Försvarets dag

Försvaret bjöd på uppvisning av inte bara helikoptrar och flygplan, polis- och brandbilar fanns det också. Vi hade med oss hörselskydd som T vägrade, jag tror det gick bra ändå. Gillar bilden nedan på T och mig, T tittar på helikoptern och jag på honom. Så är det att vara förälder, allt gör man för sitt barns skull. Helikoptrar och flygplan är verkligen mäktigt, men min största behållning var att se T:s glädje.

//H

Bröd med pumpafrön och tranbär

Vaknade vid sex (innan T!) och gick upp och bakade bröd. Hittade ett gammalt recept i gömmorna med tranbär, frön och bulgur. Blev uppskattat när familjen vaknade. Idag åker vi in till Gärdet, det är försvarets dag och vi har lovat T en dag med flygplan och bandvagnar. Blir kul!

//H

Lediga lördag

Ledig lördag innebar lite fynd på en loppis ute på vischan. Tack mamma för sällskap och tack för det här: 



Nu är det höstfint hemma här :)


Besök av Caspers farfar har vi haft.
Nu på kvällen blev det lugna puckar. Så skönt då livet rullar på i hög fart annars.


Fick dessa två i mitt knä <3


Lovad sovmorgon imorgon. Får se om jag kan sussa ngt. Lillebror i magen drar igång ibland och då är det omöjligt ...mer kvällströtter..

//Em

Anatomi och fysiologi

En helt vanlig onsdag går vi igenom Tysons anatomi här hemma jag och C. Det är spännande att han har tassar, medans Casper har händer och fötter. Finaste småpojkarna 💙



//Em 

Perfekt start på veckan

Ledig måndag efter helgjobb. Vaknade av en liten prins som ville upp vid 7. Städat hela hemmet, tvättat, bakat, fixat. 


Varit ute med dessa små prinsar 


Börjar bli höst här nu. Ser ni löven på vägen? 


Ikväll kom en kollega över på lite kräftskiva. Mmmm!!! Så trevligt och gott!! Hade bakat Mobergs Västerbottenpaj till. Efterrätten bestod av äpple och hjortronpaj, som jag också bakat. Har blivit en bullmamma. 

Supertrevlig kväll. Dags att sussa nu, ledig imorgon igen. Gått ner till 80% nu pga graviditeten och att C ska slippa vara mycket på förskolan. För en som mig som alltid jobbat 100 % känns det väldigt lyxigt. Det är man värd såhär 93 dagar kvar av graviditeten...


Lyx med kräftor på en måndag :) 


//Em 

Maskfångst

Tittar ut genom fönstret och ser att det blir en fin dag. Kaffebryggaren är igång och jag ska strax börja jobba. I helgen gick vi ut i svampskogen bakom huset, T går gärna och länge längs stigarna och jag tror att han har viss naturskolning från förskolan där de letar insekter och tittar på träd. De har en naturruta på baksidan och T visade mig en nyfångad mask vid hämtning i torsdags, den låg i hans hand och han blev inte nöjd förrän jag tittade riktigt nära på den. Då får jag sansa mig, småkryp ÄR inte farliga.

//H

Lugn ledig dag

Så skönt med en lugn ledig dag. Fick sovmorgon och sov 11 timmar totalt. Behövde verkligen få sova ut. Det är så mkt som händer just nu.

Caspers farmor kom hit och vi åt vegetarisk omelett. Vilade även lunch med Casper och magen.


Idag är det 99 dagar kvar till lillebror kommer. Den här graviditeten går så snabbt och skiljer sig på många delar och är lika på vissa andra. Den är unik, precis som varje barn ❤️


På eftermiddagen var jag till Ronja och fixade fransarna. Så härligt! Sedan har Andreas fortsatt renoveringen på Caspers rum och jag har underhållt pojkarna.

Nu är det tack och godnatt. Ledig imorgon igen :) 

//Em 

Fullt upp!

Dagarna bara rusar förbi i detta livspussel. Veckan som gått gick i rasande tempo. Renoveringen av Caspers rum går framåt. Så en bra bit på g där. Målning fortsätter imorgon. Nu är både jag och A lediga två dagar.

Provade på vab för första gången igår. Casper hade feber i som toppade på 39,6 grader. Men vila och Alvedon gjorde susen så idag kunde vi återgå till vardagen efter ngn dag i sjukstugan.

Stort grattis till Ted. 2 år... Snart är Casper där. Snart kommer lillebror. Gosh! 2017 blir ett intensivt år.


Sagostund med Faster <3. 



Finaste killarna ute i höstväder.


Mamma skämde bort oss idag med nyplockade kantareller. Gudomligt gott!!! Smörstekta på en smörgås ;) 


//Em 

Tvååringen

Hipp hipp hurra till vår tvååring idag! Många pussar till dig! 

//H

När T somnat

Haft en så skön helg, var en sväng in till grannarna igår, fikade hos svärföräldrarna idag och lagade falafel när vi kom hem. Inredning av friggeboden går framåt och Emelie, ni kommer stormtrivas nästa gång ni är här -nu finns både skärm och soffa! Ska lägga upp en bild här så får ni se. Övningskörde med M ikväll och herregud vad duktig han är! Bättre än vad jag var efter motsvarande ansträngning, det är kul att se honom utvecklas. När T somnat ska vi bänka oss framför senaste norska "Gift vid första ögonkastet", får aldrig nog av det programmet!

Underbart fin promenad igårkväll
Har givetvis hängt i parken också. Han lär sig många ord nu. Zucchini, citron, rädisa...

//H

Livspusslet börjar

Casper har gjort klart sin inskolning på förskolan. Snorig i näsan är han nu redo att fixa det här själv. Jag gillar förskolan han går på sooo far. Mkt nytänk och utevistelse i kombination med rörelse. Lagar maten själva gör de också. I fredags hade de haft på musik ute och dansat till. Underbart! 


Men vilket pussel det är! Vem hämtar/lämnar, vart är Tyson?, hur jobbar vi? Blir spännande! 

Helgen har spenderats med familjen. Renoveringen fortsätter. Gjort loppisar * 2 och fyndat klart i princip alla vinterkläder till Casper och skor. Tjooohooo! 

Nu blir det snart en dusch. Lite gott bröd och tända ljus, och te. Hösten 2017, nu kör vi!


Älskar att det finns en lekpark mellan husen här hemma. Där har vi hängt i helgen.



Laddar för kommande vecka...


//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0