#shorthairdontcare

I tisdags var det en uppfräschning som stod på schemat. Fixa nya fransar plus ett besök till frisören. Blev en naturligare brun hårfärg mot det ljusbruna hållet och axellångt hår. 


Taaaaadaaaa! 

Jättemysig med läshörnan Heléne! 

//Em 

Bruno

Så fint med körsbärsblommor! Synd att de blommar över så snabbt, men då får man längta till syrenerna istället.

Här är vår nya Bruno Mathsson! Nätbudade den på Bukowskis i Malmö, var kul att se att den var i så fint skick när vi hämtade den. Tanken är att göra en läshörna bredvid stringhyllan. Fåtöljen kommer bli en trogen följeslagare i många år framöver.




//H

#vårvackert



Stockholm? Falun? 

//Em 

Vårfin

Efter en jobbhelg så väntar ledig dag imorgon. Då ska jag ha en riktig "bli vårfin" dag. Först ska fransarna fixas och sen kråkboet till frisyr man råkar ha nu, efterlängtat och behövligt. 


Tyson ska oxå klippas. Dock om ca 2 veckor..

//Em 

Sista chansen!!!



Sista chansen att rösta på Tyson till årets vårvovve 2015, senast imorgon kl 12.00!!! Heja heja Tyson!!! 

//Em 

En liten blomma

Märten älskar vår. När asfalten är uppvärmd av sol inleder hon lunchpromenaden med att lägga sig på trottoaren med tassarna i vädret. Då vill hon bli kliad på magen, därefter kissar hon och sedan står hon länge i gräset med nosen i vinden innan vi går vidare. Hon tar med sig våren in också. Igår doftade det vårblommor i lägenheten och jag förundrades över hur det kunde dofta så påtagligt när fönstret bara var en aning öppet, tills jag upptäckte att Märten rullat sig i klibbiga små blomfrön som fastnat i pälsen och spred väldoft. Tänk om det alltid var blommor hon rullade sig i.








//H

Florens

Nu är vi som sagt på hemmamark igen. Konceptet att dela upp semestern på två platser passade oss utmärkt, då finns det hela tiden nya saker att göra, se och upptäcka. Florens är en fantastisk stad som kanske mest utmärks av sin konst och sina kyrkor som man måste ägna lite tid åt när man är där. Det finns ju så mycket att välja mellan, och för att inte få en kulturöverdos valde vi att koncentrera oss på två saker i kulturgenren; besöka Galileo Galileis och Michelangelos gravar, som ur ett turistlogistiskt perspektiv var fördelaktigt placerade bara några meter ifrån varandra, och därefter tillbringade vi tre välinvesterade timmar bland kända konstverk och antika fresker på Uffizigalleriet, som från början inrymde kontor på nedervåningen (tänk office/uffizi) och galleri på ovanvåningen. I övrigt har vi gått på marknader med fina lädervaror, hängt i Michelangeloparken och ätit glass.


Turist javisst. I kyrkan bakom mig ligger Galileo Galilei.

Betade av renässansen på Uffizierna. Här är en variant (av många) av Madonnan och barnet. Kända målningar som Venus födelse och da Vincis Bebådelsen spanade vi också in.


I ett skyltfönster tog snuffans polare siesta.

Ponte Vecchio, bron som tyskarna tyckte var för fin för att bomba så den fick stå kvar.



I Michelangeloparken åt vi focaccia med utsikt över Florens.


//Helene

Tog med Italien hem

En vecka i Italien var tydligen inte nog, focacciasuget kvarstår. Och vad står på köksbordet när jag kommer hem från jobbet om inte nybakad focaccia, salt och med massor av olivolja, precis som i Lugurien. Tillsammans med mozzarellasallad får det bli fredagsmiddag. 



//Helene

1,2,3 Fanta och rosé!

Efter träningen i tisdags bjöd Falun på sommarväder så helt plötsligt satt jag och en kompis med en flaska rosé och en fruktsallad och pratade sent in på kvällen. Hur härligt som helst :) 


//Em 

Finalist Vårvovve 2015

Tyson är en av tio finalister i Årets vårvovve 2015 anordnad av Dalarnas Tidningar! Hjälp honom att ta hem vinsten igenom att sms-rösta VOVVEFINAL (mellanslag) 10 till nummer 72023. Det här förtjänar Tyson så att vinna <3 


//Em 

"Att åka till 5 Terre utan att vandra är som att åka till Maldiverna utan att bada"

Vaknade imorse med träningsvärken från helvetet. Var så hänförd av alla intryck under gårdagens vandring att jag  glömde att känna efter, har likt en stelopererad stapplat fram längs gatorna i Portofino idag. Att vandra mellan byarna i Cinque Terre är motionsmässigt som att tillbringa sex timmar utan paus i trappmaskinen på Friskis, men här motionerar man på slingriga stigar mellan tusenåriga terrassodlingar och citronträd och det doftar fukt, jord och klorofyll. Vandringsstigarna är indelade i blå slingor som är lättare och röda som är svårare, vi testade båda men slår ett slag för de röda, mest för att man får ha dem för sig själv. 


Vi gick blå linje mellan Monterosso och Vernazza.

Och röd mellan Riomaggiore och Manarola. Man kan tro att stigen planar ut runt kröken, men det bara fortsätter uppför, och runt svängen därefter ännu mer uppför.


Där nere ligger Manarola.


Mellan husen i Manarola.

Idag åkte vi till Portofino som ligger ett par timmars resa västerut. I Portofino tittar man på yachter och dyra bilar och äter lunch på någon av uteserveringarna i hamnen. Nutellaglass på Calata 32 är också ett tips. Efter några timmar där reste vi med båt mot Vernazza igen. Imorgon åker vi vidare mot Florens.




//Helene

Vi är i Vernazza!

Nu är vi i Vernazza, här är löjligt pittoreskt. Byn ligger inbäddad i grönskande bergsformationer, vid havet sluttar klippavsatserna dramatiskt ned mot vågorna och vi har checkat in på ett hotell i en av byns många och trånga gränder mellan hus som står tätt och snett. På tal om snett tog vi en tur till lutande tornet imorse, och det var verkligen snett. Vi drog pliktskyldigt av några bilder på varandra i turistiga poser och sedan satte vi oss på tåget mot kusten. Ikväll har vi suttit länge och ätit middag (pasta) på en restaurang en bit från huvudgatan och därefter gick vi till havet och letade stenar. Imorgon ska vi vandra. Har man lite tempo kan man klämma alla fem byar på en dag så vi siktar på det.










//Helene

Ingen som morrar

Nu ska det röstas vårvovve! Såklart Tyson ska vinna! 

På tal om en annan vovve så har hon lämnats till svärföräldrarna för en veckas retreat när vi är på semester. Herregud vad vi saknar henne, när hissen låter i trapphuset är det så tyst när ingen morrar, och imorse när jag vaknade låg jag och funderade på var vi skulle ta morgonpromenaden, innan jag kom ihåg att hon ju inte är här. Hon stortrivs hos svärföräldrarna så det är inte ömsesidigt. Hoppas hon uppför sig så de trivs med henne också.



//H

Årets Vårvovve 2015 - Dalarnas tidningar

Trodde inte mina ögon imorse när jag vaknade. Tyson är 1 av 100 kandidater till årets Vårvovve 2015 i Dalarnas tidningar. Nu ska det röstas så kommer de 10 st hundarna med flest röster hamna i en slutgiltig final. Så nu behöver Tyson din röst --> smsa VOVVE (mellanslag) 97 till nummer 72023 för att rösta Tyson till årets Vårvovve 2015. 


Så stolt över denna vackra och snälla hund. Varit och fått en gratis kloklippning på Tasskompaniet (som vi fick med i ett påskägg till Tyson), så nu har han jättefina klor. Sedan blev det upp till Djursjukhuset för årlig vetcheck och vaccination. Snällare hund får man leta efter. Sitter som ett ljus i alla situationer <3 han förtjänar verkligen att bli årets vårvovve! 

//Em 

#purelove



Pure love är verkligen mannen i mitt liv, god mat och vackra lugnande miljöer. Vilken fantastisk helg! Fylld med ny energi. 

//Em 

Italienplanering

Igår hade vi en heldag i Vaxholm. Vaxholm är en riktig idyll med naturen nära och havet runt knuten. Efter att ha gått i små butiker ett tag satte vi oss på ett café och åt surdegsfrallor. 






Idag blir det en hemmadag. På torsdag åker vi till Cinque Terre så det ska packas och planeras. Bland annat tänkte jag läsa i den här boken, som verkar ha en del bra tips om Toscana:





//Helene

#tällberg2015



Tror bilderna får tala för sig själva <3

//Em 

Spaweekend



Är på spaweekend i Tällberg hela helgen. Ska bara njuta och ha det bra :) 

//Em 

Chilivippen!

Odling av 3 st olika chilisorter pågår just nu i köksfönstret. Fått skott av en kollega. 


Dagen har spenderats på den lediga sidan, avslutades med att bli bjuden på middag, lyxigt värre! 

//Em 

Hundrastgården

Fin morgon i solskenet vid hundrastgården. Märten och Tyson röjde medan Emelie och jag solade. Därefter långpromenad runt Hosjön och nu tar vi det lugnt och förbereder oss för att åka hem till Sumpan. 










//Helene

Påskhelgen

Trots att påskhelgen är jobbhelg så har det hunnits med en del saker. Igår var det påskmiddag och fika som gällde. Idag tog jag och Helene (yes! Hon är hemma här i Falun) en promenad till hundrastgården där hundarna fick leka och vi fick egentid att umgås. Bättre start på dagen går inte att få! 


Visst ser det underbart ut? 

//Em 

Däckad Märt

Ett tips till påskfirare i närområdet är konstrunda i Sätertrakten, för oss har det blivit lite av en tradition. Efter konstrundan bakade Martin chokladbollar och därefter väntade finbesök av Emelie, Andreas och Tyson. Märten och Tyson fann varandra ordentligt och efter ett par timmars intensiv lek och många köttbullar har hon nu däckat för natten. 







//H

Glad Påsk!



Glad påsk från oss! 

//Em 

Ägg i påsktider

I tisdags gjorde jag världens godaste sockerkaka. Fick ägg av en kollega som har höns. Man ser verkligen på äggen att de kommer från höns som mår riktigt bra och får gå fritt. Äggulan lyste klarare än den finaste gula färg ni kan tänka er, vilket resulterade i att jag nog bakade den finaste och godaste sockerkakan någonsin! 


//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0