Bokskotten

Efter lunch på Stories tog jag en sväng in på Bokskotten på Regeringsgatan. Egentligen var det Suhonens bok om Juholt jag var ute efter men det slutade med att jag gick ut därifrån med Bea Uusmas istället:Tror det var Augustpriset som fick mig att falla.


Fick syn på denna också:

Det måste vara femte delen om Silfverbielke och jag tycker det är för många. Men passar på att tipsa om den första delen, En nästan vanlig man, som var sådär sällsynt bra.


//Helene

Esta

Om två veckor står jag på amerikansk mark så det var läge att sätta sig med esta-blanketten ikväll. Annars har jag jobbat, tränat och ägnat mig åt lillråttan. Hon har blivit lite i skälligaste laget de senaste dagarna. Tror det är löpning på gång.


//H

Pappa på besök

Pappa förärar huvudstaden med ett besök såhär mitt i veckan så vi mötte upp honom på hotellet och begav oss till Marie Laveau. De ska ha en av Stockholms bästa hamburgare och för oss som aldrig orkat stå en timme i kö utanför Flippin' känns alltså bokat bord på ML som ett fullgott alternativ. 
Bäst? Sötpotatispommesen.
Inte så bra? Möjligen den höga ljudnivån.


Till efterrätt blev det Irish coffee.


//Helene

Inför Halloween

I november är det dags för klinikfest med tema Halloween. Great! Har bett min fantastiskt duktiga ögonfransförlängare som även är stylist att fixa till mig. Här är lite inspo, kom gärna med fler förslag eller idéer! 

Alla bilder är tagna från Helen Torsgårdens instagram. 

Idag har vi ledig dag hela familjen. Precis varit iväg och shoppat lite, inte till mig dock, visar er senare. 

//Em 

Att utvecklas

Snart två år i mitt yrke. Idag på eftermiddagen hade jag och några av mina kollegor utbildning. En obligatorisk utbildning man ska genomgå 1 gång/år. Jag minns från förra året att jag var ganska radiostyrd, enkelriktad och när jag tänker tillbaka på det kommer jag bara ihåg vissa delar. 

Med ytterligare ett år i bagaget med erfarenheter och vana så känns det helt annorlunda. Jag vet exakt min roll, och vad som förväntas av mig. Idag gick jag hem med ett leende. Utvecklingen av mig själv i min yrkesroll har gått helt åt rätt håll. Det bästa, att det finns så mycket mera kvar att lära :) 
Lite Måndagsselfie ;) som söndag för mig då jag är ledig imorgon.

//Em 

Liten sko till liten hund

Alltså vilka söta tuggskor jag hittade till Märten! Lillråttan älskar dem.

//Helene

Inga Juholtare från Alice

Det stormar kring vår nya kultur- och demokratiministers första längre radiointervju. Man kallar henne inkompetent och duckande. Expressens kulturredaktion liknar henne vid en tom lök och på Twitter florerar förminskande kommentarer relaterade till Disneyklubben. 

Alltså skärpning! Jag efterlyser lite höjd. Kopplingen mellan att vara oslipad på nya tjänsten och att vara inkompetent är långsökt. Ser inga gemensamma nämnare mellan förstnämnda och en tom lök (märklig metafor) heller för den delen. 

Att börja sin politiska karriär med att leverera tvärsäkra uttalanden i specifika frågeställningar som hon ännu inte bottnar i hade varit omdömeslöst. Alice Bah Kuhnke har med sin klokskap och ödmjukhet alla förutsättningar för att bli en bra kultur- och demokratiminister.


(Bild regeringen.se)


//Helene

Risotto med spårbarhet

Risotto framför öppna spisen känns givet denna söndagskväll. Vinet och olivoljan har vi köpt direkt från producenterna i Italien och för att få lite variation till flitigt använda parmesanosten har jag använt Västerbottensost istället. 

//H

Kökssoffe-makeover

Är galet nöjd med nya kökssoffedynan. Det är svärmor som varit duktig och sytt fodralet. Till väggen ovanför har jag lämnat två planscher från ROOM på inramning.
Tyg Stig Lindberg


//H

Vaken i vintertid

Vintertid, gjorde så jag vaknade liiiiite tidigare än vad jag hade tänkt mig. Så kan det gå. 

Eftermiddagen igår spenderades i stallet: 


Fröken Rut försöker se snäll ut ihop om fler morötter ;) 


Tar på krafterna att vara i stallet tycker Tyson. Finns ju massa roliga hundkompisar där och tusen saker att kolla på och undersöka <3 

//Em 

Tidig morgon i spöregn

Jobbhelg, tidig morgon, dags att ge sig ut i spöregnet. Efter jobbet blir det en tur ut till Rutis och stallet. 


Choklad och frukt, precis vad man behöver när höstrusket är här för lite extra energi. 

Gött med Donken, själv hade vi Pizzamys igår så var inte så mkt bättre själv ;) bästa är att det blev en bit kvar till lunchen idag oxå ....

//Em 

Fredagsmys på Donken

Japp, det är här vi hänger en fredagskväll.


Innan vi hamnade här var vi på Klättercentret och tiden rann iväg. Jag testade min nya sele och den var bra. När det kommer till skor ska de gärna vara en storlek för små har jag lärt mig, men jag satsade på ett par som var sköna istället. Tror det är en bra taktik såhär i början.Inklättrat. Bra grejer!//Helene


Höst

Det är verkligen höst nu, på väg att bli vinter. Dag kom det snöblandat regn. Men nästa vecka ska det bli plus 10 grader. Vill gärna att hösten ska vara längre ;) 


Mamma gjorde den här fina höstkrukan åt mig. 

Ledig dag idag, ägnat mig en del åt studierna. Tagit en promenad. Ligger i ett skumbad nu :) laddar för helgjobb.. 

//Em 

En tur till Tällberg

En tur till Tällberg blev det idag. Jobbrelaterat. Riktigt bra och inspirerande. Vilken miljö, det är bara så himla vackert i Tällberg, oavsett årstid. 


Annars har jag och pappa bytt till vinterdäck på Bubben. Så nu är vi redo för första halkan som tyvärr inte känns allt för långt bort... 

Annars? Lite väntans tider. Väntan är kanske inte min starka sida... Speciellt inte om det handlar om väldigt viktiga saker. 

//Em 

Gos

Mysstund med lillpipisen.
//Helene

Baka liten kaka
I fredags blev det blåbärspaj och i söndags kladdkaka. Bullmamma är vad jag har blivit. Nejdå, lite rastlös i min förkylning men känner mig bättre för varje dag :) 

//Em 

Alex och Sigge

Är precis hemkommen efter en kväll på Cirkus och Alex och Sigges "Meningen med livet". Det var inte alltför länge sedan jag fick chansen att se Klas Hallberg (kanske inte Shulman-känd men åtminstone lika bra) i en liknande show så visst jämför jag även om jag inte borde. Återkommer kanske om det i ett senare inlägg. Hursomhelst en bra kväll!

//Helene

Feber och förkylning

Gått en liten otäck förkylning omkring på jobbet under hösten. Dragit på mig den två ggr men klarat mig lindrigt. Tills den här gången ...

Däckad i feber och förkylningen, låter som en liten kråka som kraxar fram. Suck! Inget jobb varken idag eller på tisdag :( vila vila vila och kurera mig... 


Bäddat ner mig i soffan hemma hos älsklingen. Han, som alla andra är ju och jobbar. Ska själv försöka ta mig lite frukost. Trevlig måndag på er! 

//Em 

Sömntutan

Märten älskar helgmorgnar och kan sova i princip hur länge som helst.


Svårt att se vad som är fram och bak här?


//Helene

Energidag

Ledig dag. Dagens mission var att ladda energi. Började dagen med sovmorgon, åkte sedan upp till Lugnet och solade lite. Underbart med lite värme, höll nästan på att somna ;) Lunch hos mamma för att sedan bege oss ut till stallet. 


Såhär går det om man för en sekund tittar bort. Mysigt att rulla runt i spånet ;) Supportar på läktaren när jag och Rutis körde ett dressyrpass. 

Städat lite hemma. Tänk och funderat över en annan sak idag. Ngt som kom oväntat men lägligt...Pratat med älsklingen på tfn både 1 och 2 ggr. Lutar mig tillbaka och ser vad som händer (det var en lögn, jag är inte lugn här men försöka kan man alltid) 

//Em 

Studier och trogen vän

Den här tisdagen började med examination i högskolekusen jag läser, därmed har jag nu hälften av kursen kvar. Tiden går fort. Efter trippen till Högskolan begav jag mig hem till mamma på lunch. Sedan åkte vi på loppis ihop. Gjorde två fynd. Hem och vilade för att sedan åka iväg och dansa fuego! 


Peppad tjej eller nåt :p 

Nu är det dags att sussa. Pratat i en timme med älsklingen. Tyson är verkligen den perfekta hunden här hemma nu när Andreas är borta. Lämnar inte mattes sida alls knappt, min trogna vän. 

Imorgon är jag ledig :) tanken var först att åka upp till Tällberg med några kollegor men orken säger stopp. Ska fylla dagen med att ladda energi på bästa vis... 

//Em 

Måndag i kärlekens tecken

Kärlek får vara temat för den här måndagen. Pussade min kärlek hejdå i morse, han åker iväg på konferens. Men passade på att smuggla ner ett litet kärleksbrev i resväskan ... 


Det blev mycket uppskattat ;) 

Sen fick jag ett jätteroligt telefonsamtal också i kärlekens tecken. Så i december väntar roligheter ... Mer om det sen! 

//Em 

Middag ute

Igår var vi som sagt ute och åt med Andreas kompisar. Det var riktigt trevligt, jag beställde oxfilé pasta som var jättegod. 


Ligger i sängen hemma hos Andreas och har det bra. Sovmorgon var välbehövligt. Ska ta mig upp för lite frukost och småfix innan jobb väntar. 

//Em 

Allting är relativt

Såhär såg det ut på Ica Maxi i Solna idag: 

Det är "svenska" tomater till vänster och "ekologiska" till höger, priserna anges som 29,90 kr/kg för de svenska och 29,90 kr/st för de ekologiska. Vid en snabb koll ser det alltså ut som att tomatsorterna kostar lika mycket, men kilopriset för de ekologiska är nästan dubbelt så högt som för de svenska. 

Så ser det ju ut i var och varannan affär, och jag tycker det är fel. De flesta av ICA:s kunder är säkert kapabla att snabbt själva identifiera prisskillnaden om man tycker det är viktigt, men det kommer alltid finnas en fraktion som av olika anledningar inte kan göra det. Jag tycker det är småaktigt att ta till sådana här knep. Att höja omsättningen är toppen, men inte om det sker på bekostnad av människor som inte kan göra ett medvetet val. Dessutom ska man inte behöva titta en extra gång för att få en rättvisande bild av varans pris. Om man som säljare är säker på sitt erbjudande och tror på sin kvalitet behöver man inte ta till sådana knep för att sälja.


//Helene

Att klättra och att hålla sig fast

Precis krupit ner i ett bad med en kopp kaffe. Orken har försvunnit lite efter intensiva sista veckor/dagar. Fick åter klumpen i magen när jag fick höra av pappa att hans infektionsvärden var förhöjda. Insatt på lite mer piller mår han bättre och värdena ska gå neråt. Dock tar det på en, presentationsmänniskan Emelie som gärna vill vara perfekt och kunna allt, i allt som passerar i hennes liv. 

Mitt i allt så lär man stanna upp, tänka på det man har och klättra vidare. Saker kan alltid vara värre. 


Tur jag har prinsarna. De gör mig alltid alltid glad <3 och får mig att känna mig som världens lyckligaste. Ikväll väntar lite roligheter på stan, passar perfekt in i denna annars jobbhelg.

//Em 

Fritt fram i klätterhallen

Vilken grym träningsdag det här har varit! Inte för att jag haft träningslust och outtömlig energi, utan precis tvärt om. Trots att jag varit oinspirerad gjorde jag ett bra spinningpass (tack vare gott träningssällskap och en bra ledare). Efter jobbet fortsatte jag i samma goda anda och styrde kosan mot Klättercentret i Solna där jag klättrade till mig ett grönt kort. Fritt fram i klätterhallen i fortsättningen alltså.Check på det.


Men nu är det helg. Börjar med Paradise och take away från Tornparken. 


Märta önskar trevlig helg till alla bloggläsare


//Helene 


Skrattar gott när jag läser om Emelie och Andreas senaste visning. Att vara spekulant kan minst sagt vara intressant ;)

När man får finbesök

Andreas pappa var i Falun idag, finbesök med andra ord. Dagen började att vi åkte till Scandic och intog hotellfrukost: 


Lyx med hotellfrukost en vanlig vardag.

Sedan gick vi bara några meter från hotellet och spanade in Högskolan Dalarnas nya bibliotek. Gillar det verkligen så jättekul att få vara student den här terminen och kunna nyttja det. //Em 

Tictack

Min arbetsklocka tackade för sig idag. Så beställde en ny nu på kvällen: 


Tadaaaaaa!!! Med strass på, såklart ;) hiss eller diss? Jag tokgillar den. 

Annars har vi varit på ytterligare en visning. En lägenhet med stora och fina ytor och det var väl det enda. Möttes av x antal skyltar med "rasta inte din hund här" och sen var lägenheten fylld med otäcka dockor. Blev så överraskad av en docka så jag skrek till ;) stackars mäklaren ... Sen tyckte både jag och Andreas att det kändes lite vårdboende över lägenheten så nej, jakten fortsätter ... 

//Em 

Som bomull för själen

Rubriken låter något djup kan jag medge. Men efter en helg och en veckostart som inte riktig gick enligt plan var det dags att hamna rätt igen. Efter jobbet åkte jag ut till stallet. "Rut" stod på schemat idag. Så efter ett dressyrpass och stallhäng är jag mer på banan än någonsin. Att vara i stallet är verkligen som bomull för själen. 


Jag och Rutan idag i ridhuset <3 

//Em 

Varmt välkomnande

Adriatiska havets saltstänk byttes mot regn på tvären inom loppet av några timmar, men  givetvis är det också skönt att vara på hemmaplan igen. Märten blev så glad när jag steg innanför dörren att hon kissade på hallmattan
Läser Emelies inlägg om den dramatik som utspelade sig på akuten i lördags. Nej det blir inte alltid enligt plan som sagt, men skönt att man hittade orsaken och att det går att behandla. Krya på dig Bertil!//Helene

Måndag

Starten på veckan har varit blandad. En budgivning som inte gick. En vacker höstpromenad och en lugn kväll på jobbet. Avslutar dagen med lite kvällsfika och Paradise. Imorgon är en ny dag, då ska jag agera hästvakt :) 


Finaste prinsarna, hösten är så vacker med alla färgerna. 


Gullefjun <3

//Em 

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Fredagsmiddagen som skulle bli så trevlig, som iofs var trevlig tills pappa erkände att han inte mådde bra. Flera timmar på akuten idag. Hosta som haft av två av pappas revben och orsakat ett stort hematom på buken. Huvudsaken är att vi vet vad det är och att lite medicin kan hjälpa till. Usch vad orolig jag varit! Min underbara fantastiska pappa <3 

Har seglat ner i soffan och ska snart avnjuta lite pizza med mina pojkar. Andreas, mitt livs kärlek som varit med mig och pappa hela dagen, om du bara visste hur fantastiskt du är! 


Och den här älskade pälsbollen som vet när matte behöver lite extra kärlek. 

Vilken dag. Ta vara på det som är här och nu. Imorgon är en annan dag! 

//Em 

Kroatien-mood//Helene

Tredagars ledighet

Har tredagarsledighet nu. Ändå varit effektiv. Med lite sovmorgon i kroppen skickade jag in ett arbete i kursen jag läser. Sedan blev det lite småfix innan jag och Tyson tog en promenad till mamma. Mamma bjöd på lunch och sen tog vi en promenad. Ska snart ta mig ner på stan för lite presentshopping till mamma som fyller år och sen blir det träning. Ikväll blir det middag hos pappa som varit bortrest. Blir kul :) 


Mysiga höstmiddagar :) 

Ha det så trevligt utomlands Spets <3 sola lite åt mig med! 

//Em 

Friskis Sveavägen

Vilket fräscht Friskis det finns på Sveavägen! Eftersom jag ändå var i krokarna kring Odenplan passade jag på att gå på lunchspinningen. Kändes lyxigt med det stora omklädningsrummet. (I Hornstull är det fuktskaderenovering i det ena damernas sedan skyfallet i somras så det blir trångt när alla byter om i samma.)

//Helene

När man går plus

Igår var en lycklig dag för ekonomin. Var och köpte hundgodis till Tyson på granngården och gick 50 kr plus pga en värdecheck jag fick för jag är medlem. Fortsatte på jobbet då jag tidigare i veckan förnyat mitt träningskort så dags att utnyttja friskvårdsbidraget vi har :) Sen har jag också varit duktig att i förra veckan lägga om både sparande och pension. Vuxet! Känner mig glad och nöjd soooo long :) 


20 kr för den har stora påsen hundgodis, jippy! 

//Em 

3,7 jordklot

Vi svenskar plockar minuspoäng på klimatskalan. Idag behövs 3,7 jordklot för att möta genomsnittssvenskens efterfrågan på konsumtion (WWF). År 2012 var motsvarande siffra 3,4. Med det hamnar vi på tionde plats av de länder i världen med störst ekologiskt fotavtryck. 

När sjunker det in i våra hjärtan att konsumtion inte gör oss lyckliga?


//Helene

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0