Over and out

Hej höstförkylning deluxe med feber och halsont. Tack för en underbar mormiz som orkar ta sig an småkillarna och en sjuk dotter.
Bäddat ner mig i sängen nu med febernedsättande. Hoppas att jag vaknar upp frisk. Kanske även till snö då SMHI har gått ut med varningar. Så skönt att vi satt på vinterdäck.

//Em

Inte riktigt bra

Blir lite lätt sur som en citron. Helgens planer gick inte riktigt enligt plan. Vaknade upp på lördagen och kände mig inte riktigt kry. Efter byte till vinterdäck eftersom det väntas snö i veckan, promenad och inplockning av utemöbler var jag kallsvettig och raspig i halsen. Hej feber och halsont. Så middagen med min barndomsvän Anna fick ställas in. Blev hemmakväll i soffan med febernedsättande.
Idag ställde vintertiden till det så blev tidig morgon. Kände mig ändå ganska pigg men det har dalat under dagen. Vi hann iallafall med en fantastisk tur till hundrastgården så Tyson fick leka.

Idylliskt va?

Sedan Lilleman har somnat har jag sovit på soffan och blev nyss väckt av Andreas som kom hem från jobbet.

Usch vilken vecka. Måndag imorgon, nya tag!

Ser mysigt ut hos er Helene! Hade oxå velat kratta löv. Får se om jag hinner nu innan snön. Krafterna är inte så många just nu.

Plus :
Vinterdäck på
Idol och så mycket bättre
Vackert väder

Minus:
Oflyt! Tror feber och halsont beror på senaste tidens händelser. Hoppas det vänder snart.

Just det! Casper mår finemang och är fortfarande utan tänder ;)

//Em

Trädgården vinteredo

T har busat runt med en burk persilja ikväll, när han lyckats skruva av locket och strössla nacklockarna fulla med mörkgröna små blad avbröt vi kryddglädjen och inledde nattningsproceduren. Nu har han gått och lagt sig, jag har städat upp och ett lugn har lagt sig över huset. Det har varit fullt upp idag då vi gjort vinter i trädgården. Klippt ned växter, krattat löv, vinterplanterat lavendeln, ställt in utemöbler. Utan ovärderlig hjälp från svärföräldrarna hade vi inte blivit klara idag.

Glömde säga det viktigaste Emelie -min erfarenhet av tandutdragning är fullt odramatisk. Det gjorde inte ont (det kändes inte) och jag hade oroat mig helt i onödan. Och så skönt att få det gjort!

//H

Lite ljusare idag

Efter en till natt med noll sömn. Den här gången är lilleman snorig :( ingen feber och inget gult/grönt snor utan bara genomskinligt. Tänder? Var jag lite lätt beredd på att ge upp totalt imorse. Men efter gröt och kaffe var jag på gång igen. Blev en tripp på cykeln till barnmorskan för en återkontroll som gick fint. Tog sedan vägen förbi staden och handlade ett pannband. 49 kr på hm, check!

Väl hemma blev det tacolunch innan Andreas åkte och jobbade. Satt länge och funderade på om jag skulle orka gå på en promenad med småkillarna. Vädret har varit toppen här i Falun idag så blev en långpromenad.

Pannbandet ser ni på bilden. Jag tankade massa energi i solen.

Nyklippt liten kille. Klippte iofs Casper lite idag också när han badade.
Hann köra lite hemmaträning också.
Har tittat på idol och nu är det tack och godnatt!

Planer för helgen i Falun: hundrastgården, ta in de sista utemöblerna, middag med min barndomsvän Anna imorgon och försöka få sova ut lite.

Låter toppen med lugnade. De skulle återkomma med pris. Gjorde det ont?

Plus:
Fint väder
Allt blir bättre med lite luft på näsan
Lilleman var inge snorig nu ikväll
Sovmorgon imorgon!

Minus:
Äh nog med deppigheter nu!

//Em

Mot Slussen

Fredag! Jag har packat ihop mig från jobbet och ska på dejt med M som jag ska möta upp mig vid Slussen. Det blir middag med utsikt över Stockholm, vi ska bland annat diskutera semesterplaner.

Usch och fy för tandläkarbesök Emelie, jag minns mina egna äventyr som vore de igår. Lugnande tror jag är finfint om man tycker det är obehagligt, efter några milliliter dormicum brukar jag själv känna att det hela är fullt ut hanterbart. Eller brukar, tack och lov har jag inte dragit ut fler än en visdomstand. Dock tror jag man ska vara lite observant på priset och ta in offerter från olika utförare, har hört om överpriser inom tandvården, även Folktandvården, som i alla fall jag hade lite större förtroende för. Tror själv att min utdragning blev onödigt dyr i förhållande till rekommenderade priser. Å andra sidan gör man större insatser hos tandis så sällan (förhoppningsvis) så det kanske inte spelar så stor roll så länge man går till någon man känner sig trygg med.

Även jag har haft en trött vecka. Är Fröknarna Falun på väg in i någon sorts novemberdvala tro? Neeeej, det tror jag inte. På helgschemat står lövkrattning, böcker, matlagning och så ska jag ta igen massor med tid med T. Vad händer i Falun i helgen?

Hade ett gammalt presentkort på bokhandeln som kom till användning idag. Hittade såååå spännande böcker, ser fram emot att sätta mig med dessa framför brasan i helgen.

//Helene

Dåligt flow

Fy vilken dag till stora delar. Började med stökig natt då vi befara fas/tänder på g. Så rubbad i sömnen begav jag mig till tandläkaren. Inte så mycket lycka där heller. Min visdomstand är paj. Den har jag känt av att det varit något fel på. Så pass illa så de ev lär dra ut tanden. Sedan har det lossnat en bit av en annan tand och jag har tandsten som måste bort. Jag var med om en ridolycka för många år sedan och skadade tänderna i den. Efter det är jag livrädd för tandläkaren. Jag har men för livet när de lagade mina tänder. Så jag har krävt lugnande. En rejäl dos. Minns jag inte helt fel hade inte du oxå problem med en visdomstand Helene för många år sedan? Berätta allt!
Jag var tvungen att gråta en skvätt när jag kom hem. Usch. ..
Sedan till dagens roligaste som var playdate med Erik, Sofia och Elsa :) så trevlig stund!
Dock så fort jag kom hem hade jag sönder mitt linne. Min dag idag. Försökte med ett yoga pass men var så trött.
Tacos middag då våran pappa jobbar kväll imorgon.
Känt mig lite down i kväll. Varit en tuff dag på lite sömn. Ska försöka sova och rycka upp mig.

Hittar det här kortet i mobilen och påminns om en fantastisk resa. Snart ska jag dit igen.

Plus :
Playdaten
Tacomiddagen
Bokat resa till tällberg

Minus
Lite sömn
Tandläkaren
Dagen i stort
Allt det här får mig på lite mindre bra humör.

//Em

Fullt upp måndag

Precis som Helene har jag inte så mycket sömn i kroppen. Lilleman tyckte vi skulle vara vakna inatt. Han tyckte det var roligare att vara vaken. Antingen tänder på g eller ngn fas. Kände mig bakfull imorse vid frukosten. Efter lunch åkte vi till öppnis och lekte. Så roligt! Lilleman tog för sig själv och det gör mig glad. Han är en liten filosof och är ofta i bakgrunden. En lugn kille som är nöjd med det mesta. Så det är bara bra att han tuffar på sig lite.
Efteråt åkte vi till och kollade upp lite vinterdäck då det börjar bli dags att byta.
Sedan åkte jag faktiskt och tränade. Kände att jag behövde komma ut lite själv, trots att jag var enormt trött. Gick bra och middagen stod på bordet när jag kom hem.
Nu börjar det bli dags att sova.
Skönt att du är hemma i Sverige Helene <3

Jag hade gärna tagit en sådan här frukost imorse efter noll sömn.

Plus:
Mysig helg med besök av morfar som kom med en present.
Goda middagar.
Öppnis!
Tränade trots trötthet.

Minus
Vädret, regn regn regn regn

//Em

Godis!!

Ligger några timmars back sömnmässigt efter helgen i Marseille så jag har tänkt långsamt idag. Känns jobbigt att inte vara på topp men kommer nog hämta upp mig till imorgon. Helgen har varit toppen och vi fick se många intressanta sidor av Marseille. När jag kom hem ikväll var både jag och T lite nykära i varandra, det har varit underbart. Han måste vara i en tillväxtfas för jag tycker han har mognat i både motorik och tal sedan jag åkte. Tycker dessutom han blivit väldigt kärleksfull och bättre på att roa sig själv långa stunder.





 M har haft middagsbjudning här hemma och det blev visst lite godis kvar till mig!


Emelie, kul artikel med er i hundgården. Och fin bild. Och på tal om annat så instämmer jag i att vi borde diskutera val av bloggportal framöver. Blogg.se beter sig konstigt ibland.


//Helene

Friday, jäjj!

Efter en rad lugna dagar bokade vi in en playdate idag. Älskar att hitta på något lite extra på fredagar så det verkligen känns att det snart är helg.
Idag blev det playdate med min kusin och hennes dotter. Hennes dotter är bara ca 6 veckor äldre än Casper så de leker bra. Vi hann även fika. Gjorde återigen en äppelpaj. Mums!
Efter de hsde gått så fick Casper bada, vilket han nu älskar att göra. Plaskar och skrattar. Blir nog en sväng till badhuset snart. Dock står lite viktigare saker på schemat till helgen. Som bilbarnstol, det blir söndagens fix. Imorgon ska vi storhandla, ta in de sista utemöblerna och kolla in hundrastgården. Vad är era planer?
Just det! Tyson fick en vän att leka med idag då min kusin också har hund, perfekt. Hela familjen sover så jag ska göra detsamma.

Plus :
Att ha en kusin som både har barn och hund.
Äppelpaj på grannens äpplen
Fredag!

Minus
Tråkigt väder men hellre det här än snö. ..

Trevlig helg!

//Em

Marseille

Har landat i Marseille och här är soligt men lite svalt. De märks tydligt att uppmärksamheten är skärpt i Frankrike då det går militär och polis på gator och torg. Jag var i Marseille senast för tio år sedan, kul att se staden igen och med kanske lite andra ögon. Det är en stad i utveckling. Hemma har de tittat på Idol och själv ska jag lägga mig nu efter en lång och rolig dag.

//Helene

Kändisar

Idag kan ni läsa och se en intervju med mig, Casper och Tyson på dt.se. Vi pratar om den nya hundrastgården i Falun.

Idag har vi tagit det lugnt. Det är riktigt skönt att få ta dagen som den kommer. Städat lite, tagit långpromenad i regnet, kört en mil på crosstrainern. Ätit vegetarisk omelett till middag.

Plus :
Att intervjun blev bra på dt. se
Lugna dagar

Minus
Tråkigt väder

//Em

Rivstarta veckan

Det skulle bli en lugn vecka. Dock blev det en annan start än tänkt. Fick hoppa in och jobba lite igår. Var roligt!
Idag tog jag och Casper lite sovmorgon. Vi har intagit gröt till frukost båda två. Vi har inte så mycket planer för dagen, vilket känns skönt.

Mysig brasa i Tällberg på Dalecarlia.

Plus :
Jobbet - gick bra och kul att träffa alla kollegor.
Hundrastgården ska bli klar den här veckan.

Minus
Clown attacker - trodde aldrig jag skulle kunna skriva om det här. Idioter klär ut sig till clowner runt om i Falun och skrämmer livet ur folk. Jag kan säga att jag var livrädd igår när jag cyklade hem från jobbet på kvällen. Detta fenomen kommer enligt media från USA. Har folk inte bättre saker för sig?

//Em

Helg med finbesök

För det första vill jag säga att jag gillar inte blogg.se nya app och funktioner. Försök till att ladda upp bilder har misslyckats 1000 ggr så nu struntar jag i det. Fortsätter det såhär kanske vi lär byta plattform.

Nog om det. Vi har haft en så bra helg. I lördags fick vi besök av Martin och Ted. Medans Helene traskade runt så lekte vi. Jättekul! Bjöd som sagt på äppelpaj. På kvällen spelade jag och Andreas bingolotto och jag vann en ny lott.

Idag kom hela familjen på besök på förmiddagen. Så roligt att träffas och umgås med er! Citerar Andreas "De är så himla trevliga" <3
Vi har även hunnit med en promenad. Kollat in den nya hundrastgården som byggs ett stenkast ifrån oss. Tjoho! Vi har städat undan hälften av utemöblerna. Hösten är här.
Jag har hunnit träna och vi har haft en mysig middag ihop.

Dags för ny vecka imorgon. Inte lika fullproppad med saker som denna. Skönt!

Plus:
Helene, Ted och Martin
Att Ted gillar sin gudmor så han vill mysa med henne <3
Trampade en mil på crosstrainern.
Att jag vann på bingolotto
Den nya hundrastgården

Minus
Att plocka in utemöblerna

//Em

Söndagsbestyr

Ett besök hos Emelie, C och A hann vi med innan vi styrde hemåt. Där bjöds på äppelpaj med egenplockad frukt och C var frikostig med både pussar och gos. De har fått det så fint i huset, perfekt planlösning och så bra läge i ett trevligt område. Nu är vi hemma sedan några timmar tillbaka. Vi eldar, tvättar och fixar inför veckan. Jag åker jag iväg på konferens så det är en del som ska planeras. Träningsvärken sitter i från igår och jag känner mig rätt stel, det får bli en träningsfri vecka.

Hemåt mot en ny vecka!


//H

Till fots runt Runn

Efter en dagsetapp om ungefär 5,5 mil till fots känns det ordentligt i kroppen. Här kommer lite bilder från gårdagens promenad runt Runn!

I Vika efter 13 friska kilometer från starten kl 07.50 i Torsång. Ännu är vi oprövade. Första skavsåret tejpas. Allt gick som en dans de tre första milen till Falun, energi och självförtroende på topp.

Längs banvallen mot Ornäs har någon konstnärlig själ ställt ut små stentroll i bergsskrevor och på stubbar. Tur för oss, som hade något annat än våra trötta ben att fokusera på. Etappen mellan Falun och Ornäs kändes lång.

Men vi kom fram till Ornäs till slut. Fem kilometer kvar till mål.

Wohooo! Kl 17.50 kvar vi framme vid bilen efter prick tio timmar.

//Helene

Fredag

Casper gav mig en sovmorgon idag. Tror resan till Göteborg tog ut sin rätt.

Vi har fixat och trixat med allt möjligt här hemma. Bla städat och bakat. Vi får nämligen fint besök imorgon.

Hade gärna haft sånt här väder men det är mulet och grått här. Snön har kommit till dalarna i Rättvik och Mora. Brrrrr...

Helene jag får inga sms av dig :( du får låna Martins :)

Plus:
Fått mkt gjort
Kommit på hur värmen i huset fungerar
Känt mig pigg efter sovmorgonen

Minus
Måste på med vinterdäck
A har jobb helg

//Em

I vinter är T laxrosa och lurvig

Vad tycks om T:s nya mössa? Laxrosa lurvig från Mini Rodini som även täcker halsen OCH får sitta kvar. T är helnöjd:

Emelie, M hittar nog gärna på ngt på lördag, han drar ett meddelande till dig på fb. Och på söndag kan vi ju ses allihop! Jag tror inte du får mina mess och min fb fungerar ju inte längre så lite svårt med kontaktytor nu. Ska fixa ny fb. Ser fram emot att ses!

//Helene

Aw på the Market

Igår var jag på nya The Market vid Scandic vid centralen på aw. Det var aw över företagsgränser så det var kul att se lite nya ansikten. Market får bra betyg av mig för miljöns skull:

+ Trevlig miljö med varma färger
+ Bra ljudmiljö, trots fullsatt och musik var det inga problem att höra vad bordsgrannen sa
+ läget med t-banan runt hörnet

-menyn passade bättre för fine dining än för aw tycker jag

Bild från Scandics hemsida.

I helgen väntat promenad runt Runn. Så härligt! Vad får jag inte glömma? Kirurgtejp? Compeed? Jag känner att jag har världens energi och tror vår lilla promenad i den dalska naturen kommer att gå finfint.


//Helene

Hemma

Hemma igen efter tre dagar i Göteborg. Sista kongress dagen var riktigt bra. Casper skötte sig igen som ett litet ljus. Vi är så bortskämda med honom.

Efter kongressen hann vi träffa upp en kompis till Andreas innan tåget hem gick.

Drönare med hjärtstartare. Framtiden inom HRL. Så häftigt!

Dock skönt att vara hemma igen. Jag är så hemmakär. Hämtade hem Tyson idag som varit hos mormor. Mysigt!

Plus:
Två intressanta kongress dagar
Scandic Rubinen hade toppen personal. Helt ok hotell att bo på. Väljer dock hellre Gothia eller Posthotellet om man ska semestra. Men för jobb duger det mer än bra.
Casper- helt fantastisk!

Minus
Alltså tåg + barn + byten med massa packning + sent på kvällen = inte succé.


Imorgon är det fredag och vi skulle egentligen haft Mormorsdag men hon är sjuk :( så vi får fredagsmysa hemma.

Spets! Kommer ni imorgon? Vill Ted och Martin ha ngt att göra på lördag när ni traskar så hojta! Vi träffas gärna, och självklart på söndag med :)

Natti! //Em

Första kongress dagen

Efter en natt med en liten pojke som visste att han minsann inte sov hemma i sin spjälsäng så var det härligt att få hotellfrukost. Dock kan jag inte ge frukosten full pott då laxen saknades.
Kongressen har varit intressant och Casper har varit som ett ljus hela tiden och charmade alla. Vi har njutit av att se honom vara med oss på jobbet. Vad har vi gjort för att få en sådan snäll pojke?
Efter kongressen blev det middag på Vapiano. Jag åt en god vegetarisk pizza.

Efter middagen var det egentligen meningen att vi skulle hem till Andreas vän med familj men tiden räckte inte till.
Vi gick tillbaka till hotellet och Casper fick härja runt och vi hade det så kul ihop hela familjen. Sedan somnade han. Jag har förberett för morgondagen och myst ner mig i sängen. Dagen imorgon kommer bli lång.

Dagens plus :
Hotellfrukost - vill alltid äta hotellfrukost
Kongressen - bra ordnat
Casper - helt fantastiskt duktig
Vapiano - så gott
Nk's chailatte - ge mig en till nu?

Minus:
Laxen - den var inte där på frukosten men på lunchen. Byta plats, ja tack!
Tiden - räcker inte alltid till. Då lär man prioritera.

//Em

Framme i Göteborg

Alltså vilken start den här dagen fick. Åkte och lämnade Tyson hos mamma då vi i resten av familjen är i Göteborg kommande tre dagar. Skulle sedan till barnmorskan på återkontroll. Kommer dit, ingen som vill ha mig på besök? Hade kollat fel datum. . Förvirrad!

Hem och packade ihop det sista. Sedan kom pappa och skjutsade oss till tåget. Tågresan gick fantastiskt smidigt och enkelt ner hit till Göteborg. Casper vsr som ett ljus hela tiden. Vi måste fått världens snällaste bäbis.

När vi kom fram tog vi en middag på Waynes och sedan gick vi till hotellet. Vi bor på Scandic Rubinen. Inte boty här innan så ska bli intressant.

Nu sover Casper, vi har duschat och krupit ner i sängen. Nu väntar två dagars konferens.

Förra veckan var jag och två mammor på en vip kväll på makeup store på Kupolen i Borlänge. Jag hade vunnit kvällen och nominerade tjejerna. Vi tog en middag innan på Waynes (älskar detta ställe ). Fick lära oss vardags och fest makeup. Så trevlig kväll med mycket skratt.

Dagens plus:
Att mamma och pappa alltid finns och ställer upp på oss.
Smidig tågresa
Bra personal på hotellet som ordnade lite smågrejer till oss direkt
Casper, dröm att resa med idag <3

Minus
Dubbelkolla viktiga dstum och tider en extra gång.
Ett extra tågbyte, som barnfamilj är det ju lite packning och bära

Waynes rekommenderar jag verkligen till alla barnfamiljer! Bra utbud, priser och mysig miljö.

//Em

Grymma fynd

Idag vid lunch åkte jag och min mamma till Ornäs för att gå på loppis. Vi gjorde grymma fynd och hösten samt vintern känns räddad med kläder. Tjoho!

Efteråt åkte jag till affären och handla lite grejer till vår resa. Ja ni läste rätt. Familjen ska ut och resa ihop igen. Lite hastigt fick vi reda på i torsdags att jag och lilleman hakar på vår bästa pappa på konferens. Skriver mer om det sen.

Sedan tog vi en promenad i regnet. Håller med Helene, ut! Herregud det är ju bara vatten! Vi som har hund är så vana att gå ut jämt.

Sedan har resväskor packats och nu är det snart natti natti.

Klippte mig i måndags och jag blev så himla nöjd. Går pp Nikita Hair i Falun hos Sanela. Bästa ever! Gillar ni håret?

//Em

"Ute regnar, himmel grå...

...vara inne, hitta på", som det heter i T:s favoritsaga. Idag gjorde vi dock det motsatta -regnställen åkte på, termosen laddades och vi hittade en perfekt plats dit regnet inte nådde bland granarna. Jag vill verkligen slå ett slag för att komma ut även i regn, det är uppfriskande. Innan picknicken svängde vi inom centrum och köpte varma skor till T. Det tog säkert en timme, vi provsde och provade, men det blev bra tillslut.




//Helene

Spadygn

Tror det är tredje gången jag försöker skriva det här inlägget.

Iallafall har jag och världens bästa Helene haft ett underbart spadygn tillsammans på dalecarlia i Tällberg. Vi har njutit av god mat och dryck, att få spendera tid ihop och av den fantastiska naturen omkring.

Vackert va?

Vi har fått ansiktslyftning iform av en underbar behandling. Svettas i bastun och njutit av utsikten av Siljan.

Redo för middagen!

Vi avslutade dygnet med middag på Kopparhattens hamburgerrestaurang/bar och tog en kaffe här hemma.

Plus:
Att få komma iväg bara vi två
Vacker miljö
Spat - rymligt
Allt med Helene
Alla bra idéer
Lösningar på problem
Sängarna
Att få sova ostört
Hotellfrukosten - fanns både lax och Nutella!

Minus:
Finns vissa förbättringar som lätt kan göras. Jag hade gärna haft en mer personlig prägel.
Mycket ny personal?
Lite mat och dryck som inte var som vi tänkte. .
Som gäst -> bli inte för berusad, gör inte bomben ner i poolen och skryt inte om rikedom.

Det var verkligen värt pengarna och jag är i det stora hela så nöjd.

Dagen fortsatte med promenad till fotbollsplanen med familjen och heja fram en kollega och hans lag till vinst. Myst med alla pojkarna här hemma och avslutade med pizza till middag :)

Så underbart!

//Em

Torsdagsplus

En kort men effektiv jobbvecka är till ända. Varför så kort? För att kommande dagar ska jag och Emelie tillbringa på spa! Sååå härligt och välbehövligt, vi ska njuta av höstluft och utsikt över Siljan i ett helt dygn tillsammans. Bada, basta, ta det lugnt och dricka vin, man har ju haft sämre kortsiktiga framtidsutsikter än såhär kan jag ju säga. Just nu sitter jag och nattar T, vaggar vagnen med ena handen och bloggar med den andra, när han somnat ska vi se på dokumentär om landsbygdsutveckling. Eller brist på utveckling. Jag tycker Emelies plus efter varje dag är fenomenala, inte bara för att det är kul att läsa om hennes dagar, utan för att det tydliggör hur mycket man har att vara nöjd över. Här kommer mina torsdagsplus:

+Bra möten på jobbet!
+T:s glädje när jag steg innanför dörren
+Middagen på bordet så fort jag hängt av mig kappan i hallen. Tack M <3

I veckan var det ju kanelbullens dag och jag kom hem till detta. Det ser så proffsigt ut att twista dem tycker jag.

//H

Höstträdgård och nyklippt

Igår var en fixardag hemma hos oss. Vi fixade ute; planterade ner en rosenbuske som vi fått av A's syster och en lavendel bredvid den. Sedan sattes höstlökar som förhoppningsvis blommar till våren. Var även på en barnloppis och fyndade lite.

Idag skulle jag börja dagen hos tandläkaren. Dock ringde de återbud så nytt försök i slutet på månaden. Vi åkte till mamma/mormor och firade henne (fyller år imorgon). Åt lunch ihop och gick en promenad i det fina vädret. Nu på eftermiddagen/kvällen har jag varit hos frisören. Så härligt! Hann också med att shoppa ett par nya vantar åt C på polarn och pyret.

Sådär, planterat och klart!

Helens kort såg så himla mysigt ut! Tänk att snart åker vi iväg på en liten resa!

//Em

Rökt paprikapulver

Idag laddar vi för allmänningsdag i villaområdet. Solen skiner och T sover, förutsättningarna är alltså goda för en lyckad arbetsdag. Igår var det desto sämre med sömnen för T då han slog något slags rekord i sambanhållen vaken tid. Vid sju på morgonen slog han upp sina pigga små ögon och sedan sov han ingenting förrän klockan åtta på kvällen efter en långdragen nattning. Ärligt talat behöver man naparna på dagen som förälder också, det är sköna pauser att bara vara. Vi var alla trötta igår kväll när allt lugnat sig. Jag hade lagat gulaschgryta och vi satt ned i lugn och ro med middag och vin medan T snusade i sin vagn. På tal om gulaschen måste jag tipsa om RÖKT PAPRIKAPULVER. Så gott! Jag hade en halv burk i grytan och det var verkligen inte för mycket. Nästa gång ska jag pimpa den med öl i buljongen också. Det kommer bli topp.

Märten och Ester trivdes framför brasan.

//H

Spännande lördag

Började dagen med lite sovmorgon. Så härligt, dock har jag sovit dåligt med massa drömmar. På förmiddagen cyklade jag till mosters företag. Dags att kolla upp kroppen efter graviditeten. En låsning i ryggen och en snedhet i bäckenet på ca 2 cm hittade hon. Inte så konstigt att jag känt mig lite annorlunda vid vissa rörelser. Min moster är bäst och jag hoppas träningen kommer kännas bättre. Kul att se att hennes företag går så bra!
När jag kom hem åkte vi nästan direkt till Säter. A drog på fotboll med sin pappa. Jag och småpojkarna var hos farmor. Vi åt lunch och var sedan ute i det fina vädret och gick i 2,5 timme. Vi hamnade här:

Så spännande och läskigt. Caspers farmor jobbar inom psykiatrin i Säter och hade så mycket intressant att berätta.

En härlig middag på kvällen fick avsluta dagen :)

//Em

Ser ni vart bilden är tagen? Fasta paviljongen. Säter. Mentalsjukhus. Psykiatrin. Behövs fler ord?

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0