Bland tulpaner och firande

Insåg att förra inlägget lät lite negativt.  Det finns så mycket att vara glad och tacksam för. Måste bara säga att min mobil dog och återuppstod oxå.  Ifall du skickat ngt Helene så skicka om det. Igår köpte jag en bukett med tulpaner.  Längtar efter våren. 

På eftermiddagen har vi varit och firat min moster som fyller år idag.  Åkt ner pulka med Casper.  Sovmorgon fick jag.  Ska snart gå och duscha och sen blir det film. 


Så  spännande att Ted börjar förskolan nu. Caspers tur i september. Älskar den röda overallen.  Ingen kan missa en liten boss då ♥ 

30 årsfirandet längtar jag efter så mycket! 

//Em 

Intensivt på många plan

Dagarna rinner iväg.  Veckan har varit både bra och lite mindre bra. Vi har tyvärr en begravning att gå på i februari.  Livet är ju så,  vi föds och vi dör. Inget dramatiskt,  utan väntat men ändå ledsamt såklart.  Biljäveln gick såklart inte igenom besiktningen  heller, suck. Två små grejer att fixa.  Glad det inte var ngt större. Tandläkaren ringde.  Ny tid för att dra ut visdomstanden. Ja ni hör ju. Till råga på allt så hade Casper sin ettårskontroll på BVC och fick vaccinationer.....och fick feber.  Lägg till ett heltidsjobb på det här.  Tredje veckan nu och det kändes riktigt bra.  Äntligen rullar det på bättre. 


Var ledig i tisdags efter helgjobb. Då åkte vi hela familjen till badhuset och badade med Casper för första gången i baby poolen.  Casper älskade det!  Så roligt.  Som den lugna lilla filosofen han är satt han där och myste och lekte med alla pool leksaker. 

Ledig helg nu. Idag har jag fyndat en baby pulka och Casper stortrivdes i den.

Dags att äta lite natur godis nu. 


Badpojken. I randiga badbyxor från Åhléns.  Han fick dem i julklapp.  


//Em 

hoppas på en lugnare helg och kommande vecka.  

Söta men toxiska

Liten blir lite mindre liten. T har inlett första steget i en kedja som leder mot skola, universitet och tillslut ett jobb. T har börjat på förskola. Mammas och pappas hjälte glider nu ut på sin alldeles egna lilla spelplan i vardagen och vi står förväntansfullt närmast sargen och hejar på. Vi hejar på på avstånd men befinner oss ändå bara några meter bort, redo att finnas till hands om det skulle behövas. En förväntad men jobbig konsekvens av inskolningen är den immunförsvarssmocka jag åkt på och jag snörvlar mig genom dagarna. När förkylningsjag tänker tillbaka på alla snusande, rofyllda, oskyldiga barn som låg i sovsalen när jag skulle väcka T vid eftermiddagsvilan i tisdags blir jag full i skratt. Söta och oskyldiga, men ack så toxiska.




Så fint skrivet Emelie. Tack 😘 Det är så ömsesidigt. Bilden får mig att tänka på alla härliga sparesor vi gjort tillsammans. Bättre upp är att det är värt att firas att vi båda fyller 30 i år, det är värt en till sparesa va!!

Vad tycks om lillchefens nya overall? Älskar färgen!

//H

30 år idag ♡

Skriv inläggstext 

Idag fyller världens bästa vän 30 år! Stort grattis till dig ♥ 

Helene är en underbar  människa som jag ser upp till och beundrar.  Hon siktar alltid framåt och låter sig inte påverkas av motgångar.  Inte nog med att hon är min bästa vän så är hon även Caspers fantastiska gudmor.  Vi är så tacksamma att ha dig i våra liv.  Vi älskar dig ♥

Ringde och gratulerade. Sjöng inte då en hörselskada på 30 års dagen känns lite sådär. 

Hipp hipp hurra hurra!  

/Em 

Inga skidor men långpromenad

Skriv inläggstext 

Slänger upp ett par bilder på vackra Stångtjärn en tidig morgon för någon vecka sedan. Såg att även familjen Emelie varit där nyligen och det såg ut att ha varit en superhärlig dag. Tanken var i alla fall att åka skidor på hemmaplan i helgen, men mildvädret föranledde andra planer. Faktum är att vårfåglarna sjunger friskt och smältvatten rinner i stuprännorna när vi rastar Märta på gården. Nej, någon skidtur blev det inte. Vi bakade en silviakaka istället och hade en trevlig fikastund med grannarna medan barnen hade roligt med duplo på vardagsrumsgolvet. T var trött när fikabesöket drog sig hemåt så vi packade ner honom i vagnen och lät honom sova medan vi tog en långpromenad. Ikväll väntar Farmen. Vad jag tycker om årets Farmen? Jag har så lätt för att fastna i dokusåpor och tycker även i år att det är sevärt, intriger i sommarmiljö känns helt rätt att vila ögonen på slaskiga januarikvällar. 


//H

T:s bön- och avokadoröra

Hej hej från frukosten! Måste såhär i farten slänga upp ett tips på pålägg som T visat sig vara galen i: Mixade bönor blandat med avokado. Han brukar peta bort pålägg som ost och skinka men det här äts med god aptit. 


Idag har dagis stängt så vi ska packa oss iväg till en kompis med barn som bor i Sollentuna. Det blir nog utehäng så T:s nya overall åker med och vi hoppas på lika fantastiskt väder idag som igår.

T äter grovt mjukt bröd och jag knaprar knäcke med lite extra salt.



//H

Enda lediga dagen

Enda lediga dagen den här veckan.  Fick sovmorgon efter en mysig kväll igår.  A har varit så duktig och stor städat hemmet så allt är skinande rent.  Efter lunch åkte vi upp till stångtjärn och spenderade eftermiddagen där hela familjen.  Vädret var perfekt. Vi tog en långpromenad,  hade fika med oss.  Casper lekte i snön och fick gunga. Alla nöjda och glada.  Så härlig dag.  Sedan upp på bilverkstaden för en check på bilen inför besiktningen nästa vecka.  


Torsdag och det blev ärtsoppa och pannkaka till middag. Efter Casper somnade har jag och A tränat lite ihop. Nu väntar sängen snart.  

//Em

Underbart att tänka energi inför helgen och jobb. 

Söndagshäng

Inte nog med att världens bästa vän åker hit från Stockholm för att fira Casper.  Hon har med sig hela sin fina familj och skämmer bort mig med tulpaner.  Hon är bäst. Vi hade en så trevlig stund ihop och barnen leker så fint tillsammans. 


Nu sitter jag och laddar inför långvecka på jobbet.  Tur man har dessa vackra att kolla på.  Nu får våren gärna komma!


//Em

Ledig helg

Veckans jobbande har gått fort.  Hektisk vecka.  Dagarna går i 110. Väldigt skönt med ledig helg.  Igår kväll var det tacos, lek och bad med Casper som gällde.  När lugnet lagt sig var det mysigt att få tillbringa tid ihop med sin blivande  man. 


Idag gav jag A sovmorgon och gick upp lite efter 7 med småkillarna. 


Mina fina killar ♥ som två busiga bröder.  Sedan tog vi en promenad ute i solen.  Vid två kom Martina och hennes son och hälsade på.  En trevlig playdate. Vi har inte setts på 1,5 år så det fanns mkt att prata om.  Hennes son är 3 år men lekte fint ihop med Casper.  Casper fick även 2 fina paket av dem. Så omtänksamt ♥


God mat,  lite godis och en lugn kväll.  Precis vad jag behöver.  Veckans heltids jobb tar ut sin rätt.  Kroppen ska ställa om. 


Jag och Martina ★


Natti natti! /Em 

Mitt mål var också loppis idag men tiden räckte tyvärr inte till. Nåväl nya chanser kommer. 

Den första kom från Focus

T:s första semla blev en minisemla från Focus. Den slank ned näst intill i sin helhet. Nu tar lillchefen siesta och drömmer säkert vidare om grädde och mandelmassa. Förutom semmelpremiären har vi gått på loppisar idag. Älskar Faluns loppisar, speciellt PMU som är välsorterad. Köpte med mig två klassiker hem till bokhyllan.




Emelie, hade jag glasögon skulle sådana ligga högt på min lista, så snygga! 

//H

Ny era

Idag var första dagen på jobbet efter föräldraledigheten.  Eller nja har ju haft lite pass men nu är det på riktigt.  Fullt upp idag.  Ingen lugn start. Efter jobbet mötte jag upp killarna som hade varit på öppnis och lekt. 


Väl hemma så blev det mys med familjen.  Jag har saknat dem under dagen. Middag och lite träning.  Nu väntar sängen då jag är riktigt trött efter alla intryck idag. 

Hade dock mumsat fika och gärna varit föräldraledig lite med Helene :) var farmen en hiss eller diss? 


På tal om hiss eller diss.  Här är mina nya glasögon jag har beställt.  Kul med nya bågar.  Gillar eller gillar inte? Jag känner mig riktigt tillfreds med valet.


//Em 

Två veckors föräldraledigt

Idag tog vi oss ut i pulkabacken på eftermiddagen när jag kommit hem. Har köpt en stor pulka där T får plats i knäet, vi tycker det är lika kul att åka som han. Efter den här veckan väntar två veckors föräldraledighet då T ska skolas in på dagis. När jag ringde förskolan idag för att höra mig för om rutinerna svarade en förskolelärare när jag presenterat mig "jaha vad trevligt, är det T:s mamma som ringer", som om hon väntat på T. Det kändes bra och personligt och hon gav intryck av att genuint se fram emot att lära känna just T. När vi var på besök inför förskolevalet fastnade vi för låg personalomsättning och att pedagogerna uttryckte glädje över att gå till jobbet. Då ska nog T trivas där också. 



Bjöd på dadeltryfglar när grannarna kom över på fika igår. Så goda! Åt upp de sista till Farmen ikväll, måste göra fler inom kort.


//H

Sista fl dagen på ett tag

Sista föräldraledigheten på ett tag nu.  Haft en lugn söndag med familjen.  Tränat lite, tagit långpromenad,  städat bort kalaset vi haft.  Käkade pizza till middag och kollade sedan på Baksmällan 3. Jättekul återigen.  Se dessa sjuka filmer.  Nu ska jag försöka sova lite. Uppstigning i ottan för jobb väntar. 



Våra förlovningsringar.  Rött guld.  Min har en diamant i sig. Stilrena och klassiska. 


//Em 

Foto: Johanna Berglund

1 års kalas

Den 4/1 fyllde Casper ett år.  Tiden har gått fort samtidigt känns det som han alltid varit här.  Han är en självklarhet i vår familj.  En för det mesta glad liten kille. Finner sig i det mesta. Vill tänka innan han handlar.  Han har sin faders utseende och lugn. Vår skatt. 



Idag hade vi 1 års kalas för familjen.  Fullt upp hela eftermiddagen.  Han har fått så mycket fina saker. Här kommer lite bilder från dagen. 



Visst är ballongerna fantastiska?  Precis som det ska vara på kalas.  Vi bakade allt vi bjöd på. Riktigt nöjd. 


På kvällen har jag och Andreas myst lite extra.  Kollat film. Har ni sett baksmällan 1 och 2? Om inte gör det. Så roliga filmer med sjuk humor.  Sista sovmorgonen imorgon på ett tag. 

Natti!  /Em 

Lashes by studiobeauteous

Dagarna snurrar på. Vi har haft fullt upp här hemma.  Idag kommer hela släkten och firar Casper. 


Dagarna efter nyår satt jag modell åt studiobeauteous. Jag har haft fransförlängning innan jag gick hem på föräldraledighet och jag älskar det.  Så skönt att gå upp och känna sig fräsch jämt.  Såhär blev det fina resultatet.  Det är volymfransar med eyeliner effekt:


Ngt jag noterat på bilderna är fräknarna.  De har absolut blivit flera sedan graviditeten med Casper.  


Vad tyckte du om Danish Girl? Det är helt klart en favorit som lämnar avtryck.  Kul att du följde mitt råd och kollade. Har du sett Skam säsong 3 på SVT play?  :) Jag ser om den nu med svensk text.  Sett den utan text på nrk innan. 
Roligt att du gillar halsbandet. Det klär dig.  Tråkigt med vädret men tur att vi går mot ljusare tider ♥ vi får nya chanser. 

//Em 

Efterrättstipset

Tips tips tips! Gjorde dessa goda fikon till efterrätt på nyårsafton. Äts med vaniljglass. Recept från Sköna Hem.

//H 

T runt min hals

Den här dagen har ingenting gått som planerat. Vi skulle åka till Falun men fick helt tänka om då det varit masskrockar på både E4 och E18 pga halka och dålig sikt. Nej, vi riskerar ingenting med vår dyrbara last. Så vi stannade hemma i snökulan istället. Jag plöjde några avsnitt av Skam och mildrade besvikelsen med Marabou salta mandlar. Det funkade. Ikväll har vi varit ute i snön, T gick hela vägen runt bostadsområdet själv medan Märten tog plats i pulkan. Nu nattar jag T och sedan ska vi se "The danish girl", någon som sett den? 




Hur fint är inte det här halsbandet med ett T på jag fick av Emelie på lilljulafton. Det har en given plats runt min hals och att jag fått det av T:s gudmor och min fina vän gör det väldigt speciellt för mig. Fantastiskt fint. 

//Helene 

Välkommen 2017

Nytt År och nya möjligheter! Lägger ett fantastiskt 2016 bakom mig.  Känslorna och händelsernas år.  Borde göra en årsresume.


Dagarna flyget iväg och på måndag börjar jag jobba.  Galet.  

Jag lite att skriva igen. Vi börjar med nyårsafton som spenderades här hemma med en annan familj.  De har barn i samma ålder som C. Vi mammor har träffats en del under föräldraledigheten och barnen leker otroligt bra ihop och vi föräldrar trivs ihop vi med så nyårsfirande blev det.  Vi lagade mat,  3 rätters, barnen lekte,  vi spelade bingolotto och pratade i mängder.  Skålade in tolvslaget. 


Här är ett litet axplock av bilder.  Jättekul kväll. 


Det enda som störde mig var hur mycket det smällde under kvällen.  Tack för att Tyson inte är skotträdd! Nej inte bra,  vi måste få ett slut på fyrverkerier.  

Någon har fyllt år idag oxå ♥ mer om det sen. 

//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0