Apelsiner och vårsol

Påskledigheten var trevlig uppe i Falun och som vanligt går fem dagar snabbt förbi när det är ledigt. Vi är åter i vardagen här hemma, men jag är nog mer utvilad efter ledigheten än M som drabbats av mansförkylning. Jag servar honom med apelsinklyftor, nybakat bröd och kärlek och hoppas att det lindrar. Han har fått permis från allt vad hushållssysslor och bebisskötsel heter och idag tog jag med mig T till lekparken för att ge M lite tid ifred. T var himla förtjust i att gunga, men det blev lugnt och försiktigt såhär första gången. Vi vågar nog ta ut svängarna i lekparken mer framöver. Om jag måste vabba imorgon med tar jag med mig kaffe ut, blir en härlig försmak på min föräldraledighet som börjar i maj.


Enda rätta mot mansförkylningen.

Första riktigt varma vårsolen fick jag och T på annandagen i Falun, hoppas på mer imorgon.


//H

Fys efter påskmys



Taaaadaaa här står jag och ser energifylld ut. Var dock inte lika energifylld efter passet, fniss! Men träna efter allt ätande över påsk kändes behövligt. Startat veckan har vi gjort. Dagarna har bjudit på sol. Våra rutiner har blivit lite tajkon pga sommartiden men det ska nog ändra sig inom några dagar. Såg tussilago idag på promenaden :) vårtecken!!

//Em 

Glad påsk!

Påsken har inneburit full rulle för oss. Torsdagen var det påskmiddag i Säter med A's familj. Mycket folk och lite väl mkt saker att kolla på och ta in tyckte Lilleman. Men det gick ändå bra. Tyson var gladast av alla och busade runt. Fredagen spenderades med min bror. Han har flyttat och vi åkte och checkade in hans lya. Jättefin! Mat och mys kändes toppen och Casper tyckte det var så roligt att hälsa på morbror. 
Påskafton var det dags för pappan i familjen att återgå till jobbet. Vi spenderade hela dagen hos mamma/mormor och Lilleman var så glad. Mormor är en favorit! Pratglad var han oxå, jollrar högt och lågt nu, och jag älskar att lyssna på det. Drar han på leendet smälter mammahjärtat! Vi hade det så mysigt. Påskpysslade gjorde vi oxå :) 


Lite fina påskägg!

Idag har vi haft finbesök av inga mindre än Spets och Ted <3 så jättekul! Barnen var på bra humör och det är så kul att se dem ihop. Älskar att få spendera tid med både min bästa vän och min gudson tillsammans med min egna Lilleman. Jag och T hade det så mysigt. Somnade hos mig gjorde han oxå, sötnöten. Vilken utveckling han gjort oxå,fick känna på vad som väntar om 4 månader ;) Jag och Spetsan hann även avverka både det ena och det andra i samtalsämnen. Blir alltid på så bra humör när jag får träffa henne! 

Tog en lång promenad i solen och vi avslutade i hundrastgården så Tyson fick leka med sina vänner också. Sedan har jag suttit bänkad framför världscupfinalen i dressyr. A lagade en toppengod rätt från Linas matkasse och nu väntar snart sängen :) 

//Em 

Saker att vara nöjd över


Vi fick biljetter till Kents avskedsturne. Så Stockholm i december är redan inbokat. Blir ett kärt återseende med Tele 2 Arena oxå. 

Har börjat träna igen efter graviditeten. Tar det fortfarande lungt och avstår från en del. Men 2 ggr/v på Friskis + barnvagnspromenader och Mamma Mage appen (tråkig app enligt mig) så borde kroppen ändra sig lite. Btw har jag kommit på vad mina känsliga slemhinnor berodde på --> pollenallergi. Glömmer det varje vår ;) 

//Em 

Alla borde ha en påskmops

Den här lilla påskmopsen med solros runt halsen landade i mitt knä igår, huuuuur bedårande? Förutom att gosa in fingrarna i valphullet på Doris ska jag baka morotskaka idag, och sen ska vi ut och grilla korv vid Runn om vädret är med oss.




//H

underBARA BABY

I helgen var vi på underBARA BABY-mässan i Frihamnen, en barnmässa som riktar sig till barn upp till tre år. T fick leksaker och en ballong, dansa med Junibacken, bada bollhav med andra bebisar och äta mosad banan med björnbär i. Han var nöjd. Att ha småbarn är tidvis lite av en konsumtionsfest och det märktes inte minst på mässan att många vill kapitalisera på småbarnsföräldrar. Det svider i miljönerven att tänka på hur mycket prylar som produceras och säljs och sedan inte används längre än några månader. Heja andrahandsmarknaden tycker jag, vi måste bli bättre på att köpa begagnade grejer till T. Och varför inte till oss själva.


Här är lilla koalan och jag vid bollhavet. Jag hade lätt velat slänga mig där bland bollarna bredvid honom, men tror det passade bäst såhär.


Populärt med ballonger 🎈


//H

Milkshake

I fredags hängde vi för första gången på öppnis med mammaligan och knoddarna. Jättekul! Casper var på strålande humör och pratade och tittade ordentligt på allt och alla. Att han sedan däckade till Trollmors vaggvisa var kanske inte så konstigt ;) 

Helgen var det kalas för farfar som gällde. Åt pitabröd med massa gott till. På tal om gott så kom Linas matkasse igår så nu blir det  ny inspiration :) 

Var på världens bästa barnloppis i söndags. I Ornäs. Fyndade massa kläder till mkt bra pris. Jag och mamma pistade sedan ut på Torsångs café. 

Ny vecka nya tag. Mina slemhinnor verkar vara lite känsliga efter graviditeten. Tycker jämt jag är snorig/svullen i dem. Så tråkigt! Ngn som upplevt lika? 

Tog mig iallafall iväg och tränade igår vilket var skönt. Nu väntar jag in Andreas så ska jag iväg på synundersökning. 


Gjorde en hallon/blåbär millshake häromdagen! 

//Em 

En vecka med en sexmånaders

Vad har hänt i veckan? Förutom att Ingves förespråkat kontanthantering på banken och att Putin retirerat i Syrien menar jag? Ja en hel del, det intressantaste har hänt på bebisfronten:

1. Han sitter! Han ser ut som en kompakt liten buddhistmunk när han koncentrerat sitter och pillar med sin orange barbapappa (eller vad det nu är) vid babygymmet, jag kan inte få nog av att titta på honom. Men man får se upp, balansen lämnar ännu övrigt att önska och huvudet är tungt.

2. Sista promenaden med liggdelen skedde i strålande solsken i tisdags till BVC. Nu är det slut på liggdelstiden. T tycker det är spännande och vi tycker det är en milstolpe, kameran åker upp och vi fotar honom mest hela tiden på promenaderna för att dokumentera detta utvecklingssteg. Men jag saknar den behändiga mobilfickan i fotänden på liggdelen.

3. Störst av allt tycker jag är att han börjat da-da. Okej, inte mycket och när han gör det är det mest en antydan, men ändå. Hur lång tid tar det innan vi får höra ma-ma? Eller pa-pa? Eller till han kan prata? Jag vill höra allt om vad som rör sig i hans söta lilla huvud!


Sista promenaden med liggdelen


//Helene


Vårvindar

Våren verkar ha hittat till Falun. De senaste dagarna har varit helt underbara. Veckan har hittills bjudit på träning, återbesök hos bm (allt bra)  C har varit själv hos mormor första gången (han sov igenom allihopa) och vi har försökt varit ute i solen så mycket som möjligt. Dagarna bara svischar förbi. Imorgon har vi en extra mormorsdag och på fredag ska vi gå på öppnis för första gången med ett gäng från föräldragruppen. Till helgen väntar kalas och barnloppis. 


Mormorsdag med underbart väder. Vid Källviken och kollar isen. 


Jag och min lilla prins <3 


Livet som mammaledig (skratt) dessa stunder lever man länge på. Jag har tillochmed fått de första fräknarna i ansiktet. 


Beställer gärna sådant här väder för resten av mammaledigheten, tack! 

Btw, Heléne och Martin! Vilket hotell ska vi bo på i samband med T's dop? Ngt i närheten som är barnvänligt med bra standard! Help! 

//Em 

Små tofflor

Helgen försvann snabbt. Lördagen var så rolig. Vi hade playdate med Elsa och hennes föräldrar. Elsa är exakt en vecka yngre än C. Var full rulle i babygymmet och vi vuxna fick gott fika. Ny date asap! På kvällen gjorde vi sista rätten från Linas matkasse. Fler matkassar blir det absolut, så goda rätter och så smidigt! Love it. Vi kollade även på Mello där resultatet var så trist enligt mig. Franz som sjunger samma mening om och om igen. 

Söndagen besökte vi morfar som fyllt år. Vi bjöds även där på gott fika. Morbror R kom över oxå. Riktigt trevligt. En av pappas kollegor hade stickat dessa tofflor till C: 


Seriöst, hur söta? Beundrar alla som är så duktiga med hantverk. Jag är värdelös! 

Veckan har satt igång. Tog barnvagnspromenad med Sofia och Elsa idag, sedan blev det träning på kvällen. Dags att hoppa i sängen då det är full agenda imorgon. 

//Em 

Som på landet

Nu i veckan har T varit på sprudlande lekhumör nätterna igenom, vi var sååå värda sömn när vi gick och la oss klockan åtta igår kväll. Tur vi inte har de kvällsvanorna varje fredag. Var desto bättre uppe med tuppen imorse och då packade vi med oss kaffetermosen och gick ner till golfängarna och satt där en stund. Har även hunnit med sen lunch vid Överjärva gård, en 4H-gård här i närheten.  Gillar 4H-konceptet skarpt, i Överjärva känns det precis som att man är mitt ute på landsbygden långt från storstadens infrastruktur bara man går upp för ett litet backkrön, det är knappt man anar SKANSKA:s logga på lyftkranen vid etableringen i Järvastaden en bit bort när man står i hödoften och kliar nån liten killing bakom örat.  Vad står 4H för förresten? Häst, hund, höns och hamster? :) Nej, jag vet inte. Men det är ju underbara små oaser och jag får sötchock av alla fina djur varje gång.

Vem behöver Nyhetsmorgon? Idag var det helt rätt att dricka morgonkaffe i solen istället!

4H-gårdarna är ett litet paradis av dofter för snuffepuff, varje grästuva ska luktas och bedömas.




// Helene

Vegetariskt lasange och värdelös visning

Igår bjöd linas matkasse på vegetarisk lasange. Så gott! Var enkel att göra oxå. Här har ni resultatet som oxå blir lunch idag: 


Vi var på visning igår. Den mest värdelösa ever! Dålig visning, dålig mäklare, dåligt objekt. Jakten fortsätter, tur vi inte är stressade. För den som hittar ett objekt till oss kommer seriöst att hyllas ;) 

Idag är det återigen strålande väder. Promenad står på schemat, besök med Playdate, och mello tittande får förgylla dagen. 

//Em 

Vår i luften

Vaknade upp idag med solsken! Wihiiooo! Riktigt vårväder här i Falun och en toppendag att vara föräldraledig på. Blev en långpromenad med småpojkarna. Nu väntar vi in pappan i familjen. Sedan iväg en sväng. Linas matkasse bjuder på vegetarisk lasange som jag ska laga ihop. Sedan myser vi upp oss i soffan till Let's dance och ser fram emot en härlig helg. 


//Em 

#rideforolivia

Innan jag börjar berätta vad vi haft för oss hittills så sätter jag in ett kort här i bloggen under hashtagen #rideforolivia så otroligt tragiskt :( ridsporten kan vara extremt farlig och det är stora levande djur vi håller på med. Det ska man ha respekt för. 


Annars har det varit en händelserik vecka. I måndags var jag på yoga, bra träning det där, kände mig stel som en pinne. Tisdagen var pappan i familjen ledig. Blev en långpromenad tillsammans innan vi allihopa åkte på 8 års kalas i Säter. Första gången vi är iväg på ngt lite större ihop hela familjen. Är ju lite mer att hålla reda på när man har barn ;) Dock gick det väldigt bra i det stora hela trots att kvällarna inte är Lillemans grej riktigt. Onsdagen den här veckan hade vi dejt med föräldrargruppen för första gången efter bäbisarna kommit. Det var superkul! Casper fick massa nya intryck och vi var helt slut när vi kom hem och däckade båda två. Igår blev Andreas ledig lite hastigt och lustigt. Vi spenderade dagen hos mormor då vi hade mormorsdag. 
Vi har oxå under veckan provat Linas matkasse som är helt klart över förväntan. 
Idag ska vi iväg en liten sväng. Sedan blir det vegetarisk lasange och Let's dance. Ihelgen väntar bäbisdejt och firande av min pappa som fyller år idag! Stort grattis till dig! 

Ted blir stor, herregud 6 månader ... Gudmors älskling som nyss låg i magen. Tiden går så otroligt fort. Casper växer han med, klädstorlekarna bara rullar förbi. 

//Em 

Inte bara kvinnodagen

På självaste kvinnodagen går lillebror och blir ett halvår och vi har firat här hemma med finbesök, italiensk middag, presenter och tårta. Han fick många fina böcker om djur, både pekböcker och bilderböcker, gosedjur och en supersöt rosa virkad boll från Illum som Märten var snabb att lägga beslag på. T har knappt sovit något idag, glad och pigg hela kvällen dessutom fram till halv nio, han undrade väl vad det var för uppståndelse. Och så var han glad över att träffa farmor och farfar. Vid halvniosnåret la jag honom i sin säng varvid han somnade på en minut. Kommer han sova hela natten i sin säng tro? Hoppas. Vår stora lilla halvåring.


T blev så glad för den här fina bollen

som uppskattades av flera.

//Helene

Snart halvåring

Idag har varit en ganska vanlig måndag med mycket jobb och intervallspinning på lunchen. Har fått en nytändning på intervallträning nu senaste månaderna, tack till bra lunchpass i början på veckorna. Imorgon är det däremot en mycket speciell dag. Varför? För vår lilla rumpnisse blir ett halvår såklart!! Hur stort är det inte att han varit hos oss i ett halvår! Således har vi ägnat kvällen åt att förbereda halvårsfirande medan T har fått premiärtitta några minuter fotboll på paddan. Nu har jag precis nattat honom och vi ska se Mästarnas mästare. Så mysigt att sjunka ned i soffan framför paddan med Snuffan i knäet,


Kvällens middag, fruktsallad med keso, nötter och frön. 


//Helene

Pysselverkstad

T är såhååå nära att börja krypa nu. Han ligger på golvet mest hela tiden och stånkar och krumbuktar och jag sitter bredvid och är hejarklack. Blev förresten inspirerade av Emelie och Casper och tyckte det var en himla bra idé med gipsavtryck. Vi inhandlade ett set när vi var på Mall of Scandinavia förra veckan och ikväll blev det pysselverkstad i köket. Huvudpersonen tittade intresserat på när vi blandade trolldeg och gips. Det blev ett hand- och ett fotavtryck. Inte jättelätt att få det symmetriskt med en sprallig liten bebis vilket resulterade i en del tom yta uppe i högra hörnet, vi får skriva datum där sen. Ska bli så kul att ta gipset ur formen när det stelnat!





//Helene

Livets mening

Såhär blev en av ramarna jag fyndade med kort i. Fotot är taget av Jenny Hallqvist på Forever Beatuy salongen i Falun. Den vackra skyddsängeln har jag fått av mina fina kollegor och vänner  Jenita och Carro. Livets mening i ett foto. Söndag redan, veckan har gått fort. Dock inget mot kommande vecka då det händer en hel del. Saker planerade nästan varje dag. 
Kollar ni på Vasaloppet? Jag kollar lite halvhjärtat. Kollade däremot på Nyhetsmorgon på TV4. De gick igenom HLR för spädbarn och barn. Det var intressant och så viktigt! Speciellt nu när vi har lilla Casper <3 


I vårat ena vardagsrumsfönster.
Såg ni oss i tidningen fresten? Eller på dt.se? Kommentarerna haglar in att Lilleman är så lik sin pappa, vilket verkligen stämmer <3 

//Em 

2 månader

Idag blir Casper två månader. Herregud ... Tiden går så fort! Han är en sådan fin bäbis på alla sätt och vis. Lik sin far. Andreas hade hört på jobbet att de flesta barn är lik sin far när de föds för att fadern ska knyta än lättare till barnet. Någon som vet om det stämmer? Låter ganska logiskt ändå. 

Idag har vi haft besök av Caspers farmor och kusin. Han fick presenter. En fotboll och ett gosedjur som Tyson trodde var hans, skratt! 
Sedan har vi haft en barnvagnspromenad med Sofia och lilla Elsa. Ätit god mat här hemma när pappan i familjen slutat jobbet. En bra dag helt enkelt! 


Stolt storebror som tror presenterna är till honom ;) 

//Em 

Smoothie

Fick en blender av min mamma häromdagen. Så har gått all in och gjort smoothies den här veckan. 


Blåbär, hallon, kokos och mynta. 


Hallon, blåbär, mynta, kokos och banan. 

Så himla gott och enkelt att göra. 

Kan inte låta bli att skratta åt ditt tandläkarbesök Spets, herregud! Ok om det hade varit Ted... 
Blir avis på tulpanerna. Älskar oxå fräscha blommor i hemmet. 

I veckan kom det ju oxå en till liten prins till världen. Blev nervös att de skulle välja Casper som namn, fniss! 
Dock blev det inte så :) inga högoddsare till namn men klassiska. 
Casper och Ted är ju namn redan upptagna av två små prinsar <3 

//Em 

Röda tulpaner

Finns det något bättre än tulpaner?! Det är ju så vackert och så doftar det friskt och vårigt. Idag köpte jag dessa underbara på väg hem från jobbet. Var sugen på rosa, men då jag köpte dem till M kände jag för att vara lite extra kärleksfull så det blev röda. Visst blir man lycklig av dem? 


När det är regn och rusk ute får man plocka med sig lite vår hem istället.


//Helene

Traktorn, Lamborghinin och lilla Nyfikenpinnen

Idag började jag med att hälla ersättningspulver i mitt kaffe istället för i nappflaskan. Därefter följde en överraskningarnas morgon. Återbesök hos tandis tjugo i åtta. Inför detta var infon att de "bara ska fylla en pytteliten lagning som släppt". Att det var synonymt med att borra förstod jag först när tandhygienisten entusiastiskt frågade om jag ville ha bedövning. Tandläkaren såg hur stel jag blev och kallade därefter borrarna för Traktorn och Lamborghinin. Och så lilla Nyfikenpinnen. Helene 5 år lagar tänderna. Överraskning nummer två kom när jag fortfarande stod ensam en kvart efter utsatt mötestid på en fastighet i Ursvik. Till slut såg jag ingen annan lösning än att ringa och fråga var vederbörande höll hus, då svarar en Per-Ingvar i Ekeby på bred skånska. Samma Per-Ingvar som ett dygn tidigare skickat ett okej som svar på mitt förslag om tid och plats för möte via sms. Hans dåliga humor kostade mig en timme innan jag fick tag på rätt person via fasttelefonnummer. Jaja, hann skicka några mejl och förnya boendeparkeringen så den där timmen var rätt bra ändå, mötet blev bra det med tillslut. Och det är 24 månader till nästa besök hos tandis. En bra morgon trots allt.

När det går mindre bra finns massor av reservenergi från stunder som den här.

//Helene

Sportlovsonsdag

Halva jobbveckan snart avverkad i ett Stockholm som ekar sportlovstomt. Helgen i Falun var som vanligt trevlig med familj, vänner och skidåkning. Casper hade vuxit och låg i Andreas famn och tittade storögt på T, som kikade tillbaka från famnen mittemot. Vi har redan bokat in nästa tripp till Dalarna över påsk. Då ska jag äntligen få till en tur på Runn med  långfärdsskridskorna. 




Kolla in det här superfina mormorstäcket! T fick det av Emelies mamma som virkat det och det är ju bara sååååå fint! Tusen tusen tack, så gulligt! Jag tänker mig att vi lägger det överst så det syns i sittdelen när vi tar promenader i vårsolen framöver. T har inte blivit sittdelsstor riktigt än, men snart så. Att byta liggdel mot sittdel känns som ett stort steg i utvecklingen.

//H

Tyson 3 år

I förra veckan fyllde världens bästa hund 3 år! Fantastiska underbara hund, vi älskar dig. 


Foto: Mats Törnberg 

På lördag komner vi med i tidningen och på webben med Casper. För er som är nyfikna på hur lillebror ser ut. Länkar säkert här i bloggen. 

//Em 

Fyndat igen

Blev en lugn morgon då min barnmorska var sjuk så återbesöket var tvungen att ställas in och flyttas fram. Lite drygt då planerna bara ändras sådär. 

Tänkte visa er ytterligare ett fynd. Två vackra gamla ramar för 20 kr fyndade jag sist på loppisen. De har fått leva vidare hemma hos oss med nya vackra innehåll :) 

Planer för dagen är att gå och möta mormor och Tyson, BVC och kanske ett litet träningspass. Vi får se helt enkelt :) 


Vackra ramar som får leva vidare med nya minnen ... 

//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0