Återhämtning, rea och jul igen

Återvänt till livet efter ett stålbad av sjukdom.  Var länge sedan vi var så sjuka. Jag tror jag blev snäppet värre än A oxå.  Casper har klarat sig bra,  dock har han tänderna som gör han dreglig/snorig/hostig.  Jag och A har lite  bihålor och hosta kvar att bekämpa.  Men vi mår i det stora hela bra. 


Igår var jag och en kompis på stan och körde järnet på mellandagsrean.  Efter 5 timmar hade vi gjort enormt bra fynd. Så glad!  

Plus :
Sällskapet
Maten - prova Suwanne! Första gången för mig. Bra lunch buffé (thai och sushi) samt efterrätt. Supernöjd! 
Mysigt att strosa runt i affärer. Man kan göra en bättre bedömning än när man nätshoppar.

Minus:
Blev mycket folk tillslut. Men med chokladoch cola löser man det mesta. Nätshopping är ju smidigt och oftast några kronor billigare men en större risk.

Idag har vi firat lilla julafton med Helene och familj. Vi hade så kul. Timmarna flög iväg bland julklappar, pizza och skratt som avlöste varandra. Ny tradition tror jag visst! Roligaste är att se Ted och Casper. De finner mer och mer utbyte av varandra. Nu leker de med varandra. Deras framtid som vänner ser mkt ljus ut :) Så roligt att ens bästa vän har barn i samma ålder som vi. Älskar det! Och min fantastiska Helene. Hon som förstår mig i allt. Så glad över vår vänrelation. My BFF forever ♥


Doftljus som jag fyndat på mellandagsrean samt julklappen i form av en dekoration av Helene ♥ 


//Em 

Rasslar skönt i dammsugaren

Tjopp tjopp, nu är julen utstädad. Det var ren och skär tillfredsställelse att höra hur det rasslade av ledsna barr i dammsugaren där granen stått. Sista skinksmörgåsen åts till frukost, det som blev över tärnade jag och fryste in för att göra pytt på i veckan. Givetvis med rödkål till. Blev bortskämd med julblommor innan jul, de njuter vi dock längre av. Liljorna är underbart vackra i köksfönstret och det dröjer nog inte länge innan amaryllisen slår ut. Nu längtar jag dessutom efter massor med tulpaner!

//H

Pralinlycka

Ibland är det inte mycket som behövs för att livet ska vara på topp. Ikväll räckte det med överblivna praliner framför "Året med kungafamiljen". Märten har som synes varit lite nervös av någon anledning ikväll, oklart vilken. Imorgon åker vi till Falun och hon kan pigga upp sig med att hon får träffa gammelhusse. Blir kul! 

//H

Julfirande

Vi har i flera dagar firat jul nu. Julen började redan den 23 med uppesittarkväll hos mamma och hennes man.  Så mysigt att komma dit och bli bortskämda med god mat och sedan spelar vi bingolotto. Vinsten blev 100 kronor.  Alltid något!  Det roligaste är att umgås. 



På julafton gick jag upp med lilleman och kollade sista avsnittet på julkalendern och vi myste runt.  Sedan åt vi julfrukost ihop hela familjen.  Lite innan lunch åkte vi till mamma. Där stannade vi resten av dagen.  Tomten kom,  vi åt gott,  min pappa och bror kom förbi. Öppnade julklappar och bara hade det bra. 



Det roligaste med julen är ändå Caspers glädje. Att se honom öppna sina första julklappar,  träffa tomten,  min mamma och pappas glädje över deras första barnbarn.  Att få ge honom en fantastisk första jul ♥


Det lite mindre roliga är att när vi kommit hem från mamma på julafton blev jag vrålsjuk. 39 graders feber och förkyld deluxe.  Skyller allt på A som tidigare varit sjuk.  Huvudsaken är att Casper inte är sjuk.  Han håller fortfarande på att få massa tänder. Ni kan ju räkna ut att sömnen varit sådär ;-)

Juldagen befinner sig många i en dimma.  Då även jag.  Feber - dimman.  Sov bort nästan hela dagen.  Blä!  Frossa och svettades om vartannat. 

Idag mår jag liiiite bättre.  Jag tog massa febernedsättande och lämnade T hos mamma.  Sedan åkte jag,  A och Casper och firade jul med A's familj.  Jättekul.  Italiensk buffé.  Julklappar.  Kusin och faster mys. Farmor och farfar.  Så härligt. 


Fantastiska dagar med så många bra julklappar till Casper.  Vilken första jul för honom.  Så tacksam.  


Nu väntar lite lugn och ro i ett par dagar.  Jag behöver vila och bli frisk.  Har så mycket kul att se fram emot ♥

Tyson tar gärna och lånar lillebrors julklappar som ni ser ;-)

//Em 

Kappkap

Efter några dagars julfirande med familjen gjorde vi som så många andra i norrort -åkte till Täby C. Bilköerna var långa dit men vi hittade parkering direkt. Hittade en marinblå kappa i ull och tror den kommer bli en trotjänare lång tid framöver, snygg och perfekt enkel var den. Hade egentligen bespetsat mig på en i fuskpäls på Tiger men väl där såg jag att den var i akryl så jag avstod. Försöker vara noga med materialen och hitta bra kläder i naturmaterial som inte sliter så mycket på miljö och människor. Inte lätt! Alla kläder borde ha ett lättillgängligt och pedagogiskt hållbarhetsbetyg som gör det enkelt för konsumenten att ta ansvar.





Vi har haft en toppenjul. Märten myste på uppesittarkvällen.

Tack för streamingtips Emelie, ska kolla skam. I höst har vi sett "midnattssol" på kvällarna när T somnat, och vi har även börjat streama serien på trean om det övergivna hotellet i Norrland (hmm.. glömt vad den heter). Bra båda två tycker jag.

Nu ligger T och sover och jag ska sätta mig och lösa korsord, en av dagens bästa stunder!

//H

Skam av recensioner

Skriv inläggstext 

I det här inlägget tänkte jag recensera vår vistelse i Stockholm. Vi hade ett dygn i Stockholm jag och A. Barnfria och biljetter bokade på Kents avslutningsturne. Vi bodde på Clarion Sign. 


Resan:
Resan gick smidigt med tåg fram och tillbaka.  Känner mig nästan lite varm i kläderna i Stockholm då det blivit lite resor ner dit. Åt på Waynes (älskar! ) och shoppade lite julklappar och presenter till mamma som tack för att hon hade hand om småpojkarna på Zara Home.

Plus :
Direkt tåg!  Så värt! 
Mamma/mormor vad gjorde vi utan henne? 
Zara Home vill jag gärna shoppa lite till på.
Waynes - borde jag äga ett eget fik i denna kedja?

Minus :
Inte så mycket att tillägga här

Hotellet
Vi valde att bo på Clarion Sign.  Känner väl igen hotellet.  Bott där x flera plus att jag och Helene har varit på Selma Spa. 

Plus :
Ligger nära centralen och shopping. 
Fräscht
Deras frukost är överlägset den bästa jag ätit och vet om. Den har allt (lax och Nutella) och mkt mer. 
Bada skumbad gjorde vi! Så mys! 
Tydligen var vi även gifta enligt hotellet *fniss *

Minus:
Alltid så mycket folk på hotellet.  Men förståeligt,  det är såå bra.

Kents avslutningsturne:
Ägde rum i tele 2 arena. Vi köpte biljetterna då A är ett stort fan. 

Plus :
Jättebra platser
Grafiken!  Wow! 
Underhållande
Mäktigt med så mycket folk
Bra i tunnelbanan med mkt personal. Gick otroligt smidigt att ta sig hem. 

Minus :
Vi var lite väl optimistiska med tiden
Ngn knuffade till mig rejält när vi letade efter våra platser.  Hade kunnat sluta så illa. Cementgolv och en lång trappa,  say no more. 

En fantastisk dag/dygn. Ger det 5/5. Så mysigt att komma iväg och bara vara vi. Längtade efter småkillarna på tåget hem sen ♥

Status här idag är fortfarande riktigt förkyld A som idag gått hem på pappaledighet till september. Casper är mindre snorig och verkar ha mindre ont i tänderna.  Jag är lite trött,  snorig och pillig i halsen.  Dock lovad sovmorgon ♥ ikväll har vi slagit in julklapparna och ätit tacos. Sedan har jag sett på Skam säsong 3. Har du sett Skam Helene? Du måste se den serien. Även tagit långpromenad med en mamma-vän idag. Mys!

Natti natti! Tänkte vinna en miljon kronor eller så imorgon på bingolotto uppesittarkväll. Ska  ni spela? //Em 

Nobelfirande

Dåligt bloggande, fullt upp här hemma. En vrålförkyld A och en liten kille som håller på att få fler tänder. Lite lätt dålig sömn. Fullt schema. Snart jul. Snart ledighet tillsammans innan jag går tillbaka till jobbet 9/1.


Har massor att blogga om. Älskar att läsa om Helene haft det.  

Börjar i rätt ordning. Den 10/12 inträffar nobel.  Som tradition träffas vi ett gäng hemma hos en kollega (som nu njuter av pensionen) och äter trerätters och kollar nobelfirandet tillsammans. Långklänning är ett måste.  Så trevlig kväll!  

Plus :
Sällskapet
Maten
Nobel
Min blåa långklänning kom på efter graviditeten,  tjoooohooo! 

Minus :
Drog världens vurpa påväg hem. Har värsta blåmärket på ena låret. Tur man var smärtlindrad ;-) och inte lider av osteoporos. 

Lovar bättre bloggning. Jag lär hoppa i säng. Hoppas på en lugn natt

//Em 

Jag och min glada kollega som grundade nobelfirandet vi har som tradition.  Min klänning är från Nelly.com och krona från HM. 

Flyga med T

Vi flög ju ned till Karlskrona i helgen, så hur funkade då kombon flyg och barn? För oss var det premiärflyget med T. Har inte haft någon lust till utlandssemestrar sedan T kom, det har känts för meckigt helt enkelt. Och hur känns det nu då? Är det Malaysia nästa? 




Nej, långresorna väntar vi med ännu ett tag, men för kortare sträckor är det underbart att byta långkörare med bil mot en kort flygning. Kunde inte skryta om någon vidare rutin dock. När det 20 minuter innan vi skulle boarda stod att man skulle gå till gaten tog jag med mig T ut till affärerna istället, allt för att slippa köa vid boardingen. T stod som bäst och fingrade på ett storpack Toblerone inslaget i guldigt prasselpapper när M kom springande och och sa att barn går på först och att folk väntade på oss vid gaten. När vi väl kom till gaten och passerade den långa kön av resenärer var det egentligen bara röda mattan som saknades, haha. Stress.




+ Superenkelt att ta med vagn


+ Barn boardar först


+ Fika på flyget --> T lugn och glad




 - Hysteriskt stressig resa med flygbussen vid hemresan. Taxi nästa gång.


Pepparkaksgubben fick bästa platsen vid propellern:

//H

Fondue på 2 rum och kök

Vi är hemma igen. Det var fantastiskt roligt att närvara vid en så viktig händelse som brorsans examen. I torsdags kväll åt vi middag på 2 rum och kök, en restaurang specialiserad på fondue. Jag som aldrig testat fondue på riktigt förut tyckte det var en höjdare, social mat som man sitter länge och äter. Något som däremot inte är en höjdare är att gå på restaurang med småbarn. Det är fullt upp hela tiden kan jag säga. Tur att han är söt. Resan gick smidigt. Hotellpersonalen tänkte till och gav oss en minilägenhet, 2 rum med pentry, det tackar vi för. Rekommenderar A-Hotel i Karlskrona. Återkommer med utvärdering om flyg och barn.







T har fått dille på kalops så nu står det en gryta på spisen som vi ska äta när han vaknat efter eftermiddagsluren. M ska rulla köttbullar ikväll och jag har varit till växtförsäljningen och köpt julstjärnor och hyacinter. En lugn dag.

//Helene

"Säll är den som låter sig wårda om den fattige"

Vi befinner oss i Karlskrona för att fira brorsan som tar examen. Var en fin och mäktig ceremoni i kyrkan idag. T dansade till blåsorkester iklädd kavaj och fluga. Herr Rosenbom har aldrig varit mer aktuell, jag står helt på hans sida.




//H

Julgran

I fredags gjorde vi slag i saken och köpte oss en julgran. Det är så praktiskt att de säljer julgranar vid vår fantastiska ica affär 5 minuter från oss.  Så efter en långpromenad gick vi dit och köpte oss en gran.  

På sena eftermiddagen satte jag på julmusik så klädde vi granen.  Den blev jättefin och än har den fått stått ifred. 
Så mysig stund med familjen ♡


Julkulorna var helt klart favoriten hos Casper. 



Nu är det drivor med snö hos oss i Falun.  Tog bilden igår.  Verkligen julkänsla nu ♥


//Em 

Julbord med jobbet

Herregud vad förra veckan gick fort.  Har massor att blogga igen.  Börjar med julbordet vi var på i onsdags. Vi blev bjudna av kliniken på julbord på Carianna. Har faktiskt varit där på julbord för många år sedan och tyckte det var bra då. Kul att träffa kollegorna. Caspers snälla mormor var barnvakt så jag och A kunde gå tillsammans vilket också var mysigt.  Weeell här kommer en recension:


Plus :
Maten - mkt närodlat och ekologiskt vilket tilltalar mig. 
Servicen - trevlig personal som verkligen jobbade på bra
Sällskapet - hamnade vid ett så trevligt bord 

Minus:
Miljön,  fann inte riktigt stämningen


Barnvakten satt lugnt och kollade tv när vi kom hem.  En jättebra kväll med trevligt sällskap och god mat. Kan rekommendera att äta på carianna.  Ger betyget 3,5/5.


//Em 

11 månader

Vår stora kille här hemma har hunnit bli 11 månader.  Fantastiskt kul att få följa honom i varje steg han tar.  För nu ställer han sig upp mot allt här hemma och tar stapplande små steg.  Går du vid jul? :) Världens finaste pojke.  Så otroligt snäll och lugn.  Glad och skrattar ofta.  En dos med envishet. Fortfarande lik sin pappa på utseendet.  Vår skatt. 



Sedan har vi allvarligt talat ett problem. Satt precis och pratade med några mammor på messenger.  Vi pratade om antalet julklappar.  Barn sprängs till döds i Aleppo och folk talar om hur många julklappar det måste begränsas till,  bilder på advent kalendrar med julklappar,  barn som badar i julklappar.  Förstår ni vad jag vill komma? Ngt i världen är verkligen fel,  totalt fel. 


Lämnar er med den tankeställaren. Finns så mkt mer att diskutera med det här.  Jag menar inte att barn inte ska få julklappar.  Jag hoppas bara barn lär sig uppskatta det de har.  Många barn har så mycket andra barn bara kan drömma om.  

//Em 

Boosta d-vitamin

I torsdags mötte jag upp min mama-friend J (de som köpte hus nära oss) för långpromenad och playdate ♡ var så mysigt och barnen var så goa med varandra. Vi hann fika i lugn och ro. Det var så trevligt så vi tog en långpromenad igår också. Solen sken så vi satte oss på en bänk och bara boosta d-vitamin. Så glad de flyttat nära oss. Så kul att kunna spontana mera och att barnen leker bra ihop. Helene flytta hit ♡
Idag har vi haft en ganska lugn dag. Lite grejs hemma, hämtade bla ut ett paket innehållande julklappar.

Såhär fint väder var det när vi satt och myste i solen.

Plus :
Nätshopping till jul, så smidigt.
Mamma vännen som bor nära oss
Fint väder
Morgon yoga, hur underbart 20/30 yoga challange är gjorda.

Minus :
Mina please jeans! En tvätt och en sömm är redan trasig. Bra jag bara köpte ett par.
När återvinningen här i närheten var full med papper och medmänniskan Emelie inte vågade ställa 5 kassar med papper bredvid. Åkte till en annan. ..
På spåret har börjat. Kul, har man en fästman som är 8 år äldre och allmänbildad -> mindre kul *skratt*

/Em

Spets, blir avis på dina inköp, vill se dem bums! Kul med lite disco-lights hemma ;-)

Just det! Gjort iordning årets julkort. Snart åker de iväg med posten.

Sniffar hyacinter

T är sedan lång tid tillbaka helt galen i knappar av alla de slag men det är först idag han på allvar upptäckt lampknapparna här hemma. På morgonen har han sprungit mellan hall, kök och vardagsrum och tänt, släckt, tänt, släckt. Vi uppmuntrar det beteendet och hoppas det flyttar fokus från hushållsapparater som blir dyra att ersätta efter överdos av en ettårings nyfikna och långa små fingrar.

Igår var vi till Täby C för julklappshandling. Vi hämtade en katalog från leksaksaffären och dessutom hann jag med att uppdatera min garderob med baskläder från Filippa K och en figurnära hundtandsmönstrad klänning från Mango. Just Mango är en uppstickare, har inte gett dem en chans förut men de har en del bra på kavaj- och klänningssidan. Ska testas framöver!

Läser om hyacinter hos Emelie och även här sniffades det hyacint vid frukostbordet imorse. Det är så underbart, man får bara inte nog! Jag köpte tre knoppade på växtförsäljningen förra helgen och nu har de börjat slå ut. Måste köpa ännu fler.

Nu ligger den lilla knappfantasten och sover och jag ska dricka kaffe.

//H

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0