På besök hos Pippi

Imorse packade vi in oss i bilen och åkte in till stan för en dag på Junibacken. I ett tryckande varmt Stockholm följde vi flödet av turister ut mot Djurgården. Vi laddade upp med lax och avokadosallad på gräset med utsikt mot Nordiska Museet. Barnvagnsparkeringen var generös till ytan   men förhållandevis outnyttjad, mycket riktigt visade det sig när vi kom in att folk gör annat än att gå på Junibacken en solig vardag i augusti, köerna var korta och stämningen harmonisk. Bäst var sagotåget som både vi och T kunnat åka dubbelt så länge, i sakta mak åkte man i en vagn genom Astrid Lindgrens sagovärldar uppbyggda med imponerande detaljrikedom. Barnteater med Loranga och Dartanjang var också uppskattat, T har mycket spring i benen men under både teater och tåg satt han som ett ljus. På hemvägen hade vi lovat glass och T var entusiastisk, men somnade innan vi kom till glasskiosken. Stackarn, det kändes som att vi lurat honom, så han fick glass ikväll istället.

Mums! T gillar inte rökt lax så han fick räkor istället.
I Pippis kök
Teater

//Helene

Sol och regn

Igår kväll myste vi ute i kvällssolen efter besök av ett par från föräldragruppen vi blivit vänner med. Vi har umgåtts mkt så barnen känner varandra väl och leker tipp topp ihop. Så mysig playdate. Mindre mysigt var att jag inte kom i min klänning jag ska ha på ett bröllop på lördag. Det har dock löst sig, puh! 


Idag har det regnat i princip hela dagen. Jag och småpojkarna har varit hos mormor medans min fantastiska make målat taket i Caspers rum. Blev så perfekt! 

Nu är det natti här. Älskar att ligga i sängen med rena sängkläder och höra regnet smattra mot hustaket. 


Härlig kväll i solen. Jupp visst har jag klippt av håret en bra bit, check! 


//EM 

Nya pumpsen invigda

Sista semesterveckan inledd! Började veckan med att åka in till stan. Hann gå i lite affärer i lugn och ro och det känns verkligen lyxigt att bara få strosa omkring en stund i ensamhet mellan ärendena. Uppdaterade mig på läppstiftfronten, ett ljust, skimrande naturligt rosa som av en händelse matchade mina byxor perfekt. Tog en kaffe på McDonalds (bästa kaffet) och gick ut på Hötorget och tittade på blommor och människor. Och inte minst -pumpsen inhandlade på Täby C i helgen invigdes. Nöjd nöjd nöjd:

Tack för en trevlig helg Emelie, vi tyckte alla att det var så kul att ni kom. Vem vet, kanske har jag övat in en ännu mer avancerad rutchkanerepertoar till nästa gång, vad gör man inte för våra små tomtenissar!


//Helene

Aktiv måndag

Aktiv måndag. Började dagen lite för tidigt enligt min smak vid 7 då Lilleman vaknade. Vi gick upp käkade frukost osv. Vid halv tio väckte vi de andra två i familjen (À och Tyson) med frukost på sängen:Så mysigt och uppskattat. 


Har även hunnit med att:

Träna 
Städat 
Sovit middag 
Gått ner på stan 
Städat ur Lillemans rum som ska renoveras
Ordnat med tackkort från bröllopet 
Somnat på soffan 

Effektiv dag. Nu är det natti och sovmorgon väntar :)

//EM 

Härliga dagar i Stockholm

Hemkomna idag från vår lilla semester till Stockholm och Spets m familj. Roliga dagar som innehållit mycket skratt, lek, lite shopping, god mat osv. Så roligt att ta med hela familjen och så glad att vi alltid är välkomna. Verkligen tack för allt!! Casper älskar djur. Så fint kort på han och Ester. Gunga gillar båda pojkarna. Mkt fart ska det vara. Glömde fota när Heléne åkte rutschkana *fniss* *sårskada*. Vi besökte även Täby Centrum vilket vi alla i familjen älskade. Lekland och bra shopping. Lyckades shoppa mig en ny Odd Molly klänning, dessutom på REA :) 

Heléne var hönsvakt. Bara kolla in de vackra äggen. Ser ut som de är ngn form av dekoration. Smakade fantastiskt!

Mysigt att vara hemma igen dock. Jag går in på min sista semestervecka. Det går för fort ...

/EM 

En pelargonbebis!

Detta är så häftigt! Från ett ledset litet blad av en misskött pelargon kommer denna söta livskraftiga pelargonbebis. Min första stickling. Jag ska läsa på om vinterskötsel så kanske den klarar sig. Otroligt vilken mängd biomassa naturen gör under växtsäsongen, det mesta kommer från frön som vägde mindre än ett gram när jag satte dem i vårvintras. Som morötterna till exempel, river åt T till lunch varje dag och vi har mycket kvar i landet.

//Helene

Ägg från glada hönor

Underbara bilder från bröllopet Emelie och grattis än en gång. Det var en ära att få vara er tärna. Och platsen ni valt för bröllopet var verkligen fantastisk. 
Vi är nu hemkomna sedan några dagar. Jag verkligen älskar att vi får vara hönsvakt denna vecka, varje morgon går vi ut till hönsen och pratar med dem, ger dem mat och ser till så de har det bra. Lite magi är det allt att tömma redet på ännu kroppsvarma ägg som dessutom är  vackra i olika färger. En bonus i sammanhanget är att ägg klarar sig bra i rumstemperatur då vårt kylskåp börjat glappa. Kylskåp med höjd 175 cm produceras tydligen inte längre?! Så det ena ger det andra och vi funderar på att renovera hela köket istället och köpa en liten kyl på blocket tills vi bestämt oss för hur vi vill ha det. 

//H

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0