Pomerans och konferens

Blir trots regn och kyla så sugen på en långpromenad med Märten när jag ser Emelies bilder från Rottneby i lördags. Såg riktigt härligt ut! Verkligheten är dock en annan här. Märten håller koll på mig när jag  jobbar, samtidigt som pomeransen mjuknar på spisen. Skalen ska jag ha till vörtbröd som jag tycker får vara med på påskbordet i år. Det är roliga veckor nu, större delen av förra veckan var jag på konferens, nu ser jag fram emot påskledigheten och snart åker vi till Italien!





//H

Väder för promenad

Falun bjuder på underbart väder. Ledig helg så tog vi oss ut på en utflykt. Vi åkte till Rottneby och promenerade runt i skogarna där. Fika och lapande av sol blev det självklart också. 


Fint i naturreservatet. 


Fin fikaplats 


Mysigt att äta ute tycker Tyson. 

//Em 

Söndagsbesök

Söndagen bestod av att åka runt på besök. Blev bjudna på lunch på ena stället och fika på det andra, mycket lyckad dag. 


Tyson fick lov att bada innan vi skulle åka. Den lilla fryslorten, slutade inlindad i massa filtar. 

//Em 

Dop

Ihelgen var det dop, så nu är jag officiellt gudmor. En mycket stolt sådan, som tackar för det fina förtroendet. 


Självklart åkte folkdräkten på, läste förbön och dikt för Ebbe och hällde upp dopvattnet. Solen sken från en klarblå himmel in igenom kyrkofönstren. Väldigt vacker dag och fin stund. 

//Em 

Värt att ge några ärliga försök

Okej, då kör vi omtag med chiafröna. Det är nyttigt, innehåller en himla massa järn, lika mycket protein som nötkött, fibrer i massor etc etc, och ungefär vart tredje inlägg i min Bloglovin' handlar om chiafrön i olika konsistenser och tappningar. Så lite bra borde det ju vara.  När jag provade för ett år sedan tyckte jag mest det påminde som grodägg. Dessutom smakade det som jag skulle kunna tänka mig att grodägg smakar. Den här gången blandade jag med havremjölk, men fick dem inte att stelna hela vägen. Åt dem med hallon. Känns som att jag kommit en bit på väg i alla fall. Snart har jag kanske knäckt chia-koden.




//Helene

Femhundra sidor hushållsbestyr

Det var nästan magiskt att tidigt imorse promenera i vårljus och nysnö. När vi kom in en stund senare la jag in en tvätt i tvättmaskinen, kokade te och nu ligger jag och Märten och läser. Börjat på en ny bok som jag hoppas är bra. Jag kan verkligen rekommendera Kristina Sandbergs bok som jag bloggade om förut. En hemmafru på 30-talet och bestyr med disk, matlagning och barnskötsel har verkligen roat mig i femhundra sidor. Mest handlar den om relationer och om att inrätta sig i samhällets normer på bekostnad av sin egen vilja. Stundtals ganska tungt. Så småningom ska jag ta mig an uppföljarna. Men nu ska jag till Västermalmsgallerian.




//H

Efter elva blev det vinter

Den senaste dagarnas vårväder har gjort mina och Märtens morgonpromenader runt sjön till en ren njutning







Men efter dagens solförmörkelse blev det betydligt kallare. När jag gick hem från jobbet i extratröja och halsduk föll blöta snöflingor från en askgrå himmel. Jag måste googla på om solförmörkelser kan ha inverkan på vädret. 


Otacksamt att fota solförmörkelse med iPhonekamera. Klockan var strax innan elva och solen såg ut som en banan. 


//Helene

#bffresan2015

Ledig dag! Vårsolen fullkomligt strålade in i sovrummet imorse när jag vaknade. Jag och Tyson tog oss efter en långfrukost ut på promenad. 


Helt underbart! 

Det bästa av allt hittills är att årets BFF resa äntligen är bokad. I år går den till ett av Sveriges bästa spahotell, Yasuragi! I slutet på maj bär det av :) 

Den här resan tycker iag att vi är så värda! 


(Bilden är tagen från Yasuragis hemsida) 

/Em 

Lördagsmys

Mitt lördagsmys bestod av att efter jobbet gå över till pappa och fira honom i efterskott, han har nämligen fyllt år. Sedan en promenad tilllbaka hem, god middag, godis och mys är en perfekt kombo när det är jobbhelg. 


En liten glimt av vardagsrummet hemma 


//Em 

Solselfie




Falun har bjudit på underbart väder de senast dagarna och jag har passat på att ladda upp energidepåerna. Jag har pratat med världens bästa Helene och vi har gjort upp lite planer, längtar! 

Nu har jag jobbhelg och ni kan fortfarande följa nig på instagram: landstingetdalarna 

//Em 

Status



Tyson sammanfattar hur jag känt mig de senaste dagarna. Trött och slut på energi. Det har varit mycket och det tär samtidigt som det ger mycket.

Eftermiddagen och kvällen har dock bestått i en energiboost i form av två vänner och träning och finmiddag! Så awesome! 

//Em 

Första delen i Maj-trilogin ligger på mitt vardagsrumsbord

Då var det dags att ta tag i Kristina Sandbergs "Att föda ett barn". Har egentligen inte läst så mycket om den, men titeln har dykt upp här och där ett tag nu och jag har liksom undermedvetet byggt upp en nyfikenhet. Pocket Shop vid Fridhemsplan har det senaste halvåret blivit min tankstation för själslig bomull och när jag idag växlade in klippkortet för att få ett nytt drog expediten på med ytterligare lovord så nu är jag så nyfiken att jag nästan spricker. Boken är tjock så jag lär klara mig ett tag på den, men ska ta en tur på bokrean ikväll för kommande behov. Suhonens bok om Juholt ska finnas på Adlibris (eller var det Bokus) bland annat.




//Helene

Följ med!

På jobbet genomför vi nu en kampanj för att rekrytera nya sjuksköterskor. Kommande vecka kan man följa mig i min vardag via Landstinget Dalarnas instagram. Spännande och pirrigt, ni hänger väl med? 


Adda och häng med! 


På Landstinget Dalarnas hemsida ser ni mig och annonsen för vår utbildningsavdelning! 

Dela och sprid gärna vidare. Vet att det är många som jobbar inom vården som läser vår blogg! 

//Em 

Inflyttningspresent

Efter en hektisk vecka och med en kommande vecka som kommer bli allt annat än som den brukar så känns det underbart med ledig helg. Umgåtts med vänner hela dagen hittills. 


Fick den här fina blomman i inflyttningspresent! Tack! 

//Em 

Bokat och klart!

Bokat in två nya resor i år, lite ska man ju ha att se fram emot :) 


Första blir en SPA weekend i April i underbara Tällberg. 


Kommer att ha tidig semester i år så tar och förlänger sommaren och åker till Samos i september :) 

Härligt att längta efter saker. Mer att längta efter finns också. Just nu ser jag fram emot en ledig helg. Har så jäkla ont i en handled sedan jag ramlade för ca 2 v. Har gått upp och ner men nu gör den jätteont :( ska ta det lite lungt med träningen så får vi se hur det tar sig... 

Solen skiner här i Falun idag, jag och Tyson ska bege oss ut på en vårig promenad!

//Em 

Just love!

Kan inte annat än att älska bilden på Märten i VM style, skrattade så tårarna sprutade! Dessa underbara djur <3 

Här har ni en bild på världens finaste Tyson <3 


Smälter .... 

//Em 

Body shop

I den senaste Glossyboxen så låg denna underbara lotion från Body Shop; 


Bilden är lånad från instagram. 

Tycker så mycket om den, luktar som man varit på SPA. Har faktiskt i dagarna bokat en spa resa, och en till ska väl till att bokas snart tycker jag ;)

//Em 

Falun i fokus

Sista VM-dagen har vi ägnat åt femmilen hemma i soffan. Förra helgen blev det ett besök i Falun VM till ära (och kanske lite för att träffa släkt och vänner också). Vi gick aldrig in på området men det hela tedde sig utifrån väldigt välorganiserat, vi hade förväntat oss mer bilköer, mer folk, mer av allt. Man kan säga mycket om ekonomin kring detta VM, men positivt är att det satt Falun i fokus. Förhoppningsvis ger det ringar på vattnet.


Märten var väldigt engagerad när Charlotte Kalla vann brons förra lördagen.


//H

I biomörkret

Blev bjuden på bio igår. Var ett bra tag sedan jag var på bio. Sist tror jag faktiskt det var med dig Heléne. Den film som sågs var såklart "fifthy shades of grey". Nu har jag läst böckerna och tycker nog att filmen är en mycket mildare version. Dock helt klart sevärd. 
Sedan köpte vi med oss mat hem och kollade slutet på melodifestivalen. På tal om slut så är det sista dagen för VM här i stan. Har gått väldigt snabbt, och smärtfritt tycker jag. 

Nu ska jag faktiskt kasta på mig en ansiktsmask innan jobb väntar. 


//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0