Att avsluta och börja på topp

Avslutade som sagt veckan med finbesök, och lite god plockmat, kex och ost. Film blev det också Shakespeare in love. Kunde inte ha avslutat veckan bättre. 


Efter sovmorgon och god frukost blev det en morgonpromenad i vårsolen med mina favoriter. 


Nu väntar sängen! 

Spets, älskar din tröja! 

//Em 

Finstyrt i köket

Imorgon händer mycket kul på jobbet så jag har ägnat måndagen åt att vara extra effektiv både hemma och på jobbet. Passade på att köpa med mig påskliljor hem och tillsammans med duken jag köpte på Åhléns i förra veckan blev det vårfint i köket. Dock saknar jag något fint att lägga på kökssoffan. Med Märten i hushållet har jag nöjt mig med en fulfilt, men det vore roligare med något lite finare. Kanske fårskinn.


Hur bra matchade inte min frukost nytröjan. Den bestod av lingon från Hälsingland, agave och havremjölk.


//Helene

Fixardag

Styrt med både det ena och det andra idag. Satt länge i solen ute på Djurgården. Åkte in till stan och åt sashimi. Investerat i nya brillor och ribbstickad rosa tröja från Tommy Hilfiger. Köpt ny Quick Shine och hårnålar. Hann med ett ärende söder om stan imorse också. Vad den här helgen har gått fort!




Jag och Märten relaxar i vårsolen. 



//Helene

Ingen söndagsångest

Jag och Tyson sitter och väntar på att Andreas ska komma och ha söndagsmys med oss. Promenad, kex och ost står på schemat denna söndag. Hunnit med mycket idag. Tränat, promenerat med Tyson, hälsat på en kompis som oxå fått barn (babyboom hos mina tjejkompisar) och fikat hos moster. Härliga underbara helg! Här vilar då ingen söndagsångest med kort vecka att vänta :) 


Väntar på vårt finbesök ;) 

//Em 

Ute i solen

Underbart vårväder har intagit Falun. Spenderade hela eftermiddagen ute i stallet och runt på gården där. Helt fantastiskt underbart. Det är sånt här man laddar energi på. Som bomull för själen. 


Dressyr i vårsolen med Rutis.


Jagar vårens första flugor ;)

Nu på kvällen har jag haft dejt med Kurbitsfröken. Middag ute, riktigt gott och sen massa pladder och godsaker. Mycket mycket bra lördag!

//Em 

Fredagsmys

Precis hemkommen från mamma där vi haft "mor-dotter fredagsmys". Ätit god mat och massa snacks. Kollat Let's dance och pratat igen massa. Nu blir det sängen och lite sovmorgon. 


Fyndade denna snygga hundsäng till Tyson häromdagen. Ett klipp! Gillar färgerna och att den lätt går att tvätta av. 

//Em 

Märtens joxtunna

Dagen har jag spenderat i gamla fabriksbyggnader. Det är avskalade och robusta miljöer med grova material och design anpassad för funktion. Ibland är det otäckt och ofta är det vackert. Oerhört spännande att leka detektiv bland gamla inventarier och tekniska lösningar.  Många människors slit och engagemang sitter kvar i väggarna och slår nästan an en ton av nostalgi i mig trots att jag inte har någon personlig koppling dit. 


En av dagens skatter, Märtens har en namne.


//Helene

Nätverk

Idag har jag varit på nätverksträff inom mitt ansvarsområde på jobbet. Kompetenshöjande dag i inspererande miljö. Mer sånt här! 


Träffen var i vackra Tällberg. Det bästa är att jag snart ska hit igen,då med helt andra syften. 


Fika med Siljan som utsikt. Helt fantastiskt! 


Skickar er lite kärlek från vackra Dalarna :) 

//Em 

Vitt

När man får vitvinsansvar till många personer så gäller det att gardera sig så det fick bli en riesling och en sauvignon blanc till kvällens AW, strategiskt placerade på en skala mellan torrt och halvtorrt. Den senare har jag testat själv medan den andra blir lite mer av en kvalificerad chansning.





//Helene

Med solen i ögonen



Tog det här kortet igår när vi var påväg ut på en kvällspromenad. Våren var här och hälsade på igen. Solen i ögonen, barnen på gatan var ute och lekte, gruset på vägen var sopat. Awesome. 

Imorgon väntar närverksträff på en plats med inspererande miljö. Gissa vart jag ska ;) 

//Em 

Nyttiga

De här stod på köksbordet när jag kom hem från jobbet ikväll. Lyx! Dessutom är de nyttiga. 




Sambon meddelar att det bland annat är dadlar, mandelmjöl och kokosolja i dem. 


//Helene

Grönt är skönt

Grönt är skönt, likaså att få sovsällskap av två nattgäster <3 


Middag för någon dag sedan....tillsammans med pasta och köttfärssås :) 

//Em 

Återhämtning

Börjat återhämta mig nu. Minus 1,5 kg på vågen och en trött Em har startat veckan! 

Hade sällskap igår i soffan av denna pälsboll; 





Stilen är unik! 

//Em 

Magsjuka

Ursäkta för dålig uppdatering. Försökt överleva magsjukan from hell! Helgen blev verkligen inte som den var tänkt. Dock började den toppen med nyfixade fransar, god middag och trevligt sällskap. Att sedan vakna 04.00 på natten och spendera 4-5 timmar inne på toaletten är väl kanske inte en sådan bra fortsättning. Efter att ha sovit ett helt dygn och lite mer så börjar jag sakta men säkert komma på benen igen. 


Bjuder på den här bilden. Sliten deluxe. Det är sådana här ggr man är överlycklig att världens finaste även råkar vara sjuksköterska. Min hjälte den här helgen! 

//Em 

Laddat m leksaker

Låg till sent inatt och läste Raymond Snijders med Märtens varma fuktiga lilla nos mot min hals. Oerhört mysig stund. Ändå var vi pigga när vi vaknade vid sju imorse. Gårdagen gick i moll för Märten, tror det var vädret och att hon saknar husse. Idag är hon dock sitt vanliga jag igen, kanske något speedad. Har tagit med leksaker och kycklingben så vi klarar tågresan till Falun. 






Förresten, stort plus till Konsum på centralen som tillåter hundar. Annars kan det vara lite kinkigt på mindre livsmedelsbutiker, såvida man inte tar henne innanför jackan. På Konsum centralen är de dessutom bäst på salladsbuffé. 


//Helene

Bra torsdag!



Blev en riktigt bra torsdag. Pratade med världens bästa vän som kommer hit i helgen. Vilket höjer helgen ytterligare. Vilket gör mig ännu lyckligare. Åh bli helg nu :) 

//Em 

Inte direkt vårkänningar

50 olyckor i Sthlm på 2h sa de på nyheterna imorse. Bakslaget överrumplade nog många efter förra veckans vårkänningar. Vinterjacka och pälsmössa får stanna på i någon dag till alltså. I helgen tar jag pulsen på vädret i Dalarna! Emelie ringde precis och meddelade att det regnar där.


Märten passar på att njuta av krokusarna, på väg till dagis imorse.


//Helene

Hej mitt vinterland

Powerwalk innan jobb i flera centimeter, check! Vinterkläder på igen, check. 


Det är tur att någon är glad iallafall ;) 

Sitter och petar i mig lite sen frukost/brunch innan jobb väntar. Längtar så efter kommande lediga helg. Nej dags att pudra näsan och fixa iordning lite. 

//Em

Klassiskt randigt

Säg hej till min nya tröja från VILA. Klassiskt randigt i svart/vitt. 


Pratade med min fina Spets idag i telefonen. BFF intuitionen sa att det var dags att ringas och mycket riktigt var det så <3 

Har en magkänsla att helgen kan bli riktig lyckad. Guldstunder x flera.

Snön har kommit hit till Dalarna igen. Våren vart tog du vägen? Flera centimeter har kommit och mer väntas ...

//Em 

Me and the Mert

Nu är det me and the Mert. Sambon har dragit till New York och vi, vi trivs bättre här. I snöyran. Fördelen med att vara lite på solokvisten är att man blir väldigt handlingskraftig. Så idag har jag:


Hotellstädat lägenheten (nåja, halva. Men jag har planer för hela)

Ringt en vän som det var alldeles för länge sedan jag pratade med

Fått iväg veckans viktigaste mejl



Påpälsade och laddade för långpromenad.


Till middag blir det tomat- och mozzarellasallad. Egentligen ska man ju ha färsk basilika till det, men koriandern stod alldeles bredvid basilikan så jag kunde inte låta bli. Mozzarellasallad med asiatisk touch är säkert en höjdare det med.


//Helene



Martina, vilken söt liten kille. Stort grattis!

Guldstund

Fyllde min lediga dag igår med guldstunder. Bland annat åkte jag och hälsade på en kompis som precis fått barn. Mysig stund. En guldstund. 




//Em 

Hos veterinären

Märten var hos veterinären förra veckan. Efter nästan en veckas haltande till och från på höger bakben tyckte jag det var läge att få koll på situationen. Veterinären jobbade utifrån patellateorin (även om vi kollade Märtens föräldrar för detdär så kan de tydligen ha det ändå) och beskrev att det finns olika grader av luxation. Märten hade ingen av dem. Dock är det ganska vanligt på småhundar att knäna luxerar till och från ändå, låter inget vidare tycker jag, men eftersom det i de flesta fall är av ringa grad och de inte lider av det låter man det vara. Efter dessa lugnande besked känner jag mig bättre till mods, faktum är att hon lika gärna kan ha vrickat foten på dagis eller liknande. Hon är ju ganska vild.

Lät dem klippa klorna på henne när vi ändå var där. Fick en grundkurs i kloklippningsteknik. Man kan väl sammanfatta den som hårt mot hårt. Jag tror jag lämnar bort Märten för kloklippning i fortsättningen också, låter gärna någon annan ta den konflikten. Så gör jag bara det som är gosigt ;)





//Helene

Odd Monday

Ledig måndag. Precis vaknat efter en underbar sovmorgon. Planerna för dagen beror lite på väder och vind men trots min dåliga syn från sängen till närmaste fönster så verkar både snön och solen kommit. 

Till våren köpte jag iallafall den här vackra tunikan från Odd Molly. Tycker den var så söt och romantiskt, kommer bli en favorit i garderoben. 


//Em 

Spets har blivit Svensson

Snabbsummering av helgen och jag kan nämna följande:

Fredag
: Tacos och Let's dance.

Lördag: Oxfilé, rött vin och Postkodmiljonären.




Kommande vecka blir däremot inte så Svensson!

//Helene

Vem bryr sig att det är jobbhelg?

I lördags blev det en mysig promenad, samt att laga middag i form av detta; 


Kotletter, hasselbackspotatis, broccolisparris och grönsallad samt lite beasås. Sen att få krypa upp i en soffa invirad i en filt med chokladglass och en romantisk film. Allt det här med världens bästa sällskap. Världens vackraste. Världens finaste. 

//Em 

Gerald Hurst sätter huvudet på spiken




//Helene

Vårtecken

Tagit sovmorgon och ska snart bege mig ut på en morgonpromenad med Tyson. I vårvädret, idag, igen! Känns nämligen i näsan och i ögonen att våren är här. Pollenallergi när den är som bäst, men vad gör det? 


Massa tussilagon finns det nu, vårtecken! 

//Em 

Words!

Vår. Vårkänslor. Våra känslor. Du och jag = vi. Kärlek. Gränslöst. Leva i nuet. Njuta av stunden. Att få vara lycklig. Vår värld. Vårväder. Att ha hittat rätt. Att känna från hjärtat. 


//Em 

AW, Uppsala, svärföräldrar

Fd. Strand levererade på kvällens AW, imponerad av både mat, vin och bartender. Sauvignon blanc och blodigt kött kändes som en udda men helt rätt kombination så det fick bli det. Eftersom svärföräldrarna är på besök gick jag från AW:n lite tidigare, sitter på t-banan nu. Kanske hinner jag efterrätt hemma :) ska bli skönt att komma hem, åkte mot Uppsala vid sjusnåret imorse så det har varit en lång dag. 




//Helene

Födelsedagsfirande

Min pappa har fyllt år i veckan, grattis grattis!!! Så igår blev det middag. Jag har verkligen världens bästa pappa, vad hade jag gjort utan honom? :) 


Bild tagen från Google. 

Idag är jag ledig. Solen skiner. Hade en toppen eftermiddag/kväll/natt/morgon och känner mig lyckligare än någonsin. 

Ska göra mig iordning och ta Tyson till mamma och avnjuta en lunch om ett tag :) 

//Em

Märten är taggad

Har några punkter på attgöralistan som måste betas av innan klockan elva så idag lämnade jag mini lite tidigare på dagis. Det var ett tag sedan jag lämnade så det var kul. Hon är verkligen extrempepp när vi kommer fram till dagisgrinden, och när vi väl är inne är hon så taggad att hon knappt säger hejdå innan jag går. Har en känsla av att tempot på hela dagiset intensifieras när Märten kommer på morgnarna.








//Helene

Snabbmats dejt

Det händer inte ofta, men dock händer det att man blir sugen på snabbmat. Speciellt när kollegorna är mkt duktiga att påpeka hur gott det verkligen är under ett helt kvällspass ;) sagt och gjort! Efter kvällspasset igår blev det snabbmat, prat och massa fnitter. Mycket trevligt avslut på dagen! 

//Em 

Utvecklingssamtal

Idag har jag varit på konferens. Efter det var det utvecklingssamtal, toppen att det gick att klämma in båda samma dag. Utvecklingssamtal är ett bra tillfälle att kalibrera förväntningar på varandra. För mig som är relativt nyanställd känns det extra viktigt. Iallafall, jag trivs grymt, finns många anledningar till det. Bland annat är det viktigt att företaget har värderingar man kan skriva under på själv. Jag tror att min nuvarande arbetsgivare håller för att investera långsiktigt i, vilket känns skönt.


De kvällar jag jobbar över äter jag keso och banan till middag. När jag köpte denna på Ica Nära idag tittade expediten på kesoburken, och så på mig, och så på Keson igen, varpå han frågade "Tröttnar du aldrig på Keso?!" Dags att variera sig kanske.


//Helene

Med solen i ögonen

Nja, solen i ögonen fick jag kanske inte idag. Snarare blev förmiddagens pw med Tyson fylld med regn. Hann dock inte ens mer än in på jobbet så kom solen. Tur man inte är bitter ;) 

En bra jobbkväll avslutades med mat med några kollegor. Spontana infall är alltid trevligt. 

Fick så fina sms nu också på kvällen <3 mitt hjärta gör frivolter av glädje! 


Igår hade jag dock solen i ögonen ;) 

//Em 

...ja, den blev bra!

Den här:


...gjorde jag genom att mixa:


Lika delar havre- och mandelmjölk 
Några dadlar
Ganska mycket cashewpasta
Och pulvriserade mandlar

Man blir så mätt av den att den funkar som matlåda också. När jag gör den nästa gång så kommer jag nog att skippa mandelmjölken och köra bara på havremjölk, innehållsförteckningen på mandelmjölken var lite tveksam. Såvida man inte gör egen mandelmjölk förstås.


//Helene

Vårsol

Hunnit med mycket i helgen. Inget innefattade melodifestivalen. Igår var det varmare än någonsin kändes det som så då säsongsinvigde jag min svarta dunväst. 


Vid Lötsjön.


Däremot hann jag inte med att baka semlor. I veckan kanske.


//Helene

Vårtecken



Den här lilla tussilagon bor utanför min dörr. Vårtecken. Vårväder. Vårkänslor. 

Hade en sådan trevlig lördag. Middag, mello och massa skratt. Underbart. 

Idag har jag varit på kalas. Träffat massa nya människor som jag ser fram emot att träffa mer i framtiden. 

//Em 

Att ha grannar som är toppen

Alltid roligt med trevliga grannar. Speciellt när de har en liknande hund som Tyson och en hundhage fylld med leksaker att springa runt med. Vårvädret har kommit till Falun idag. Helt awesome! 




Nu laddas det för middag hos min kompis och hennes man så dags att hoppa in i duschen. 

//Em 

På längden

Nu såhär på vårkanten är det kul att tänka tillbaka på alla fina skidturer det har blivit i vinter. Det är lite magiskt att åka i månljus. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagens stora händelse? Märten har lärt sig vackertass!


//Helene
 

Längtar

Längtar efter fredagkväll. Att fylla min lilla lya med massa kärlek<3 ska njuta varenda liten sekund av det! 


Bild från Google. 

//Em 

Mycket av det goda

Märten har kommit in i spökåldern. Jag skulle säga att det är en kvadrerad form av den Märta vi är vana vid. Hon springer snabbare, nosar mer, skäller och signalerar i större omfattning än tidigare. Egentligen är det naturligt, i det fria behöver hunden de här egenskaperna när den ska upptäcka världen på egen hand. Jag har läst att man inte ska göra en grej av det, utan fortsätta i samma positiva anda som tidigare. Då får man en trygg och glad hund. 




//Helene

Mitt i veckan, grus i ögonen



Här är jag på g till träningen ikväll. Ser pepp ut, var kanske inte fullt så pepp om sanningen ska fram. Skönt när det är gjort dock. Känns även skönt att veckan går fort. Vill gärna ha fredagkväll om jag får välja ;) alldeles för tomt här hemma just nu! 

Tagit en sväng på stan idag också efter jobbet. Visar er inköpen sen :) 

//Em 

Åka till Thailand för miljönyttan?

Imorse var jag på frukostseminarium. Naturskyddsföreningens generaldirektör Svante Axelsson pratade energifrågor. Han tryckte bland annat på vilka ekonomiska intressen som styr debatten om vilka energislag som är miljövänligast, och så gav han faktiskt en ganska positiv bild av hur vi energieffektiviserar i Sverige. Att investera i miljön är en ny typ av statuskonsumtion. Vi köper elbilar och solceller. Frågan är bara om vi använder pengarna som vi får över genom att köra energisnåla bilar till att flyga utomlands för?
 
Nu ska jag göra middag. Tänkte göra drink på mandelmjölk, havreyoghurt, cashewpasta och dadlar. Blir det bra så lägger jag upp receptet här sen!





//Helene

Från Märtens firande


Firade Märtens halvårssdag med födelsedagsbarnets favorit -korv.



Tryffeltårta från vetekatten och så fint besök från gammelhusse och gammelmatte. 


//Helene

Fettisdagen

Tisdag och jobbveckan är igång. 4 dagars vecka med en helg att verkligen se fram emot :) idag har jag lyckats veckohandla. Vaknade redan vid 07.20? Vad hände där? Efter handlingen så tog jag och Tyson en pw. Det bästa av allt var ändå sällskapet vi hade i luren --> världens bästa Spets! Vi taggar Barca och allt känns bara tipp topp :) Så otroligt glad för att just vi två är BFF's <3 Spets! Glömde av att säga att jag har en födelsedagspresent till dig här hemma som väntar <3 

Annars är det ju faktiskt fettisdagen. Har ni ätit några semlor? Jag har ätit 1,5 ;) så gott!

Bild från Google.com

//Em 

Ledig dag och kultur

Härligt att börja veckan med att vara ledig. Sen att bli bjuden på frukost innehållandes både äggröra och kladdkaka gör inte saken sämre.

Idag blev det en kulturpromenad på schemat. Bor nära en gammal avrättningsplats (lät ju trevligt) så dit gick turen idag för att spana lite. 


Tyson spanade dock på annat. 

Tacos till lunch och ett styrkepass på det. Härligt! Kände mig stark :) Dags att kicka igång en mycket spännande vecka! 

Spets! Vi behöver ringas! 

//Emelie 

Du behöver bara peta!

På nya företagsbilen räcker det med att peta på förardörren så låser man den. Ska man låsa upp så petar man igen. Inget mer uppochnermednycklarnaifickan alltså. Jag fick förtroendet att köra hem den idag. Säljaren på Toyota i Kungens Kurva var duktig, men när han dragit igenom halva nybilspresentationen kände jag mig vindögd. Vilka grymma extrafunktioner det finns! Punktstaplade i det viktigaste i minnet och fick till en hyfsad återpresentation för kollegerna på kontoret sen. Jag tycker blåtand är viktigt i en bil, och att det inte är nåt krångel med tankningen, typ gas eller liknande. Den här går på bensin och el. Toppen! Att det är en miljöbil är både viktigt och ser snyggt ut.


(Bild fr dieselstations.com)


//Helene

Långkok

Konsten med kondenserad mjölk är att få rätt konsistens på den. Den här ska jag göra banoffee pie på imorgon kväll så jag ville ha den lite tjockare. Kokade den i tre timmar och det verkar ha blivit bra. Har man gäster en vardagskväll är banoffee pie den perfekta efterrätten, går på 10 minuter om man bara förbereder toffeen innan.


Dulche de leche, funkar utmärkt att äta med sked också ;)


//Helene

Att överraskas

Lördag, något förvirrad när det kommer till just vilken dag det är den här veckan. 


Den här lilla pojken hämtade jag hos mamma efter jobbet. Jag, mamma och Tyson tog en långpromenad på 1,5 timme. Skönt!

Överraskades x flera ikväll. Trevliga och oväntade överraskningar. En toppenkväll :) 

//Emelie 

Bakat hela morgonen

Fick en otrolig lust att baka imorse. Det passar bra för i eftermiddag får vi besök. Finska pinnar kan jag äta hur många som helst av, kan man tröttna på sådana?! Testade att ha citroncest i dessa och eftersom jag redan provsmakat ett antal kan jag meddela att det är en superbra kombination. 


Smaksatte dessa med citroncest. 


När jag äter kolakakor tänker jag på min farmor.


Nu får det i vilket fall vara bra med provsmakande, måste ha kvar att bjuda på i eftermiddag också.


//Helene



froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0