Valborg

Länge sedan jag skrev något nu. Livet har rullat på och tiden har inte räckt till. Så kan det vara.


Påsk har vi firat. Med familj och vänner ♥  Självklart fick C vara våran egna påskkärring ♥ 


Efter en kaotisk jobbhelg var det idag underbart att fira valborg med familjen och vännerna och fantastisk god mat. Vi grillade, barnen lekte, så trevligt! För att inte tala om den goda orerio/nötcreme kladdkakan S hade gjort ♥ mums!


Annars tycker jag såhär:

Plus:
Skam är tillbaka! Jag älskar den serien. Helt skamifierad.
Vi går mot våren 
Jag fyller snart år 
Snart åker jag och Spets på BFF resa!

Minus:
Kaotisk jobbhelg
Vädret

Just det! Jag har varit hos frissan. Blev en ljusare nyans och lite klipp. Älskar min frissa, så duktig. 

Men nu är det Natti här. Ledig imorgon ♥

//Em 

påsk i Falun

i Falun har påsken varit kall med omväxlande sol och snö. nu står vi i begrepp att packa bilen och åka hemåt igen. Har laddat ned en massa bra poddar så ser nästan fram emot några timmar på E4 nu. 
 
om en vecka åker vi till Budapest! Har beställt sjukvårdskort (tack för påminnelsen Emelie!) och planerat idag. Ett besök på New YoRK café blir det, något barnvänligt spa och tropicarium. Verkar vara en bra weekendstad med mycket att göra även för den lilla besökaren.
 
 
 
Dagens poddar!
 
//Helene 
 

samkväm på förskolan

I veckan var vi på påskpyssel på T:s förskola, en trevlig grej för oss föräldrar för att umgås med barnen och lära känna varandra och få lite koll på barnens vardagsmiljö. vi var där både M och jag, knåpade ihop en liten kyckling och pratade med Ylvas mamma. T och Y är yngst på förskolan och gillar smörgåsar båda två så de har en del gemensamt. I höst när T byter förskola ska vi hålla kontakten med hans närmsta vänner. 
 
 
T önskar alla en glad påsk.
 
 
//Helene

jordärtskockssoppa i höst

Nu är dessa underverk utplanterade! Fick ett gäng av en snäll granne och nu ser vi fram emot ståtliga blommor i sommar och jordärtskockssoppa i höst och vinter. 
 
Behöver byta jorden i en av pallkragarna. såg att det är aska i den och det vill vi inte ha i pallkragar där vi ska odla grönsaker. Blir det måndagens projekt tro?
 
 
//Helene 

Tankar till de närmast drabbade

Vi tänkte gå på trädgårdsmässan i helgen men en kombination av fredagens terrordåd och M:s långdragna förkylning fick oss att stanna hemma. Händelser som fredagens slår blint och är svåra att skydda sig emot, samtidigt var den väntad med tanke på den våg av terror och fanatism som vi ser i omvärlden.  Det drabbar många och det är sorgligt, jag tänker på de skadade och döda med anhöriga, det hade kunnat drabba vem som helst. 


Nej, det blev en hemmahelg. Har rensat ogräs, klippt gamla syrenkvistar och förhört mig om hur man odlar potatis. Har inte bestämt mig för vilken sort det blir ännu men det lutar åt mandel som är en klar favorit. Här nedan är förresten receptet på min söndagsförmiddag. Kolla in boken Emelie och Andreas, riktigt bra och kanske ännu bättre om man jobbar inom vården.

och spana in denna söta lilla snigeln! T är som bekant inne på det där med sniglar för tillfället och vad kommer på posten?! En snigel som Emelies mamma Lena virkat till honom! Så söt och vi blev så glada allihop 💙 

//Helene

Pray for Stockholm

Jag var på jobbet när jag fick veta vad som hänt i Stockholm i fredags.  Mina tankar gick direkt till min finaste och dyrbaraste vän och hennes familj.  Panik!  Skickade snabbt iväg ett sms och fick till svar att de var okej.  Tacksamhet.  Det hade kunnat vara jag. Jag åker ner med jämna mellanrum till Stockholm.  Både privat och ibland med jobbet.  Det kommer jag fortsätta göra. Kärlek är större än hat.

Köpte saker till två påskägg jag ordnat till C och T.  Så tacksam igen att köpa två ♥ vi tar livet förgivet ibland. 

Stockholm kommer att resa sig igen. 

Något som oxå berör är att poliser och sjuksköterskor springer mot händelsen utan att tveka för att rädda liv.  De gör de för ca 25-30 tusen i lön.  Det är värt att notera.  Deras insatser är heroiska,  och ska belönas efter det! 

Som pricken över i har jag fått min Facebook kapad :( någon som varit i samma sits får gärna komma med förslag hur jag ska få tillbaka den.  Verkar svårt! 


Lånad bild. 


//Em

Upp och ner, ner och opp!

Vilken vecka.  Både plus och minus.  Ska försöka göra en sammanfattning.  Lyckats göra illa mig på jobbet,  inflammation i båda underarmarna som nu efter lite åtgärder är bättre (från början en gammal idrotts skada som spökar). Vi var på klinikfest för en vecka sedan.  Tema 90 tal. Jag var Whitney Houston (Bodyguard). Klockren kväll och småpojkarna fick vara hos mormor och sova där. Såhär såg jag ut!  Lägg även märke till ögonbrynen som jag fick stylade, färgade och trådar.  Vann en tävling på Studio Face and body här i Falun.  Tummen upp för trevlig salong och trevligt bemötande. Casper har varit sjuk.  Feber och förkyld.  Jag har nu fått en släng av det.  Baciller hos barn är inte att leka med.  Hoppas att krya på mig snabbt.  Vardagen rullar på.  Snart påsk.  Snart 30. Snart sommar och långledigt ♥


//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0