 
Efter femton repetitioner:
 
 
 
Visst är hon duktig!
 
 
//Helene

Femstjärnigt spahotell

Alltså vilken kickstart den här veckan fick! Gårdagens framgångar kommer fortsätta idag, jag känner det på mig. I alla fall, det var världens bästa måndag för att:

1. Prickfritt hos tandläkaren! Jag är militant tandtrådsanvändare och missar aldrig en tandborstning. Älskar när något man lägger mycket tid på ger utdelning.

2. Märten lärde sig spela död. På femton repetitioner! Mattes lilla stolthet. Lägger upp film sen så får ni se.

3. Jag och Emelie spikade Barcelona. Det kan bara bli succé!


I maj kör vi femstjärnigt i Barcelona! (bild fr travelplusstyle.com)


//Helene


Forca Barca!

Jag skulle kunna skriva om att jag storhandlat, om att jag pluggat till ngt jag inte hade behövt göra, om att jag ska leka nattuggla i veckan and so on...

Men strunt i det!!! 

Jag och Heléne drar nämligen till Barcelona i maj!!!!! 

5stjärnigt spahotell. Storstadsliv. Stranden. Shopping. Upplevelser. Minnen. Semester! Med min BFF <3 Ahhhhhhhh!!!!!!!!!!  


//Emelie 

Med ett leende på läpparna

Mina tandläkarbesök brukar påbörjas på ett mentalt plan redan några dygn innan jag har tid. Det är konstigt att jag tycker det är så olustigt att gå dit för jag har egentligen inga negativa erfarenheter av det. Jag skulle ändå gissa att mitt obehag finns dokumenterat med röda versaler i min tandläkarjournal, för när jag väl infinner mig är tandläkaren så trevlig att jag nästan skulle vilja stanna lite till när allt är klart. Kanske är tandläkare av den trevligare sorten för att de behövt utveckla någon slags kompensationstrevlighet för att balansera patientens upplevelse av besöket.


Dagens besök resulterade i alla fall i vitsord över god tandhälsa samt att jag placerades i den lägre riskklassen. Därmed är det hela två år till nästa gång jag behöver anmäla mig i receptionen hos Distriktstandvården. Firar med vardagsgastronomi:


Lingon från Hälsingland :)


 

//Helene

Slut på ledig helg

Ja då var den lediga helgen slut tyvärr :( men har hunnit med mycket. Lördag kväll var det middag som gällde. Blev räkor och vitt vin, jummi så gott! 


Självklart var sällskapet en tia! Idag var det egentligen meningen att göra en utflykt men så blev inte fallet. Låg kvar i sängen till 12.00, opppsssiiie!! Brunch på det och ett cirkelfyspass så hade dagen kickat igång.

Fick finbesök här hela eftermiddagen/kvällen av pappa och Erica. Toppenkväll och helg. Ny vecka och nya tag väntar. 

Även pratat länge med Heléne idag, vad vi pratat om lär ni snart få veta :) 

Natti!! //Emelie 

Idag funderar jag på...

Jag har läst att snabbkaffe består av det som blir kvar när man torkat riktigt starkt kaffe. När man dricker snabbkaffe är det alltså ingenting annat än vanligt kaffe man dricker. Ändå smakar det lite annorlunda än det man gör i presson eller bryggaren...?







//Helene

Lördag

Det är så skönt att vara ledig. Glömde även berätta att jag självklart ansökt om ledighet inför sommaren nu oxå, 4 veckor. Sommar ... Och sol förhoppningsvis. Idag var det kanske inte riktigt sol men skönt ute. Slaskigt. Blev iallafall ca 1 mils promenad med mamma och pälsbollen. Sen har jag gjort precis samma som Spets. Dock fick Tyson ställa sig i duschen. Sen efter det ligger han i soffan och sussar så fint. Jag har också tagit en dusch. Ikväll ska det drickas vin och lagas middag. 

Lagade fredagsmys middag igår. Någon som haft en mycket jobbigare jobb-fredag än jag bäddade jag ner i soffan ;) Tacos på fredagar är verkligen mys för mig. Hänger kvar sen jag bodde hos pappa. 


Fick btw ett prov på Rolf och Victors nya parfym FlowerBomb mmmmmm!!!! Det blir nog mitt nästa inköp i parfymväg. 

Ha en underbar lördagskväll för det tänker jag ha. Imorgon väntar en liten utflykt.. 

//Emelie 

Lortgrisen blir ren igen

Efter en långpromenad blev Märten alldeles lerig. Så...








//Helene

Att se fram emot

Imorgon är det fredag. I love fridays! Den här dagen har gått riktigt fort. Sovmorgon och sen var jag hos Jenny på Forever Beauty och fixade fransarna. Fick lite bannor att jag inte skött fransarna så bra den här gången. Skärpning på mig! 

Sen blev det em/kvällsjobb. Är ledig i helgen och har en hel del inplanerat. 

Har även sökt semester en vecka i maj nu :) då ska resväskan fram! Fast den ska ju fram redan i april btw. Den här våren hoppas jag blir så underbar som jag tror den kommer bli. 

Måste även skicka ett grattis till två sex mina tjejkompisar som fått bäbisar ned två dagars mellanrum. Vilka små mirakel! 


Bild på champagnen jag hade med mig på middagen. Blomman har jag fått av Heléne <3 vita rosor. På skylten som står i blomman har texten "Bäste vän" <3

Nu taggar vi fredag!!! 

//Emelie 

Det snöar i Rotebro

Har varit på utbildning hela dagen. Den här gången fick jag med mig ett helt gäng kolleger. Dock pratar man inte lika mycket med andra kursdeltagare när man redan är ett gäng som känner varandra. Ett par nya visitkort blev det iallafall. Vi var ute i Rotebro. Det faller sig alltid så att det snöar de få gånger jag varit i Rotebro, idag med.

Nu blir det sushi till middag och sen ska Märten och jag ut i snön och leka.




//Helene

Det kliar

Usch vad många artiklar som behandlar djurplågeri just nu, en snabbscroll på Expressen och jag hittade genast tre st. Straffsatserna är provocerande låga och vetskapen om att det är så många som aldrig får hjälp får det att klia i kroppen. Djur har ett eget och alldeles enormt individuellt värde och de har ett känslospann som jag tror många gånger överträffar människans. Nej, fram med högre straff för misskötsel och mer resurser till djurskyddsarbete!


Min egen lilla kärlek håller sällskap framför tv:n imorse.


//Helene

Mitt i veckan

Den här veckan går fort. Kan inte förstå hur dagarna bara flyger iväg. Sent är det också. Tur att sovmorgon står på schemat. Snön vräker ner utanför fönstret. Blä! Våren vart tog du vägen? Efter jobbet blev det en fika hos mamma och hämtade upp pälsbollen. Sen åkte jag hemåt för att laga middag. 


Grön sparris, mmmmm så gott! Längtat efter det i flera dagar. Samma med tacos. Dock får tacosen vänta ngn dag. 

Mamma och hennes man kom hit sen. Teknikens under kanske inte riktigt är min sida men nu är det ordnat iallafall. En bit påväg! 

Sedan blev det träning. Legat lite lågt med det pga matförgiftning/magkatarr. Usch! Men idag var jag på g, så skönt :) 

Även hunnit smida planer så imorgon ska de göras till verklighet. Spets! Så laddad!


Hunnit prata i telefonen också. Herregud vad jag kan prata! Fint soffsällskap hade jag också under tiden.

Imorgon efter sovmorgonen ska jag till Jenny och fixa mina fransar så jag är redo för helgen :)

//Emelie 

Att ha vardagslyx

När man jobbar helger som man gör i mitt yrke så är vardagslyx ett trevligt inslag. Så igår var jag bjuden till en av mina kollegor av den äldre generationen. 


Redo för middag! 

Vi hade det så trevligt. Drack champagne (pol roger) och åt skagenröra i tunnbröd. 


Som efterrätt blev det dessertvin med glass och varma hjortron. Så himla gott! Sen lite likör på det med. 
Timmarna bara flög förbi, pratade, lyssnade på fin klassisk musik och hade tända ljus #drottningenochprinsessan 

Kvällen var kunglig! 

//Emelie 

Ytterligheter

När det kommer till skidföre i falutrakten och Sthlm råder motsatsförhållanden. 




Bjurs.

Bara att ta skidorna på axeln och gå ned till Tanto på lunchen :)

//Helene

En helt vanlig måndag

Älskar att kunna vara ledig en veckodag. Eftersom jag jobbat helgen så blev jag ledig måndagen. Vädret var toppen och planerna för dagen helt fab! Började med sovmorgon. Att vakna av att få solen i ögonen... Vårkänslor! Så en promenad blev det ganska omgående.


Stannade till här och myste i solen och hörde vattnet pårla. Åh snälla våren kom nu! 

Sen var jag bjuden på champagnemiddag men det får bli ett eget inlägg. Solen visar sig idag med men jobb väntar... 

//Emelie 

Kantarellhund

Som jag saknat mitt lilla hjärta! Det blev en sådan kärleksfest när hon mötte mig på centralen igår kväll att jag var tvungen att filma lite, tyvärr verkar jag inte kunna ladda upp den här. Hon hade tydligen överpresterat på spårningen på kursen igår och eftersom hon verkar tycka det är kul blir det nog en fortsättningskurs i spårning. Det kanske blir kantarellhund av Märten :) Men fy vad smutsig hon blir av att springa i lerig terräng. Ikväll ska hon bada!



//Helene

Spikey och Neville på besök

Det är vår i luften i Dalarna när jag rullar mot Sthlm. Idag var sista dagen på hundkursen för Märten, fått rapporter om att det gått toppenbra. Själv har jag umgåtts med dessa pälsbeklädda idag:

Sally.



Spikey och Neville (Sally var lite betänksam inför den här bekantskapen).

Och de här snyggingarna igår: 

Många framtidsplaner diskuterades!


Fem toasters till den här helgen.

//Helene

Lördagsmys x 2

Vilken toppenlördag det varit! Lugn dag på jobbet. Kunde komma hemåt i tid. Magen är i princip helt återställd efter magkatarren. Åkte direkt till mamma och hämtade upp pälsbollen. Sen hem hit till lägenheten och ordnade lite fika. Finbesök av världens bästa vän!!!! Finns inte ord hur mycket jag saknat Spets <3 vi hade så roliga timmar ihop. Skratt, prat, planerande, allvar, promenad ... Så skönt att få prata ikapp :) 




Tyson var oxå överlycklig att träffa Spetsan. Så fina <3 

Fick leverans hem av vinsten av Maria Nila idag. Så tog en dusch och mmmmmm luktade så gott i hela lägenheten. Efter dusch var det dags för biobesök med min partner in crime Sofia. Vi såg Hallå Hallå något som alla Falubor borde se. Klockrena citat ibland!  Verkligen sevärd :) 

Nej sängen nu! Ett sista pass sen ledig dag :) 

//Emelie 

Alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag till er! Dagen började för mig med sovmorgon. Trodde knappt jag skulle ta mig till jobbet med den förbannade magkatarren. Men det gjorde jag och den är så mycket bättre :) 

Klockan är redan för mycket. Ser fram emot imorgon. Då händer roliga saker :) 

//Emelie 

Ledig, överraskad och magont

Ledig dag idag. Toppen med lite ärenden att uträtta och ett träningspass som avslut tyckte jag. Så blev det inte. Sovmorgon och en mysig frukost började dagen bra. Känt av magen igår, typiskt mig, magkatarr såklart, aj! Var ett tag sedan nu, glömmer alltid hur jäkla ont det gör. Så dagen spenderades i sängen/soffan. Har dock veckohandlat, städat lägenheten, skurat golven och haft mig. Nu ligger jag i sängen. Jobbhelg väntar så jag lär vara pigg. 

Världens bästa vän ringde mig idag. Åh saknat henne. Det bästa av allt --> jag får krama om henne i helgen :) en liten stund iallafall! 


Alla hjärtans dag imorgon. Blev överraskad med det här igår eftersom det vankas jobb imorgon. Blev så glad :) älskar överraskningar, speciellt från en av världens finaste ... 

Nej dags att stänga ögonen! Natti!
//Emelie 

Mitt i veckan mys

God kväll! Idag mår jag som jag antagligen förtjänar. Efter både en simtur och ett träningspass igår är jag så slut i kroppen idag så fått lov att tagit powernaps x två. Hoppas inte det är ngt skit i kroppen bara. 

Ikväll var det middag med jobbet. Tyvärr var inte alls maten någon höjdare. Smaklös. Tur sällskapet var bättre :) 


Imorgon väntar ledig dag! Toppen :) 

//Emelie 

Som om inte helgen varit fantastisk

Så tänkte jag fortsätta köra på i samma bana. Idag när jag kom hem efter jobbet såg jag att jag vunnit produkter från Maria Nila. Dessa produkter är fantastiska! Provat dem via Glossybox och varit så nöjd. Tack så mycket studio 16 ! 


Såhär ser produkterna ut. Bild från Google. 

Annars började dagen med att jag så ambitiöst skulle upp i tid och ta en långpromenad med pälsbollen. Jag stängde tydligen av klockan och sussade vidare en timme. Promenaden blev lite kortare. En brunch på det med mamma och en jobb em/kväll så var denna måndag förbi.

Imorgon efter jobbet väntar häng med Anna!

Spets, såg du hade ringt. Jag jobbade. Ringas imorgon på kvällen? Kramar! 

//Emelie 

Världens bästa helg

Har verkligen haft världens bästa helg. Utan tvekan. God mat och trevligt sällskap. Hunnit träna och tagit det lugnt. Laddad med massa bra energi för 6 dagars arbetsvecka nu. 


Tadaa!! Gjorde en sallad på quinoa och skaldjur igår. Mycket fin om jag får säga det själv ;) 


Lördagsfina inför middag och finbesök. 

Som om inte helgen varit nog bra så bokades det en liten resa också...

Spets! Call Me baby! 

//Emelie 

Från valpkursen

Har tagit mobilsemester i helgen, inga flitiga uppdateringar alltså. Visst är det skönt att vara teknikfri ibland. Kom nyss innanför dörren och nu tittar jag med ett halvt öga på när Morberg gör blodpudding, ser inget vidare ut. 

På valpkursen lekte Milton (york) med Loke (gottoblandat). Lokes huvud är i storlek som hela Milton. Jag tyckte det var lämpligt att låta Märten betrakta på avstånd. Har lärt mig massor om samspelet mellan hundar på den här tiden och känner mig säkrare på vilka hundar jag vill att Märten ska få träffa och lära känna. Det är så mycket psykologi i hundmöten och det är viktigt att man har koll på sin egen hunds signaler för att förstå om den mår bra av bekantskapen eller inte. Det finns också tusen saker man kan göra för att öka chanserna för att en ny bekantskap ska falla väl ut.








Milton och Loke. 

Milton stal verkligen showen idag. I känslosamma situationer (tillexempel när husse kommer hem från jobbet på kvällarna) liksom kryper Märten fram med öronen bakåtstrukna. Här gör Milton samma sak.


//Helene

Den bästa fredagen

Direkt efter jobbet igår drog jag och Sofia ner till systemet för att inhandla lite dryck. Jag skulle ha till middag x 2 och Sofia skulle ut och parta. 

Efter en mil på crosstrainern så drog jag hem och gjorde iordning mig för kommande trerätters middag.

Kvällen/natten blev en av mina livs bästa. Att laga trerätters med världens bästa sällskap kan inte misslyckas. 


Förrätt med toastskagen. Jättegott vin, fick tips av en av mina kollegor. 

Huvudrätten blev inte med på kort men då åt vi entrecote. 

Desserten blev 01.00 på natten. Tiden går så himla fort när man har trevligt. 


Blåbärspaj 

Skulle inte vilja ha bytt ut en sekund av gårdagen. Jag nyper mig i armen för att faktiskt förstå att jag upplever det här. Jag är så glad! :))

//Emelie 

Livets goda saker

Känn dig inte ensam Spetsan om att ha vräkt i dig godsaker. Listan kan göras lång på godsaker som ätits den senaste veckan och mer ska det bli..

Men vad gör det? Man ska njuta av livets goda saker; 


Mamma bjöd på brunch igår. Toppen när man jobbar em/kväll och så gott! 

//Emelie 

Galen i koriander

Bortsett från att det är lite bökigt att få sittplats är Voltaire på PUB en av de bättre lunchrestaurangerna i Sthlm. Deras rawfoodinspirerade profil är ett välkommet inslag i ett i övrigt ganska tungt och kaloritätt lunchutbud. Idag slog koriandersuget till så det fick bli glasnudlar med tofu, cashew och koriander. 





Hann med ett besök på Body Shop under lunchen också :)






//Helene

Hoppa av lycka

Fredag! Älskar fredagar. Speciellt nu när det är en ledig helg som väntar. Toklängtat efter den här helgen. Hoppar av lycka! Hihi! 

En annan som älskar att hoppa är tydligen pälsbollen. Var ju ute i stallet i onsdags och onsdagar betyder hoppning för hästarna där ute. Gällde dock inte mig. Skulle aldrig ta mig över en bom eller ett hinder. Iallafall så fick jag och mamma för oss att prova om Tyson ville hoppa. Och han blev helt crasy! Sprang som en tok inne i ridhuset och flög över hindren. Lite annat mot hundkursen i höstas då man fick "dra" honom över hindren!


Blivande hoppstjärna? 

//Emelie 

Shoppat till Märten

Det här shoppade jag till Märten idag! Tror speciellt på inkallningslinan, har lärt oss massor med bra övningar för inkallningslina på valpkursen. När jag svängde förbi hos veterinären på vägen hem för att köpa foder fick jag välbehövliga kloklipparinstruktioner. Veterinären har avstressande tabletter gjorda på mjölkprotein (tror jag inte alls på). Sederande för kloklippningsändamål ger man endast i väldigt speciella situationer. Så jag bokade in en tid, nu får någon annan klippa. Märtens klosaxångest tror jag är härledbar till någon pulpaincident hos förra ägarna och då behöver hon nog klippa hos veterinären som är erfaren några gånger innan jag kan ta vid.


Hittade fullständigt luktfritt godis. Hur bra som helst att ha i fickan!



//Helene

Träning x 2

Igår slog jag på en rejäl träningsdag. Först ett pass i stallet med Rut. En timmes dressyr. När jag kom hem laddade jag om och drog ytterligare en timmes träning på gymmet. Trodde det skulle bli svårt att ta sig upp men inte då. 


Träningströja- Victorias Secret, köpt i London 

//Emelie 

Att börja dagen med ångest

Idag var dagen D. Besiktning för Bubben. Var bara att se glad ut och traska upp i ottan. Usch :(  Hämtade upp pappa och drog iväg mot bilprovningen. 


Bubben visade sig dock vara i toppform så nu får vi rulla ett år till :) jippy! Men vilken nervpärs. 

Firade med en pw, nu blir det brunch hos mamma innan jobb väntar.  

//Emelie 

God middag?

Står lite still i matväg just nu. Kom med lite inspo Spetsan och alla bloggläsare! Vad äter ni till middag? Vad bjuder ni på till middag? Vardag? Fest? Mys? 

Vill ha tips tips tips! 

//Emelie 

Mitt i veckan, bara att köra!

Onsdag, mitt i veckan. Tiden verkligen bara springer iväg. Antar att den gör det när man har roligt? Planer för dagen är jobb till att börja med. Sen ska jag hämta upp mamma och pälsbollen så drar vi ut till stallet. Rutis står på schemat. Längtar! Hon har varit så fin de två sista gångerna jag ridit henne så hoppas på en tredje gång nu :) sen följer pälsbollen med mig hem. Mys! 


Bjuder på en Selfie, ngn dag gammal men men ;) 

//Emelie 

Att bli bortskämd

Igår blev jag bortskämd. Världens bästa lediga måndag. Sovmorgon, promenad och god mat. Blev bjuden på pannkakor till lunch och lasange till middag. Var så gott och världens bästa sällskap. Skulle inte vilja byta bort en sekund av det :) 


Gårdagens underbara middag :) 

//Emelie 

Att säga farväl

Igår tvingades min familj ta farväl av en familjemedlem som hängt med oss i många många år. Brorsans katt Pricken fick somna in efter att åldern tagit ut sin rätt. Snällare katt än Pricken har jag aldrig träffat och det kommer bli tomt utan honom, speciellt för min bror som älskade honom gränslöst. 


Bilden är hämtad från Google.com

//Emelie 

Ledig måndag

Bästa underbaraste lediga måndag. Ibland undrar jag om jag verkligen upplever det jag upplever nu. Nyper mig hårt i armen och hoppas på att jag inte vaknar ur en dröm. 

En dröm eller mardröm ska upplevas på torsdag med min bil Bubben. Han ska besiktigas, äntligen, nu när allt är klart efter skadan. Så på torsdag, håll tummarna. Eftersom vi kör lite spa tema på bloggen så fick Bubben en härlig dusch idag och en check; 


Tur man har en snäll pappa som hjälper mig <3

//Emelie 

Häringe slott


Haft en grym helg på Häringe slott. Bara en timmes resa från Sthlm kändes helt perfekt då vi inte ville åka så långt. Har lyxat hela helgen med långa bad, vin, böcker framför brasan och god mat. Promenerat i fina omgivningar med naturreservat in på knuten och tagit del av slottets intressanta historia. Lite orolig var jag för nattsömnen då det ska krylla av spöken men Märten skötte vakten utmärkt. Min erfarenhet av hundrum är att det brukar vara lite lägre standard, men det här var både fräscht och stort och med ett fantastiskt badrum.







Märten har utökat smakrepertoaren med bland annat oxfilécarpaccio och gåslever i helgen. Här har hon sikte på vildand...


Hon hade till skillnad från matte ingen botten.


Tog chansen att träna hundmöten.


//Helene

 
 

Hanteringsproblem

Nu ska den här lillskiten träffa kompisarna på Ryttarstadion. Vi ska lära oss öva på hantering, har verkligen sett fram emot det här kurstillfället. Märta har all förbättringspotential i världen på det området, jag ska grilla läraren. Våra äventyr med klosaxen slutar ofta med att jag bestämmer mig för att kolla om veterinären har något lugnande man kan ge henne, men ska det behöva vara så? Nej Märta, skärpning! Efter helgen är vi pigga och utvilade för att ta tag i den här angelägenheten. Märten gillar jacuzzi lika mycket som matte så hon är så fantastiskt fin i pälsen nu. Återkommer med lite bilder från helgen sen!


Utvilad inför valpkurs.


//Helene

Fynd?

God morgon!
 
Lyckats med en sovmorgon. Så skönt och välbehövligt. Nu är jag laddad för den sista arbetsdagen på den här 6 dagars arbetsveckan. Tagit mig en liten morgonpromenad med pälsbollen. Nu blir det duschen och lite småfix. Lyckades btw fynda den här Filippa K klänningen för under 100 lappen. Haha! Ett skämt egentligen. Nu återstår det att se om den är ett fynd eller inte när den kommer på posten kommande vecka.
 
 
//Emelie
 

Frågor, svar och funderingar

Blev en jättemysig kväll hos min Tok-Fia. Drog dit direkt efter födelsedagsfirandet hos moster. Hämtade upp pälsbollen på vägen bara. Vi köpte thaimat. Gudomligt gott! Sedan spelade vi spel... 


50 nyanser av honom. Alltså några till tjejer och drinkar på detta. Måste styras! 

Sedan åt vi lite till; choklad och hembakade semlor. 

Pratade en massa,om allt och inget. Frågor, svar, funderingar. Hon är en toppenvän min Fia! 


Dags att sussa, pälsbollen sover redan. Lite sovmorgon innan em/kvällsjobb. 

Spets, vart är du ngnstans i landet? Ser kungligt ut! Vi lär prata och planera <3 

//Emelie 

Öppna ögon

Hm, tror aldrig jag sovit så lite som nu. Men vad gör det? Är full av energi när massa roliga saker står på schemat. Fullt lika pigg var jag kanske inte kl 05.00 imorse. Tur att lite smink gjorde susen. Helen Torsgården, en av Sveriges största modebloggare stod för inspirationen i senaste Glossybox magasinet. Har faktiskt suttit sminkmodell för Helen flera gånger. 


Nu laddar jag för fika hos moster som fyllt år. Sen blir det vidare till Sofia, min tokfia!

//Emelie 

Trött liten en

Tagit en långpromenad i naturreservatet, blev närmare en mil i snöyran. Skönt att komma in i värmen framför öppna spisen. Märten har bäddat ner sig i en egen stol och är helt utmattad efter promenaden.









//Helene 

Jacuzzimorgon

Ett riktigt kramsnötäcke har lagt sig över Sthlm också. Har bränt åtskilliga mil i spåret på kvällarna de senaste veckorna, efter den här snön tror jag det kommer bli fantastiskt före. Men nog är det dags för ett besök i Falun snart. Emelie, statusuppdateringar är så mycket bättre en kväll över ett glas vin än på telefon. Den här helgen befinner jag mig dock på miniweekend. Har spenderat morgonen i jacuzzin och druckit smoothieshots till frukost. Stannar till imorgon, kanske lägger upp lite bilder sen så får ni se hur vackert det är här.


//Helene

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0