#detaljer

Påväg hem från jobbet i fredags köpte jag en bukett rosor till min bättre hälft. Bara för att! 
Sedan har jag fått låna hem min mormors barnmorsketratt. Visst är den vacker? Tänk vad många hjärtljud som klingat i den. Fantastiskt! Och fler ska det bli :) 


//Em 

#summertime

Högsommarvärmen verkar vara här för att stanna. Lyckat att den ville komma på min långledighet. Helgen har bland annat spenderats på stranden: 


Även varit ute på ett litet sent 20 årsfirande: 


Sedan har även min fina gudson fyllt hela ett år och bjöd på kalas ute i det gröna, badandes i presenter ;) 
Kalasredo :) 

Ny dag, ny vecka. Spenderades oxå på lediga sidan. Min mamma har kommit hem från sin semester och bjöd på lunch, presenter (min bestod av sockervadd, lycka) och sedan har vi hängt på stranden och bara varit, underbart! 


//Em 

#tgif

Fredag och långledig. Solen har tittat fram idag igen. Mamma som brukar passa Tyson har varit på semester så idag har Tyson fått hänga med min pappa. Underbart roligt tyckte nog de båda och satt och filosoferade i skuggan på en bänk när jag kom dit på eftermiddagen. 


Tog även med mig fika så jag, pappa och min bror körde på en lång och härlig fredagsfika. 

//Em 

#sommarochsol

Högsommarvärmen har kommit tillbaka till Falun och är här för att stanna några dagar. Efter jobbet idag tog jag med mig resten av familjen till stranden. Där njöt vi av dagens mellanmål och fick oss lite d vitamin. Tyson var den enda som var modig nog att bada, haha! Det här vädret och kommande 4 dagars ledighet känns som en strålande kombination. 


//Em 

Karlbergs slott

Sensommarvärmen är intensiv så idag käkade vi kokosglass på Stockholms glasshus som ligger på en tvärgata till Rörstrandsgatan och därefter gick vi ned till Karlbergs slott och satte oss vid vattnet på en filt, picknickade och löste korsord. Kring midsommar avfolkas Stockholm och det är lugnt i parker och i kollektivtrafiken, men nu börjar många komma tillbaka från semestern, det märktes inte minst på strandremsan som var full med solbadande stadsbor idag.
 
 
 

 
//Helene
 
 
 

#medblommorochmedblader

Jobbhelg vilket självklart innebär underbart sommarväder (är inte bitter, haha). Min underbara granne har fyllt år så idag passade jag och Tyson på att traska över med en liten present. 


//Em 

Hemma i Sumpan igen, men...


Cyklat till fiskeläget i Kattvik och ätit lakritsglass på torget i Båstad,

Spanat in möbler med patina på bondauktion i Våxtorp,

Pusslat 1000 bitar Santa Maria Novella (minns vår semester i Florens) när det regnat ute,Ätit ännu mera glass hos Riccardo på landet utanför Halmstad,


Kollat DC-3:or på flygmuseet i Ängelholm,

Solat när vädret tillåtit och tagit många dopp i havet, både i sol och regn


//Helene

#sockerchock

Igår var det ledig dag. Det innebar bland annat mysfika med min kompis Erica. Hade under veckan talat om hur mkt jag längtade efter sockervadd. Vet, skum sak att längta efter men iallafall kom hon med en present :) 


Lycka på burk <3 

//Em 

Utställning om Hallandsåstunneln

Den 13 december tas Hallandsåstunneln som löper mellan Förslöv och Båstad i bruk och nu är sista året man kan besöka Trafikverkets projektutställning vid den södra tunnelmynningen. Så vi passade på. Eftersom jag jobbar med markföroreningsr var Rhoca Gil-historien det som intresserade mig mest. Rhoca Gil har framgångsrikt använts som tätning i andra projekt ute i världen men i Hallandsåsen var det ett alltför starkt vattentryck som ställde till det och en andel av det som injekterades läckte därför ut och förgiftade omgivande vattendrag med akrylamid. Privatpersoner och arbetare drabbades hårt, men har kompenserats, åsen är idag friskförklarad och föremål för ett omfattande kontrollprogram som kommer att fortskrida flera år efter det att tunneln tagits i bruk. Projektet är såklart mycket mer än Rhoca Gil och vi hann med både filmvisning och guidning. Rekommenderas för den som har vägarna förbi!


Södra mynningarna

Bild av tunnelborrmaskinen Åsa som till skillnad från föregångaren kunde borra i poröst berg. Vid besvärliga partier frös man även ned berget för att underlätta för borren att ta sig fram.//Helene

#3dagaravledighet

Efter en hel del jobb är den efterlängtade 3 dagars ledigheten här! 


Gjort om lite hemma. Vår nya kaffemaskin och soda streamer, så välkommen på en kopp! Kaffemaskinen är från Tassimo och Soda Streamern från Aquia. Båda köpta på Siba här i Falun. Underlägg och bord från Ikea. 


Kräftor, vitlöksbröd och en god sallad skulle jag kunna äta varje dag! Ngn som bjuder in på kräftskiva? :) 


Var ute med jobbet på AW i onsdags och åt på Black Stone som öppnade här i Falun i maj i år. Det hela går ut på att grilla sin mat själv på en lavasten. Men nja? Vill nog ha min mat klar även om jag valde en färdig pizza att äta. Sen blev det mycket grillos av diverse kött/fiskrätter. 


God efterrätt dock! Sorbet med smak av Garpe och jordgubbar. 

//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0