Hålla hand

Vi har verkligen försökt lära T att hålla handen men han har inte velat. Fram till idag. Nyckeln var att låta honom bära en påse i den andra handen och vips bara funkade det! Påsen plockade vi bort och nu vill han hålla hand för det mesta. Här är vi på shoppinghumör:


Väl hemma gjorde vi våfflor, tror inte T ätit det förut. Creme fraiche och rom på blev en favorit.//H

Minska svinnet

Blogg.se är inte vad det borde vara, det hänger sig från min iphone 7 och det går inte att ladda bilder. Därför har jag inte skrivit på ett tag. Tråkigt, för blogga vill vi ju göra! Så nu lånar jag M:s mobil och resten får vi se till att fixa. Det ska gå lätt och det ska funka. Får en ny mobil i veckorna, löser sig kanske då.

Såhär såg det ut för en vecka sedan: Barnfri lyx på Grand! Vi spaade och drack champagne under ett heeeeelt barnfritt dygn! Underbart och tusen tack för barnvakt. T var glad hela tiden och fick presenter när vi kom hem. Den här helgen ser vi fram emot kalas och kaffe i nyframtagna utemöbler. Ikväll har vi ätit tacos och Coop har börjat med en så bra grej -minskasvinnpåse med lite äldre grönsaker! Så bra. Ett steg mot konsumism och att ta vara på det vi har, vill se sådant på fler affärer.

//H

Ladda batterierna

Efter en ledig helg med noll planer så har jag laddat upp batterierna med energi igen :)Fått chiliplantor av mamma.  Jordgubbar köptes för boost av energi och järn. 

Idag åkte lite utemöbler fram på altanen.  Medans lillebror i familjen sov så gott myste vi andra i solen med en kopp kaffe. 


En annan sak som oxå höjde energin var det över en timmes långa telefonsamtalet med fröken Spets ♥ 

Nej dags att sova. //Em

Resturangbesök och att vila upp sig

I lördags var vi på resturangbesök för att fira Caspers farfar.  Intressant planering för att få en 14 månaders att inte tröttna ut. Jag blev återigen förvånad över vår fantastiska skatt som skötte sig exemplariskt.  Trots att det var på kvällen,  mkt folk och lång väntan på maten. Han älskar att vara med alla sina kusiner.  De hade så roligt ihop.  Sedan blev det lite mello mys i soffan hos farfar.  Vår stora pojke satt där iförd pyjamas och myste en bra stund innan vi åkte hemåt och han somnade i bilen. Bästa Casper ♥ så otroligt lugn,  det har du ärvt av din pappa. 


Själv har jag jobbat mycket sista tiden.  Igår var jag och småpojkarna hos mormor och blev bortskämda medans pappan i familjen sov efter lite nattjobb.  Ser fram emot lite helgledigt med familjen.  Jag känner mig lite trött. Det får man göra ibland ♥ 


//Em 

Familjedag

Igår var jag ledig och vi verkligen tid att umgås med familjen.  Vi hade även besök av farmor på lunchen och sedan åkte vi och firade morfar som fyllt år på eftermiddagen.  


Nu väntar jobb i helgen. Dock är den fullmatad med andra planer oxå.  Hoppas ni får en trevlig helg. 

Jag är imponerad av alla dina odlingar Helene.  Ser fram emot att få provsmaka en del av dem.


Kram från oss!//Em 

BVC i trotsåldern

Har just varit med T till BVC. Mässlingvaccin och lite tester. Han är i första trotsåldern och blev arg som ett bi för både vägning, mätning och vaccinering. Puh. Men besöket började i harmoni så sköterskan, som är ny för oss, fick en glimt av vår fantastiska artonmånaders som byggde torn och pekade på kroppsdelar. Det tackar vi för. Nu är han på dagis, de har hästtema där just nu, smakar på havre, bygger hästar och pratar hästar. De hänger upp bilder på barnen på väggen i hallen så vi föräldrar kan se vad som händer på dagarna, T ser så stor och duktig ut där han sitter bland de andra barnen. Kul att se.

Har ägnat mina frösådder kärlek i form av perlit, näring och söderläge. Har även beskurit pelargonen i köksfönstret. Inväntar spänt resultat.

En vårigare version av Tyson! Han blev så fin!

//Helene 

På god väg

Hej hopp!  Länge sedan jag skrev nu. Tiden har helt enkelt inte räckt till.  Här är allt bra med oss.  Dagarna rullar på och vi går mot våren.  Fick vårkänslor när jag ser dina bilder Helene ♡ sedan läser jag Karins kommentarer om rådjur och vad står inte i vår trädgård och undersöker odlingslådorna?  Ett rådjur! Sett det förut ngn gång men då på grannens tomt.  Blir till att lägga upp en liten plan där. På tal om våren så fick Tyson vårfrisyr idag.  Vilken skillnad va?Hade en date med några trevliga mammor jag träffat via föräldragruppen i förra veckan.  Trevlig middag ute på Pinchos.  Bjöd på mkt skratt :)


Det största här hemma är Caspers utveckling.  Nyss fyllda 14 månader och nu går han (!) många meter helt själv.  Pekar och härmar.  Denna utveckling ♡ 

//Em 

Nyvaket

Mars månad föräras av liv som letat sig upp bland allt som är visset, små löften om kommande grönskeexplosion. Extra mycket längtar jag efter tulpaner och kirgislökar planterade i september, hoppas på att jag gjorde rätt när jag satte dem, tulpaner är ju precis det underbaraste som finns. Tänk att sitta ute med en kaffe och titta på dem i vår... Idag vilar alla nykläckta lökar under ett tunt snötäcke, men såhär såg de ut igår:

Under en buske på framsidan spirar dessa i mängder.
Den här står ensam och är lite rödbrun i färgen.
Funkian har vaknat.
Oidentifierad gul.

//H

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0