Nu är vi gifta!

En av anledningarna till att det varit mycket sista tiden är att jag och A har gift oss. I fredags 28/7 kl 14.10 sa vi ja till varandra ute vid min mosters sommarstuga i Utgrycken. Våra närmaste närvarade. Dagen blev perfekt på alla sätt och vis. Så mycket kärlek och känslor. 


Det finns så mycket mer egentligen att skriva om dagen. Har dock inte smält allt ännu. Just nu bara njuter jag att vara fru till den mest fantastiska mannen som finns ❤️ 

Precis sagt Ja till varandra här

Lycka ❤️

Älskade familj ❤️ min brudbukett är blommor från Utgrycken där vi gifte oss. Heléne har satt ihop den åt mig 💐

Så vacker plats vi valde.

Alla i familjen var självklart närvarande under hela dagen 

Vem som var min tärna och stöttade mig hela dagen förstår ni nog ;) världens bästa vän. Hur ska jag någonsin kunna tacka dig för allt du gör för mig? Love you ❤️

Status efter dessa dagar. Trötta men så lyckliga ❤️

//EM numera Fru och maka 👰

En kväll i Falun och Hälsingland

Har anlänt till Falun efter semester i Hälsingland. Kvällen var fin så vi packade med oss en burk barnmat och gick till skateparken här i Falun och satte oss. T åt kvällsmaten där och tittade på skateare och kickbikers, efter maten fick han feeling och ville vara med själv, sötnosen. Efteråt tog vi en promenad och förkovrade oss i det historiska Falun, gamla bryggor och pumphus finns bevarade med tillhörande informationstavlor vilket är kul, och något jag uppskattar mer nu än när jag växte upp här som tonåring. Olika perspektiv i olika åldrar. 
Vi har haft det bra i Hälsingland, gått på Järvzoo, tittat på traktorer och plockat blåbär. T har badat balja på morgnarna vid trappen medan vi suttit bredvid med kokkaffe och sett ut över sjön. 

//H 

Besök på morfars jobb

Igår besökte vi Caspers morfars jobb. Behöver jag säga att det blev en hit? Världens bästa morfar hade plockat fram allt som gick att åka i. Snäll som han är körde han runt Casper inte bara en gång. Tom Andreas fick prova att köra lite traktor. Imponerande bra för att vara första gången. Hit ska vi fler ggr!! Regn idag här i Falun. Blir lite tacos till lunch innan jag beger mig neråt stan för lite ärenden. 


//EM 

Intensiv men rolig vecka

Den här veckan har varit intensiv men rolig. Har hunnit med att träffa Heléne flera ggr, vi har varit ute och ätit ihop, mormorsdag, träffat moster, möhippa, träffat min gudson Ted. Idag blir det lugna puckar. Just det, tips! Har ni ngngång ätit på burgarbussen? Har en burgartokig bättre hälft som älskar burgare men inte provat så överraskade med mat från burgarbussen i fredags. En höjdare! Finns såklart vegetariska alternativ. Personalen är så trevliga. Betyg 4/5 - lite dyrt med en burgare för 95 kr men ibland får man lyxa.


Avesta besök inbokat för framtiden.

//Em 

Konst i Avesta

Tre timmar avverkade vi lätt på Verket i Avesta idag, konstmuseum inrymt i historisk järnverksmiljö. T fastnade i instrumentrummet där han med en trumpinne i vardera hand satte klang och nytt liv i gammalt industriskrot. Vi kryssade mellan utställningar och konstverk och hur häftigt är det inte att man kunde gå in i de gamla martinugnarna där man smälte järnet en gång i tiden. Där fanns även en skaparverkstad med papper, färger och kreativt material för barnen samt kaffe för de vuxna. Emelie, hur låter det med ett gemensamt besök med småkillarna här om något år? På vägen hem blev det citronglass på Lappens i Hedemora, mest för nostalgins skull då vi ofta stannade där när vi skulle någonstans när jag var barn, hemma väntade fisktacos och spontanbesök av Emelie.

//Helene

Babblarna - första musikalen

Som pricken över i som avslut på en intensiv helg så var vi på Babblarna - första musikalen igår i Säterdalen. Kör lite plus och minus:


Plus:
Tur med vädret
Bra show 
Casper älskade det 
Bra platser
Köp alltid förköp! Eloge till mig själv :) 

Minus:
Galet med folk!
Dåligt uppstyrt med köer 
Folk är ego, trängs och härjar. Herregud...

Caspers farmor bor typ 5 min från Säterdalen så vi pustade ut där efteråt med jordgubbar och glass. Välbehövligt! 
Idag har jag gjort lite ärenden på stan, fyndat på rea och ..... cyklat och hälsat på familjen Spets!!! Älskar det, om det ändå alltid vore så lätt att hälsa på. Blev bjuden på fika och en trevlig pratstund :) lycka!


//Em 

Sahlins strutsar

Nu återupptar vi bloggen efter några veckors sommardvala va?!

Vi befinner oss i Falun där vi ska vara några dagar för semester i mina gamla hemtrakter. Uppvuxen i Falun som jag är så är det mycket jag inte gjort och upplevt ännu i vackra Dalarna. Som att besöka Sahlins struts i Borlänge till exempel. Idag åkte vi dit allihop. T gillar traktorer, studsmattor, djur och glass och allt fanns på strutsgården, vilken jackpot. 

Många traktorer och man fick provsitta alla. Lycka!
Här fick T blunda
Strutsäggsfika
Närkontakt

Kul att läsa om er stockholmsweekend Emelie. Och så himla fint rum ni fick! Bra bokat!


//Helene

Long time no see

Det var länge sedan vi hördes. Hoppas på förbättring. Livet har rullat på snabbt och mycket har hunnits med och ska hinna göras. Jag har iallafall gått på semester och föräldraledigt för ca 3 veckor sedan. 


I veckan överraskades jag med en resa till Stockholm tillsammans med min fästman. Ett härligt dygn barnfria.
Vi checkade in på Clarion Sign, shoppade, besökte Selma City Spa, åt på Grodan och bara njöt. Tänkte köra en liten plus och minus lista; 

Plus:
Hotellet så nära och bra 
Shoppingen - gjorde verkliga fynd! 
Grodan - ät där! Ni lär knappast bli besvikna. 
Hotellrummet - ngt för sig! 

Minus:
Vi fick vänta en timme extra på rummet blev dock bra kompenserade med gratis entré till spat och godis
Fattades kaffe på rummet 
De höll på att bygga om så frukosten hade inte lika stort utbud och man fick speciella tider att anpassa frukosten på. Vi fick bra tider dock.
Spat- helt klart en försämring sedan jag och Heléne var där. Dock nya omklädningsrum som var fräscha men saknade en stor frukt buffé att hugga in på. Tur vi blev bjudna på entrén.


Så mysigt dock att komma iväg jag och A. Vi hade det verkligen toppen på alla vis <3 


//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0