#rebelhearttour

Om inte allt förlänge ... 


Väntar besök i storstaden med hotellweekend och Madonna konsert. En födelsedagspresent till mig från min bättre hälft. Ska bli så roligt. Och självklart är kvalitetstid med my BFF och hennes familj inbokat! 

//Em

Ska vi riva hela haket

Petters hamburgarställe Käk har flyttat in typ granne med oss och finns alltså förutom i Hornstull nu även i Sumpan. Klart man måste prova. Fredagslunch blev därmed HBK-burgare med dubbel ost, här kommer några plus och minus efter besöket:

+ Barnvagnsvänligt
+ Överkomligt lunchpris 
+ Läget (hehe)

- Kvällspris 145 kr för hamburgare, pommes och läsk är för högt
- För hög musik
- Virrig inredning -grafittikonst uppblandat med tavlor av faluröda stugor

Kändiskrog i våra kvarter, Petter, barnvagnsvänligt, hamburgare mm, som upplagt för succé. Men det faller då det ligger alldeles för nära snabbmatstänket, när vi fick brickan kunde vi lika gärna varit på Max, men där får du två burgare för samma pris som du får en här, och då var det här ändå bara lunchpriser, på kvällen är det ännu dyrare. Hamburgarna var goda och nygjorda, men det är de på Max i Solna också. Det kunde varit en lyckad kombination -Petter och Sumpan då ett trevligt hamburgarhak saknas här. Ett gott försök, men fortsätt med musiken Petter!


Bästa burgaren får man åka över Atlanten för -ostburgare på Five Guys. 


//Helene

#energi

Efter ett litet djupdyk i blodvärdet så är sakta men säkert energin påväg tillbaka. Lite ledighet, lite lugnare på jobbet, träff med trevligt folk och en ökad dos av järntabletterna och järnrik mat borde göra susen. 

Igår var en riktig energihöjare. Vi var iväg hela familjen och tog kort. Kanske bjuder jag på ett här i bloggen när jag får dem. Tyson var självklart med och blev bortskämd med presenter och massa uppmärksamhet. 


Ser ni hur nöjd han är? ;) 

Den här fredagen är ledig fredag vilket känns härligt. Ska snart ta mig ut med Tyson, en varm dusch på det och lite kvällsmat och idol. Det är min plan då våran bättre hälft är på jobbet. 

//Em 

Ulriksdal och biltvätt

Men åh! Truls alltså, man blir ju kär bara av att titta på bilden, vilken sötnos!

I helgen åkte vi till Ulriksdals slottsträdgård (tips). Där kan man gå ungefär hur länge som helst, det är så fint och det finns mycket att titta på. Hade jag en trädgård skulle jag plantera den full med höstljung och prydnadskål så här års, det är så vackert. Efteråt promenerade vi längs vattnet vid Edsviken och jag påminde mig själv om att vi måste cykla där i sommar med barnstol bakpå. 


Var inte de här roliga, kannrankor. 





Hann också med ett besök på Hallonbergens Gör det själv-hall där Pärlan fick lite kärlek. Hade ställt in mig på köer då biltvätt känns som en riktig helgsysselsättning men det var bara att välja och vraka bland platserna. Skönt att ha det gjort!

Nu kan vi rulla vidare med värdighet i några veckor till.


//Helene

#gästrum

Vi har haft en liten gäst hemma hos oss i några dagar nu. Idag har han dock åkt vidare. Truls heter han iallafall, är två läkarkollegors hund och vi har passat honom när de varit utomlands. Sitter i hundrastgården nu med Tyson och njuter av höstvädret och av ledig helg. Vi har även pysslat på hemma. Gästrummet ska ju göras om. Det blir verkligen toppenbra. 


Tyson och Truls på dagens morgonpromenad. 

//Em 

Föräldraledighet

Vi har våra rutiner, T och jag. På morgnarna drar vi en långpromenad runt sjöarna. Är det fint väder och T är nöjd stannar vi vid en bänk i solen vid Lötsjön och dricker kaffe. Därefter går vi hem och vilar och äter lunch. Eftermiddagarna spenderas sedan på biblioteket, i hundgården eller i affärer. Här hade det varit trevligt att hänga med någon mer föräldraledig men jag var inte förutseende nog att tajma barnskaffandet med någon kompis i närheten. T får helt enkelt växa på sig ett par veckor och sen ska vi bosätta oss på öppna förskolan istället tänkte jag. Det blir spännande! Han har förövrigt börjat bjuda på en massa leenden, det är lätt att bli charmad. Vi har mycket att se fram emot, härnäst hoppas jag på att han kan börja stabilisera huvudet själv. Då ska vi köpa en babysitter till honom och ge bärselen från Ergobaby en ny chans.

Morgonpromenaden

Dressen har lillräkan fått av morfar. Och sockorna har Emelies mamma stickat, så fina och varma, de åker på inför varje promenad!

Dagens skörd på bibblan. Rosamunde Pilcher skriver lättlästa och inte särskilt tunga böcker vad jag kommer ihåg, precis vad jag vill ha just nu!


//H

#kärihösten

Älskar hösten, mer och mer för varje år. Igår var jag uppe i Tällberg i jobbärenden och fick njuta av denna fantastiska utsikt; 


Hur vacker är det inte? Siljan och löven som ser ut som att de brinner i träden. Magiskt! Bilden är tagen från Darlecarlia Spa och Resort, rekommendationer --> åk dit, Spets ngt för nästa BFF resa? 


Den här bilden är tagen idag. Jag och Tyson på en morgonpromenad i solen bland höstlöven. Så härligt med den kalla luften och värme från solen. Mer höst!! 

//Em 

#badrumsrenovering

Äntligen är vårt badrum klart efter 3,5 renovering. Hoppar högt av lycka! Så otroligt skönt att det är klart och vi är supernöjda. Känns så fräscht och äntligen kan vi vistas hemma utan hantverkare. Så här får ni en glimt av resultatet; 

Taaaaadaaaa!!! 

//Em 

#familjebil

Efter smått hysteriska dagar med jobb, badrumsrenovering och bilköp (!) pustar jag ut efter en sovmorgon. 

Badrummet blir förhoppningsvis klart på måndag. På vår parkeringsplats står vår nya bil som jag hämtade hem efter jobbet igår. Total lycka! Kände mig som ett barn på julafton när jag körde hem bilen igår. Lite annat mot min "Bubben" som nu är såld och får rulla vidare. Nytt liv, nya tider väntar och då är en större bil ett måste. 


Här får ni en liten glimt av vår nya pärla! 

//Em 

Kakslottet

Igår åkte vi till kakslottet -Taxinge -där Hela Sverige bakar spelas in. Vi försökte hitta inspelningsplatsen och lusthuset som juryn brukar sitta och äta bakverk i men lyckades inte riktigt. Slottet är också känt för sin kakbuffé så vi hann avverka den med, brownie med kaffeglasyr kändes som ett självklart lunchval.





Fina omgivningar

//H

Första bilresan ensamma

Imorse åkte jag och T till Danderyd för lite blodtrycksmätning såhär post pregnancy. Det var första bilresan ensamma så jag måste erkänna att jag var nervös. För att buffra för eventuella blöjbyten/amningar/köer på Bergshamraleden åkte vi hemifrån halv sju och 40 minuter innan utsatt tid satt vi i väntrummet på Hjärtcentrum och väntade på att receptionen skulle öppna för dagen. T var nöjd i sin vagn hela tiden och jag hade en bok med mig så det var en mysig stund ändå. Hemresan gick också bra men då var han vaken och rätt missnöjd så jag fick sträcka mig till baksätet och pilla i utspottad napp vid rödljusen. På det hela taget gjorde vi det bra tycker jag och nästa gång tar jag inte i fullt så mycket med tidsmarginalerna. 

När vi kom hem tog vi en promenad runt sjön och därefter har vi hängt på bibblan. Nu kaffe!


Promenadvy

Köpte liljor i helgen, de står sig fortfarande


//H

Små saker som underlättar

Igår handlade vi två bra grejer till lillherrn som kommer underlätta vår vardag. Det ena är en napphållare. Nappar försvinner och hade vi hundra så tror jag inte ens det varit tillräckligt. Den här hållaren sätter man fast i hans kläder och sen sitter nappen där, oavsett hur många gånger han spottar ut den. Inga fler nappar på golvet alltså. Den andra saken som införskaffades är nappflaska och ersättningspulver från Semper. Mina 60 premiärblandade milliliter står för närvarande på avsvalning i köket och det ska bli spännande att se vad han tycker om det.  Fick tips på BVC om att blanda en hel flaska på morgonen och sedan använda under dagen för att slippa blanda många gånger. Låter smidigt. Hoppas T låter sig väl smaka. 




Något annat jag skulle införskaffa om det fanns (finns det?) är någon form av lösning för att hålla strumpor bättre på plats på små fötter. Tror det skulle bli en storsäljare. Lösningen är kanske att invänta större fötter.




//Helene

#badrumsrenovering

Hantverkare i lägenheten, full fart framåt med badrumsrenoveringen. Så mina två sovmornar den här veckan gick åt skogen. Vi tar härliga morgonpromenader och äter frukost och lunch hemma hos mamma istället. Men snart så ...


Vädret var iallafall på vår sida :) 

//Em 

#freetime

Som ni läst så händer det en del hos oss båda. Fick äran att se det lilla knytet i förra veckan och lägga till en gudson att vaka över i livet. Känns speciellt och vackert. Så otroligt glad. Den här helgen är det ledig helg som gäller. Underbart! Har dock en del planerat men så blir det ju oftast :) 


Höst betyder att man får tända i våra två vackra kakelugnar :) 


Var och hälsade på min kusin och hennes knodd i veckan och fick med mig massa läsning hem :) 

//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0