Matlagning i det fria

Äntligen påsk äntligen ledig. Måste ta upp datorn såhär på långfredagen och fixa med lite småsaker innan det är helt ledigt men sen så! Innan vi åkte till Falun igår planterade jag pelargonsticklingar och vattnade övriga plantor. Sådde gurka och pumpa för en vecka sedan, inget har dock hänt med dem. OCH jag lärde mig en sak igår som förklarar varför paprikan går trögt: fröerna är ljusgroende men jag petade ner dem i jorden. Idag är späckat schema. Ikväll ser vi fram emot barnvakt och biobesök, när var jag på bio senast? Fyra år sedan? Vårväder verkar det vara i Falun liksom det varit i Sthlm hela veckan, förra helgen gjorde vi kolbullar i en vårsolig slänt, guld.

(null)

(null)


//H

Glad påsk

Glad påsk från oss! Sjukstugan fortsätter här hemma. Casper har en förkylning med hosta. Feberfri idag. Så vi kunde bege oss till farmor på middag. Alltså dessa sjukdomar, ge mig vår! Vi som klarade oss så bra i februari. Mars har vi i princip varit sjuka hela månaden. Blä! 

Påskmiddagen hos farmor var iallafall gudomlig! Så härligt att kunna äta allt!! Så ska jag fortsätta resten av påsk, haha! 
Dock börjat längta efter mitt Friskis och pass. Men Ludvig måste kunna äta ngt annat än på mig för att jag ska kunna ge mig iväg. Finns iofs bebistillåtna pass, för feg än för det pga smittor. Weeelll tiden för träning kommer!

(null)

Finaste pojkarna på väg till Blåkulla (Säter) idag på middag. Tänk att de är mina/våra? Finaste prinsarna 💙

//Em 

Magsjuka del 2

Alltså mars månad blir den månad vi har varit som sjukast. När Casper blev frisk gick det 6 dagar sedan låg jag däckad i magsjuka. Fy! Bland det värsta jag upplevt. Ha en liten bebis som ammar, och kräkas samtidigt = inte bra kombo. Vet inte om jag återhämtat mig helt än.
Idag raspar även Casper i halsen, förkylning på g? 
Vädret har återigen varit på topp och jag har hunnit med minimalt att njuta av det.
Nu håller vi tummarna för en lugn påsk. 

//Em  (null)

Casper har rockat sockorna på förskolan. Tyson och jag hann njuta 5 min av solen en dag på altanen. Pojkarna har fått nya solglasögon. Snygga va? Köpta på Jollyroom.


Vår cowboy har flyttat in till sig

Gissar att ni tagit er igenom magsjukedimman nu, i Åkersberga har den också härjat men vi har fintat bakterierna och hållit oss friska. Nu står T i cowboyhatt och tittar på Abel och Fant, vi har ätit middag och snart ska T sova. Han har flyttat in på sitt rum på nätterna nu och verkar ha väntat på det, när det är dags för pyjamas och nattning dansar han in på sitt rum och skuttar upp i sängen.  Vi läser mycket Jan Lööf för honom och just nu är "vem matar djuren" kvällsmåstet. Vi pratar om lagårdstomtar och grodor och sen somnar han. Lite bilder från helgens pulkaåkning:


(null)(null)

 

//H

Sömnbrist och magsjuka

De senaste nätterna har jag sovit dåligt. Ludvig har velat äta en del, och knorrat, vänt och vridit sig. Casper är inne i en ganska orolig fas i sömnen. Lägg sedan till en make och en hund. Jupp alla i samma säng ... ni vet den där reklamen om ngt lån (?) ett par med tvillingar och "det blir inte alltid som man tänkt sig men det kan bli bra ändå". Typ det paret är vi haha. Igår trots superfint väder så drog jag ner rullgardinen i sovrummet efter lunch och slumrade 1,5 timme med Ludvig. Ibland måste man prioritera.

På tal om att saker inte blir som man tänkt sig... imorse vaknade jag kl 4 av att Ludvig var hungrig. Kl 5 gick Andreas upp till jobbet, kl 06:30 kommer Casper in och kräks i sovrummet. Och så har det fortsatt. Hej magsjuka, snälla försvinn! 

Ännu så är det bara Casper, hoppas det förblir så. Spenderat dagen i soffan. Livrädd för att Ludvig ska smittas. Räknade minuterna till Andreas kom hem från jobbet.

Duschat och ska nu förhoppningsvis få sova lite... natti!
(null)

Tulpaner som jag fått av min make. Lite pepp och extra kärlek i vardagen. Drömmer om våren! 

//Em

I krukorna i år

Årets odlingar är i krukorna! Jag ska föra odlingsdagbok och tänker bland annat slänga upp lite bilder på bloggen med jämna mellanrum. Vad är det i krukorna då? Det är tomat, chili och paprika. Chili var succé i somras. Tomater blir en ny bekantskap för mig och jag ser flera utmaningar på vägen, bland annat med de just nu små "Dansk Export"-plantorna som tydligen ska bli jättestora och höga och kräver uppbindning. 


Sorter tomat: Ida Gold, Dansk Export, Pendulina Gul och Garden Pearl (två sistnämnda verkar inte livskraftiga och jag tror de kommer kasseras). Ida Gold tog täten med grodd en vecka efter sådd, tätt följd av Dansk Export. 


Sorter chili: Jalapeno, Cayenne (från förra årets frön) och Paprika. Samtliga grodda ca 3 v efter sådd men det går segt för paprikan.


Slängde även i några kronärtskocksfrön, får se om der går bättre i år.


(null)

 //H

Mellomys och kalasdags

Igår kollade vi mello! Tyckte helt klart rätt låt vann. Poppig men ändå lite lounge. Heja Benjamin! 
Idag ska vi åka på kalas till morfar. Mysig helg trots att A jobbar.
I veckan har vi lite små planer och dejter planerade.  
Bjuder på lite bilder: 

(null)

Filter att lägga på bilder är bland det roligaste Casper vet. Nu har lillebror oxå involverats. Sedan ser ni en mamma ngt trött en kväll med  Ludvig ammandes och Casper redo för sängen. Till mormor var vi i vecken oxå. Där har Casper flertalet målarböcker. 
En bild på en pingvin som Casper döpt till ankan som egentligen är Ludvigs ... Caspers favorit i mjukisdjursväg.
A walk... hehe inte lätt alla ggr att vara förälder. Tyckte den var så kul. Man måste ha humor som förälder och kunna skratta ibland när kaoset infinner sig.
En tulpanbukett jag vann från Notes blommor via en tävling på Facebook. Så vacker och påminner mig om våren.

//Em 

Länge sedan

Länge sedan jag skrev här. Anledningen är att vi den 25/12 fick ytterligare en ny familjemedlem: 

(null)

Säg hej till Ludvig! 

Nu är jag alltid tvåbarnsmamma! 

Hela familjen har tagit emot Ludvig över förväntan. Jag njuter på ett helt annat sätt den här ggn. 

(null)

(null)

Casper har hunnit fyllt 2 år och vi längtar efter våren. Casper utvecklas hela tiden och den underbara trotsåldern har infunnit sig.

(null)

Helgens besök. Casper och numera även Ludvigs gudmor. Världens bästa vän har varit här två kvällar och myst med oss, lycka! 

Lovar att bli bättre på att skriva här. Livet kom imellan ❤️

//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0