Mamma på heltid

Efter härliga fyra månader på jobbet tar jag sikte på fyra ännu härligare månader tillsammans med T. Det är vår i luften, fåglar kvittrar, grönskan är skir och jag går mot mitt livs längsta semester. Känslan av frihet och lycka var knappast större när man sjungit den blomstertid i gympasalen i lågstadiet, det här blir sommarlovens sommarlov. När jag kom hem från jobbet idag åt vi middag och sedan tog vi en långpromenad. Vi pratade om allt möjligt och M passade på att briefa mig i T:s rutiner som de byggt upp tillsammans. Jag har mycket att leva upp till nu när jag tar över stafettpinnen, de har gjort det bra, T och M.


Härlig långpromenad efter jobbet. T låg och sov i sin vagn och vi fick se en gråhäger på nära håll, jag tror den har revir i träden mellan Råstasjön och Friends arena.


//H

Aprilväder och teater

Idag var det familjedag. Fick lite sovmorgon då Andreas varit på lediga sidan. Välbehövligt. På förmiddagen drog vi oss ner till biblioteket där det bjöds på bäbisteater. Intressant tyckte Casper som hängde med och var glad under hela föreställningen. Roligt att Andreas kunde haka med och min kusin och hennes barn. Teatern byggde på händelser och var ordlös. För barn mellan 0-1 år. Vi planerar att gå på den igen till hösten. Jag och min kusin bjöd även på en show i en glashiss, vem sa att det var lätt att få in två vagnar på liten yta? 


Sagofe. 

Efter teatern gick vi hem och åt en fantastisk god nässelsoppa som min mamma gjort, jummi!!  Casper sov mer eller mindre hela eftermiddagen, att gå på teater och få nya intryck tar på krafterna. Vi tog en fin vårpromenad innan det började regna. Falun bjuder på riktigt aprilväder! 


Annars har en otäck förkylning kommit och hälsat på. Bara jag som drabbats,som vanligt! Jag hoppas Casper ärver sin fars immunförsvar. Har även rensat bland Caspers kläder, igen. Växer och växer våran skatt. 
På tal om kläder har min fina poncho från MQ blivit krympt i tvätten idag :( så kan det gå...snyft...

//Em 

Lakritsfestivalen

Sista helgen som arbetande är inledd, nästa helg har jag gått på föräldraledighet. Jag ska njuta av varje dag på min föräldraledighet, det kommer inte igen och det är underbart att få ägna så mycket tid åt T. Det har varit fantastiskt kul att jobba sedan i januari  och jag ser fram emot mer jobb i september. Men allt har sin tid och snart blir det T till hundra procent.

Idag var vi på lakritsfestivalen vid Globen. Vi var flitiga besökare där förr om åren och nu var vi åter efter ett par års paus. Det är fler som upptäckt lakritsfestivalen sedan vi var där sist, såklart eftersom det är ett trevligt arrangemang. Lakrits är ju så gott, min favorit är danska choklad- och salmiakdragerade praliner, synd att man blir mätt så fort, haha. Eller Lakritsfabrikens supersalta... mmm. Vår egen, och festivalens sötaste lilla pralin, satt tryggt i bärselen hos M och sov i hela två timmar medan vi gick bananas på tryfflar och lakritspastiller. Efteråt tänkte vi åka in till stan och luncha men det var så tråkigt väder så vi åkte hem istället. Nu ligger en mätt och belåten T och sover middag på min axel och M tittar på fotboll, lugn och skön eftermiddag.


De här pralinerna är så fint upplagda att det nästan är roligare att titta på dem än att äta dem.





//Helene

Matkasse

Fantastiskt med matkasse, för det mesta ... Veckans matkasse bjöd på en död geting med larver vid blomkålsbladen :( höll på att kräkas! Blir ett mail till kundtjänst. 

Sedan bjöd matkasse även på en gudomligt god kalkon :) 


//Em 

Babygymmet

Vem sa att babygymmet bara var för Casper? Haha! Ngn är snabb att lägga beslag på det så fort lillebror inte är där ;) 


//Em

Datenight

I onsdags hade jag och min fantastiska sambo datenight. Vi lämnade Casper hos mormor som fick vara barnvakt. Köpte hem mat, åt i lugn och ro, och gjorde sedan iordning oss och gick emot magasinet i strålande sol. 


Vacker kväll för en date. 

På magasinet skulle vi på konsert med Melissa Horn feat Moa Lignell. 


Vilken konsert! Blev helt tagen, faktiskt rörd till tårar flera gånger, så bra var den! 2,5 timmes njutning! 5 av 5 möjliga. Underbart oxå att bara får vara vi två. Det behöver man som småbarnsförälder. 

Casper hade det hur bra som helst hos mormor. Var snäll som ett lamm. Han älskar sin mormor. Tack bästa mamma för du ställde upp! 

Vi hämtade honom sovandes vid 23.00 och åkte hemåt. Den här kvällen kommer vi leva länge på! 

//Em 

Kusiner och café

Tog morgonpromenaden kring gruvan i förmiddags. Vackert väder, sovande Lilleman i vagnen och Tyson glatt gåendes och nosandes bredvid. Gick förbi café Bagarstugan och riktigt längtade till mer vår. En fika här blir vårens måste! 


Eftermiddagens kusinträff med 3 kusiner, 3 barn och 2 hundar var så trevligt men tog ut sin rätt. Lyckades få en huvudvärk som inte ville ge sig förens nu? Två trötta pojkar som somnat utan problem. Imorgon väntar mornorsdag! 

Älskar bilderna du tagit bland blomster i Kungsan, det lär dig/er <3 

//Em 

Skratt och charkbricka

Helgen rusar alltid förbi när pappan i familjen är ledig. I fredags hade vi dejt på öppnis med en mamma och kiddo från föräldragruppen. Casper var så duktig på öppnis. Satt med och jollrade. Min stora fina pojke. 

Lördagen bestod av en barnloppis. Denna gången var det lugnet kyrkan. Har hört så mycket bra, men blev så besviken. Gjorde fynd, absolut. Men att köa i timmar, nej tack! Ordna bättre kassasystem tack så återkommer jag. 
På eftermiddagen åkte vi och hälsade på två läkarkollegor i deras nya hus. De väntar barn nu i maj. Det är så vackert att vara gravid! Får mig att tänka tillbaka när jag hade lilleman i magen. Alla förväntningar, tankar, sparkar ...åh en fantastisk tid! Blir nästan tårögd när jag tänker på det, så tacksam för Casper <3 Det bästa med besöket var att Casper verkligen skrattade för andra gången nu. Älskar när han gör det! Mamma hjärtat hoppar jämfota av glädje! 
På kvällen åt vi charkbricka, jummi såååå gott!

Idag fick jag sovmorgon. Välbehövligt att få det ibland även om C är exemplarisk på nätterna. Hälsat på lite vänner. Ännu mera charkbricka och sett alla Johan Falk filmer nu. 100 år efter alla andra ;) 

Nu är det dags för sömn. En annorlunda vecka väntar med bland annat besök, konsert och datenight... 


(Bild från Google) 

Natti!! //Em 

Körsbärsblom

Det är helg mina vänner! Fantastiskt! Jag har faktiskt varit lite trött i veckan för att en viss liten tomtenisse velat annat än att sova på småtimmarna så helg är himmelriket just nu. Efter jobbet åkte jag in till Kungsan och mötte upp hela gänget, T, M och Snuffan, för att njuta av knoppande körsbärsblom. Det är lätt att bli nykär i livet av vårljuset, blommorna och alla glada människor där. Undrar hur många facebookstatusar i minuten som postas från Kungsan den här tiden på året? :) Vi promenerade sakta med solen i ryggen bland uteserveringarna mot Odenplan och tog sedan bussen därifrån hem. Nu har T fått laxgryta och snart kommer M hem från affären med tacos och rosa skumsvampar, och när T har somnat ska vi streama ikapp Springfloden. 

Fredagseftermiddag i kungsan

Två underbara saker i en bild -Snuffan och körsbärsblommor

Var förresten på HLR-kurs inriktad mot barn i måndags kväll. Jag ser risker i T:s tillvaro precis hela tiden och efter att ha gått kursen vet jag vad jag ska göra om det värsta händer, innan kände jag mig  handfallen rent praktiskt även om jag teoretiskt hade koll. Superbra kurs, rekommenderas till alla som har små barn i sin omgivning. 


//H

Färg och föräldrar

Idag kom ett paket jag längtat efter från Lyko: 


Fick lite påbackning av min frisör att jag ska vara snäll mot håret. Så tog och kostade på mig ett kvalité schampoo och balsam. Kan rekommendera att köpa från Lyko. Så mycket billigare! Extra glad när brevbäraren knackade på dörren så slapp jag gå ner och hämta ut paketet på stan. 


Här ser ni lite av min nya frisyr och färg. Mycket mer vårig även om jag tycker att bilden påminner mig om hösten? 

Jag och Casper har varit på föräldragruppsträff och det var jättekul. Casper fick leka med sina vänner, eller ja leka och leka. Känna, titta, jollra och han var så nöjd och glad. Somnade innan jag hann la ner honom i vagnen och sover nu skönt i sin säng. Jag tar mig en liten fika. Så bra föräldragrupp vi hamnat i, massa härliga barn och föräldrar! :) 

//Em 

Spruta och sol

Dagen började med att packa in mig själv och Tyson och åka upp till dkursjukhuset för årlig vaccination och hälsokontroll. 


Sitter i mattes knä i väntan på sin tur. Allt gick väldigt bra och Tyson fick godkänt. Kan inte låta bli att tycka att det vore intressant att jobba med djursjukvård. Tänk att hänga en dag bland dessa fantastiska djur och kunna hjälpa dem. Får insperera Casper till att bli veterinär. 

När jag och Tyson kom hem så föreslog pappan i familjen en utflykt. Naturreservatet i Rottneby blev målet. Helt fantastiskt väder och stigar i skogen man lätt togs sig fram på med vagn (var grus/sten stigar) och mysiga ställen att inta sin picknick på. 




Har man gröna fingrar rekommenderas ett besök på handelsträdgården. 

Hunnit baka en kladdkaka, tränat och postat inbjudningarna till dopet. Effektiv dag. Dags att sova ... 

//Em 

Playdate och magkänsla

Har rivstartat veckan. I förmiddags åkte jag och Lilleman till grannstaden Borlänge för Playdate med två av mina kollegor och vänner och deras kids. Så roligt och energigivande! Lilleman kändes stor mot en 2,5 veckas bäbis (har han ens varit så liten?!) och liten mot 5 åringarna. Såg framtiden i 1 åringen. Såg två fantastiska vänner och mammor. En fab förmiddag helt enkelt! Eftermiddagen här hemma bestod i att köpa en tröja från MQ och ett par nya träningsskor från Nike. Toppen med bloppisar! Ännu en andra hands marknad jag vill slå hårt för :) 

Sedan var det dags för Friskis för min del: 

Här står jag och ser stöddig ut, igen, innan passet. Har dock åkt på magkatarr igen :( kommer alltid  på våren. Så tråkigt! Mottager tacksamt alla tips som lindrar/botar magkatarr. Ska börja med att utesluta kaffe igen då... Då är jag inte ens någon storkonsument.

Imorgon är det dags för Tyson att vaccineras och kollas upp. Men först --> ett nattsömn utan bäbisjour då pappan i familjen tar den inatt. 

Sweet dreams! //Em 

Bland ägg och appar

Fick besök förra helgen av mina kollegor och vänner Lisa och Tore. Förutom ett jättefint plagg från polarn och pyret så hade Tore ägg med sig. Från höns som bor på Tores gård. Mer närproducerat och ekologiskt bra får man leta efter. Gjorde bland annat kladdkaka och denna omelett: 


Helgen var ganska oplanerad till en början men igår fick vi besök av morfar och idag väntar besök av min kusin och hennes familj. 

Veckan som kommer är dock väldigt planerad. Ngt varje dag, får se om vi ror det i hamn. 


Försöker träna Mammamage appen. Smådör av tristess. Mycket roligare med en gosig hund som vill gosa istället ;) 

Idag är det fantastiskt väder i Falun! Inväntar att Lilleman ska vakna, sedan ska vi bege oss ut :) 


Solig promenad efter öppna förskolan. 
Kan verkligen inte klaga på vädret denna underbara vår :) 

//Em 

Täby C

Idag åkte vi till Täby C och shoppade, T fick vara hos farmor och farfar under tiden. Han är nyfiken, kryper och vill peta överallt, det ställer andra krav att vara med honom nu än för en månad sedan. Han roar sig själv långa stunder och det går att sitta bredvid och hålla på med sitt, till exempel läsa en bok, men samtidigt är världen farlig för en liten människa med otränat omdöme, det går att lämna honom själv på sin höjd i två sekunder. På sin höjd. Det är kul att dela hans glädje och förundran i tillvaron, den smittar av sig, denna lördagskväll är det till exempel ett decilitermått som är föremål för hans odelade uppmärksamhet. Efter shoppingen hämtade vi T och fikade innan vi åkte hem och hemma blev det garderobsstäd, tvätt, semester- och flyttplanering och kakbakning.


Svängde ihop en blondie med hallon mellan tvättmaskinerna. Googla blondie så kommer flera recept, blir godast om den inte står i ugnen för länge.


Matstolstips till Casper: IKEA har en bra i plast med avtagbara ben, enkel att montera ned och ta med sig när man reser bort och den känns stabil och säker att sitta i. Denna är skådeplats för T:s kulinariska äventyr och det är sannerligen inte den snyggaste möbel vi har men den är toppen, vi tar med den överallt. Bonus att man kan ta in den i duschen och spola av när den lilla gourmanden är mätt och belåten.


T trivs i sin matstol, här med en leksak han fick i påskpresent.


//Helene

#fredagsmode

Sitter i soffan med Tyson och kollar Let's dance. Pappan i familjen jobbar och lillebror har somnat. Igår fick Casper sin vaccination. Var lite orolig när han skulle somna men idag var allt som vanligt igen, skönt! Idag har vi även var på Öppnis och lekt. Casper tycker det är så roligt där, jag med! 

Nu funderar jag på lite mer te och kladdkaka som jag bakade igår :) 


Trött storebror i familjen #fredagsmode

Börjar gå i banorna att köpa matstol till Casper, vad rekommenderar ni? 

//Em 

3 månader

Idag, ganska exakt nu faktiskt blir Casper 3 månader. Herregud vart tar tiden vägen? Han har precis somnat och jag intar lite gröt i väntan på pappan i familjen som jobbar. Casper är fortfarande en spegelbild till utseende av sin far. Jollrar för fullt och ler. Det bästa han vet är när man säger ngt ord och betonar bokstaven R tillexempel "mormor". Sedan gillar han oxå när jag sjunger för honom "tänk om jag hade en liten apa" står som favorit nu. 

Planer för veckan som är spikade är följande:

Tisdag - mormorsdag och däckbyte 
Onsdag - Frisören för mig! Wihoooo! Vunnit en kurbehandling, mer om det i ett annat inlägg. 
Torsdag - 3 månaders vaccination för Casper. Hoppas på noll biverkningar. 
Fredag - Öppnis med mammaligan förhoppningsvis....

Falun har bjudit på finväder i förra veckan: 


Såg dessa tussilagon på en av barnvagnspromenaderna. Vilket vårtecken! 

//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0