Bland playdates och ryggskott

Stackars A här hemma som åkt på ryggskott. Är det ett pappasyndrom? Vet flera pappor som haft ryggproblematik.

Veckan rullar på. I måndags blev det storhandla, öppna förskolan och träning på friskis. Igår var vi på playdate med en nybliven ettåring. Idag har vi haft Mormorsdag. Försöker att verkligen njuta varje dag som är kvar av föräldraledigheten

Köpte en hyacint och ett doftljus. Luktar så gott här hemma. Tror jag kommer sakna dessa lugna men tidiga mornar.

På vägen hem efter playdaten tog jag det här kortet. Himlen var alldeles rosa. Fantastiskt fint.

Plus :
Mycket roliga dates.
Pedagogerna på öppnis. Sist sjöng vi "vi tänder ett ljus i advent" för alla människor som har det svårt och är på flykt. Otroligt fint. Fantastiskt stund som jag kommer minnas väldigt starkt.
A har varit på sitt första brf-möte. Åh så glada i vårt boende och alla härliga grannar.

Minus:
Ryggskott, aj...

//Em

Pepparkaksbak

Glad första advent!

Vi har firat advent med att åka till Caspers farmor och bakat pepparkakor med alla Caspers kusiner.

Vi överraskande farmor att komma dit i pepparkaksdräkt, alltså Casper hade det på sig. Den sötaste lilla pepparkakspojken ♡

Degen smakade smaskens tyckte både vi och Casper. Så kul att få se honom göra sitt första av förhoppningsvis många pepparkaksbak.

//EM

Pre-advent

Snacka om fredagsmys igår. Fick lite sovmorgon. Tog en lugn förmiddag. Efter lunch mötte vi upp en mamma-vän och hennes barn och tog en promenad. Sedan in på ica och handlade fika och sedan playdate i deras nya hus! Som råkar ligga 5 minuter från oss. Jippy! Barnen lekte, vi pratade och fikade. Drack Mobergs glögg, och åt saffranssemlor. Efter en hel eftermiddag traskade jag och Casper hemåt. Väl hemma lyckade vi till det med thaimat.

Idag blev det en loppis, promenad, storkok med barnmat lite träning och god mat. Såg på så mycket bättre men inte bästa avsnittet. Nu har jag landat i sängen och laddar för advent imorgon som är full med roliga saker.

Julpyntat har vi gjort här i veckan. Julklappar har börjat inhandlas. Jultomte är ordnad till jul!

Reminder till mig själv och andra: mamma-vännen hade massor med gudomligt gott doftande Doftljus. Jag dissade dessa under graviditeten då jag höll på att kräkas av tanken på ett Doftljus. Nu vill jag ha massor! Så för dem som undrar vad de ska köpa till mig i julklapp *tips tips*

Natti! Hur firas advent hos er imorgon? //Em

Göbben är kirrad

Kom hem sent från jobbet och landade hemma vid dukat bord, tacos och julmust. T har varit en liten pajas ikväll men håller nu som bäst på att somna för natten i sin vagn med apan i famnen. Imorgon får T och jag en helt egen dag då M är iväg, vi får se vad vi hittar på.

Japp, julförberedelserna är minsann inledda. I dagarna kokades det göbb i timtal här hemma. Se skärmdump ovan för den nyfikne.

//H

Stapplande steg

Veckan har som vanligt gått fort. Vi har hunnit med öppna förskolan, Mormorsdag, min vän som jag skrev min uppsats med på högskolan hälsade på igår. Mycket trevligt! Idag väntar playdate på eftermiddagen.

Här hemma är det någon som kommit på hur man reser sig själv mot alla möblerna och tar några stapplande steg omkring dem. Liten håller på att bli stor ♡

Härligt med fredag!

Roligt att höra om julbordet Helene. Tyckte det lät som en strålande idé med julbord med massa kids på Ikea. Orkar oroa sig för att störa andra. Här väntar ett julbord med jobbet i början på december. Dock får mormor agera barnvakt.

Snart 11 månader, vår lilla skatt ♡

//Em

Julbord med föräldragruppen

IKEA levererade vad tre småbarnsfamiljer vill ha när vi var i Barkarby med föräldragruppen och åt julbord igår kväll. Ska jag vara riktigt ärlig var jag skeptisk till kombinationen IKEA och julbord, men gårdagens besök var bara positivt. Middagen började svettigt med att barnen satt mitt emot varandra och skrek hysteriskt ikapp men efter några köttbullar lugnade det sig. T åt Jansson och verkade uppskatta det. Mobilerna och youtube åkte fram så vi vuxna fick äta. Vi satt i ett rum vid sidan av restaurangen där barnen kunde springa fritt när vi ätit färdigt. Det är just det jag tycker är så bra med IKEA, det är opretentiöst och det man behöver finns i massor -yta, barnstolar, parkering, mikrovågsugnar, ja allt flyter på utan krångel. Jag får omvärdera min inställning till IKEA.

Plus efter julbord på IKEA en tisdagskväll i november:

+ rent golv - bra för ungarna som vill leka
+ fräsch, personalen fyllde på mat, fixade och städade hela tiden
+ tjejen vid ingången som stod och hälsade kunderna välkomna. T flirtade och hon flirtade tillbaka

Stort grattis än en gång till förlovningen Emelie! Vi är så glada för er skull.

//Helene

Tällberg

Det är över en vecka sedan vi var i Tällberg så dags för en recension. Jag är lite trött idag då jag var på släktträff igår.

Jag och Andreas brukar åka till tällberg en gång per år tillsammans. Vi har valt att bo på Åkerblads.

Den här gången fick vi bo i en liten stuga. Vi hade ett spa paket där det ingick spa, 50 minuters spabehandling, 4 rätters middag, frukost och lunch.

Spat är ganska nytt vid omklädningsrummet, och där man får behandlingarna. Annars är det två bubbelpooler och en större pool. Spat i övrigt är inte så stort men mysigt.
Behandlingen (aroma massage) var gudomlig och jag somnade nästan.
Maten är helt fantastisk. Rummen är fräscha och personliga. Personalen är fantastiska. Miljön är oslagbar med dalaidyllen.
Frukosten hade kunnat utökas men en lunch innan man åker därifrån är verkligen ett vinnande koncept. Jag rekommenderar verkligen folk att åka hit. Par som vänner. Kanske framförallt par. Hotellet har en romantisk känsla.

Kolla utsikten när man tar en kaffe.

Plus
Personalen
Miljön
Rent och fräscht
Behandlingen
Maten

Minus:
Litet spa
Liten frukost *fanns lax men ingen Nutella.

Åkerblads får 4.5/5.

Den här gången var väldigt speciell då vi valde att förlova oss där.

//Em

Farsdag

Eftersom det var farsdag nyss och det kändes extra speciellt eftersom det var Andreas första. Vi åt lunch uppe på lugnet med Andreas pappa och systrar. Sedan kollade vi på en innebandymatch som Caspers kusin spelade i.

Perfekt att hörselskydden kom till användning.

Väl hemma igen så kom min pappa på fika och så fick han en liten present. Han var så gullig och hade med sig blommor till oss för att vi hade förlovat oss.

Sedan har det varit fullt upp. Öppnis i måndags och jobb igår. Idag har jag lunchtränat och gått långpromenad med en mamma-vän och hennes barn. De har köpt hus nära oss. Älskar det, så mysig promenad.

//Em

Att vara någons blivande

Jag har massor att dela med mig av men börjar med det här:

161111 i ett gnistrande vitt Tällberg under stjärnklar himmel blev han min blivande man och jag hans blivande fru. Ett fantastiskt ögonblick som jag alltid kommer att minnas.

Vi var helt barnfria ett dygn tack vare min mamma/mormor. Självklart ska jag berätta mera om vårt Tällberg dygn och sedan firandet av farsdag. Men vår förlovning förtjänade ett eget inlägg.

//Em

Snöyra i Falun, varmt välkomna!

När Helene nämner flytta till Falun så säger jag bara: varmt välkomna! Trafiken i detta vinterland rullar på fint, det finns ett hus till salu nära oss samt att jag vill så himla mycket att ni ska flytta hit! Åhhhhh vore så kul *drömmer*

I vilket fall som helst så tycker jag att det är hemskt att läsa att folk sitter fast. Speciellt med barn i bilarna. Tänker på igår när Casper hsde sitt första besök hos tandläkaren (informationsträff). Vi fick vänta i 25 minuter på vår tid. Tur att jag hade med mig lite leksaker i skötväskan och att Casper är en liten filosof och gillar att sitta på span. Men 7 timmar i en bil... mamman i mig får ångest.

Idag har jag lunchtränat och varit ute i snön med pojkarna. Kolla in Tyson <3 han älskar vintern.

Ser fram emot imorgon och helgen. På söndag är det farsdag och det ska firas!

//Em

Järva i 7 timmar

Mina tankar går till de som sitter fast i trafiken i detta nu. Det går inte att föreställa sig. Följer Aftonbladets livechat och känner mig som Von Berger nedan:

Galna köer. Det är svårt att njuta av att vara hemma när så många sitter timme efter timme efter timme utan att komma någonstans. Vad gör man om man inte har med sig mat till barnen som sitter i baksätet? Eller om man blir kissnödig?

Nej, hoppas alla är hemma i trygghet snart. Eller varför inte göra som nedan och flytta till Dalarna?

//Helene

Blir det åka av i världspolitiken nu?

Snöstorm, horribla köer på E18 och Trumps vinst på andra sidan Atlanten får det att kännas motigt idag. Jag packade ihop mig tidigt från jobbet och kom hem redan vid tvåtiden, allt för att undvika kollektivtrafikkaoset i rusningstid. Väl hemma gick vi ut hela familjen, skottade, byggde snölyktor och åkte pulka. T tycker om att vara ute men tar inte så mycket initiativ själv, tror han känner sig instängd och lite begränsad i alla tjocka vinterkläder, så vi gick in efter en halvtimme, tände brasa och jag satte mig med datorn och jobbade. Så himla underbart att vara hemma. Nu stannar jag hemma till det värsta snöovädret lagt sig och trafiken fungerar igen.

Många är förvånade över Trumps vinst. Jag kan se två förklaringar till utfallet. Den ena är att Trump är man. Den andra är att han fått många arga människor i utanförskap att rösta, ilska är en stark kraft som lätt kan locka folk ur sofforna och gå och rösta i ren protest.

Många minus idag alltså. Men plusen då?

+ Min familj
+ Jag drömmer mig till sommaren till Bonde söker fru
+ Ska ta ett varmt bad när T somnat

//Helene

Tisdagsmormor

Efter en natt med ganska lite sömn så vaknade vi vid sju. Jag och småpojkarna. Upp och hoppa, gjorde oss iordning och sen åkte vi till mormor. Mormorsdag!

Sedan har vi varit där och hängt hela dagen. Mysigt!

Efteråt åkte jag och mamma till ett köpcentrum och handlade födelsedags present till min bror som fyller år nu i november.

Väl hemma igen blev det middag och försöka coola ner lite. Jag har sökt min sista föräldraledighet på den här perioden. 2 månader kvar tills jag är tillbaka på jobbet.

Taaaaadaaaa! Den här står på vår uteplats nu. Mamma gjorde granbollen. Krukan har jag köpt från min kusin. Ljusslingan är sedan länge. Fint va?

Inväntar presidentvalet i USA och massa snö imorgon. Sedan ska jag och Casper iväg.

Nu sängen! /Em

Girldinnerdate

Så skönt att jag kände mig frisk på söndagen. Åkte och tränade ett lunchpass av ren glädje. På kvällen hade jag och min barndomsvän Anna dinnerdate på Faluns nyaste resturang pinchos. Här kommer ett betyg:

Plus:
Älskar miljön
Älskade att beställa via appen
Bra personal
Drycken och maten var gudomlig!

Minus :
Fick ingen info om hur appen fungerade. Tur jag varit på pinchos i Göteborg.

Jag är värsta fanet av tapas så den här resturangen kommer att bli en ny favorit. Helene kom hit så käkar vi där!

Jag och Anna hade det så trevligt och pratade om allt mellan himmel och jord. Måste göras om snarast.

Idag har det varit full rulle. Började med 10 månaders kontroll på Lilleman. Allt var bra. Det enda som är tråkigt är att vår underbara bvc sjuksköterska går i pension :( vår nya har dock namnet Helene, måste ju vara bra ;)
Sedan hem och åt lite och tog en promenad. I med lite kaffe och iväg igen och mötte upp Andreas på stan för lite ärenden.

Blev pizza till middag. Vi var så trötta.

//Em

Musikal idag

Vaknar till en tyst vintervärld inbäddad i ett mjukt snötäcke. Det passar oss bra då vinterdäcken är monterade och T har fått en rosa pulka som han är omåttligt förtjust i. Idag får han kanske åka pulka med farmor och farfar då vi ska på Phantom IF the Opera på Cirkus. Blir min musikalpremiär!

Fredagens mugcake blev toppen, så enkelt att göra den i mikron. Vad gäller receptet så är det egentligen en vanlig kaksmet som man kör på en minut full effekt i mugg i mikron. Superenkelt men var noga med att inte fylla koppen till mer än hälften då det bubblar upp och kör inte för länge för då blir den torr. Dock var det inte mugcaken som gjorde det bestående intrycket efter fredagens Idol, utan känslan av att plötsligt, ofrivilligt och liksom från ingenstans sitta med ansiktet i Tove Los endast trosbeklädda skrev. Olycksfall i arbetet i idolproduktionen? Var ansvarig producent på semester när en artist som saknar omdöme att anpassa framträdandet till målgruppen bokades in?

Såhär blev mugcaken! Inte det snyggaste världen skådat. Men god!

//H

Febrig lördag

Efter en sovmorgon vaknade jag upp till en förkylning igen och sedan under dagen kom även febern. Så otroligt tråkigt med bakslag. Vi har ändå haft en bra dag. Vi har tagit en promenad i kallt väder. Haft finbesök från Göteborg. Städat altanen. Gjort iordning en granboll i en kruka med en ljusslinga. Så mysigt! Kollat på så mycket bättre. Ätit god mat.

Tyson pustar ut efter vårt besök. Blev mycket bus!

Plus :
Fått mkt gjort
Sovmorgon
Besök
God mat

Minus:
Feber
Förkylning
Bakslag

//Em

Äntligen fredag

Fredag blev Mormorsdag! Vår kära mormor håller på att få renoverat hemma hos sig. Idag kom vi mitt i fönsterbyten. Tyson fick magknip efter att ha ätit för snabbt. Vi gick långpromenad och Casper är numera 10 månader. Vi fick även in pizza som middag. Har oxå fått med mig en granboll hem som jag ska hänga upp. Lite pre-december mys. Idol har kollats. Godis har intagits. Nu väntar sängen, som A har sänkt ner idag då vi anser att om olyckan skulle vara framme med C faller han längre.

Plus:
Mormorsdag
Långpromenad
Pizza
Idol
Godis
Familjetid

Minus :
Förkylningen är tillbaka?
RS viruset som det börjar varnats för.
Minusgraderna
Tyson s magknip.

Kul med lekland! Vi har ett lika i Borlänge men anser att C är lite liten för det nu men till våren! Tycker det låter som en jättebra idé. Skönt du fått på vinterdäck!

Nyklippt liten kille som fryser vid fönsterbyten.

//Em

Fullt ös i Täby

Uppstigning i ottan och därefter packade jag med mig en termos kaffe och en bok för belägring 45 minuter innan öppning utanför Österskärs Däckservice. Det har varit hysteriskt på däckverkstäderna här. Boken jag läser nu, "Den sårade divan" (Karin Johannisson), är intressant så jag hade med glädje köat i ytterligare 45 minuter efter öppning med bok och kaffe, men var först i kön. Passade på att överraska efteråt med nybakade frallor som jag köpte med mig på hemvägen.

Efter frukost åkte vi till Leos Lekland i Täby, och alltså... herregud så roligt det var! Bland klätterställningar, studsmattor, rutschkanor och labyrinter spenderade vi dagens absolut roligaste två timmar. Alla attraktioner är dimensionerade för vuxna så vi kunde följa med T överallt och åka med i rutschkanor och däckbanor. Stora plus får leklandet för att allt var bra ordnat med det praktiska såsom förvaring och parkering. Det får bli en given utflykt med småkillarna när ni kommer på besök Emelie!

Tack för recept på shots Emelie, ska provas, lät både nyttigt och gott. Och det verkar ju funka bra mot förkylningar! Recept på bananglass kommer inom kort. Ikväll ska M fixa mugcake till Idol-fika, kommer ett recept på det med om det blir bra.

//Helene

Återuppstår

Efter 5 dagar med feber, halsont och vrålförkyld är jag på benen igen. Jag är pigg, Casper är pigg och A börjar bli bättre. Recept på shoten på ingefära finns många men jag använde ett från mitt kök.se med honung, ingefära och citron. 1 liter vatten. Hyvla ner en färsk ingefära med skalet på. Värm *inte koka* i 20 min. Sila sedan av ingefäran och i med 1 deciliter honung. Svalna av och pressa i saften av två citroner. I med 7-9 cl varje morgon :) check!

Jag vill fortfarande ha receptet på banan glassen ;)

Idag var jag så pass pigg så blev en lunchträning. Jag och småpojkarna har varit ute och gått. Ingen snö här. Usch Spetsan, på med vinterdäck! Sedan har vi donat hemma. Tvättat, städat, lagat mat.

När lilleman somnade så tog jag en varm dusch. Fick en helt underbar duschcreme i senaste glossyboxen. Luktar gudomligt! La i en kur i håret också, den är från Maria Niila.

Ska ta en varm kopp te nu. På tal om det Helene skriver så kallar folk oss halv vegetarianer. Vi äter också extremt sällan kött. Vin dricker vi aldrig heller nästan, skratt!

Ljuset jag har fått i julklapp är för barncancerfonden. Visst är det fint?

Fredag imorgon och roliga saker finns planerade här också under november :)

//Em

Panikade till däckbytet

Novemberstockholm kändes som en kall, blöt och lite smutsig disktrasa igår. Idag knastrar den isblandade snö som fått ligga kvar under fötterna då termometern i köket visade på -1. Gjorde som alla andra och spontanpanikade iväg till däckbytaren igårikväll efter väderleksrapporten men fick åka hem med oförrättat ärende efter en halvtimmes köande då de stängde. Otroligt oplanerat att jag inte fixade det för ett par veckor sedan innan rushen, men jag har stoppat huvudet i sanden. Någon som välkomnar snön med glädje är T, som rullar snöbollar med M i trädgården. En stor snögubbe pryder numera framsidan, jag misstänker dock att M haft ett större ansvar i det projektet än vad T haft. Idag väntar en sista dags jobb innan långhelg. Och om jag ska ha en enda plan under helgen, en enda, vad är det då? Att byta däck!

Viktigt att planera in roliga saker i novembermörkret. Idag drömmer jag mig till exempel tillbaka till min och M:s långa, varma och mysiga middag på Gondolen i fredags. Jag är dålig på att laga kött så äter det sällan hemma (vilket ju är bra, då kött ur ett miljöperspektiv verkligen bör ses som en lyxråvara för utvalda tillfällen och inget man äter till vardags). Desto godare med kött och rödvin på restaurang!

Shotta på i ingefära Emelie och krya på er. Lägg gärna upp receptet här!

//Helene

Första snön

Idag var hela familjen på lediga sidan. Andreas gav sjuklingen (jag) sovmorgon. Vaknade upp till ett slaskigt regn och snö väder. Den lilla snö som kom har smält bort under dagen.
Var och handlade lite innan lunch. Efter vi hade ätit så tog vi en liten promenad.

Tyson älskar snön så han var helt tossig.

Caspers farfar kom på besök på eftermiddagen och Casper fick en bok. Så snällt.
Jag har gjort ingefära/honung/citron shots. Ska visa er! Både jag och Andreas är förkylda. Jag har lite feber fortfarande. Casper är lite snorig men pigg. Nu vill vi bli friska :)

Plus
Besök
Familjetid

Minus:
Förkylning och feber

//Em

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0