Förlängd Sambovecka!

Förlängde samboveckan och packade ihop mina och Tysons grejer. Två dagar hänger vi hos Andreas och blir bortskämda. Hängt med familjen Sandberg i dagarna två oxå :) Såg Hungergames idag. Blev lite besviken. Har dock bara sett filmen och inte läst ngn bok, kanske skillnad? Nej ska ta lite choklad och mysa vidare! 


Ngn försöker tigga mer köttbullar ;) 

//Em 


Ngn 

Hälsa på kusin

6 dagars arbetsvecka till ända! Den sista 6/7 veckan innan semestern. Wihiiooo! 

Var ledig i torsdag. Då hälsade vi alla på hos min kusin ute på landet :) 



//Em 

Åskväder är läsväder

Jag och Märten har hemmadag medan övriga åkt på sitt håll. Vi hade tänkt ta en promenad längs stranden, men när vi gjort oss redo öppnade sig himlen och ett ordentligt åskväder bröt ut, så vi gick in igen. Matte gjorde kaffe och Märten tog en tupplur. När jag var barn var jag paniskt rädd för åska, inte för att något kunde hända, men åskvädret gav bränsle till ett barns redan livliga fantasi. Medan jag drack mitt kaffe och lyssnade på åskan utanför fönstret tänkte jag på hur fri man är som vuxen,  befriad från många (nåja, visst hänger vissa kvar :) ) omotiverade rädslor som kunde vara ganska begränsande. 

Nu ska jag sätta mig hos Märta och läsa en ny bok. Åskväder är läsväder!







//Helene

Strypkoppel

Nu har Märten blivit så stor att det finns bra stryphalsband, så jag köpte ett till henne igår. Förut hade hon halsbandet på sig hela tiden, både ute och inne så nu slipper hon det inomhus. Dessutom tycker jag det känns fräschare. Ni vet ju hur hundar är, de rullar sig i både det ena och det andra, och trots att man tvättar och spritar halsbandet ibland tror jag det är svårt att få bort allt. Extra bra är det att vara fin nu, för idag bär det av till gammelhusse och gammelmatte nere i Båstad. 



Denna hittade jag när jag morgonrastade Märten nyss, måste nyckla. Gissar på något orkidéaktigt.



//Helene


I mitt köksfönster



Står nu denna rosmarinkrydda :) 

//Em 

Sambovecka

Idag efter jobbet hämtade jag upp Tyson hos mamma. Nu kommer han att vara hos mig i några dagar då mamma och hennes man åker till Stockholm i några dagar. Glöm inte att vinka Spets om du ser en förvirrad mami i storstaden ;) 
I vanliga fall delar ju jag och mamma på Tyson relaterat till jobb. Nu blir det andra bullar den här veckan. Långvecka på jobbet gör att någon skulle få det ärofyllda jobbet att ta hand om pälsbollen. Ni kan ju gissa vem som fick det ärofyllda jobbet ;) Så nu blir det samboliv de kommande dagarna. Mysigt! 


Vem vill inte ta hand om den här skatten liksom? ;) 

Fresten kan det vara bra på att öva samboliv inför framtiden ....

//Em 

Semesterhjärnan talar

Förutom midsommarfirande har jag tagit mig tid att läsa böcker de senaste dagarna. När jag var yngre läste jag mycket Marianne Fredriksson, så när jag såg den här stå oläst på en hylla fick det alltså bli den:


Gillar man Marianne Fredriksson så gillar man denna.


Den här veckan är det bara ett par saker jag måste ordna på jobbet, och sen åker jag iväg igen. Denna gång på semester. Redan nu fantiserar jag om att bada i havet, doften av salt och rutten tång, alla glassar jag ska äta på torget i Båstad, hög och frisk skogsluft i Hälsingland...ja ni hör ju :)


Märten börjar få resvana. Här har vi precis rullat in i Stockholm igår.


//Helene

Midsommarkransar




Mamma hade gjort Midsommarkransar till både mig och Tyson. Här ser ni de vackra kransarna. Använde faktiskt min både på midsommarafton och sen på grillkvällen vi hade med några vänner på midsommardagen. Bäst att passa på! 

//Em 

Glad midsommar!

Glad midsommar från oss! 


Från gårdagens firande. Folkdräkten som jag har på mig är från Svärdsjö - Enviken och blomsterkransen har min mamma gjort. 

//Em 


I spåkulan

Med utgångspunkt i betraktelser av omgivning, vardag, arbetsliv och sociala medier tror jag följande om följande:

Personlig marknadsföring i sociala medier: Vi börjar tröttna på fläckfria fasader, både andras och våra egna. Dels kommer Facebook-användandet att minska och vi blir bättre på att rensa i flöden och följarlistor. Dels blir vi bättre på att nyansera vårt digitala intryck genom att i högre utsträckning dela med oss även av tillkortakommanden och misslyckanden.

Professionell marknadsföring på nätet: Kommer att öka. Rekryterarna hänger på nätet. Fler kommer att börja använda tex LinkedIn.

Kvitton sparas automatiskt i mobilen:  Vi kommer mer och mer börja betala med våra mobiltelefoner och i samband med betalningen kommer kvittot automatiskt att sparas. Kvittona kopplas till en användarvänlig sökfunktion. Speciellt användbart är detta när det är dags att kvittoredovisa varje månad då systemet har en funktion för automatisk kvittoredovisning. 


Hjälp med kvittoredovisningen? Ja tack! (Bild www.digitaltrends.com)


Nutella och Starbucks: Har man Instagram och följer ett par stora konton så återkommer Nutella och Starbucks i olika tappningar med träffsäker regelbundenhet i flödet. Vi kommer fortsätta äta Nutella ett tag till. Starbucks blir stort även i Sverige. I den här kategorin platsar också donuts, om det inte vore för att...

Donuts: Det nya "Cupcakes".


Hett? (Bild blogs.villagevoice.com). 


Power Points: Här kommer vi se en polarisering. Den ena sidan ser styrkorna med PP:s och fortsätter koppla in USB:et som vi gjort i många år nu. Den andra sidan tycker det är att göra det för lätt för sig.


//Helene

From Falun tooooo Stockholm

Verkar som det blir minst 3 st resor ner till Stockholm kommande månader. Blir både semestern och i jobbet. Kul! 

Mulet och grått här i Falun idag. Fikade med Anna idag efter jobbet. Myste ner mig i sofforna på caféet så jag höll på att somna nästan ;) ett träningspass och lite matlagning så blev jag genast lite piggare. Blir dock sängen tidigt. Vi är två tröttluvor här hemma. Jag är den ena och här är den andra; 


//Em 

Japanska salladsfrön

Ikväll har jag lagat köttfärssås och papardelle, och så den här salladen till: 





Egentligen var det inte salladen jag ville visa, utan jag tänkte tipsa om fröna ovanpå. Dedär fröna använder jag till nästan allt vegetariskt numera. Ska testa att göra dem själv, blir säkert toppen det med! 




//Helene

Gräv bort Skå ..Falun?

Såhär ser det ut i Falun just nu; 





Förberedelser inför nytt Resecentrum och SkidVM 2015. Resultatet är just nu bilköer värre än Stockholmstrafiken. Tur att man är Falubo och vet vilka andra vägar som finns.... 

//Em 

Lapidus nya

Även här har dagen tillbringats i ryggläge, under äppelträden med blicken mot sommarhimlen. Klämde de första hundra sidorna i Lapidus nya, lagom krävande läsning en trött sommardag :)








//Helene

Vyn från en rosa solstol

Lagomt varmt och soligt väder idag. Sitter i min rosa solstol och bara njuter. Så värt dessa dagar med uteplats. Tyson ligger i skuggan och spanar på vad som händer på gatan. Den lediga helgen har varit bra. Var på student i fredags och igår hade vi grillkväll. 4 veckor kvar till 4 veckors semester. Känns toppen. 


Vyn från solstolen just nu. Hejar underbart. Ska ligga här ett tag till ...

//Em 

Fotbolls VM

Fotbolls VM är i full gång och ja, här hemma går matcherna för fullt på Tvn. I skrivande stund ligger jag själv i sängen och killarna sitter i soffan och kollar England - Italien. 


Tyson är familjens Zlatan :) 

//Em 

Vitt är fräscht

Idag är det hundra procent renovering här hemma. Det är lustigt hur man ändrar sig i processen. Först ville vi bre på i hallen med någon färgglad blommig tapet. Lyxa till det med Svenskt Tenn. Hallen är just ett sådant rum där man kan vara generös med mönster utan att det blir för mycket eftersom det handlar om ganska liten väggyta. När man passerat hallen så möts man av genomgående vita väggar i hela lägenheten, vilket neutraliserar det annars lite hysteriska intryck man lätt får av en yvigt mönstrad tapet. Men så sa en mäklare (Nej, vi ska inte sälja, trivs alldeles för bra här. Men ändå.) att "vitt är pengar". Och jag fyllde i tankarna på med "vitt är fräscht", så i detta nu rollas det vitfärg i hallen. Vad lättpåverkad man är ibland! Nu när jag börjar se facit måste jag säga att vi är helt rätt ute. Vitt är fräscht.





//Helene

Way of eating?

Käkade middag på Bockholmen ikväll. Lagom sträcka att cykla efter en ganska lång jobbdag och så är det väldigt fint där. Att promenera runt är ingen jättesträcka direkt, men man blir lugn och harmonisk av att se havsvatten. 

På hemvägen sa sambon: 
"Du Helene, vad säger du om att utesluta socker, godis och onyttigheter i tre månader. Till september." 
"Semestern då."
"Tre månader utom när vi har semester." 
Det lät ju bra så vi bestämde det. I nästa andetag bytte sambon samtalsämne:
"Glassen i översta frysfacket..." (en Magnum mandel, ca 300 kcal socker och onyttigheter) "...är det ok att jag tar den när vi kommer hem?"
Vi börjar alltså med flaggan i topp här.





//Helene

Vitaminer

Jordgubbar och bigarråer, så himla gott! Det fick det bli till lite kvällsfika igår. 


// Em 

Kusinträff

5 år sedan var det som vi kusiner träffades sist ihop. Så ihelgen var det dags igen. Det var så roligt! Vi skrattade så tårarna sprutade, åkte cab, drack champange. Det kommer då inte att ta 5 år igen innan vi ses igen! 


Här är vi! Malin, jag och Maria. Jag är yngst. Åh mina fina kusiner, det var så kul att träffa er igen! 

//Em 

När man vågar säga ja!

Vissa dagar är helt fantastiska. Idag har varit en sådan dag. Eller hela helgen har varit helt underbar. Jag är lyckligt lottad. Jag har världens finaste pojkvän (mannen i mitt liv), världens bästa hund, familj, vänner.. Listan kan göras lång. Idag efter träningen så kom en bra låt på radion och jag kom att tänka på den här texten: 
 

Foto: instagram 
 
Kristian Gidlund.
 
På tal om känslor. Idag visade vi hela digitala världen och sociala medier att vi är vi <3 med mycket fin respons: 
 


 
//Em 

Förmiddagspromenad

Hund + barnvagn = inga problem 


En förmiddag tog vi en promenad med min kompis Natalie och hennes prinsessa. Tyson var så stolt över barnvagnen! Haha! Gick och visade vägen, mattes fina kille! Tränar på min roll som blivande Gudmor och även bra att träna inför framtiden... Tur man får låna lite :) 

//Em 

I vinddraget

Märten kommer så bra överens med cykelkorgen! Igår brände vi fyra mil med avbrott för lunch. Märten kisar i farten och öronen fladdrar i vinddraget. Då och då tittar hon upp på mig för att kolla läget. Skönt att hon tycker lika mycket om att cykla som jag gör!


På plats.


Stannade på en uteservering och åt lunch. Personalen är glada i hundar så hit brukar vi återvända :)


Badade i Brunnsviken på hemvägen. Fantastiskt skönt men kallare än jag trodde.


//Helene

Firar nationaldagen här med!

Igår var det Sveriges nationaldag! Dagen började med jobb, en mycket lugn sådan. Drog sedan hem till mamma som bjöd på melon och jordgubbar och hade plockat en riktig vacker blombukett med sommartema till mig. Här hemma blev det grillat till middag, Tyson åt godis på löpande band och jag bara myste <3 på kvällen tog vi alla en promenad i regnet. Riktigt mysigt och sedan låg vi och pratade medans det åska och blixtra utanför fönstren. 



Glad för att bo i Sverige med allt vad det innebär! :) 

//Em 

Nationaldagen

Ett så öppet, humant, vänligt och vackert land som Sverige är värt att firas. Först planerade vi opera i Hagaparken för att fira. Men här i Sumpan går man också in för nationaldagsfirandet. Nere på golfängarna ett stenkast från vår bostad skryter "Sveriges minsta kommun med landets största nationaldagsfirande". Det slutade med att vi bytte opera i Hagaparken mot Hepstars på golfängarna, haha. 


Mycket blandat folk var det. Barnfamiljer, ungdomar, äldre.

Hur kul verkar inte den här då

Lillråttan fick en nationaldagsmakeover dagen till ära. Hon blev så stolt med nya frisyren!


//Helene

Det finns ett mönster

Såg ni Kärlekskoden på SVT igår? Jag som är en sucker för dejtingprogram har följt det slaviskt sedan första avsnittet. Kul idé att blanda in vetenskap i jakten på kärlek, resultatet antyder ju att det finns ett mönster -Greta och Per, som fick hög rating på vetenskapsskalan, är ett par idag men inte Staffan och Anna, som inte kvalade lika bra ur det vetenskapliga perspektivet. Extra kul var det att se Greta och Pers finalmiddag på Grossmanns, av en slump var vi där och åt middag samtidigt som det spelades in i höstas.


(Bild svt.se)

//Helene

Om man torrkokar lightcola då?

Ägnat säkert en timme åt att kolla Crazy Russian Hacker på Youtube. Oerhört kreativ kanal. Lärde mig bland annat att torrkokning av en halvliter Coca-Cola resulterar i en förvånansvärt stor mängd oaptitlig tjärliknande kemikaliegröt på kastrullens botten. Undrar om det blir samma resultat om man torrkokar lightcola?


(Bild fr Crazy Russian Hacker)


//Helene

Nästa äventyr för Fröknarna ...

Nästa lilla äventyr planeras för fullt av fröknarna, gissa vad vi ska den här gången? Som blir redan i sommar :) 


Bild från Google.com 

//Em 

Baby Lips

Till sommaren är det såååå snyggt att ha färg på läpparna. Det piffar verkligen upp. Så när det nu var dags att välja något nytt till läpparna beställde jag 3 st av dessa Maybelline Baby Lips. Många skriver om dessa och öser beröm över detta lip balm. Valde 3 färgade i nude, rosa och rött. Blir jättekul att testa dessa i sommar :) 


Foto: Google.com 

//Em 

Bakom mina solglasögon

För några dagar sedan tappade jag bort mina solglasögon som jag köpt på NK i Stockholm och älskat från första stund. Bestämde mig då för att satsa på kvalité. Det är grejen, kvalité då får det kosta. Efter att ha funderat lite så bestämde jag mig för dessa glajjor från Gucci :) 


Imorse när jag kommer till jobbet ligger mina gamla solglasögon på en stol i omklädningsrummet. Det gör inte heller saken bättre att jag hittade ytterligare 2 st andra solglasögon här hemma. Haha, weell .... Omöjligt att ligga på topp hela tiden ;) blir kul att prova dessa från Gucci. Så lite sol tack? 

//Em

No mercy för Märten

Ikväll var det no mercy för Märten. Efter att ha rullat sig i både det ena och det andra på kvällsjoggen runt sjön var det duschen som gällde. Tanken var att jag skulle åstadkomma en liten bildserie här på bloggen med Märten före, under och efter åtgärd, men det blev bara före och under. Just nu, efter en omgång med hårfönen, jagar hon Ester med en så imponerande fart och inlevelse att det bara blir två svarta streck med mobilkameran (mobilkameran blir "mobilkamerakriget" med rättstavningsprogrammet...ehh..?). Ni får alltså nöja er med dessa två:


Smutsig och äcklig


Ren men lite kuvad


//Helene

Svenska jordgubbar

Emelie! Ni inspirerar med grillningen! När vi kom hem i kväll gjorde jag spett med grönsaker och sedan bums ut på grillen. Blandade sallad med stora vita bönor och fetaost till, och så massor med citrondressing. Hade turen att hitta svenska jordgubbar som vi åt i solen också (gott att grilla jordgubbar förövrigt, men dessa åt vi färska).


Helene hjärta jordgubbar!


Har börjat handla mer och mer ekologiskt. Nästan bara ekologiskt. En stor del av kemikalietrycket vi utsätts för kan vi inte påverka. Men vi kan välja vad vi äter. Det känns bra! Många säger att de kan känna smakskillnad på ekologiska produkter och icke-ekologiska, och det är ju toppen om det dessutom är godare!

//Helene

Just nu

Solen har kommit till Falun igen. Välkommen juni och sommaren! Ligger i min solstol efter att återigen fått frukost på sängen. Lyxar med ett kallt glas Cola och lite modetidningar. Livet är perfekt såhär. Haft en sådan skön ledighet efter nattjobben. Tyson har det också mysigt, ligger och spanar på vad som händer på gatan i skuggan bredvid mig. Om ett tag ska jag bege mig ner mot stan. 


Just precis exakt nu :) 

Bikini - köpt i Barcelona 

//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0