En bra grund och lite kärlek

Vilken surdeg! Den här typen av bakning kräver planering och eftersom jag började igår lunch krävdes inte så lite insatser under natten, men nu när de ligger färdiggräddade på galler är det så värt det. 
Framöver gäller följande rutiner för att hålla grunden fortsatt effektiv och livskraftig:

1. Mata den på söndagar. En deciliter kallt vatten och en deciliter ekologiskt rågmjöl. Efter matning får den stå på kökselementet i några timmar.

2. Diska surdegsburken noga varannan söndag.

3. Tillse att den kan andas ordentligt. Jag fick tips om att förvara den i en syltburk med bortplockad tätning.

En bra grund och lite kärlek är alltså nyckeln, som med det mesta här i livet. 


//Helene

Hade så gärna ...

Hade så gärna legat kvar i sängen hos dessa sötnötter, men jobbet kallar! 


//Em 

Det bubblar

Imorgon får vi frukostbesök, ett bra tillfälle att inviga surdegsgrunden  jag fick av min moster förra helgen. Det ska vara en riktig raketkultur med rötterna i Lund och jag är tacksam att den nu också står i mitt kylskåp. Jag har behandlat den som en liten bebis hela veckan och det verkar ha gett utdelning -fördegen jag satte under lunchen bubblade på sig fint på åtta timmar.


Stor kram från oss till Tyson på tvåårsdagen!


//Helene

Firande x 2

Firat idag x flera faktiskt. Först ut var Tyson som väcktes med godis och leksak på sängen ;) älsklingen blir 2 år idag! 


Mycket nöjd med sin leksak han fått ;) 

Sedan har det iväg upp på VM. Vi såg damernas straffet. VM silver blev det! 
Underbar dag! 

//Em 

Att fylla ledigheten med roliga saker!

Älskar lediga dagar, och att fylla dem med "må bra" saker och människor. Började med sovmorgon och fortsatte med att spendera tid med min fina gudson och hans mamma. 


Liten har blivit stor <3 

På kvällen har vi fått finbesök här hemma. Finbesöket hade även med sig en god överraskning: 


Älskar choklad! 

Imorgon ska det återigen kännas på VM pulsen och så blir det 2 års kalas. Världens finaste lilla familjemedlem fyller nämligen år <3 

//Em 

Efter sol kom regn

Ledig söndag dag blev som nästan alltid en tur med gruppen Hundrastgården Falun för en solig tur runt tisken och lek i hundrastgården. 


Tyson har så roligt där, ser ni btw hans nya style på håret? Nyklippt kille! 

Ledig i två dagar nu, såååå skönt! 

//Em 

Underbart är kort men ack så bra!

Jobbhelg. Ändå har så mycket roliga saker hunnits med :) 


Andreas syster Tove kom och sov över en natt. Tyson blev mycket nöjd över besöket ;) 


Falun en lördagkväll. Så fint vid bryggcafet. 


I väntan på att Kalla ska ta emot VM brons. 


Rådhuset har fått VM belysning. 


Bubbo var på glatt humör. 


Isskulpturer 


Total VM feber. Världens bästa vän kom ju självklart hem för att känna på VM pulsen här i stan :) 


Dagens mellanmål, lokalproducerade delikatesser :) 

//Em 

I bokhyllan

Hurra! Idag har Helene flyt! I bokhyllan under böckerna om Svennis och Zlatan låg den, med ryggen vänd inåt. Eftermiddagens tåglektyr är räddad.
//H

Var är min bok?

Den här veckan har vi hängt i Moodgallerian på kvällarna då vi haft hantverkare hemma. Det är rätt trevligt att hänga där. Det luktar gott, de spelar fågelkvitter i högtalarna och Märten är välkommen överallt. Ikväll åt vi snabbasiatiskt på Icha Icha, tog god tid på oss när vi kikade på lampa till vardagsrummet på Posh Living och därefter begav vi oss hem. Hemma var det ännu finare än när vi gick till jobbet imorse. Vi har haft mysiga kvällar på Mood men till nackdelarna med renovering hör att det blir ganska rörigt. Nu senast har jag till exempel tappat bort min bok (Gone Girl), just när det var som mest spännande. Överväger att köpa en ny på Pocket Shop imorgon. Efter den här renoveringsomgången är det i vilket fall färdigfixat för vår del. Vi har tagit det i etapper och det har funkat bra. 
Snuffepuffe gillar Mood.


//H

VM feber

Så var det dags för VM i Falun. Invigningen var igår och staden är full av skidfantaster. Skulle upp och klippa Tyson idag i närheten av VM området, trodde jag skulle få problem att ta mig dit och hem men hade helt fel. Gick nästan smidigare än vanligt. 


Här delas det ut svenska flaggor i vår VM stad. 


Gratis fika bjuds det också på :) 

Och en nyklippt Tyson, dalmasen himself. 

Heléne! Längtar tills ni kommer. Kolla mina sms och återkom :) 

//Em 

VM och kärlek

VM och kärlek är det som är aktuellt i lokaltidningen idag. 


Jag och älsklingen på framsidan av Dala-Demokraten idag :) 

Ätit ngn semla idag? Vi fick på jobbet, mmm gott, min tredje semla för i år. 

//Em 

Semmelwrapen testad

I helgen gick jag till handling och provade vad som över en natt tycks ha blivit stockholmarnas våta dröm: Semmelwrap från Tösses. För mig blev det också årets semmelpremiär så lite speciellt är det allt. Semmelwrapen utgörs av kardemummakryddat vetebröd bakat som tunnbröd fyllt med grädde och mandelmassa. Tanken är vad jag har förstått att den ska täcka "behovet av att ta en semla i farten". Så tänkte dock inte vi som wrapmodellen till trots dukade upp kaffet i finporslin. Vad tyckte vi då om denna upphottade traditionalitet? Alla var överens om att den inte i någon mån, i varken känsla eller smak, gick att jämföra med en vanlig semla. Är det däremot just en Semmelwrap man är sugen på så var det flera i sällskapet som tyckte den var trevlig. Vetedeg som tunnbröd tyckte inte jag passade alls, men mycket mer mandelmassa i wrapen hade kanske förlåtit det. Tösse, bättre kan ni ;)
Märten fick också lite semmelwrap, men föredrog ben.


//Helene

Supersöndag!

Ingen söndagsångest här inte. Sovmorgon, och vid lunch laddade vi för hundpromenaden med gruppen från hundrastgården. Vi brukar alltid försöka gå den om vi inte jobbar. 


Lyckan att hitta en kompis som ser precis likadan ut ;) 

Eftermiddagen spenderades på Ikea. Inhandlat lite nytt till lyan. Ni ska få se :)


Mmmm gott med fika, blev en semla för min del. Den andra för i år :) 

//Em 

Valentines day

Glad alla hjärtans dag! Här är det ledig helg som gäller efter en galet rolig och halvhysterisk vecka. Intervjuer, fotograferingar, vanligt jobb, träning, handledning, vardagen, ännu en till intervju... 

Idag blev det dock en sovmorgon och sen har dagen spenderats på Runn med familjen <3  avslutats med fin middag och mys! 


//Em 

Kampanj

Kanske det mest personliga jag visat på den här bloggen, men Enjoy! 

http://www.ltdalarna.se/Om-landstinget/Press-och-media/Nyheter/De-fann-karleken-pa-ortopeden/


//Em 

Annorlunda vecka

Det har varit en annorlunda vecka det här. Dock brukar mitt liv och jobb skilja sig en del men den här veckan är extrem. Intervju och fotografering i måndags, sammanställning av det i veckan, älsklingen är i Stockholm idag, jag fick besök av spindelmannen på jobbet idag, imorgon är det äntligen fredag och ledig helg väntar. Något som också väntar är publicering. Annorlunda vecka som sagt. Lyckas styra alla hjärtans dag present också. Full rulle. 


//Em 

Annorlunda måndag och ledig tisdag

Igår gjorde jag och Andreas vårt största jobb tillsammans någonsin i vårt yrke. Intervju och fotografering. Tack till min kollega Julia som hjälpte mig med en snygg frisyr och löste av mig tidigare från jobbet. Var så roligt jobb att göra. Kändes speciellt att bli fotograferade ihop och prata om ngt vi båda håller varmt om hjärtat, nu inväntar vi att få förhandsgranska jobbet innan det går ut i media. Ni ska få se och veta mera inom kort. 

Gjort om mig i håret, lite kortare och ljusare fick det bli till våren; 


Och bjuder på en vackert kort jag tog en tidig promenad med Tyson till hundrastgården; 


//Em 

Tips på affärsidé

Jag handlade kläder i helgen. Allt kändes bra fram till jag tittade på materiallappen på ett av linnena och såg att det var tillverkat i Bangladesh. Bangladeshiska kläder har jag absolut inget förtroende för, brukar undvika kedjor som saluför dem. Jag säger inte att alla tillverkare i Bangladesh är dåliga, eller att alla produkter på exempelvis HM är det, men det kräver kunskap för att selektera ut det som är bra och den kunskapen (eller intresset) har jag inte, så nolltolerans är enklare i mitt fall. Jag skulle önska att det var lättare att vara en god konsument. 

Så här kommer tips på en bra affärsidé till den som känner sig manad: Det vore till exempel bra om alla produkter som regel var märkta med en mobilscanningsbar streckkod, eller motsvarande lättillgänglig information, som renderade i någon form av enkel färgskala kopplad till parametrar såsom kemikalieinnehåll, tillverkarens ansvar för arbetsmiljö, hälsa, miljö etc. Kan inte någon fixa det?

Intressant från Vice News: 

https://m.youtube.com/watch?v=a0UCeTjhSJI 

(jag bloggar från mobilen och kan inte bädda in klippet. Om länken inte funkar, gå in på youtube och sök på "toxic tanneries Bangladesh")


//Helene

Ledig lördag

Dagen har spenderats hittills på följande vis; 


Husse jobbar så jag och Tyson får sysselsätta oss själva. Sovmorgon, morgonträning för mig, lunch, lång promenad och mys i solen, avslutade med lek i hundrastgården. Nu inväntar vi husse här hemma för vi ska iväg på kalas i eftermiddag. 

//Em 

Restaurangtips vid Odenplan

Skaldjursmiddag på Den gamle och havet var en bra avslutning på jobbveckan. Det har blivit några besök på Döden i grytan som också är ett italienskt ställe med samma ägare men utan fisk och skaldjurs-profil och jag måste säga att kvällens besök kanske till och med var lite vassare än på döden, många plus för ännu mysigare miljö. Dessutom en försmak på inplanerad tripp till Italien!


//Helene

Solstrålar

Idag tittade solen fram när jag öppnade ögonen efter att ha sovit några timmar efter nattjobb. Kastade i mig lite lunch och sen tog jag med mig älsklingarna ut i solen på långpromenad som avslutades med lek i hundrastgården. 


Älskade vackra skatter <3 

Idag väntar frisörbesök nästan direkt efter nattjobbet. Var tvungen att boka akut, ska även göra en Spraytan. Why? Jo för på måndag ska jag och älsklingen göra ett stort mediajobb ihop. Låter spännande va? More to come ...

//Em 

Bullar, boktips och Italienska rivieran

Idag kom jag hem ganska sent då jag varit bortrest över dagen och vad möter mig när jag öppnar dörren hemma? Bulldoft och nyrastad hund! M levererar och jag kan bara sitta och titta på. 
I veckan läste jag ut Breivik-boken. Jag hade missuppfattat detdär "en av oss", som senare framgick inte syftade på Breivik utan på andra sammanhang som beskrivs i boken. I vilket fall, det är bara att läsa, den var intressant.

Har bokat resa också. Till sist bestämde vi oss för Ligurien. Vin och vandring i Cinque Terre. Kanske hinner vi med någon pittoresk liten italiensk medeltidsby också. Så nu ser jag bland annat fram emot april!


//Helene

Mitt i veckan

Mitt i jobbveckan sysslar jag med följande: 


Tränar med min kollega och träningskamrat. Mycket roligare och träna med sällskap :) 


Köper mig denna fundation som jag gått och suktat efter ett tag. Älskar den. Kvalité! 


Fått inflyttningspresent från Bruka design av en fd studiekamrat som jag träffat under gårdagen. 

//Em 

Underbara söndag

Som jag säkert påpekat innan så råder det aldrig ngn söndagsångest här. Måndagar är i de flesta fallen fredagar eller så betyder det sovmorgon. 

Vi hade en fantastiskt trevlig söndag: 


Började med Söndagspromenad med hundrastgården. Avslutade med lek, så trevligt inslag. Tyson sköter sig så fint. Både när han går i flock och när han leker. 


Sen kom gudmors lilla älskling på besök. Här har ni den lilla skatten. Olov och Erica var här också, så trevligt :) 


Efter Kvällsträning så gjorde jag egengjord pizza med ett glas rött vin till. Det gick avsluta en underbart bra helg <3 

//Em 

Inspo

Älskar att fånga inspirationskällor från bl.a. Instagram och bloggar. 


Hur snyggt är inte det här? Skulle sitta perfekt på dig Heléne <3 


Perfekt hårlängd... 


Dessa fantastiska ombre hår! Älskar dem och försöker hitta vad jag själv ska fräscha upp min ombre med när frisörbesöket inför Ebbes dop ska bokas. Har lite tid kvar så... 

//Em 

50 årsfirande och lördagsmys

Igår åkte vi och firande min fina moster som fyllt 50 år. Åt god smörgåstårta och fika. 


Andreas och jag, redo för 50 års fest! 

På kvällen åt vi vin, kex, ost och massa frukt. Mmmm gott. Kollade även på en film. Så skönt med ledig helg! 

//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0