Som i en saga av Astrid

Nu är vi äntligen i huset! Tredje natten och allt är ett organiserat kaos ungefär. Vi trivs redan jättebra och försöker njuta mellan alla flyttkartonger som plockas upp.

Första kvällen här var varm. Alla dörrar stod öppna och barnen på gårdarna sprang över till varandra. Precis den bilden jag har haft och hoppas C får uppleva en dag. Som hämtat ur "Alla vi barn i Bullerbyn".

Messy hair, don't care!

Verkar helt underbart med Kulturhuset Helene! Låter som ni hade det toppen.

På tal om trädgård så behövs dessa odlingslådor som står under mitt ansvar nu styras upp. Det får dock bli ett ngt senare problem...

//Em

Rum för barn

Idag tog jag med T till Rum för barn på Kulturhuset. Jag skulle beskriva det som ett stort öppnis, eller för den delen ett lyxigt bibliotek, med massor med skrymslen, vrår, aktiviteter och böcker för barn i alla åldrar. T kröp först och jag hängde på så gott jag kunde bland sjörövarskepp, havsmiljöer och stjärnhimlar. Både T och jag älskade det och rekommenderar det varmt till alla barnfamiljer. Det är öppet för alla, helt gratis och bra organiserat med matplatser, skötrum och nyckelskåp för värdeförvaring. Efteråt mötte vi upp en vän till mig. T var så trött så han somnade så fort vi satte oss med varsin kaffe på ett fik i Gallerian. Vi pratade trädgård och jag fick många bra tips på marktäckare. Nu bär det av hemåt. M är på AW hela kvällenså jag, T och Märta ska sätta oss ute och känna doften av sommarkväll. Han har sovit i ett par timmar nu så jag tror det blir en sen kväll för T.


T visar vägen ut ur sjörövarskeppet.

Stora fina kryp- och gåytor


Inget krångel och grävande långt ned i handväskan efter mynt  -här var det bara att ta en nyckel.

Högst upp, på våning 4, ligger Rum för barn.


//Helene

Pionexplosionsituation

Fick feeling idag när T somnat och klippte ned pionen. Pionsituationen har sedan i midsommar blivit kaosartad då i princip alla knoppar blommade ut samtidigt. Vi stadgade upp den för någon dag sedan och då stod den åtminstone upprätt. Därefter har flertalet blommor börjat vissna. Det kommer några försiktiga och sena knoppar smygandes bakom midsommarexplosionen. Hoppas de får ljus och näring efter nedklippet. 

Pang sa det bara, och sedan kändes den här vackra plantan nästan ohanterbar. 

De här gula är nya sedan igår. Knoparna är röda och väldigt vackra. Någon som vet vad det är för något?

Medan jag kliar mig i huvudet över pionen trivs Märten under plommonträdet.


//Helene

Hämtat nycklarna

Idag började vi dagen med att skriva på de sista papperna och få nycklarna. Nu är det gula parhuset vårt! Så dagen har gått i 110 km/H. Vi har redan hunnit flytta en del. Imorgon kommer familj och vänner och hjälper till med de stora möblerna. Så nu väntar sista natten i lägenheten. Trivts så fantastiskt bra här. Med lägenheten, grannarna, området. Så många minnen ... Nu väntar en ny epok i livet, igen. Mycket förändringar det här året för oss.

Skrev ett långt inlägg igår men det försvann tyvärr. Nu blir det lite fotboll innan sängen väntar.

Vi har dock hunnit med att fika på Bagarstugan. Ett café vid gruvområdet. Alltid sagt att vi ska fika där men aldrig blivit av, förens nu. Mycket gott, rekommenderas!

//Em

Midsommar

Midsommar rusar förbi. Midsommarafton började lite mindre bra då allt gick åt skogen gällande tidsplanerna. Dock blev det bättre när vi väl anlände hos Caspers farmor för lite firande. Vi bytte snabbt om för att bege oss ner till Säterdalen. Mycket folk och mycket att kolla på. Jag och Tyson såg ut såhär:

Folkdräkt och midsommarkrans som min mamma gjort. Typisk dala-outfit för midsommar. Dock var det inte så många som jag trodde som hade dräkt. Fick många fina kommentarer och ställde upp på kort med turister (haha! kändis-status). Efter firandet blev det fika och kaffe. På kvällen kom A's syster och familj. Vi grillade och spelade kubb. Lång och intensiv dag. När vi kom hem på natten såg jag att väderprognosen visade ca 30 grader i Falun så...

Idag har vi gjort en utflykt hela familjen. Vi flydde från allt vad flytt heter och en varm lägenhet ut till min mosters sommarstuga som ligger ca 3 mil från Falun. Där har vi laddat batterierna till den här vackra utsikten:

Så avkopplande och härligt! Caspers första tur ut dit också. Har spenderat så många somrar därute tillsammans med min mormor.

En fantastisk dag och nu kör vi finalen på flytten. På måndag får vi nycklarna till huset :)

Hoppas blogginlägget ser ok ut då blogg.se ändrat sitt utseende en del.

//Em

Friskt midsommarregn och pioner

Glad midsommar! Midsommarstämningen dämpas knappast av lite regn och nu ska vi göra oss iordning för firande och fika i det gröna. 


Frukost inomhus mot altanen med öppna altandörrar en regnig morgon som denna är mysigt. Pionerna är nyplockade och friskt morgondaggiga.

Underbara midsommarblomster, bild från sommarstället i Hälsingland. Midsommarblomster heter egentligen skogsnäva har jag lärt mig.


//Helene

Upp som en sol, ner som en..

Grillkvällen igår gjorde oss trötta. Lilleman vaknade efter ett mål vid 6-tiden klockan 9 som övriga familjen. Vi gick upp och intog frukost och åkte därefter upp till vår blivande bostad. Vi träffade en av säljarna som gick igenom lite "bra att veta" kring huset och bostadsrättsföreningen. Fick även hälsa på en granne och det kändes väldigt bra och trevligt. Passade på att ta ett extra varv på gräsmattan och insåg att odlingslådorna innehåller en del, tex hallon, rabarber och lite kryddor. Vi får se hur det tar sig och om vi vill göra om ngt till nästa sommar. Hallonen såg att ha växt rejält så det blir att försöka tygla dessa ... Men åh vad vi längtar nu. Kändes inte alls lika stressande som förra gången vi var där utan mer lugnare den här gången. 

Hem och åt lunch och småfixade i lägenheten, tvättade och körde mer skräp till tippen. Där ngnstans sjönk energin. Lägg till några viktiga ärenden på stan i ett varmt Falun. Sedan var det kaffe som gällde. 

Ny efter lite middag, mamma-mage (blir nog inget Friskis denna vecka tyvärr då tiden inte räcker plus att jag har ont i bäckenet sedan i måndags då vi rensade förrådet på vinden). Avslutade sedan i duschen. Skönt! Nu blir det att ta det lite lungt sedan väntar en renbäddad säng. Ser fram emot midsommar imorgon. Lillemans första <3 


Tyson får symbolisera hur trötta vi är hela familjen på detta flyttkaos. Men snart så! 

Glad midsommar till alla läsare! 

//Em 

Farmor och grill

Idag spenderade vi förmiddagen i Säter hos farmor. A hade ett ärende + att farmor ska vara hund och barnvakt snart så ett besök var på tiden.
Blev bortskämda med fika och god lunch. Tyson passade på att verkligen njuta av trädgården. Titta vilket sommarkort: 

Ser så härligt ut! 

Var ner på stan en sväng och köpte nytt torrschampo (bästa hjälpen för en småbarnsmamma), en ny BH (alla mina sitter kasst efter graviditeten förutom en typ) sedan ett rea fynd på en långklänning. 

Kvällen spenderades hemma hos E och S med grill och Fotbollskväll. Eller ja, grabbarna kollade och jag och S myste på deras altan med vattenmelon och massa "prata igen". Jättemysigt! 

Dags att blunda ... En hel del på schemat imorgon igen. Åh vad vi vill flytta NU! 

//Em 

Törnrosasömn efter gröten

Den senaste veckan har präglats av trötthet. T är en extrem morgonkille och vi själva lägger oss för sent på kvällarna. På dagarna sover T bäst i sin vagn utomhus så att sova när han sover har inte gått. Men imorse hände det något. Efter T:s morgongröt somnade vi bredvid varandra i sängen och när vi vaknade efter två timmar kände jag mig som Törnrosa måste ha känt sig efter att ha blivit kysst av prinsen. Jag var utvilad som efter en hundraårssömn och när min lilla prins låg där bredvid mig hade jag kunnat springa runt hela Åkersberga med honom på ryggen utan problem. Vi tog ett varv i sakta mak i trädgården istället, fixade kaffe och satte oss på trappen med Märta. 


Har dammat av presskannan och lyxar till det med nymalda bönor. Notera T:s nyfikna små fingrar till vänster i bild. De får man ha stenkoll på numera, haha.



Efter en aktiv dag har vi landat framför fotbollen med jordgubbar och grädde. Jordgubbarna är så söta nu att socker är överflödigt. Mm mm mm...






//Helene

Torkvindan är monterad

Äntligen är bokhyllorna på plats i vardagsrummet och morgonen ägnades åt att lasta in böcker i dem. Huset får själ med böcker, det blir ombonat. Stannar hellre upp och börjar läsa istället för att göra det jag föresatt mig, få ordning i hyllorna, det tar en himla tid. När allt slutligen var klart hittade jag en biografi om en fransk journalist som får hjärnblödning och drabbas av locked-in-syndrom. Usch så tungt. Tunga livsöden innehåller ofta ljusglimtar de med, det är kul med böcker som handlar om människor och deras liv och erfarenheter.

På eftermiddagen kom svärföräldrarna och drack kaffe och monterade torkvindan och en glasdörr till en hylla. Så snällt av dem. När de åkt fick växtförsäljningen ett besök. Efter tips här på bloggen om att citronmeliss doftar gott upptäckte jag idag till min förtjusning att det redan finns i trädgården, hade tänkt införskaffa annars. Just nu doftar citronmelissen i fin harmoni med lavendel och pioner. Det fina med lavendel är att inte bara blommorna, utan även bladen, doftar ljuvligt.

Emelie, kul med bilder från dopet, vi har också ett gäng som ni ska få. Hälsa C att gudmor ser fram emot fadderskapet med något större lugn än vad minspelet på fotografiet indikerar :) Kan som kuriosa nämna att folkdräkten jag har på mig representerar Grangärde vilken kom till i mitten av 40-talet, jag tror att även mitt exemplar som jag fått ärva är från den tiden. Silverbroderierna symboliserar sjöarna och järnsymbolerna på väskan malmen.


Hyacintvivorna var så kontrastrika att jag var tvungen att bränna av en bild på dem. Lila och rött är oväntat och uppiggande.


//Helene

Skenar iväg

Idag har vi kört på igen. Tack till högre makter för att A är hemma annars vet jag inte hur vi hade lyckats med denna flytt. Började dagen med att skänka och slänga massa saker vi rensat undan.

Sedan bjöd mormor/mamma på lunch bestående av kycklinggryta och efterrätt med jordgubbar och grädde. En långpromenad blev det också. Vi gick förbi och sa hej till mitt gamla boende jag hade när jag och A träffades. En liten lägenhet i ett garage... Älskade att bo där. 

Fick plötsligt ett telefonsamtal av städfirman som hade städat våran blivande bostad som ville att vi skulle godkänna städningen. Så på eftermiddagen åkte vi dit. Var lite som de fick åtgärda. Jag har personligen slutat med att inte kräva saker och ting. Tänker inte precis städa efter en städfirma. Ni förstår vad jag menar. Rött ska vara rätt. 
Var intressant att se bostaden urplockad. Det finns verkligen att göra rent kosmetiskt. Vilket vi ska ta tag i. Det hade vi gjort i vilket fall som helst. Jag blir alltid stressad när jag ser saker jag vill åtgärda typ NU men jag får lugna mig. Har lovat A att inte skena iväg...Tanken är ju att vi ska bo här ett tag. 

Middag, promenad, och lite mer fix och en sen kväll på det.... 


Just det! Färgade ögonbrynen direkt på morgonen. Fick denna färgning från Glossybox under tiden jag var gravid men ville inte använda den då men gjorde nu ett försök. Resultatet blev riktigt lyckat :) 

//Em 

Uppe på vinden

Måndag och rejäl start på veckan med flyttpackningen. Vi har ett otäckt vindsförråd som tyvärr är ganska stort som knappt gick att komma in i imorse. Nu är hela förrådet rensat och klart i princip. Även en hel del i lägenheten är också ordnat. Som vi kämpat idag! Puh! Har ont i hela kroppen... Sedan ska man ju även ta hand om övriga familjen. Nu är det gjort iallafall. Vi skänker faktiskt det mesta. Tycker det är värdelöst att kasta saker ngn annan kan få nytta av plus att pengarna går till välgörenhet. Då känns det bra inombords. 

En annan som både får en att må bra inombords och är fantastiskt vacker på alla sätt och vis är denna böna: 


My BFF och.nu även Caspers gudmor. Tack moster för den fantastiska bilden!! 

//Em 

Officiellt gudmor

Nu har vi landat hemma efter semester, dop och konfirmation. T har redan varit i kyrkan många gånger och vi utnyttjar kyrkans öppnis flitigt här hemma, kyrkan har uppenbart fått en större plats i vårt liv på sistone. 

Sedan i lördags är C döpt och jag har officiellt fått ett gudbarn, det är stort. Dopet var vackert med trevligt och gott dopfika efteråt. Intrycken i kyrkan gjorde både C och T trötta så de låg och sov sött bredvid varandra i ett angränsande rum medan vi umgicks. Jag tog en bild på dem där de låg och sov i sina vagnar, den ska jag visa dem när de är tonåringar och sitter uppe till sent på nätterna och spelar tv-spel och det är obegripligt att de var så små en gång i tiden.

Vad har hänt hemma då? Ja, irisarna har slagit ut, smultronen under plommonträdet har snart mognat och så har vi fått en torkvinda i inflyttningspresent av M:s föräldrar. Den ska upp snarast, jag kan inte vänta på att hänga tvätten utomhus, och när jag tar in den igen ska jag andas in djupt och känna doften av frisk luft och ren tvätt, underbart!

fick en rolig hammare av Emelies fina mamma som tyckte att han också skulle ha någon present när C fick så många. Så snällt av henne, och gissa om den blev populär.


Och här är min lunch idag. Hur snygg blir inte omeletten med nonstick-panna?! Ja, jag får väl säga att vår nya stekpanna är oslagbart lätt att använda även om jag tänkt mig en klassisk i gjutjärn. Men vad innehåller beläggningen? Vill veta mer om det.


//Helene

Fotboll 24/7

Skönt med söndag. Blev en tidig morgon då jag vaknade med C vid klockan 6 och han sedan somnade om, men inte jag inte. Var ändå otroligt pigg, tror det beror på gårdagen och all positiv energi jag/vi fick med oss därifrån. 

Lite morgonpromenad och mammamage träning på förmiddagen. Flyttpackning. Efter lunch begav vi oss allihopa till en fotbollsplan ungefär 10 minuter bort härifrån. Kopparvallen. Där Caspers kusin I spelade sommarcupen. Caspers första (av många) fotbollsmatch han såg live. Tyson hade fullt upp med att vakta picknick filten och spana efter bollar att försöka ta. Suck ..det lilla livet <3 Kusin I var jätteduktig och laget vann.Caspers farfar är målvaktstränare åt laget. Ni ser... Jag är en blivande fotbollsmamma. 


Småpojkarna i familjen. De har verkligen blivit så tajta. Vi är så glada över det då vi tror att de kan få fantastiskt kul ihop genom livet.

//Em 

Dop

Igår döptes våran Casper Erik Hugo i Kristine kyrka i Falun. 

Dagen började med tidig uppgång. Hämtade mamma som passade småpojkarna medans jag och A förberedde dopfikat och dekorerade lokalen vi skulle vara i. 

Vid lunch lämnade vi bort Tyson till grannarna lite längre upp på gatan och förberedde oss med det sista som var kvar. 

Till kyrkan och bytte om på Casper. Han fick bära våran släkts dopklänning. Det är från början min farmor som sydde den av sin brudklänning. Otroligt vacker! Casper var på otroligt bra humör och verkade älska all uppmärksamhet och alla saker att titta på i en kyrka.

Mötte upp faddrarna Helene och Hugo. Sedan lite prat med prästen så var vi igång. 

Dopet kändes så bra. Casper skötte sig exemplariskt och sa ingenting och var glad dopet igenom. Älskade prinsen <3 Faddrarna gjorde insatser under dopet och våra familjer på plats. Så fin stämning. 

Vi avslutade faktiskt dopet med att överraska. Våran kollega M sjöng låten "Kärleksvisan" för Casper. Jag och alla andra som var där blev så berörda. Ögonen var fulla av tårar. Så vacker stund att minnas. 

Efteråt var det fika på Kristinegården. Casper sov sig igenom hela dopfikat (o gott sällskap av min fina gudson). Casper fick otroligt vackra doppresenter, vi är så tacksamma. 


Efter vi med god hjälp fått hjälp att städa så köpte vi hem hämtmat och pustade ut hemma. 

Kvällen spenderades med en promenad runt gruvan med Helene för att avslutas i Helenes pappas soffor med kaffe i kopparna och prat till småtimmarna. 

En helt perfekt och fantastisk dag som vi kommer kunna leva länge på. Casper hade inte kunnat få en bättre dopdag. 

//Em

En glimt av Holland

Fick sovmorgon idag. Att träffa kollegorna är tydligen tufft för denna föräldralediga mamma som vaknade 10 (!!). Tonårssfasoner. 

Efter lunch hämtade vi nycklarna till fikastället vi ska vara på efter dopet på lördag. Sedan åkte vi direkt hem till en vän och fd kollega. 

Där fick vi träffa en så söt tjej på 5 veckor. Hade köpt med mig en sommarfilt från Newbie. Komihåg att vi använde oss av mycket filtar till Casper. Dock var det ju januari och -20 grader men denna sommarfilt kommer bli toppen att mysa med i babynestet, vagnen eller varför inte på gräsmattan? 

Då vår vän är från Holland så bjöds det på detta: 


Tydligen en tradition i Holland att bjuda på detta bröd (typ lite som en skorpa), smör och "strössel" (smakade lakrits) när ett barn kommit till världen. Beroende på vilket kön bäbisen har bestäms färgen på strösslet. Rosa när det blev en tjej i det här fallet.

Fick även prova att hålla, kändes som nyss Casper var så liten men ändå så långt ifrån. Casper såg ut som en jättebäbis idag. Mycket händer mellan 5 veckor och 5,5 månader! Om vi blev sugna på en till? Svar nej, just nu är vi såååååå nöjda med Casper.

Har hunnit packa lite till, fått iväg viktig post och kört ett träningspass. Nu väntar sängen. Ännu en fullspäckad dag imorgon ...

Heléne: det ser fantastiskt ut på bilderna. Beundrar dig ett du redan badat, brrrrr!!!! (Jag är en badkruka). Längtar oxå efter en lugn kopp kaffe på altanen... Hemma hos oss i det gula parhuset ... Snart snart!!! Men först dop :) 

//Em 

Inte enligt plan

I förmiddags packade jag och M ihop oss för att bada bastu i Harsa. Lämnade instruktioner om barnpassning till morfar som skulle passa T själv för första gången, vi såg fram emot några timmars egen partid tillsammans. Och vad händer? Jo när vi kommer fram visar det sig att de glömt att sätta på bastuaggregatet. Jag ringde barnvakten som precis öppnat en burk Hipp sötpotatisgratäng, meddelade att det kan dra ut på tiden, sedan satte vi oss med en kaffe på altanen och väntade på att bastun skulle bli varm. Hursomhelst, någon bastu blev det inte. Efter närmare en timmes altankaffe meddelade receptionisten att den höll 40 grader, då tröttnade vi och åkte hem istället. Tråkigt, men vi fick en härlig stund med utsikt framför Harsasjön. Barnvakteriet hade gått fint och det var kul för T och morfar att få umgås på tumanhand.


Altankaffe blev det i alla fall.


Väl hemma igen blev det bad, jogging, promenad och så svängde jag ihop det här till middag:

Färsk tortellini med champinjoner, purjo, paprika och Prästost. Gratineras med sås gjord på en del mjölk och tre delar grädde. 


//Helene

Karlsgården

Kickade igång dagen med morgondopp och kokkaffe i solen på trappen. Veckan började med brutalt kalla bad på morgnarna men sjön har successivt värmts på och det ilar inte längre i benen när vi badar. Efter bad, sol, promenad och ännu mera kokkaffe åkte vi in till Järvsö och upptäckte Karlsgården, en hälsingegård med anor från 1600-talet som numera drivs som museiverksamhet av hembygdsföreningen. Gården ligger vackert med vy över Ljusnan. Idag nöjde vi oss med att njuta av utsikten och ta oss friheten att kika in genom fönstren, men när museet är öppet ser vi fram emot ett besök. 



Trä som grånar i väder och vind under årens lopp är ju bara så vackert.

Midsommarblomster pryder ingången till ett uthus.

Fikade på Öjeberget innan vi åkte hem. 


Emelie, heja heja till er fixartisdag! Härligt att beta av en massa. Man mår ju toppen efteråt dessutom.

//Helene

Sommarfest

Idag stod en trevlig kväll på schemat för mig. Nämligen sommarfest med jobbet. Var jättekul att träffa många av kollegorna. Vi höll till vid en bystuga utanför Falun, i Österå om det säger er ngt? Otroligt fint låg bystugan vid vattnet. Tur med vädret hade vi då det blev en sommarkväll med sol och 24 grader i luften. Vi åt god mat från burgarbussen, spelade kubb, tävlade i musikquizz (mitt lag vann !!!!), och pratade i massor. 


Vi har även handlat det sista till dopet. Så nu ska det mesta vara i hamn där. Längtar!

//Em 

Fixar tisdag

Vi började veckan igår med att spendera lite tid hos mormor/min mamma. Blev bjudna på lunch och fika. Vi tog även en lång promenad. Lugnet innan stormen den här veckan. Jag gick även och tränade. 

Idag efter lite sovmorgon kom jag upp till en effektiv A som höll på att städa lägenheten. Så vi städade igenom lägenheten från tak till golv då en städfirma skulle komma och göra ett kostnadsförslag på flyttstädning.  

Så idag har vi: 
Storstädat lägenheten
Haft en städfirma här som kommer flyttstäda lägenheten 
Adressändrat
Ringt/mailat olika ärenden
Fullt i viktiga papper och skickat iväg
Vi har tränat både jag och A
Skött ett barn och en hund därimellan ;) 
Samt flyttpackat en låda och sprungit lite ärenden på stan.

Bild från Google. 

Ungefär som på bilden kändes det vid lunchtid men vi var båda effektiva idag och fått så mycket gjort.
Avrundat kvällen med en film och soffläge. Nu är det natti natti! 

//Em 

Bilder från Hälsingland

Har härliga dagar i Hälsingland. Idag kom jag ut på en skön joggingrunda när den starkaste solen lagt sig, betade av två avsnitt av Mordpodden i samband med det. Vi har även fikat på Lill-Babs och beundrat planteringarna på Stenegården. Där finns lekstugor byggda som miniatyrer av hälsingegårdar i omgivningarna, blir kul för T om några år. Ikväll grillade vi nere vid sjön men det var lite blåst så vi bar in maten och åt inomhus. Snart blir det fotboll för männen i huset, och jag ska passa på att lösa korsord när T sover. Här ett par bilder från joggingturen:





//Helene

18 års firande

Förstår inte vad dagarna tar vägen. Söndagen har iallafall bestått av sovmorgon, flyttpacka, promenad och 18 års firande av A's systerdotter. 

Det sistnämnda var mycket trevligt. Vi blev bjudna på vegetarisk buffe. Tummen upp på det. Jag är väldigt förtjust i vegetariskt och hemma här försöker vi få in mycket vegetarisk mat. Det tävlades även i musikquizz. Tyckte min insats var helt ok. Casper var så duktig. Man märker dock att nu verkligen gör skillnad på folk. Han vet vem han hör till. Gulle <3 Visade även att han kunde jollra både högt och lågt. Så roligt för honom att A's familj är stor (Min är ganska liten). Många som tycker om honom. Hans ena faster med familj hade köpt honom en present när de varit utomlands. Så snällt!


18 år... Vet faktiskt precis vad jag gjorde den dagen. Utflykt med klassen jag gick i. Satt i en kanot som läckte in vatten. Frös. Det regnade. Haha fina minnen ;) 

Natti! //Em 

Loppislördag och långt samtal

Det blev en riktig loppis-lördag här i Falun. Vaknade med Lilleman 06.10, sedan somnade han om, men inte jag. Så det blev en tidig morgon. Medans vissa sov vidare:


Åkte på två loppisar på förmiddagen. Hem och lunchade, och tog med mig familjen på den tredje. Den sista loppisen var en gårdsloppis i Östanfors. Jättemysigt kvarter här i Falun som påminner lite om Elsborg med fantastiskt fina innergårdar. Tyson fick enormt med uppmärksamhet så fort vi klev in på en gård med barn. Lite fynd gjorde vi oxå. Det bästa var nog en Polarn och Pyret fleece/vindjacka för 40 kr. Blir perfekt till hösten, eller en kall sommar? Hoppas inte på det sistnämnda. 

Jag skjutsade Tyson till mormor där han har det bra tills på måndag. Sedan tog jag och A tag i flyttpackningen igen. 

På kvällen fick jag ett telefonsamtal från my BFF <3 Var så skönt att ha ett långt samtal om allt mellan himmel och jord. Får alltid så bra energi när jag pratat med Heléne <3

Spännande med trädgård. Vi har oxå pallkragar att placera lite odlingar i. Funderar på ngt färgglatt... Men kom gärna med förslag på ngt kul att odla/sätta i dessa kragar.

//Em 

Sått krasse och spenat

Det är ju redan en bit in i juni men jag har gjort en chansning och sått fröer i kragarna. Satsade på spenat och krasse som ska vara enkelt, dessutom är krasse vackert och spenat nyttigt och kan ätas till mycket. Jag läste om någon i en trädgårdstidning som menade att hon hellre planterar tacksamma växter än att fjäska för svårskötta, jag tycker det är en bra filosofi att inspireras av.

Stockrosor är vackert. Älskar att promenera i Torekov på sommaren och njuta av alla praktfulla fantastiska stockrosor längs fasaderna, det vore drömmen att ha här på framsidan. Men ser de sällan här i Stockholmsområdet, är det fel zon? Måste kolla upp.

Det blir i alla fall sååååå spännande att se om det händer något med sådden i kragarna. Nu ska jag ut och vattna, sedan vill vi ha sol och värme!


Till vänster om kryddorna har jag satt buskkrasse. Planterade även ut en halvt använd persilja från Coop, vore kul om det blev något av den, men tror den är för hårt uppdriven.

Är dessa utslagna när vi kommer hem från semestern? Ser ut att bli laxrosa.

Har för mig att det här är en akleja. 

//Helene

TV-KVÄLL!

Ikväll har vi varit förbi svärföräldrarna och ätit godis framför Biggest Loser. Vi har ännu inte fått till fiber i villan och tv har vi inte använt på flera år så det måste vi ta oss tid att införskaffa. I denna brist på passiv aktivitet var alltså ett par timmar framför tv:n ikväll väl förvaltad tid. Nej, fel, det var ren och skär himmel. Trots det ger jag ändå livet med bara några surfgig tummen upp. Efter ett par dagars påtvingad avvänjning blir gräset grönare, luften friskare och plötsligt står jag vid en av pallkragarna med spade och frön. Från dag till dag betraktar jag och T pionknopparnas förvandling till blommor och andra höjdpunkter i trädgården och däremellan lagar vi mat, umgås med andra bebisar eller bara hänger med varandra på vardagsrumsgolvet. Livet som ledig med begränsad surfmängd ger fantastiska förutsättningar för att leva här och nu. 

Nu ligger Märten på min axel, huset är tyst och det är dags att sova.

Så kul att se Biggest Loser-finalen. De är ju så duktiga och blir så snygga, väldigt imponerande. Hoppas hoppas de håller i sina nya livsstilar.


//Helene

Besök och bilfix

Fredag och återigen fullt upp. Startade iallafall dagen med en promenad med Tyson, vilket alltid piggar upp. Träffade på lite studenter eftersom vi bor centralt. 10 år sedan jag tog studenten nu (omg..) 

Efter lunch var det dags för ett besök i kyrkan där vi ska döpa Casper. Vi fick möta våran präst. Jag och A tyckte väl mötet gick ok. Fick en hel del frågor som var ganska djupa. Samtidigt är det såklart förståligt då man säkert som präst vill veta varför vi vill döpa vårt barn och grundläggande värderingar för den kristna tron. Det blir säkert jättebra till slut. 


Andra gången på kort tid för Casper i kyrkan. Han skötte sig exemplariskt idag med. Satt som ett litet ljus under mötet som varade en timme. Mycket att kolla på och prästen fick provlyfta honom och då passade han på att dra på världens leende, våran skratt <3 

Sedan hem och så upp till verkstaden med bilen för att kolla felet som inträffade på vägen till Stockholm samt kolla repor som blev efter påhälsningen med postlådan. Ingen större fara på någon av dessa problem (puhhhh). 

Nu på kvällen har vi ätit tacos, jag och Tyson tog oss en joggingtur. Jag har aldrig varit den här typiska joggaren men idag var det skönt. Sedan har vi tagit det lungt i soffan.

Nu är det tack och godnatt! //Em 

En torsdag med fullt ös

Igår var det verkligen fullt ös och samma gäller idag. 

Igår på förmiddagen var vi och kollade på lokalerna vi ska vara i efter dopet på fikat. Har varit där förut men det är ett tag sedan. Kommer iallafall bli jättebra. 

Sedan hem och äta lite lunch och landa för att sedan iväg till banken för att lägga upp lånet för våran första bostad vi köpt (!!!). Det gick bra, har läst på och pratat med kunniga personer inför det här så vi var nöjda när vi gick därifrån. Casper skötte sig också bra. Första bankbesöket för honom <3 

Hem och lagade lite middag och på kvällen blev det träning. På något sätt lyckades jag hålla mig vaken och se en EM konsert med David Guetta. Helt magiskt bra, förstå vilken stämning! 


Nopp dags att kicka igång dagen här...

//Em 

5 månaders kontroll

Dagarna springer iväg den här veckan. Förmiddagen ägnades åt handling och lite flyttpackning och rensning. Vid lunch var det dags för ett besök på BVC för 5 månaders kontroll. Vår kille har dragit iväg på längden. Allt såg bra ut och jag är alltid lika tacksam för det varje gång OK stämpeln kommer fram :) Vi tog en långpromenad, rensade ännu mera. Jag gick och tränade sen på kvällen. 

Casper sover sedan långt tillbaka och jag och A har planerat morgondagens två besök. Fullt ös imorgon som sagt. Dags för sängen. 

Något som jag kollar mycket på nu är inspiration för hemmet. Längtar så efter att inreda Caspers rum. Har helt fastnat för väggdekorer från stickstay.se 


Så fint, åh längtar längtar! 

//Em 

Sångfågel

Vi har fått en liten sångfågel här hemma. Casper har börjat att jollra på ett annat sätt nu de senaste dagarna. Mycket mera, mer sammanhängande och i ljusare toner. Älskar att det händer så mycket i utvecklingen, så fascinerande att följa. 

Idag har vi blivit bortskämda hos mormor. Tagit en långpromenad i ett mycket varmt Falun. Samt plockat i ännu flera flyttkartonger. 

Det märks på Casper att han älskar att ha sin pappa hemma på heltid, det gör vi alla i familjen. Så underbart att få spendera tid ihop som familj. Att kunna dela på ansvaret varje dag. Vi njuter! 

Ska ta och kasta igen ögonen nu. Ny dag med agenda imorgon. 


Bild tagen från Google. 

En riktig liten kolibri låter det som vi har här hemma ;) 

//Em 

Grattis på dagen Sverige!

6 juni, Sveriges nationaldag. Går ganska obemärkt förbi här hemma. Fick sovmorgon och sedan har vi börjat flyttpacka. Usch usch det finns att göra. Dock skönt att börja i tid. Men när solen skiner och det luktar grillat och man står där med dessa.... 


Det är då man ska tänka: Snart snart slänger vi på grillen och myser på ett par solstolar ... Snart ...

//Em

5 månader

Igår blev Casper 5 månader. Känns som månaderna har gått fort, samtidigt känns det han varit hos oss i en evighet. Vi fick besök av Caspers ena faster och käkade egengjord pizza till middag. Hann även spendera lite tid i solstolen. Men nu till det häftigaste --> vi fick se en berguvsbäbis på våran promenad! Vi tog ett varv runt gruvan igår och stötte ihop med ett gäng ornitologer. De frågade om vi ville se en berguvsbäbis och JA!!! Självklart ville vi det :) Så otroligt fascinerande. 


Små söta tår <3 

Idag har jag fått sovmorgon (välbehövligt) och vi har precis gjort en "att göra lista" inför kommande vecka. Med dop och flytt känns det som juni blir en månad som kommer att gå fort med mycket att göra... 

//Em 

Härligt häng hela dagen

Falun fortsätter leverera högsommar. Dagen har varit helt underbar. Gick upp vid 08.00 då Casper vaknade tidigt, men vi låg och drog oss ett tag. Gjorde oss iordning till lunch och drog på picknick dejt med lunch med härligaste mammavännerna och deras kids. Lika mysigt som vanligt. 


Efter vi kom hem var vi så trötta. Både jag och Lilleman somnade på soffan. Skönt då min sömn varit kass de sista nätterna. 

Sedan kom A hem från jobbet och är nu ledig i 10 veckor med oss!! Tjoho!! 

Nu på kvällen har vi varit på grillkväll med mammavännerna, kidsen och papporna!!! Så himla trevligt. De vi var hem till bodde helt fantastiskt fint och det var verkligen inspirerande. 

Nu väntar sängen :) 

//Em 

Under lönnen i Tanto

Idag har jag jobbmöte. T och Märten lämnades in vid tiotiden hos farmor och nu sitter jag i Tanto och lunchar, caesarwrap i skuggan av ett lönnträd, galet somrigt. Har blivit en riktig tidspessimist sedan T kom, därav möjlighet att sitta här och betrakta sommardagen i lugn och ro innan mötet. Inte dumt! Villalivet är toppen. Igår kväll knäppte jag premiärölen på altanen, ikväll ska gräsmattan klippas och i helgen har vi trädgårdsdag, kanske att vi provar grillen också. Svärmor kommer och hjälper till på lördag och som den trädgårdsovane jag är så är lite hjälp tacksamt. Hur gör man med allt?! Ingen aning, men jag ska lära mig. Ska bli härligt att klippa gräs ikväll i vilket fall, gräsklippning är så tacksamt. Det blir fint och man får tid att tänka, högt och lågt. För att inte tala om hur gott det doftar! Nu lämnar jag lönnskuggan för någon timmes jobb!

Sommar i Tanto 

De här fina äggen fick vi av våra snälla grannar som har höns. Så dekorativa! Vi verkar ha fått full pott på grannar, allihop verkar så trevliga.


Emelie, tråkigt med bilreporna, men ni verkar ta det på rätt sätt! Det blir så ibland :) 

//H

Picknick i högsommarvärmen

Det är varmt här i Falun nu. Sommarvärmen är här och hälsar på. Därför passade en picknick med våra härliga mammavänner och barn från föräldragruppen toppenbra. 
Vi träffades i en park här i Elsborg och hade knytis. Så mysigt och barnen hade det toppen på picknickfiltar i skuggan. Vi hängde där mer eller mindre hela eftermiddagen. 


En liten glimt av picknicken. 

Idag har det varit minst lika varmt och vi har haft mormorsdag och blivit bortskämda. Gott fika och mat, promenad och mys, inget att klaga på ;) 

Ska försöka sova här. Haft lite svårt att sova de två sista nätterna. Tror det beror på värmen och alla tankar kring dop, flytt osv. Hoppas John Blund vill hälsa på mig snart ...

//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0