Rabarber och repor

Idag var vi och hälsade på två kollegor och vänner som nyligen köpt hus. Var jättekul att komma hit och spana in deras place. De har även en dotter i Caspers ålder så det är perfekt. Casper fick låna deras dotters gåstol. Så gullig men han har för korta ben än så länge. Bjöds på jättegott fika, rabarberpaj. 

Vi skulle också köpa deras flyttkartonger. När A ska köra fram bilen tar han på ngt sätt ut svängen lite för mycket. Grannen deras blev en brevlåda fattigare (eller nja, sned och repig) och bilen två repor rikare. 

Skönt att deras granne var hemma och vi ordnar såklart med ersättning. Men ändå! Så onödigt men tja, bilen ska ändå in och kollas (pga det som hände påvägen ner till dopet) så de får fixa reporna direkt oxå. Det hade kunnat vara så mycket värre faktiskt.
Sedan hade hela situationen en hel del roliga inslag som tur var. Så i framtiden när vi ska hälsa på får vi parkera längre ner på gatan och gå sista biten ;) 
Flyttkartonger fick vi iallafall med oss. Så nu var det bara att börja packa. Tog tag i saken och beställde flyttstädning idag också, så skönt att slippa det momentet. 

På eftermiddagen blev det en promenad, och träning för mig. Snart dags för sängen. Casper som brukar vara en liten sjusovare bestämde sig för att vilja kliva upp lite efter 7 imorse. Imorgon har jag dock blivit lovad sovmorgon :) 

Ser härligt ut med frukost på altanen. Längtar ... Och påminner mig om att vi lär köpa ett parasoll. 


Bild från Google.  Jag idag när grannen till vännerna blev en brevlåda fattigare. 

//Em 

Viktiga tre kilo

Altanen på baksidan är nu invigd då vi intog gröt och kaffe i strålande morgonsol. Några sovmorgnar är inte att tala om då T vaknar mellan fem och sex på morgnarna. Jag tycker trots lite sömn att det går bra att ha honom själv så här länge, det är första gången. Vi har kul på dagarna, T, Snuffan och jag, vi tar långa promenader, hälsar på våra nya grannar, leker på vardagsrumsgolvet och jag har hunnit med pälsvård med Märta också. Igår kväll somnade T vid åtta och sov sedan hela kvällen så då fick jag massor med tid i soffan med Märta och en bok, lyx. Snuffan är förövrigt en trygghet trots sin nervösa läggning och sina blott tre kilo, särskilt när man roddar hus och barn själv i några dagar. När kvällen kommer och jag släcker ned blir det en annan stämning, det blir ensamt och lite tomt. Men då ligger min lilla råtta där bredvid mig med sina pigga och kloka ögon och trivs med livet, och allt känns tryggt och sällskapligt. Viktiga tre kilo det där. Nu ska jag snart väcka T och sedan ska vi till kyrkans öppnis. Blir kul!

Första frukosten på altanen, knäckebröd med ekologiskt jordnötssmör och svenska jordgubbar. Klockan var kvart över sju och vi satt i tunna kläder i solvärmen. Så härligt att få vara ledig en sådan dag.


//Helene

Min första morsdag

Grattis alla mammor på morsdag. Själv firar jag min första. Smygstartade igår med fika hos min mamma/mormor och en långpromenad på det. Jordgubbar, maränger och grädde bjöds det på, mmmm!!!

Idag har jag blivit uppvaktad på hemmaplan med blommor, present (en film jag velat se) och önskelmiddag (vi åt grekiskt). Ikväll ska vi nog se sista Beckfilmen och äta jordgubbar (mamma skickade med en korg) och kladdkaka. 

Haft en sådan fin dag och jag är så tacksam och lycklig att vara mamma till just våran skatt. Det betyder allt. 


Du och jag Casper <3 


Vackra blommor på köksbordet. 

Duktig du är Helene som ordnar på egenhand i huset! All cred till dig. 

Faktum är att det börjar bli dags att packa ihop vårat boende oxå, imorgon ska vi hämta flyttkartonger. Sedan är det våran tur att flytta.

//Em 

Slagit läger i nya huset

Vid tiotiden igår förmiddag fick vi nycklarna till huset och därefter gick lassen mellan Selstore och vårt nya boende. Vi fick hjälp av mina svärföräldrar och M:s bror med flytt och barnpassning, guld. Huset är möjligen ännu finare nu än jag minns det från visningen i december. Det känns surrealistiskt att det är våra pallkragar, våra syréner och vår gräsmatta. Det är en typ av ansvar jag aldrig tagit tidigare så utvecklingspotentialen är enorm. Det är motiverande. Dagarna är över då värme fanns som luft. Nu är det så att säga vi som håller liv i lägerelden. Hisnande.

Första natten i huset sov jag som en prinsessa. Klockan 03.30 körde en taxi in på gården och hämtade far i huset för några dagars konferens, jag och min lilla prins får tillbringa första dagarna som villaägare på egen hand. Vi är redo för villaliv!


Min och T:s frukost. Mjukost är toppen när osthyveln ligger nedpackad. Och varmt vatten får duga istället för kaffe, är godare än det låter. Det känns som att jag är på läger!


Ligger osthyveln här någonstans kanske? Här är i alla fall vår sysselsättning för dagen. M sorterade upp lådorna i respektive rum så det är bara att packa upp, tacksamt. Han är ett under i organisation och ordning.


//Helene

Fredagsmys

Dagarna rullar på. Falun har bjudit på regnväder. Klarat av 3 friskispass och massa planering för kommande flytt. Fredag betyder att jag och Lilleman brukar hitta på ngt extra roligt. Idag var det en tur ut till min kusin och hennes son. Vi hade jättetrevligt och barnen är så roade av varandra. Min kusin är även "mamma-mage tränare" så hon passade på att känna igenom min mage och det såg bra ut! Tummen upp på det! 
Vi hade som sagt en jättekul eftermiddag där. 

Väl hemma gjorde jag och A tacos och sedan har vi tagit det lungt, riktigt skönt :) 


Finaste Tyson soffmyser också. 

Även kollat på Prins Oscars dop. Snart är det dags för våran lilla prins också.

//Em 

Mormorsdag i regnväder

Medans vissa delar har sommar har vi höst här. 

Igår var nästan tropisk värme dock. Tog ett varv runt gruvan för att tröttna på den turen innan vi flyttar. Dock kommer jag inte tröttna för den promenaden är helt fantastisk. Iallafall var det så varmt. Solparasollet på vagnen och jag i linne. Pustade ut på vår innergård när vi kom tillbaka hem. Se så vackert körsbärsträdet blommar: 

Kan trösta dig Helene att mitt luktsinne oxå är nedsatt. Pollenallergi. Är värre den här sommaren än förut. Men det ska tydligen vara ett riktigt pollenår. 

Inatt åskade det rejält. Vaknade vid 3 på natten av att det small ordentligt. Både jag och A vaknade. Lilleman sov dock vidare som ingenting. 

Idag hade vi sovmorgon för att sedan packa ihop oss för mormorsdag. Regn och rusk och 10 grader varmt eller ja, kallt. Klarade oss utan en skur i huvudet under vår promenad och fick med oss dessa vackra liljekonvaljer hem: 


//Em

Knoppiga vita syrener

Här i Åkersberga är sommarvärmen dov, jag skyddar T så gott det går från lunchsolen med skugga och en vit filt i vagnen. Snuffan väljer att inta passagerarutrymmet då hon blir trött av värmen, medan jag själv passar på att släppa ut håret och hoppas på att få det solblekt. Jag har mörknat någon nyans på sistone men tror att det kommer att ordna sig efter en solig sommar. Har aldrig provat att färga eller tona håret och hoppas kunna fortsätta vara naturligt blond även i framtiden.

Tack och lov är vi alla friska från helgens förkylning, men jag dras fortfarande med nedsatt luktsinne, trots obefintlig nästäppa. Konstigt? Verkligen sämsta tänkbara tid för luktsinnesreducerande åkommor nu när syrenerna är som vackrast, häggen blommar och det doftar nyklippt gräs i var och varannan trädgård. Nu ska jag och T till öppnis!

Njuter av syrener när jag går med snuffan bland trädgårdarna. Min favorit är vita syrener.

Och här tillbringar snuffan sommardagen!


//Helene

Loppis och granndejt

Idag fick vi sovmorgon igen till 9. Tjoho och Andreas var snäll och gick upp vid 6 för morgonmål så jag fick sova en hel natt. Dock vaknar jag ändå, men skönt att slippa gå upp. 

Var på barnloppis. Lyckades fynda en del kläder. Riktigt nöjd. 


På eftermiddagen kom världens bästa grannar förbi på fika. Jag och A fick födelsedagspresenter i form av blommor och en skrub från Rituals. Casper fick en underbar bok och ett gosedjur: 

Allt var så fint inslaget: 

Nu sover Lilleman och vi njuter av en lugn kväll. Tagit mig en dusch och provade peelingen, love it! Dags att ladda om för en ny vecka ...

//Em 

Korna vid Näsudden

Vi har haft en fin dag vid Näsuddens naturreservat. Adrenalinet rann till ordentligt när vi var tvungna att gå förbi nötkreatur på nära håll för att komma in i reservatet. Djuren var stora som små personbilar och hornen i pannan talade sitt tydliga språk. Undrade om jag var en oansvarig förälder när vi med T sovandes i vagnen snabbt och diskret passerade korna, men det hela var lugnt och odramatiskt överstökat. Vi fikade vid vattnet och njöt av naturen. Som bonus fick vi en bra armworkout då vi bar vagnen över steniga och smala stigpartier.

Ser ni grinden? Korna låg bredvid och vaktade nålsögat. De är ju fredliga djur...

...eller? Usch så tragiskt! 

Näsuddens kor var i alla fall fredliga, och vi hade en fantastisk dag bland kor, får och vikingagravar.

Vi fick även närkontakt med Näsuddens får. Supersöta!


//Helene


Kalas och solskenspromenad

Idag hade vi lite kalas för mig och Andreas som fyllt år. Dagen började fint med sovmorgon till lite efter 9 snåret. Då gör det inget att gå upp en sväng på morgonkvisten. 
Våra familjer kom över efter lunch och vi bjöd på fika. Tror jag nämnt här innan i bloggen vad vi fick av min familj. Av Andreas familj fick vi ett presentkort på Ikea. Perfekt inför kommande flytt. Tänker oavkortat på utemöbler men vi får se vad det blir. Dessa vackra blommor fick vi också: 

Efter kalasandet tog vi en promenad runt gruvan. Lilleman behövde sova och vi andra fick passa på att njuta av det fina vädret: 

Fint ekipage va? Världens finaste pappa med sin son i vagnen. Lägg gärna märke till solparasollet. 100 kr på Elsborgs loppis. Check! Perfekt varma dagar då jag vägar ha något för själva vagnen/liggdelen. Blir ju kokhett därinne, nej viktigt med luft som cirkulerar och att Casper är i skugga. Solparasoll lär vi även i förskaffa när vi flyttar. Size större än det på vagnen ;) 

Nu på kvällen efter Casper somnat har vi myst med fika som blev kvar från kalaset och sett på BECK - Steinar. En mycket lyckad dag. 

Skickar krya på kramar till Stockholms familjen. Det sägs ju att just när barn blir sjuka att det smittas ngt så otroligt. Blir intressant för mitt inte så jättebra immunförsvar :/ 

//Em 

Dimman har lättat

Fin cykel Emelie! Låter hur underbart som helst att få cykla genom Falun till jobbet på den.

Hos oss har det varit desto mindre aktivitet. De senaste dagarna har tillbringats i seg, envis förkylningsdimma. T hade precis blivit bättre då jag och M insjuknade. Kan ju säga att Öppnis är starkt misstänkt. Detta kan vara den mest potenta förkylning jag drabbats av i vuxen ålder, många är gångerna jag de senaste dagarna tittat på T och undrat hur något så sött kan dra hem något så hemskt. Nu har dimmorna successivt börjat lätta här och idag orkar vi oss ut i naturen med matsäck och hopp om framtiden. Ska bli härligt!




//Helene

Vrålåket

Saker och ting har landat lite här. Igår hämtade jag ut dopklänningen från kemtvätten. Det 80 åriga tyget var som nytt, så fantastisk vacker den är nu. Annars var torsdagen relativ lugn. Ganska skönt i en fullspäckad vecka. 

Idag har det dock varit fullt ös. Fick lite sovmorgon, tog en promenad med småpojkarna. Hämtade ut Caspers doprosett som jag beställt och dekorationer till dopet. Blev jättenöjd över båda beställningarna. Fredag betyder också öppnis. Jättetrevligt som vanligt och Casper jollrade och var glad. Dock hann vi inte mer än ut på vägen på g hem så somnade han. Sedan har jag varit och köpt en ny cykel som jag fyndade via blocket. Så här är nya vrålåket: 


Behöver verkligen en ny cykel nu när vi ska flytta. Lite längre från stan och jobbet så småningom. Fler backar. Men denna cykel var grym så blir nog bra. 

Väl hemma lagade vi mat, vegetariska hamburgare. Sedan har jag bakat inför imorgon. Nu ligger jag nerbäddad och lyssnar på spöregnet som slår mot fönstet, mysigt! 

//Em 

Ljusglimtar i sjukstugan

Lillebror är förkyld. Det är första gången han är sjuk så det är ovant för oss alla. Han som oftast är utåtriktad och glad har sovit i sin vagn hela dagen. Positivt i sjukträsket är att vi får pussa och krama honom precis hur mycket vi vill utan protester. Han har även gjort en helomvändning gällande att sitta i knäet och läsa sagor, vi har avverkat flera sidor i doppresentboken "vem ska trösta knyttet" och han verkade njuta av det lika mycket som jag. Vilken bok förresten, vemodig och full av sanningar. Nu på kvällen kom gamla vanliga T fram en stund och vi har gjort roliga ljud med bilar på vardagsrumsgolvet vilket han roades av, och nu sover han för natten efter en minimal portion gröt. Hoppas på full fart igen imorgon.



Lillhjärtat sov gott i vagnen och vi tig oss ut på en liten promenad. Fika i försommargrönskan.

Sagostund när vi kom hem.

Till middag lagade jag vegetarisk  lasagne med tomater, ricotta, färsk basilika och parmesan.


//Helene

Att ha en BFF



Se bara på bilden. Den säger väl allt? Det vackra faddeebrevet jag fick i lördags på Teds dop. Även ett närmare kort på halsbandet jag fick i födelsedagspresent. Jag älskar det! 

Hur go är hon inte min BFF? I alla lägen finns hon för mig. Hon tycker om mig mest när jag förtjänar det som minst. Vi skrattar ihop. Vi gör det mesta ihop. Hon är en sådan där vän man har hela livet. 

Jag hoppas verkligen att Ted och Casper får den vänskapsrelationen. Att ha en riktig BFF i livet är så värdefullt. 

Idag har Tyson mormorsdag med övernattning så åkte dit med honom på morgonen. Sedan gjorde jag en snabbhandling. Köpte bla barnmat. C har fått prova gröt idag. Tror han tyckte konsistensen var lite annat än puréerna. Men snäll som han är så åt han med glatt humör ;) 
Sedan har vår nya hyresgäst till lägenheten varit här och tagit mått. Ja ni har läst rätt. Vi har köpt bostad och ska flytta. Mer om det sen! 
Vi tog sällskap med A när han skulle till jobbet. Hämtade dopklänningen på kemtvätten och den blev så bra!! En lättnads suck då den är gammal, skör och jag är så rädd om den. Nu är den i princip i nyskick. 
Nu på kvällen när Lilleman somnat har jag suttit och jämfört bolån och räntor. Ska ta en kopp te och varva ner för kvällen. 

//Em 

Överraskning och kusindate

Imorse när posten kom var det ett paket till mig som låg där bland reklamen. Från en fantastisk vän. Bröt mig mer eller mindre in i paketet och fann ett sådant snyggt halsband! Tack världens bästa Heléne <3 Jag älskar det! 

Eftersom jag och Casper skulle hem till min ena kusin på Playdate med henne och hennes son så fick jag användning för det direkt :) 


Sådär en liten glimt :) älskar det redan! Kan få vilken tråkig outfit som helst att piffas upp. 

Playdaten var väldigt lyckad med min kusin och hennes son. Småttingarna roade varandra och vi hann fika och prata i massor, så trevligt! 

Väl hemma igen städade jag lägenheten då den nya hyresgästen kommer förbi imorgon. Lagade mat från vår sista matkasse. Blir ett uppehåll över sommaren då vi vill kunna vara lite ner spontana. 

Casper somnade på direkten efter kvällsmålet, hehe tar på krafterna att leka och ha roligt. Jag har beställt en födelsedagspresent till mig själv från mig själv från Lyko, visar er sen. Sedan har jag även beställt en doprosett till Casper och dekorationer till dopfikat. Effektiv dag så dags att natta nu och ladda för imorgon :) 

//Em 

Dop och födelsedagar

Vilka hektiska dagar och det bara fortsätter ... 

I fredags fyllde A år och vi firade honom här hemma. Han fick ett presentkort på en klocka som han önskat sig. Vi hann även med öppnis och date med mammaligan. På kvällen var det bara att packa då vi tidigt skulle åka till Stockholm för dop på lördagen. 

Lördagen var vi uppe med tuppen och precis påväg ut ur Falun då bilen började haka och motorlampan tändes. Panik på den! Efter att ha gråtit en skvätt, ringt och väkt upp hela familjen i Falun så fick vi låna en annan bil och iväg. Stress! Åkte till fel kyrka i Stockholm ... Stress igen! Kom fram till dopet 15 min innan det började. På med folkdräkten och 3 djupa andetag. Usch vilken start på dagen. Resten blev dock mycket trevligare med ett vackert dop för min gudson T. Höll på att börja gråta av stolthet när jag fick gå in först i kyrkan med honom. Läste även en förbön och höll honom under stora delar av dopet. När jag står därframne så ser jag även min underbara familj. Min lilla son i famnen på sin underbara pappa. Tittar storögt på allt i kyrkan. Tårögt deluxe igen. Efteråt blev det en efterlängtad smörgåstårta och fika. T fick massa sandlådeleksaker från oss som jag hoppas han kommer gilla. Var roligt att hinna prata med Helene och Martin och träffa deras underbara familjer. Ett extra hej till Helenes moster som är en trogen bloggläsare här! 

Efter dopfikat åkte vi till Uppsala där vi skulle bo på hotell. Vi bodde på hotell Linne. Jättegulligt mindre hotell intill Linneträdgården. Personalen var så fantastiska. Vi fick bla upp en spjälsäng gratis och de var så tillmötesgående. Så där myste vi på rummet med mat och godis på kvällen. Casper skötte sig exemplariskt under hela dagen och somnade söt vid kl 20. Då passade jag på att ta ett skumbad. Tänk snart har vi badkar hemma oxå ...

På söndagen fick vi njuta av en god hotellfrukost innan vi begav oss hem till Falun. Köpte blommor till mamma och Janne som tack för lånet av bilen. De hade även fixat felet på våran bil när vi var borta <3 


Trött och slut var vi på söndagskvällen. Tog dock en promenad med grannen och deras hund runt gruvan. Mycket trevligt och piggare blev man av den friska luften. 


Igår fyllde jag år! 29 år. Känns bra faktiskt. Är så nöjd med mitt liv och känner att jag befinner mig på rätt plats med rätt personer omkring mig. Min familj är fantastisk och jag älskar dem! Casper gav mig sovmorgon till 09.30! Vi var nog ganska trötta båda två efter helgen. Sedan begav vi oss till mamma/mormor som bjöd på tårta och presenter. Fick produkter från lush samt en stavmixer deluxe version som jag önskat mig (till att göra bland annat smothies och barnmat). 
Väl hemma kom A hem från jobbet med de största rosorna jag sett! Och ett presentkort på klippning, också vad jag önskat mig :) 


Nu ska jag kicka igång dagen :) fullt upp den här veckan!

//Em 

Midsommarblomster

Nu är lillstjärnan döpt. Han var så fin i dopklänningen och han skötte sig exemplariskt både på dop och efterföljande fika. Emelie gick i egenskap av gudmor först med honom in i kyrkan och det var så fint när du läste fadderdikten Emelie. 

Idag har vi varit på biblioteket och lekt och nu pustar jag ut med bok och kaffe innan vi ska dra vidare till öppnis. Jag lånade en bok av en fransk författare som ska vara bra, blir spännande.




T:s farmor och jag plockade blommor att ha på bordet vid dopfikat. Det finns midsommarblomster nu! Underbart.



Några sidor hinner jag nog innan han vaknar och det är dags för öppnis...

//Helene

Fri halvtimme

Hurra för Andreas idag! Grattis på födelsedagen! Blir kul att se er imorgon! Här har jag precis kollat att alla delar till folkdräkten är i sin ordning.

Förutom lire fix inför dopet imorgon kom jag och T hem från bibblan för en timme sedan, han har somnat efter lunchen och jag kommer på mig själv med att inte ha några planer den närmaste halvtimmen. Då är en ostörd stund med kaffe och tidningen ett måste. Snuffan blir glad att få ha mitt knä för sig själv. 

Lyx!

Snuffan har förresten sett bättre dagar. Det är löptid. Hon är ovillig till i princip allt utom att i lugn och ro ligga i någons knä och bli klappad på huvudet. Promenader är svårt, att ta med henne på en springtur är inte att tänka på. Det borde vara över inom någon vecka, tills dess är hon exakt så här följsam och utåtriktad:




//Helene

Solsken, träning och panikbakning

Falun fortsätter leverera finväder vilket gör att den röda solhatten används mycket på Casper. Värmen har nog tagit på oss alla lite så idag tog småpojkarna sovmorgon till 9!!!

Sådär ska det mysas, skavfötters! 

På promenaden somnade även C på eftermiddagen en sväng. Använder bärselen mer och mer. Älskar den! Vi har en Ergobaby 360. En mamma på öppna förskolan hjälpte mig att förklara alla finesser och hur man använder den lättast och efter det älskar jag den,Casper oxå :) 


Passar på att mysa med Tyson som ska till sin mormor imorgon då det ska packas inför helgen. Vi ska på dop i Stockholm och mysa på hotell :) Sedan ska det oxå firas att världens bästa älskling fyller år imorgon. Han kom på nu på kvällen att han skulle ha med sig ngt att bjuda på till jobbet. Fick panik baka två kladdkakor som nu står redo. Vi ska oxå hinna med öppna förskolan och Playdate där :) 

Träna har jag oxå hunnit med, 3 pass hittills denna vecka, heja mig! 

Dags att sussa, mycket som händer nu! 

//Em 

Kärlek och choklad

Imorse när jag rastade snuffan möttes jag av spirande kaninkärlek i parken utanför huset. Av aktiviteterna att döma kommer kaninlyckan i Sundbyberg att öka exponentiellt framöver. Härligt. Min inre biolog slog såklart frivolter. 

Det är inte bara en dag med kärlek i luften, det är vår sista dag som sumpanbor OCH chokladbollens dag. Chokladbollar inhandlades därför på Boulevard, i eftermiddag väntar fika med T:s farföräldrar. Nu blir det sen lunch i parken.

Det kryllade av kaniner, men när jag skulle fota dem var allt jag fick en kaninrumpa på långt håll. Syns den ens?

När T sover efter lek och bus med bebisarna på bibblan får jag äta sushi! Mums!


//Helene

Grillkväll på landet

En kollega och vän till mig och A bjöd ut oss hela familjen till landet där han och hans fru bor helt idylliskt i sommartider. Falun levererar högsommar värme, så vad passar inte bättre än "att lämna citystressen". Det bjöds på kotletter från gården, fisk som var egenfångad, älgentrecote som T jagat själv plus mycket annat. Sedan att sällskapet var topp tio och Casper skötte sig så exemplariskt. 


Vacker utsikt från deras uteplats mot dalaskogarna. Där satt jag med Casper i famnen, mannen i mitt liv och fantastiska vänner omkring mig. Underbart sommarminne. Tacksamhet. Storstad i all ära, men i dessa stunder är Dalarna oslagbart! 

Dock laddar vi för besök i storstaden till helgen. Vi laddar även för ett annat projekt i sommar.... Ni som läser bloggen får se vad det blir, cliffhanger!

//Em 


Öppnis Råsunda

Efter parkhäng i två timmar kände vi för att vistas inomhus så vi gick till öppnis i Råsunda. Det blev två roliga timmar där och vi planerar att spendera förmiddagen på öppnis imorgon också. Väldigt trevligt öppnis som bland annat samlade ihop följande plus:

+ trevlig och lättsam personal
+ stora, fräscha lokaler
+ ambitiös sångstund med skallror, handdockor och färgglad "fallskärmsfilt". Personalen verkade på riktigt lika roade av sångstunden som barnen
+ leksakerna, T som har en förkärlek för telefoner hittade snabbt en från Fisher Price med ringfunktion 

Nu sover T middag och jag tittar på en dokumentär om dolda dödsfällor i 1500-talets England (tips, kolla på svt). Snart väntar kvällsbad med föräldragruppen i Sumpans simhall. Jag har aldrig varit där, sista chansen innan flytten!


Idag bytte vi hallgolvet, som vi i flyttstöket gjort till T:s krypyta, mot öppnis


//H


Skällfest

Hemma igen efter lunch i Ulriksdals slottsträdgård mötte vi den svarta dvärgpudeln som bor på trean med tillhörande matte vid hissen på entréplanet. Snuffan och pudeln hatar varandra. Märten krängde sig ilsket ur sin sele på en sekund och sedan blev det skällfest i trapphuset. T blev rädd och började gråta av oväsendet innan jag lyckats fånga in Snuffan och med henne morrande och fradgande under armen stängde vi slutligen hissdörren om oss. Herregud. Snuffan och pudeln är ju jämnstora och skulle kunna ha utbyte av varandra, men det är omöjligt med den personkemin. Synd. Hoppas hon kommer överens med våra blivande grannhundar. Åtminstone en är terrier vilket ska vara en fördel.




//Helene



Loppis och gråzoner

Idag har jag och min fina kollega och vän Carro varit på Elsborgs loppis. Det var underbart väder, och gjorde en del fynd. Roligast av allt är nästan att gå in på alla innergårdar och kolla hur folk bor (skratt). Ett av fynden jag gjorde var ett blått parasoll till barnvagnen för att skydda Casper mot solen. 

Det leder genast till det här med gråzoner i föräldravärlden: 

Jag nämnde ju solskyddsfaktor stenhårt i föregående inlägg. Vid närmare eftertanke och koll på 1177 (senaste forskning och rekommendationer inom vård) så ska barn under 6 månader inte ha det på sig pga att huden är känslig för kemikalier. Ner med Lilleman i badet, glad för jag inte använt mer än lite på honom. Står även att 1177 då rekommenderar kläder med lång arm och byxor samt solhatt. Det känns ju sådär när barnet är varmt och temperaturen står på 24 grader. Här är parasollet till barnvagnen tummen upp. 

Samma idag hörde jag att barn inte ska ha solglasögon på sig, de ska inte börja med köp-gröt när de börjar smaka och så fortsätter det. Hur ska man som förstagångs förälder veta vad som är rätt? 
Jag personligen lyssnar på våran rutinerade BVC sköterska, läser 1177 och talar med 2 vänner som är i samma ålder och har barn själva. Sedan får man helt enkelt använda sitt sunda förnuft. Alla barn är olika och familjer osv. Man får helt enkelt göra det man tror blir bäst för sitt barn, men visst är dessa gråzoner dryga att hamna i... 


Från min kusins gård idag på Loppisen. 

//Em 

Ingen ersättning igår kväll

Solskyddsfaktor är att rekommendera numera. Igår var vi med föräldragruppen hela dagen i Marabouparken. Solen tog trots att vi satt i skuggan. På kvällen ville M flyttstöka och eftersom någon måste ta hand om lilleman gick han och jag ut och plockade nya vitsippor vid sjöarna. Han somnade efter ett tag och jag passade på att lyssna på en ny pod. När vi kom hem sov han som en sten i vagnen, när klockan var elva tyckte jag det var dags att flytta över till sängen. Hade förberett ersättning då han alltid vaknar på sämre humör vid överflyttningar men han sov vidare. Han hade kämpat på med gott humör bland bebisarna i parken utan sovstund så jag tror han kompenserade på kvällen. Idag blir det flytt flytt och flytt. Puh.


Vitsippsfrossa på bloggen


//Helene

4 månader

Idag blir Casper 4 (!!!!) månader. Han är fortfarande en spegelbild av sin far till utseendet. Det är så roligt att få följa hans utveckling i livet och att upptäcka världen på nytt med honom. Att tex en vit gardin som fladdrar i vårvindarna kan vara så intressant. Vackert på ngt sätt, att få upptäcka saker tillsammans (börjar bli blödig här). Iallafall har vi invigt solhatten och solskyddsfaktor då Falun bjuder på sommarvärme på nästan 20 grader. Vi har haft mormorsdag och myst och blivit boetskämda. 
Vi tog i vanlig ordning en promenad. Hittade vackra vitsippor i vårsolen: 


Casper har även fått smaka för första gången. Mums tyckte han! En mycket bra 4 månaders dag med andra ord. På kvällen blev det träning, linas matkasse och så kollade vi på Peace and love dokumentären. Rekommenderas starkt!

Natti natti! 

//Em 

BVC besök och barnmat

Tisdag, fick ofrivillig sovmorgon då A är hemma och är sjuk och inte kunde sova. Han är även världens bästa som med feber och förkylning gör frukost på sängen till mig. Fantastiska underbara du! You're one of a kind. Vid lunch tog jag och Lilleman en promenad till mamma/mormor och hämtade upp Tyson som sovit där (ja, även han har sina mormorsdagar). Vädret är verkligen toppen. Vårvärme! Vilket oxå fick mig att införskaffa Caspers första solskyddsfaktor idag. Vårsolen är stark! Och bäbishud känslig, inte en bra kombination. Vi har varit på 4 månaders koll på BVC och tummen upp där. Nu får Casper börja smaka lite och vi fick goda råd på vägen. BVC är verkligen toppen. Så imorgon när han fyller 4 månader ska han få smaka lite. Har införskaffat lite smakisar och diverse tillbehör. Det fattas bara en stol men blir ev en tur till Ikea på torsdag. 

Efter BVC blev det träning för min del med Tore och Lisa. Fick höra att jag är mer tillbaka nu och ser stark ut. Känner mig stark på ett annat sätt även om det är en bra bit kvar tills jag är nöjd. Så roligt att träna tillsammans oxå, gav mig så mycket bra energi. 

Väl hemma överraskade jag A med lite jordgubbar på kvällen. Nu blir det natti, mormorsdag väntar imorgon :) 


Falun bjuder på vårväder!

Heléne: känns som klippningen kom i rätt tid ;) Psalmerna vi kollat ut är väldigt klassiska och vackra enligt oss. En av psalmerna sjöngs på mitt dop faktiskt. Du ser ut att ha det underbart i vårvädret  <3 det är du värd! 

//Em 

Update från en bänk med en bok i handen

Här sitter jag i sommarvärmen och tycker jag har det bäst någonsin. T har somnat i sin vagn och jag får tid att läsa. Har hunnit med en sväng in till stan och snuffan har fått kasta boll. Resultatet?

Däckad Märta.


Veckan är i övrigt väldigt planerad, vi har någon aktivitet varje dag, men försöker att ta det lugnt och komma in i tempot som föräldraledig. Allt måste inte gå effektivt och snabbt, det här är ett bra tillfälle att öva på att leva i nuet. Det är härligt.


Inte konstigt att man blir andfådd i sommarvärmen.


Emelie, såååå fin Tyson blev efter klippningen förresten! Ge honom en stor kram från mig.


//Helene

I barnmatsburken på öppna spisen

Visst är det mycket dop just nu, så härligt. Har även en konfirmation inplanerad inom kort. Ser fram emot att höra vad ni valt för psalmer Emelie. Vi ska träffa prästen imorgon och prata om detaljerna, jag tänker att hon får guida oss i psalmfrågan. Spontant tänker jag att vi vill ha något lättillgängligt som man kan känna igen även om man inte går i kyrkan så ofta.

Vi hittade så mycket fina vitsippor igår! Plockade med oss en näve och satte i en barnmatsburk, nu får de vara en harmonisk punkt här hemma att fokusera på i flyttstöket. 




Hittade inte bara vitsippor igår, vi hittade grisar också! Vi pratar så mycket djur med T att det inte skulle förvåna mig om hans första ord blir gris eller hund istället för mamma 


//Helene

Valborg och välkommen maj

Valborg har passerat i lugn takt. Vi hade en trevlig dag. Följde kungens 70 årsdag på Tvn och undrade om familjen Spets var ute och såg ngt live? Såg framför mig att lilla T skulle ge kungen en blomma ;) kanske blir det när (om) han fyller 80?
Vi var uppe på Barnens Valborg vid gruvan och kollade agility och brasa. Träffade lite bekanta. Avvek ganska tidigt och tog en lång promenad. Stannade till vid hundrastgården så Tyson fick leka och Casper fick inspektera världen. Väl hemma på kvällen myste jag och A med charkbricka när Casper somnat och kollade sista filmen i The hunger games. 


Nyklippt vovve i vårsolen. 

Fick sovmorgon idag på första maj. Haft en förkylning som besvärat mig (lyckats smitta ner A nu oxå) men är kvitt den nu. Tog mig till Friskis för träning, underbart! Väl hemma en dusch, lunch och sedan promenad med familjen. 

Vi har även planerat lite dop. Bestämt psalmer. Vi har bokat hotell till dopet för T. Mycket dop nu :) folkdräkten lär putsas upp. 

Tror absolut du fixar yogan Spets. Själv traglar jag med mamma mage. Men träning ger faktiskt resultat så kämpar vidare... Längtar tills jag får ta bort appen. 

//Em

Klart jag klarar 30 dagar

Valborg firades med T:s farföräldrar i Åkersberga. Prick klockan åtta när elden tändes var vi på plats vid Ekbacken. T och Märten satt i värmen från elden och tittade koncentrerat på lågor och rök som steg upp mot vårhimlen. Valborgsvädret höll toppklass och det håller i sig så idag ska vi ut och plocka vitsippor. Skulle vara fint med vitsippor som bordsdekoration på T:s dop men de är nog tyvärr överblommade då. Kanske syrener och liljekonvaljer är tidiga i år?

Utöver valborgsfirande ich doptankar har jag bestämt mig för att testa hemmayoga. Jag var på en hemmafest nyligen och pratade med en dedikerad hemmayogare och blev  inspirerad trots tidigare skepsis. Funkar det så är det ju fantastiskt. Så nu är det alltså yoga with Adriene som gäller här hemma. Tror ni jag pallar trettiodagarskursen? Helt ärligt tror jag faktiskt det, med rätt inställning. Fortsättning följer.






//Helene

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0