Julbrunch och kläder till T

Medan Emelie firade in advent med julbord så gjorde vi dito med julbrunch. Vi mötte upp T:s farmor och farfar vid svampen på Stureplan och gick sedan över vägen till Kung Carls Bakficka. Här satt vi nedsjunkna i en av deras sköna soffor och åt lax, äggröra och rabarbertarteletter. Så trevligt! Efter brunchen gick vi till Åhlens och uppdaterade T:s garderob på Polarn i storlek 68 som han säkert kommer kunna ha inom några veckor (det går foooooort). Åhlens är förövrigt helt hysteriskt på lönehelger så sedan åkte vi hem till lugn och ro och drack glögg framför tända ljus. Gällande Kung Carl - vi kör som vanligt några plus och minus:

+ Miljön. Stället inryms på en inbyggd innergård och man kan sitta och titta upp på de gamla fasaderna. Känns rymligt trots att det är välbesökt.
+Hundar är välkomna och inget knorrande för att vi kom med barnvagn, många plus på det
+Personaltätt -brunchen hölls efter och använt porslin plockades bort direkt

-Trots att de marknadsför brunchen som julbrunch fanns varken julmust eller julöl. Julbrunch utan julmust??
-Råbiff vill jag ha a la carte. Här serverades kalvråbiff som buffémat, känns ofräscht

//Helene

#gladförstaadvent

Glad första advent! Snart är julen här. Idag har vi varit på julskyltning här i stan. Det regnade men ändå, så himla mysigt. Luktade glögg, pepparkakor och lussekatter och körer som sjöng julsånger. Vi lyckades fynda lite julklappar. Känns skönt att ha det ur världen när ens tankar hamnar på lite andra grejer nu. 
Mysig dag, längtar till julen. 


Fick dem här fina rosorna av Andreas syskonbarn häromdagen <3 

//Em 

Lovar en mer julbild nästa gång :) 

#pre-advent

Perfekt att världens bästa granne råkade vara gräsänka på samma dag som mig. Det resulterade i en trip upp till vårt fina världsarv för årets första julbord och inhandling av de första julklapparna. En mysig lördag med samma skratt <3 


Vår fina granne Suss <3 


Bjuder på en bild på mig själv, nöjd över att ha ätit årets första julbord :) 

//Em 

Kalender mot hemlöshet

Den här fina väggkalendern kom
M hem med häromdagen. Man kan köpa den för hundra kronor av hemlösa i city och summan går oavkortat till välgörenhet för just hemlösa. Kan inte bli bättre tycker jag. Dock ger den mig ångest i föräldrahjärtat. Månadsmotiven består av stockholmsbilder och så en bild på en hemlös som berättar om sina drömmar som barn respektive drömmar idag. Ta Nancy till exempel som drömde om att bli dansare, men som idag drömmer om en egen lägenhet. Usch, man blir ju ledsen. Som människa har man nästan alltid utrymme att göra val och man kan välja att göra bra val, men livet fördelar också en stor portion tur och otur bland oss. Det är orättvist ibland. Kalendern ska upp på väggen i januari i alla fall, hoppas många köper den.


Till förmån för hemlösa. Jag älskar att T:s söta lilla fot ville vara med på bild :)


//Helene

#rebelhearttour

För en vecka sedan (tiden går så fort!!) blev jag bjuden på Madonnas konsert i Tele2Arena. Det var en födelsedagspresent från min bättre hälft. Konserten heter Rebel heart tour. 40-50 tusen besökare och stämningen var på topp. Verkligen en upplevelse. 

Plus: 
Lätt att ta sig in + ut, bra arrangerat. 
Vi hade ståplats och hittade ett mycket bra ställe att stå på. 
Madonna var mycket på scenen vilket gillas.
Bra längd på konserten. 
Fantastiskt tal om terrordåden i Paris. 

Minus:
Terrordåden i Paris gjorde konserten till ett högrisk evenemang.
När någon dricker för mycket och ska kräkas runt på golvet och vägrar gå därifrån

Sammanfattningsvis en oförglömlig kväll. 


Globen i Frankrikes färger. 


Tack älskling för en oförglömlig kväll :)

Underbart att Spetsan bakar lussekatter. Det har. blivit mer minusgrader i luften här hemma och snart åker nog julpyntet fram. Jag gillar julen och ser fram emot att riktigt få mysa in den <3 

//Em 

Lussekatter!

Igår var M bortrest, när han kom hem sent överraskade vi honom med nybakade lussebullar och glögg, jag tyckte han var värd det efter allt flygplatshäng som det brukar bli när man bara åker över dagen. Vi, jag säger vi för T bidrog på sitt lilla vis där han tillsynes roat låg i liggdelen och jollrade engagerat, bakade ackompanjerade av julmusik på Spotify och T fick både lukta på saffran och känna på degen. Jag lovade honom att han får vara med och baka nästa år (kan en ettåring baka?), gissar att det blir ett annat tempo på det lussekattsbaket. 

Emelie! Tack för i helgen! Så trevligt! Hoppas madonnakonserten var toppen. Haha, måste hålla med dig om akvariet på B.A.R, det kändes lite tryckt där ett tag, men vi fick ju ett himla bra bord :)


//Helene

#fredagsbar

Så har veckan startat igen efter en kanonweekend till Stockholm. 

På fredagen när vi kom ner till Stockholm letade vi reda på vårt hotell och vilade ut en liten sväng. På kvällen träffade vi hela familjen Spets (Heléne, M, och Ted) på B.A.R för fredagsmiddag. 

Plus: 
Det trevliga sällskapet såklart
Barnvänligt, Ted var så duktig, vi önskar oss en lika snäll bäbis ;) 
Mycket gott att välja mellan på menyn och inga problem att fråga om maten eller ingredienser. 

Minus 
De stackars krabborna i ett trångt akvarium med fasttejpade klor som fiskades upp för att ätas. 

Bjuder på lite bilder; 


Min goda mat, B.A.R frasiga fisk med avocado dipp och avocdao och grapefrukt sallad till. Mums! 


Jag och my BFF <3 världens bästa vän! 

En fantastiskt trevlig kväll som jag mer än gärna skulle göra om. 

//Em 

#klipptochklart

Idag var det dags att få kråkboet ordnat inför Stockholms weekend. Är så nöjd, blev av med alla slitna toppar och en snygg ombre på det. Ni ska få se kort sen. 


Det här var precis vad jag behövde idag. Så härligt att bli ompysslad :) 

//Em 

#farsdag

Ledig helg som bestått av enormt med massa fix. Ikea besök börjar bli mer regel än undantag på lediga helger. Men nu börjar det sakta men säkert ta form här hemma. Farsdag idag. Firat våran #dadtobe med blommor och pappa/svärfar/blivande morfar med tårta och lotter. Nu väntar snart söndagsmiddag med fisk och kortvecka på jobbet :) 


//Em 

#halloween

Hittade den här bilden på instagram och jag fullkomligt älskar den! Ser ut som Tyson med vän. Nästa års utklädnad kanske? 


//Em 

Ett besök hos Jarlabanke

För några dagar sedan besökte vi Jarlabankes Bro i Täby. Utifrån en hastigt genomögnad turistbroschyr på Täby kommuns hemsida visste jag att denna bro uppfördes av stormannen Jarlabanke på 1000-talet. Vidare fyllde min fantasi i att den skulle bestå av sten och löpa över en fors, samt att för att nå den behövde man gå genom urskog där skägglaven växte tät på grenarna. Jarlabanke himself föreställde jag mig vara en vikingatida variant av Gandalf. När vi var framme blev jag tvungen att fråga var den där bron egentligen var. Då stod vi på en grusgång i Täby Kyrkby omgivna av villaområden och trafikleder. Ingen bro i sikte, än mindre en fors. M tittade på mig som om jag inte förstått någonting och sa att vi ju står på den nu. Usch vad besviken jag blev. Vi var väl inte där i fem minuter innan vi packade in oss i bilen och åkte och satte oss vid Vallentunasjöns strand och fikade istället. Det var himla mysigt, och vad gäller Jarlabanke så lärde vi oss i vilket fall lite vikingatidshistoria.


Det här är alltså Jarlabankes bro, som ju inte är en bro utan en väg. Från början byggd för att underlätta passage över träskmark. Svårt att föreställa sig att det varit träskmark här.

Två runstenar stod vid bron.


Picknick och promenad vid Vallentunasjön!

//Helene

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0