Pizza, smörgåstårta och semmeltårta

Låter inte rubriken gott? Det är vad jag lyckats klämma i mig en fredagkväll på jobbet. Tur man har ett rörligt jobb annars skulle Emelie rulla fram inom kort. Dagen började med sovmorgon. Så skönt att få komma ikapp med lite sömn. Frukost och sen lämna Tyson hos mamma. Sedan bar det av till jobbet. Börjar bli dags att blunda, jobb väntar imorgon tidigt tidigt. Sedan vill jag vara pigg till allt annat kul oxå som händer. Jag uppdaterar er under morgondagen. 


2014 är mitt år. Jag är starkare än någonsin. Let's do this! 

Spets! Det kräksnöar i Falun, kom hit och åk skidor och umgås med mig <3 

//Emelie 

Att vända på veckans alla dagar och rutiner

När man har jobbhelg får man vardagslyxa. Så den här veckan har det lyxats med tacos på tisdagkvällen och jag bjöd på middag igår. Älskar vardagslyxet. Men nu är det som sagt jobbhelg och ikväll vankas pizza med kollegorna. 


Inför middagen igår ... 

//Emelie 

En kämpe att räkna med

Märten är stoltare än någonsin för att hon kommer upp i soffan själv. Hoppar gärna uppochner gång på gång för att demonstrera sina nya färdigheter och för att visa Ester att hon numera är en motståndare att räkna med. Hon är verkligen entusiastisk! Däremot klarar hon inte att komma upp på köksbänken själv, trots att den är i samma höjd som soffan så det har vi ägnat morgonen åt att öva på.


Godispreparerad kartongtrappa och favvopipisen på toppen.


//Helene

Surdegsprojekt

Bakar surdegsbröd. Har närt kulturen som står i kylen med omsorg och kärlek i närmare två år nu. Vi får bland annat nybakat surdegsbröd med valnötter och aprikoser till morgonfikat på jobbet, är inspirerad av det och pimpar med just aprikoser och valnötter. Ikväll råder extra förtätad stämning i köket då sambon kör bullbak parallellt, ska bjuda på jobbet imorgon. Han jobbar på Regeringsgatan så jag föreslog att han kunde kila över vägen och köpa cupcakes på American Cookies istället, men han var helpepp på att trängas med mig i köket ikväll. Han är fantastisk på att baka så jag ser fram emot provsmak. Mitt bröd ska jäsa över natten så det resultatet låter dock vänta på sig.


//Helene

Godisglömska

Hittade ett glömt Piggelin-förråd under lingonen i nedersta frysfacket när jag kom hem från jobbet. Säkert tio stycken, hur har jag kunnat glömma dem?! Lyckan är total just nu.






//Helene

Ledig onsdag

Igår var jag ledig. Det ska man självklart ta tillvara på. Vilket jag gjorde. Redan på tisdagen faktiskt med att köra typiskt fredagsmys med tacos och myspromenad på det. Lite sovmorgon och morgonpromenad till mamma. Blev bjuden på kaffe och lite prat. Tog med mig pälsbollen några timmar hem. Sen blev det att åka och möta upp Anna. Vi myste med att sola och sedan åka ner mot stan. 

Blev fika i form av det här; 


Sedan var vi laddade för shopping. Som ni vet så fick jag ju i julklapp av pappa att få köpa ett valfritt smycke som resulterade i denna ring; 


Vacker va? 

Att det sedan blev en pennkjol, en tröja och två lipplumpers (ja, jag vet Spets vad du tänker nu) var en annan femma. 

//Emelie 

Studentekonomi

Haft med mig en praktikant på lite ärenden i jobbet idag. Praktikanten har examina från både svenskt och ryskt universitet så vi pratade en del studiekultur och hur det skiljer sig mellan länderna. Jag tycker generellt att vi är bortskämda i Sverige. Hur mycket får man efter lån och bidrag som student? Nio-tio tusen? Ändå klagar svenska studenter på att de känner sig fattiga (och då har de inte ens jobbat ihop pengarna). När jag studerade kände jag mig aldrig fattig. Tyckte inte ens det var svårt att få pengarna att räcka, trots inträden, helgdricka och utemat ibland. När man är försedd med det nödvändiga ser jag inget problem i att man under en period i livet måste konsumera med eftertanke. Att vara student i Sverige är i många delar bekymmersfritt, och det är ju fantastiskt.


//Helene

Hårinspo till våren

 
När det är dags att göra om håret till våren vill jag ha ngt liknande det här. Har ju en naturlig ombre på mitt hår nu, men detta! Så himla vacker. Vilken inspiration hon är Lisa! Komsi komsi våren!
 
Bild från: http://imnext.se/lisaplace/
 
//Emelie

Modelltemat fortsätter

Eftersom Spets var så duktig att visa lite modellbilder så kan ju inte jag vara sämre; 


Lite klipp och klistrat från när jag satt ögonmodell för makeup-artisten Jenny Hallkvist. Sminket är från Mary Kay. Blått på bruna ögon var fantastiskt fint. 

//Emelie 

Tisdagsenergi!




Lite tisdagsenergi till våra fina läsare. Den här tisdagen är som fredag för nig eftersom jag jobbar helgen och är ledig imorgon. 

//Emelie 

Secret

Ny vecka, nya träningsmöjligheter. Haft två riktigt bra träningsveckor så bara att köra på. Körde station igår. Idag är det en pw som gäller. Standard när jag jobbar eftermiddag/kväll. 


Tröja- Victorias Secret 
Byxor - Casall
Linne - Casall 

Ha en härlig måndag! 

//Emelie 

Kräftfiske

Nu kör vi modelltema här på Fröknarna Falun! Medan Emelie sitter ögonmodell står jag kräftmodell (det är bra att ha lite bredd i uppdragen ;) ). I en artikel om kräftfiske poserar jag vid Rämens strand med en kräftmjärde i handen. Artikeln är skriven av en vän till mig som är bäst på kräftor. Trots att jag egentligen är lite rädd för kräftor minns jag en fantastiskt fin höstdag i skogen.



En annan bild från kräftfiske. Åh, vad underbart när sommaren börjar skifta i höst.


//Helene

Passion for fashion

Såg en film igår kväll. Lite lagomt sådär en trött söndagskväll. Blev filmen om livet före Coco Chanel. Jättefin film. Franska, mode i massor... Vad mer kan man begära? 


//Emelie 

Medans vissa minglar med kändisar

Är statusen lite annat här i Falun. Här har det gåtts promenader, lunchat med mamma, tränat station, lagats mat och tagits nr dusch. Nu har jag och pälsbollen däckat i soffan. Med lite popcorn och en film. Sen blir det natti natti. 




Tyson får stå för statusen ;) men haft en underbar ledighet :)

//Emelie 


Utgång med kollegorna

Igår var det utgång med kollegorna. Mycket trevligt. Har verkligen toppen kollegor. Vad hade jag gjort utan dem?

Var grymt pepp igår. Köpte mig lite nytt smink som jag körde på igår. En palett med bruna färger. Så snyggt. Det är toppen att sitta ögonmodell, så snappar man upp hur alla trix för att få snygga ögon ;) 

Blev hämtade av tre av mina manliga kollegor. Stämningen på topp. Mötte upp resten av gänget på en pub. Beställde supergod mat; 


Fish and Chips! Jummi! 

Sedan blev det mycket prat och skratt :) 


Två av mina kollegor :) 

Vissa gick lite mer all in på det här med drickat också ; 


Shots...Spets, behöver jag ens säga Tequila? 

Sedan drog vi vidare till en annan pub och weell... The rest is history ... 

//Emelie 

Högersväng

Ska vara utomhus på Märtens valpkurs idag så nu åker täckbyxorna på. Har förberett små bitar hotdogs i en påse, hon svarar bättre mot det än mot djuraffärsgodis. Egentillverkat godis är så mycket nyttigare. Vi brukar köpa krav-kött till henne så minimerar vi dessutom risken för onödig kemikalieexponering.

Nämnde ju förut att vi har problem med Märtens aptit för torrfoder så nu har jag börjat med en specialare. Leverpastej i botten, och vispar jag grädde och toppar med. No more handmatning.

Ytterligare en framgång är Märtens fallenhet för högersvängar. Efter en del nötande fick jag henne att snurra åt höger på kommando igår. Det är dock fortfarande lite svajigt, positivt utfall på detta kommando är bara att vänta under extremt gynnsamma förhållanden helt utan störningsmoment. Vi ska öva mer!

//Helene

Härligt med helg

Så skönt med lite ledighet. Hade en fullspäckad dag igår. 


Kicken var här. Fick en fin blomma av henne. Så trevligt, saknar våra stunder i skolan kan jag säga. 


På kvällen kom min fina barndomskompis Anna. Så vi drack vin och åt sushi och snackade till sena natten <3

Nu ska det laddas för party ikväll med kollegorna. Blir hämtad här hemma vid 18.30 av tre manliga kollegor sen bara kör vi! ;) 

Nu ska lyan städas och jag ska hoppa in i duschen! 

//Emelie 

Fredagsenergi



//Emelie 

Dear Friday!

Blev alldeles för sent i säng igår kväll. Igen. Dock var det bara upp vid sex för att åka och träna. Idag stod yoga på schemat. Som sagt, variation på träning är bra. Sitter och kollar igen lite Paradise Hotell och intar frukost. Sen sätter min lediga fredag igång med följande; 

Besök av Kicken (vi pluggade ihop) 
Ner på stan, fixa linserna, systemet, kolla smycken?
Få fransarna fixade och sen sitta ögonmodell. 
Möta upp pappa och säga hejdå till min bil som äntligen ska lagas efter smällen den fick för typ 2 månader sen.
Sen kommer Tyson hit <3
Och sen kommer min barndomskompis Anna hit och dricker vin och äter sushi! :) 

TGIF!! //Emelie 

Om att bli tokglad!

Världens finaste Spets ringde mig igår .Det är sånt som får mig att hoppa jämfota av glädje :) vi blir verkligen entreprenörer ihop. Har så mycket roliga idéer. Så vi lär ta och styra lite nu. Självklart blev det en uppdatering om livet också. 

Igår var en viktig dag rent jobbmässigt som blev bra. 

Idag när ni läser det här jobbar jag sista dagen innan 3 dagars ledighet. Ledighet fylld med massa saker jag bara längtar till :) 



Energi i en T-shirt från Bondelid :) 

//Emelie 

Märta i rastgården

Tog lite extratid med Märten idag. Det är hon värd.










//Helene

Sometimes

Vaknade idag av att jag hade träningsvärk. Ridning är verkligen bra saker. Tog även en promenad igår kväll i området jag bor i. Är ju helt nybyggt omkring här, så himla kul att kolla och så lite inspiration.
 
Dejtade som sagt fröken Rut igår med ett dressyrpass i ridhuset. Gick så himla bra, fina tjejen. Ska ha henne en gång i veckan nu är det tänkt. Ska bli roligt :)
 
Annars känns faktiskt livet på topp. Ungefär såhär känns det:
 
 
Ser fram emot kommande dagar med finbesök, salongbesök, modellande, och utgång :) Händer mycket nu i livet så häng bara med!
 
Spets! Dags att styra lite nu, call me baby! Hänt så mycket sedan sist vi pratade!
 
Nehepp dags att pudra näsan och dra och handla lite,
 
//Emelie

New in!

Tyckte jag kunde få belöna mig lite nu efter flytt och mitt första år som sjuksköterska. Så jag ramlade över dessa byxor:
 
Från Nelly.com, märket heter Womanizer. Pris ca 300 kr.  Någon som provat dessa? Grymt snyggt att matcha med klackar i alla fall. Vad tycker ni? Hiss eller diss? Kom gärna med förslag med vad man kan ha till :)
 
//Emelie

Att älska snön

Personligen är jag inte ett fan av vintern. Sommar och sol är mer min grej. Dock kan jag inte låta bli att också njuta av snön eftersom Tyson fullkomligt älskar den. 


Från fönstret i lyan. Tyson blev helt uppjagad när han vaknade och såg att det snöade. 


Myser i snön. Fina prinsen <3

//Emelie 

Solig söndag

Att vara ledig igår var helt rätt. Solen sken på mig och Tyson under vår promenad. 




Vackert! Vårt vackra Dalarna!

//Emelie 

Mitt i natten

Bra söndag. Bra ledighet. Imorgon är det måndag och ny vecka. Ligger i sängen just nu. Renbäddade lakan, så mys att krypa ner i. Plus att Tyson gör mig sällskap. 

Kurbitsfröken kom på besök idag till min lilla lya. Fikade och flamsade. Perfekt kombo! Fick två jättefina presenter av henne. Så omtänksamt! 

Nej dags att dejta Mr Blund lite! Natti!


Imorse, snygg sovstil ;) 

//Emelie 

Märtens första skoldag

På Märtens valpkurs ligger fokus på att lära valpen att vara uppmärksam och att söka kontakt med sin ägare. Ambitionen är att hunden inte ska ta några egna initiativ utan först fråga ägaren om det är okej. Vi kommer också att lära oss lite kommandon och att använda dem på rätt sätt. Märta är naturligt uppmärksam så vi har ett bra råmaterial i henne, men för att få ut så mycket som möjligt av det så måste vi veta hur vi ska använda det och plocka fram hennes bra sidor. Första skoldagen var i torsdags. Märten, en boxer (Billie) och en eurasier (Sam) fick lära sig grunderna i att söka kontakt samt att uppföra sig sansat vid hundmöten. Märten presterade fantastiskt bra, speciellt vid hundmötena. Hon har hundvana från dagis.

 

 

 
 
 
 
 
//Helene

Ledig söndag

Idag är jag ledig. Ledig söndag känns helt underbart efter en jobbig jobbhelg överlag. 

Igår firade jag 1 år i min yrkesroll/proffesion. Jisses ...1 år ändrar mycket, väldigt mycket. Firade med att bli bjuden på mat med trevligt sällskap. 


Bild hämtad från Google.com 

Tyson är här. Hämtade honom igår efter jobbet och stannar tills imorgon. Min lilla prins. 

Planer för dagen?
Ta en långpromenad med Tyson i snön. 
Träna 
Får besök av Kurbitsfröken :) 

Hoppas ni har en bra söndag! 

//Emelie 

Liten sneakpeak!

Bjuder på en liten sneakpeak från lyan. Älskar min lilla lya! 


Walkincloset/sovloft 

//Emelie 

Från promenaden igår

Tog lite vackra bilder från min och Tysons promenad igår. Hoppas på en minst lika trevlig promenad idag :) 





Dalarna är så vackert! Underbart med lite sol också. Blev en fröken fräken direkt :p 

//Emelie 

Sovmorgon!

Älskar sovmorgon! Behövligt och med söta pälsbollen som är så morgontrött ;) 


Ngn är trött.... 

//Emelie 

Trevliga torsdag

Sjukt inspirerande föreläsning vi hade idag på jobbet. Det där med att föreläsa är verkligen en konst. Lyssnat på den här föreläsaren förut och det är alltid lika bra! Ser redan fram emot nästa gång. Efter jobbet bar det av hemåt. Diska, städa, skura :) så nu är lyan skinande ren igen. 

Kollade även igen alla avsnitt av Paradise Hotell jag missat. Sådan slav! 

Träning på mitt favorit pass blev det idag oxå! Så roligt, kände mig sjukt stark. Så taggad. Snacka om bra och varierade träningsvecka :) 


Liten Selfie igen! 

Hämtade upp Tyson efter träningen Ica fick trevligt matsällskap. Nu är både jag och Tyson redo för att sova :) 

Natti natti! 

//Emelie 

Underbara onsdag

Vilken underbar onsdag. Brukar annars tycka onsdagar är jobbiga dagar, mitt i veckan liksom men den här onsdagen har varit toppen. Kunde gå hem tidigare från jobbet. Drog direkt och hämtade mamma och Tyson. Sedan blev det stallet. Idag stod en dejt med Ziruta även kallad Rut eller Rutis på schemat. Blev ett riktigt bra dressyrpass i ridhuset.  Ridningen är verkligen min passion :) 


Bästa stället på jorden = på hästryggen :) 


Vackra detaljer ...

Kvällen var också toppen :) alldeles för sent. Ska sussa nu... 

//Emelie 

Variation i träningen

Jag gillar att variera träningen. Det är viktigt så hela kroppen får jobba och må bra. Igår körde jag styrka, idag blev det en pw, och imorgon blir det en sväng på hästryggen :) variation när den är som bäst!


//Emelie 

Aptitretare

Märten är inte vidare förtjust i sitt torrfoder, vilket är synd för det innehåller allt hon behöver. Med lite extraengagemang får jag henne ändå att äta. Två metoder funkar extra bra:

1. Avundsjukeförhållandet mellan Ester och Märta utnyttjas framgångsrikt i dessa matsituationer genom att sätta Ester framför Märtens mat. Då äter Märten av ren missunnsamhet.

2. Handmata Märten. Ett rätt tidskrävande alternativ, men väldigt mysigt.


Imorse hade vi god tid på oss, så Märten fick extraservice vid matskålen.


Ska fundera på att utöka Märtens diet med något lite mer variationsrikt. Vem skulle inte bli trött på att alltid äta samma sak.


//Helene

Dags att starta vardagen

Efter att ha varit ledig i 4 dagar så ska jag tillbaka till jobbet idag. Känns helt ok! Alla saker är ju på plats här hemma så en vardag känns riktigt bra. Försöker vakna till lite i sängen här hemma. Pälsbollen sover så sött. Tänkte att vi skulle bege oss ut på en pw. Ha en underbar tisdag! 


Igår kväll, ngn var trött ;) 

//Emelie

Direkt från nya lyan

Godkväll! Ytterligare en trevlig dag till ända. Sitter i min lilla lya och myser. Tänt ljus, äter choklad och spelar lite fin musik. Jag mår faktiskt riktigt bra. 2014 bli nu ett bra år! 


En liten glimt. Ska lufta Tyson snart som för mig sällskap ikväll/natt. 

//Emelie 

Körde en Kajsa Warg ikväll

Måste säga att detta är ett mer lyckat exempel på köksimprovisering. Lite Thailand goes Ryssland, men på ett bra sätt:





Stekte grön curry och kikärtor, på med rödbetsrivet som blev över när jag pressade juice imorse (var ju en del
ingefära i det också, passade bra till), en burk kokosmjölk och så vatten till bra konsistens. Sötade med mangochutney. En massa vitlök. 


//Helene

Nattsuddare

Precis kommit hem från en underbar söndagskväll. God mat och trevlig sällskap, vad mer kan man önska? Känns faktiskt mer som lördag än söndag. Är ledig måndag så känns skönt, nu flyttar jag :)  

Spets ringde mig idag när jag och mamma var ute med Tyson. Så vi gör ett nytt försök imorgon (idag). 

Inatt somnar jag med ett leende på läpparna :) 


Haha, pälsbollen ;) lägg märke till det lilla underbettet, tsss! 

//Emelie

Söndag och shopping

Söndag och shopping, oxå två saker som är bra saker på S? Duger det Fröken Spets!? Borde även lägga till söndagsmiddag? En liten fuling där ;) 

Tog lite sovmorgon, varit uppe och handlat på mig lite mat till lägenheten. Är ju en fördel om det finns lite mat där. Snart ska jag och mamma iväg och shoppa igen ;) Cash is king! 

Imorgon ska jag btw sätta igång träningen igen :) blir toppen! Har inte haft en chans den här veckan med det. Ibland lär man fokusera och prioritera. Dock planerar jag en lång promenad med Tyson i vårt -12 grader och snöiga Falun, brrrrr!!! 

//Emelie 

Skuggor

Var iväg på middag igår, fantastiskt trevligt. Det blev sent, så vi har precis börjat komma igång här. Nu närmast ska Märten träffa lite kompisar i Tornparken, senare ska jag in till stan och fixa lite grejer. 





Inatt, på väg hem.


//Helene

Todays Pics!

När det är mycket som ska göras lär man ladda med bra mat; 


Lax, spenat, potatis och sallad! 

Jag och mamma har verkligen jobbat på dessa dagar med lägenheten. Imorgon ska det finliras med lite inköp innan det sista finliret sker på måndag och då flyttar jag även in :) 


Lycka är att snön har kommit tycker Tyson <3  massor massor med snö här just nu :) 


Sovsällskap. Trötta både han och jag! 

Lördagkvällen blev inte som väntat tyvärr. Tur det kommer en söndagkväll oxå ;) längtar!

Ikväll blev det god mat och vin. Lite tv tittande, bus i snön med Tyson och avslutade med att se Victorias Secret Fashion Show. Omg! Så vackert så jag ville gråta en skvätt ;)

Natti natti! //Emelie 

En till bra sak som börjar på S?

Semla såklart.


Mer mandelmassa än bröd. Bra där Gateau!


//Helene

The snow is here

Så var det vinter i Dalarna igen. Snön har kommit och minusgraderna på det. Såklart den helgen jag väljer att flytta. För min skull hade det lika gärna kunnat bli vår igen. Faktiskt. Strunt i det nu, finns större problem ;) Mamma och jag har fixat i lägenheten hela morgonen efter att ha sovit 12 (!) timmar. Vi ska nu käka lite och sen upp igen. Ikväll ska jag bort på trevligheter :) ser fram emot det jättemycket!

//Emelie 



Att ge sig själv belöning

Tycker att det är viktigt att belöna sig själv när man gjort något bra. Äta något gott, köpa sig något eller bara vara med någon man tycker om. 

Jag och mamma firade med kräftor ikväll för vi varit så duktiga. Imorgon blir det nya tag. 


Kräftor, vitlöksbröd, brieost, köttfärspaj, sallad, you name it! Mums! 

//Emelie 

De tre S:en

Sushi, Soffan och...




...Sällskap!


Hoppas ni har en skön fredagskväll!



//Helene



Check på denna dag!

Känner mig glad just nu. Allt har verkligen gått smidigt idag. Min familj äger! Vad hade jag gjort utan mamma, pappa och mammas man idag? Vilka hjältar :) 

Alla saker är i nya hemmet. Det blir så bra. Livet börjar komma i fas. Fick även reda på en väldigt bra sak ang min bil och den skada som blev resultatet när en ung kille körde på den. Så himla check på den här dagen! 

Ikväll blir det kräftor! Jummi! :) 


Idag laddade jag och mamma upp med bacon, blodpudding och morötter. Bra med järn för trötta kvinnor! 

//Emelie 

Torrschampo

Tummen upp för doften på det här torrschampot! Lika bra resultat som Batistes XXL-variant, men med en mycket fräschare och mildare doft. Denna blir det i fortsättningen.


Tummen upp för doften!



//Helene

Dagens agenda

Flytta alla jäkla flyttkartonger + diverse möbler upp till nya hemmet + hämta nya sängen. 

Känn dig laddad!!!!! Fredagskänslan är ngt borta. Men så skönt när det här blir klart :)) 



//Emelie 

Att drömma

Eftersom mycket händer just nu så drömmer jag väldigt knepiga saker. Bland annat att jag dör. Vaknade genomsvettig en natt pga av det. Tydligen så betyder drömmar om döden att man är på väg att förändra sitt liv. Det är alltså egentligen inget negativt. Drömde såhär innan min examen oxå. Tänker krypa till kojs nu, en lång dag väntar imorgon... 


Bjuder på en Selfie ;) tagen idag för några timmar sedan. 

//Emelie 

Tröstätare

Trött som få, packat flyttkartonger tills jag ville kräkas. Ligger i ett skumbad nu och samlar energi. Ledig i 4 dagar nu. Inplanerat mycket roligt. Inplanerat mycket jobbigt. Imorgon kommer pappa med lastbilen. Ett kapitel avslutas och ett nytt börjar.... 


Mamma vet vad jag behöver när ögonlocken faller. Semla och kaffe, mums!

Fick ett mycket bra råd från en kollega som oxå håller på att flytta " köp dig choklad, sätt på bra musik så bara kör du" precis vad jag gjort idag.

Fick redan på en riktigt bra nyhet från försäkringsbolaget oxå ang bilen. Nu äntligen kommer den bli fixad :)

//Emelie 

Gosstund

Att Märten är en liten tuffing på dagis är svårt att tro när vi kommer hem på kvällarna. Det enda hon vill då är att gosa. Idag har hon lekt med collievalpen Milou.
















//Helene

Morgonspinning

Idag har jag andra planer för lunchen än att träna så nu ser jag fram emot morgonspinning på Kungsholmen istället.



Rödbetor, lime, ingefära. Vetegräs.



//Helene

Vad hade du gjort om framhjulet plötsligt ramlat av?

Den här föraren sprang i alla fall direkt in på 7-eleven och köpte en kaffe. Det hade jag också gjort. En kaffe piggar upp i de jobbigaste situationer!



Vilken tur att det skedde i låg hastighet i innerstan och inte på motorväg!



//Helene

11 timmar

Med 11 timmars sömn i kroppen känner jag mig piggare. Blev en trip med mamma upp till affären. Köpte ett rosa sopset ;) 

Ska snart bege mig till jobbet. Sen efter jobbet blir det att hämta flyttkartonger hos Kurbitsfröken :) min räddare i nöden! 

//Emelie 

God morgon!


Rödbetor, blodapelsin, ingefära.



//Helene

Trött så jag vill kräkas

Som ni kanske förstår ska jag flytta. Till helgen. Med det sagt då förstår ni vad Emelie har att handskas med. Börjar kanske se ett litet ljus i tunneln. Har en riktig trött-dag. Gick bra på jobbet iofs, många kollegor som hejar på. Men nu har mina ögon börjat ge upp. Ligger i ett skumbad nu. Sen ska jag kolla på Paradise Hotell på play, sen är det då tack och godnatt. Trött tjej! Hurra för sovmorgon imorgon :)


Lika trött är Tyson. Han har hälsat på uppe i min lägenhet för första gången idag <3 

//Emelie 

Tillbaka

Härligt med vardag igen tycker jag! Ledigheten har varit helt perfekt med vänner och familj, böcker, sovmorgnar, träning och baravaratid. Men det kändes så bra att vara åter på jobbet idag. Intressanta och krävande projekt, lunchträningar, kolleger, utmaningar, liv och rörelse! Och så glädjen att få hämta Märta på dagis. 

Emelie! Ja, sånt är viktigt. Har dessvärre ingen koll. Återkommer i frågan! Älskar förresten den lila dammsugaren, bra val! :)

//Helene

Måndag

Veckan är i full gång. Är mitt i en flytt. Så ja, jag har att göra. Blir bra när det är klart. Borde sova, upp med tuppen. Fixa fixa fixa..... Livet går i 110 km/h. Blir så avis när jag ser Helenes bilder. 

Martin!!! Vilket fotbollslag håller du på? Viktig fråga! Tydligen... 

//Emelie 

Kärsö

Hur fint är det inte ute på Kärsö


Lillhjärtat.




Frukost på klipporna. Bakade bröd igår som fick kalljäsa över natten. 






//Helene

Vart tog dagen vägen?

Alltså går livet såhär fort? Dagen har iallafall bestått av en morgonträning. Den gick riktigt bra. Efter det hem, duscha och äta. Sen åkte jag, mamma och Janne och köpte mig en tv :) ni ska få se sen! Är så mycket jag vill berätta, dock har allt sin tid. Ska göra er lite klokare i veckan som kommer. Trött tjej här just nu. Längtar till att få kunna slappna av ordentligt. Gjorde det dock igår kväll, så behövligt! Ska sussa nu. Ny vecka och nya äventyr väntar imorgon :)  


Min dammsugare som jag själv monterat ihop. Gillar ni färgen? Jag älskar den!

//Emelie 

Sveriges bästa rastgård

Tog med Märten till HundönDrottningholm idag. Har varit där en gång förut med henne och hon älskar det. Idag blev hon bästis med en chihuahuakorsning, och så en stelare bekantskap: 






Passade även på att promenera i omgivningarna. Drottningholm är ett av femton objekt på UNESCO:s världsarvslista, och så var det ju här prinsessan Madeleine hade sin bröllopsfest i somras. 


På väg till bröllopsfesten, här stod vi verkligen på första parkett!





I slottsparken.


Kinaslottet.



//Helene



Att längta

Imorse när jag vaknade kom jag på mig själv med att ligga där och längta efter saker jag faktiskt inte kan få just nu. Jag längtade efter snö och efter att åka skidor. Kanske längtade jag mest efter ljus. Bakom gardinen kunde jag ana ytterligare en gråduggig dag, och jag vet inte när vi hade dagsljus här i Stockholm senast. 

Men så tänkte jag om. Att längta efter sådant som är utom räckhåll är inte min grej. Tids nog får jag det ändå, och då är det bättre att vara i nuet. Nuet som är det enda vi faktiskt har, och som ofta är alldeles fantastiskt.

Så jag gick till gymmet, sprang ganska långt på löpbandet. Körde intervaller, tabatas, tills det smakade järn i munnen och hjärtat dunkade hårt i öronen och hela kroppen och åh, vad underbart det är att vara så trött. Bastade länge efter det. 

Tänkte lite extra på det jag läste om rödbetor och som jag skrev om här förut, så till frukost blev det dethär:





//Helene

Nattugglar

Herregud vilken dag. Mycket effektiv, och bra på alla sätt och vis. Shoppingen gick toppenbra. Ska visa er sen. Imorgon ska lite teknik införskaffas. Lördag kväll spenderades i mycket gott sällskap. 


Bjuder på en Selfie. Dags att sova! Klockan är redan för mycket. 

//Emelie 

Lektyr

Kom nyss hem från gymmet och en sväng på stan. Gick förbi NK och köpte nytt te och bytte en tröja jag fick i julklapp. Fick även med mig dessa från biblioteket:






Nu ska jag laga boeuf bourguignon. Har en halvflaska amarone ståendes i skafferiet, perfekt till just boeuf!


//Helene


Att rivstarta helgen

Ligger i ett varmt bad nu. Snart är det slut på bad. Där jag flyttar in finns inget badkar. Dock dusch, golvvärme, tvättmaskin :) världens finaste lägenhet. 

Kickade igång dagen med morgonträning. Piggnar alltid i då :)


Hemma hos mamma och hennes man har vi nu finbesök av mammas mans dotter och hennes urgulliga lilla hund. Tyson är så snäll och försiktig. Mattes prins! 

Senare idag blir det shopping. Ikväll ska jag bli bjuden på mat :) längtar!


Rumpnissar! Tyson och Inez :) 

//Emelie 

Nattbloggning

Blir sent igen som jag bloggar. Ligger lite minus på sömnkontot, men ska ta igen det. Haft en trevlig kväll med Anna. Ätit god mat på banken och umgåtts en massa. Druckit gott vin. Köpt en micro till en lägenhet ;) ni kanske börjar förstå? Ligger i sängen nu. Tyson snarkar bredvid. Imorgon väntar massa roliga saker. Längtar! 

//Emelie 

Middag med barndomsvän

Står och väntar på en barndomsvän. Vi ska äta och fira på Banken idag. Banken anser jag vara stans bästa resturang. Vad firar vi? Kan säga att idag har jag och mamma mätt och haft oss. Gardiner, tv, mm..... 


Falun en fredagkväll i januari! 

//Emelie 

Jobbat ett par timmar

Åkte in och jobbade ett par timmar imorse, behövde få iväg ett par mejl bland annat och eftersom sambon jobbar idag ville jag inte vara sämre. Efter jobbet mötte jag upp en vän på stan för lite lägesuppdateringar och sushilunch i Gallerian. Vi hann gå i affärer också, bland annat blev det två klänningar från Filippa K, en svart och en lila, blir bra att ha på jobbet i vår.





Nu sitter jag hemma med nobelpristagaren Alice Munro, och så den här lilla älsklingen:




En bra fredag!

//Helene

Idag funderar jag över...

...varför klocktornet på Högalidskyrkan är försett med ljus i skiftande kulörta färger. Är det en julprydnad? Det är kul, men lite okyrkligt. Tänker på Märtens mörkerbelysning snarare än på Jesus. Å andra sidan är ju kyrkan lite mer vardagsnära nuförtiden. Är Högalidskyrkans klocktornsbelysning möjligen en förlängning på min gamla konfirmationsprästs påstående att Jesus rockar fett?

//Helene

Mitt i natten

1000 tankar som snurrar i huvudet. Ikväll somnar jag lycklig! Jag ska berätta allt för er och bilder kommer. Idag har jag jobbat, varit sjuk nervös, tränat cirkelfys som aldrig förr, köpt lite nya grejer. Gjort avgörande beslut. Tagit tag i mitt liv. Sett på tv alldeles för länge med mamma. Längtar till helgen. Talat i gåtor. Känt mig 100% lycklig. Gråtit glädjetårar. 

//Emelie 

God kväll bloggen!

Ingen dag är sig längre lik. Spännande saker pågår, jag väntar dock med att uttala mig. Kanske får ni reda på mer imorgon ;) dagen på jobbet har varit lugn. Precis intagit lite te, och ska nu bege mig in i drömmarnas värld. God natt, håll tummarna imorgon! 

//Emelie 

Stora pizzadagen

Har ni käkat nån pizza idag? 





Själv blev jag så otroligt sugen på rostat bröd med sylt och ost på så jag nöjer mig med det. Men kan inte låta bli att roas av den kreativitet som svenska pizzabagare tycks ha begåvats med. Två exempel som jag googlade fram på tåget på väg hem tidigare idag:

Carlskrove: Inbakad hamburgare med pommes, calzonestyle. Måste varit en nöjd bagare som namngav den pizzan.

Frukostpizza: En med yoghurt och flingor. Inte direkt det första jag tänkte att jag ville ha imorse. Och hur gör man en pizza med yoghurt på, rent praktiskt?

Nej, rostat bröd med sylt på kändes helt rätt idag!

//Helene

Nyår

Gott nytt år till Fröknarna Faluns alla fina läsare! Vi är så glada att vi har just er som läsare, och hoppas ni vill fortsätta följa oss under 2014! 

Jag själv har precis åter anlänt till huvudstaden efter nyårsfirande.








Var tyvärr inget vidare flitig med kameran igår, men åtminstone en bild blev det på Märta och nya kompisen Sally:


Spana in Märtens blick här. Hon ger sig verkligen in i nya bekantskaper med hundraprocentig inlevelse.


//Helene

God morgon 2014!

God morgon 2014, bli ett bra år nu. Här har jag kört lite sovmorgon, promenad med mamma och Tyson, och sitter nu och intar lite brunch. Våfflor, mums! Snart väntar jobb. Känns lyx att ha oxfilé i matlådan ;) ha en underbar dag! 

//Emelie 

Gott nytt år!!!

Gott nytt år. Eftersom det är jobbvecka och livet är som det är lite just nu så blev denna nyårsafton en lugn historia. Jobbade, och efter det har det ätits god oxfilé, druckit gott vin, spelat spel, och haft trevligt umgänge med pälsbollen och mamma och hennes man. Kändes mysigt och alldeles lagom. 


Tyson fick ha på sig fluga och tog alla smällare och fyrverkerier med lugn. Skönt!


Oxfilé! Så otroligt gott :) 

2013 var förändringarnas år. Får se vad som väntar under 2014. Spännande år att se fram emot :) 

Gott nytt år finaste Helene. Nästa nyår firar vi ihop igen va? 

Gott nytt år älskade bloggläsare! 2014 blir händelserikt! Det vågar jag lova. 

//Emelie 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0