Stockholm maraton

Kul att spana in Stockholm maraton! Det är en riktig folkfest. 







Stod vid S:t Eriksplan och vid andra varvet såg de ordentligt tagna ut. Mest imponerad blev jag av killen som rullade sig igenom drygt fyra mil i rullstol. Får ungefär samma känsla när jag tittar på Vasaloppet och folk stakar sig fram hela vägen, till och med i uppförsbackarna. Är det ens möjligt? Brukar landa i att det måste ha med teknik att göra, inte kan väl ren muskelstyrka prestera detta? Vi satte oss vid en uteservering och åt lunch och kollade loppet. Kände att jag befann mig på rätt sida avspärrningsbandet!

//Helene

Vandring

Spenderat dagen med att vandra med Andreas och Tyson. Var ute i många timmar och gissar på att det kommer att kännas i benen imorgon ;) Vandringen bjöd på fin utsikt och god picknick. Snart vankas grillat till middag här hemma hos mig. Ja jag vet, vi grillar allt just nu ;) Ska prova att göra en efterrätt jag fick tips om igår. 


Fina killar, fin utsikt :) 

//Em 

Fredagsmys

Igår efter träningen piggnade jag i. Sofia och Andreas kom hit ganska direkt efteråt. Andreas grillade, jag och Sofia pratade bröllop eftersom vissa har turen att gå på två stycken på två veckor. Sen kom Erik och vi åt, älskar grillat, jummi jummi! 


Sofia och Erik <3 


Tyson <3 Vestlunds! 

Fick frukost på sängen imorse. Älskar överraskningar! Nu tar jag och Tyson det lite lungt innan vi gör oss redo för dagens äventyr ...

//Em 

Spets: pizzan såg grymt god ut! Kan verkligen rekommendera casall. Har ett par träningskläder från dem och är 110% nöjd! 

Nya träningsbyxor

Delade på en pizza på Flatbread Deli igår kväll. Jag är fortfarande mätt, haha! 



Beställde en med fänkålskorv, portabello och örter. Närproducerat och ekologiskt.


Nu blir det stan snart. En titt på maraton och så ska jag köpa nya träningsbyxor. Det blir Casall eller Under Armour, vi får se.

//Helene

IKEA family

Regnet smattrade på fönsterrutan idag när vi vaknade. Bestämde redan igår oss för att om det skulle bli dåligt väder så fick det bli Ikea besök. Sagt och gjort! Mycket folk, en del shopping och det roligaste av allt var att Erik och Sofia var där också. Blev en lunchdate som nu också blir en middagsdejt. 

Är dock sjukt trött idag. Ska ta mig iväg och träna lite snart. Kanske piggnar i då. Imorgon har jag en relativt planlös dag. Ska bli riktigt skönt! 


Grillade lax igår, undra vad vi ska grilla ikväll ;) 

//Em 

Cykelpunkan fixad

Lagat cykelpunkan. Det blev många mil på Gotland i höstas, cykeln kan behöva lite ombry såhär i början av sommaren. Tänkte lämna in den och få det gjort men efter telefonpepp från min far gjorde jag det själv. Det gick ju alldeles utmärkt. Så nu ska det cyklas! 

Märten är förövrigt ett litet våtdjur. Lillsnuffan! Trots blåst och kyla blev det ett dopp under eftermiddagen:







//Helene

Cavabaren

Käkade på nya välbesökta cavabaren vid Signalfabriken igår. Förutom tapas har de en del varmrätter också. Vi körde på tapas!

Plus
Miljön och inredningen.
Den avslappnade stämningen.
Osten. Så stark att tungan krullar ihop sig!

Minus
Maten. Gott men jag har ätit bättre.
Den förvirrade personalen.
Musiken. Efter fjärde repeaten av Tacata kändes det lite tjatigt.


Cavabaren (bild fr alisagonzalez.se)


Hit går jag gärna igen för ett glas vin för miljöns skull. Men middagen går jag vidare och äter någon annanstans. Hoppas stället håller när den första nyfikenheten lagt sig!


//Helene



ZzzzzZzzzZZZzzzzz



Typ såhär kände jag mig när jag gick upp idag. Rätade dock till sig med lite frisk luft och sen träning. Fick finbesök av Sofia idag också. Mycket trevligt. Sista natten nu innan lite långledighet :) 

Önskat mig att bli bortskämd med lite grillad lax :) 

//Em 

Hungerspelen

Ska läsa denna idag:





De senaste dagarna har tre personer oberoende av varandra lovordat den. Perfekt tillfälle att stilla nyfikenheten då jag är ledig idag.

//Helene

Hairdo

Tog fram min naturliga hårfärg igen som är mörkt mörkt brun (nästan svart) igen :) känner mig nöjd, utväxt är det värsta som finns!


Taaaadaaaa! Såhär blev det. Dagen idag gick ju delvis åt att sova. Sen kom mami förbi och vi tog en promenad med hundarna. Hem, åt mat och färgade håret. Hann med ytterligare en promenad och ja, sen blev det att åka till jobbet. 

//Em 

Grillat är godast

Har gått helt crasy på grillat. I söndags var det meningen att vi bara skulle grilla hamburgare. Det slutade med en hel buffé ;) så himla gott! Ska grillas igenom den här sommaren :) 


För övrigt har jag nattjobb på schemat den här veckan. Blandat med träning och lite små grejer. Har idag köpt lite hårfärg. Ska gå tillbaka till mitt bruna jag igen. Hatar utväxt...

//Em 

Märten är så fashion! 

Istället för rosetten

Märten ratade som jag nämnt tidigare rosetten, så nu när solen kommit till Sthlm är det brillor som gäller!




//Helene

Bad på Långholmen

Sol, värme, sommar! Lördagen tillbringades på Långholmen. En underbar plats i stan med många små mysiga klipp-/gräsavsatser att sitta vid - titta på folk se ut över Mälaren. Picknickade och tog årets första dopp (i Sverige). Hann även med en glass på Stortorget i Gamla Stan. Kan rekommendera GB:s smak Saltlakrits, den är grym!


Märten fick också bada!


//Helene

Bland sol och åska

Fortfarande sommarhetta, nu på kvällen blev det dock åskväder och regn, ganska skönt för oj vad varmt det varit. Jobbat hela dagen. Åkte sedan och handlade allt som går att grilla. Det vankas nämligen grillkväll här imorgon. Jag och Andreas har gått heeeeelt crasy på allt som går att grilla typ. Hihi! Hann även med en fika idag med Nattis och hennes lilla familj. Mysigt och toppen att de bor så nära. Ska snart bege mig till en annan familj och fika där med, en riktig träffa vänner dag. Toppen! 



Jag och lilla "Maja" i varmen ;) 

//Em 

Sötchock

Men ååååh vad Tyson blev fin! De är duktiga på trimmet!




Picknick blev det här också ikväll. Kändes lagom att ta med hämtmat och sitta i parken och äta, gjorde upp helgplaner medan Märten charmade ett gäng volleybollkillar. När vi skulle gå in kom Morris, grannskapets sötaste yorklhasaapsopapillonkorsning (vilken fullkomligt bedårande kombination det är) och lekte med Märten. Sötchock :)

Förresten, har börjat lyssna på Värvet på väg till och från jobbet. En upptäckt! Programledaren får till och med människor jag spontant inte är vidare nyfiken på att bli otroligt intressanta. Det avslappnade och prestigelösa formatet lyfter fram människan snarare än dess prestationer. Och människor är ju alltid intressanta!

//Helene

Ledig i sommarvärme

Igår var min enda lediga dag den här veckan. Bäst då att njuta maximalt. Sommarvärmen har kommit till Falun och igår var det upp mot 30 grader varmt. Tog lite sovmorgon, åt frukost ute och kastade oss i solstolarna ett tag. Sedan åkte jag och Tyson och hämtade mamma. Dags för Tyson att få sommarfrisyr. Klippte honom på Arken Zoo här i Falun på Trimmis. 600 kr, helklippning plus kloklippning. Jag är mycket mycket nöjd. Trevlig service och framför allt bra klippning. Jämt och fint och lyssnade på hur vi ville att Tyson skulle se ut. 


Före och efter, känner ni igen honom? Tyckte nästan han blev lite feminin, så kallar honom Maja nu ;) Skämt åsido. 

Efter det blev det picknick. Andreas ide sedan tidigare i veckan. Heeeeeelt perfekt ide om jag får säga det. Packade ihop oss, åkte och hämtade upp Andreas och sen raka vägen mot Stångtjärn. Där satt vi på en picknickfilt i timmar och bara myste och pratade. Tyson badade! Och vadade sina små ben, jag vadade lite jag med. Andreas hade gjort pastasallad och jag överraskade med jordgubbar. Helt perfekt med andra ord. Avslutade på kvällen med en promenad. 


Underbar dag med de underbaraste. 

//Em 

Nackareservatet

Idag har jag varit ute i skogen. Nackareservatet känns bitvis som urskog och iom tvärbanan har det blivit väldigt tillgängligt om man bor norr om stan. Märten njöt! När jag kom hem lagade jag torsk med potatismos och stekt spetskål. Väldigt husmanskostigt. Hann med att klippa Märtens lugg också, rosetten var inte så populär som jag önskat så den är bordlagd tillsvidare.







Emelie! Kul m femkampen! Vi får ta och ses då som sagt. Om ni vill gå på spa när ni är här så kan jag tipsa om Clarion på söder, jag tycker deras spa är lite vassare än Selma. Sthlm Tapas är populärt, men jag har nog haft lite otur tyvärr när jag varit där. Eftersom du gillar fisk och skaldjur så måste jag tipsa om B.A.R. Vill ni har kött så är Griffin eller AG bra. Döden i grytan och Grodan är toppen också. Men det finns ju så många bra restauranger i Sthlm :)

//Helene

Namnsdag

Idag är det Karolina som har namnsdag vilket betyder att jag har namnsdag. Karolina är mitt mellannamn och har gått i arv i flera generationer på min pappas sida. Så grattis till mig. Ikväll blir det namnsdagsfika med Andreas. Mysigt! 


Födelsedagsblommor :) 

Fresten så fick jag ett presentkort från Nelly.se i födelsedagspresent så shoppade en långklänning, till. Älskar långklänningar, skulle kunna leva i dem. Och sen att jag själv fick betala ynka 40 kr gör ju inte saken sämre ;)

//Em 

Stockholms tips, hjälp!

Spets, nu behöver jag din hjälp. Fick i födelsedagspresent en resa ner till Stockholm med 5 kamp på Gröna Lund tillsammans med Andreas och hans systrar och deras respektive. Vi ska även bo bra och äta gott. Tips tips tips! Jag tänker mig Clarion Sign med Selma City Spa och middag på Stockholm Tapas? Är jag helt ute och cyklar? Ligger de nära varandra och i anslutning till Grönan? Rekommenderar du/ni något annat? Hjälp!!! Mitten på juli kommer vi :) Vi lär ju köra en liten dejt då oxå? 

//Em 


Sommarväder i Dalarna :) 

Firande i dagarna 3

Familj, släkt och vänner har firat oss i dagarna tre. Många skratt. Fina och kreativa presenter. 

Idag är det två slagna hjältar som myser till det med grillkväll. 


Jag och Tyson #selfie 


Från grillkvällen igår med alla vännerna. 

//Em 


Skärgårdsdag

Imorse gick vi upp i arla morgontimmen och satte oss på en båt ut till Svartsö. Det fina med Svartsö är att det ligger mellan Grinda (dit alla åker) och Sandhamn (dit alla också åker). Svartsö blir därmed liksom lite bortglömt i skärgårdsrushen och man kan gå långa sträckor i strandbrynet med havet och skogen som enda sällskap. En lisa för själen! 


På båten imorse.








Vi tog med oss rökt makrill, levainbröd, sallad och melon och lunchade på klipporna medan Märten rullade sig i rutten tång. Alla fick sitt så att säga :) 


Nybadad!


//Helene

Sommar lördag

Sommar och sol. Det känns så idag, helt underbart och tacksamt då jag/vi får gäster hem till mig och vi kan vara ute. Sedan kommer vänner på kvällen och det blir grillning :) 



Min lilla uteplats som går i vitt och rosa. Här ska det spenderas många fina sommarkvällar :) 

//Em 

It's my b-day!

Idag blir man hela 27 år! 


Inte hunnit med så mkt firande. Jobbat och nu ska jag träna en sväng, ska bli så skönt :) blir dock firande i dagarna 3...

//Em 

Effektivt målarbete

Imorse var jag på frukostseminarium. Det var elitryttaren Anna Nordin som pratade om effektivt målarbete. Bland annat pratade hon om vikten av att dels dela upp sitt mål i delmål (det visste jag) och gärna mål som behandlar hela målarbetet, till exempel processmål och tillståndsmål (det visste jag däremot inte). Processmålen fokuserar på vad du behöver göra för att ta dig till huvudmålet -det hörs ju på namnet -processer, handlingar som leder dig i rätt riktning. Forskning visar att vi lättare når våra mål genom att koncentrera oss på vad vi praktiskt måste göra, noterar att det stämmer bra in på mig själv då jag ofta blir mer sporrad av att tänka på vägen till målet, än målet i sig (har ibland funderat på varför det är så, när man hör hur idrottsmän lyckas genom att visualisera sig själva i en situation då de nått sitt mål). Något som också stöds av forskning är att vi ska fira framstegen. Gärna många gånger! Genom att fira programmerar du hjärnan att du faktiskt kan. Jämför då med hur man tenderar att älta misslyckanden, vad kan det få för konsekvenser? :)







//Helene

Mysdag

Igår var det en riktig mysig dag. Istället för vardagliga sysslorna som brukar bli så blev det "vardagslyx" istället. Något jag tycker alla borde ha. 

Så när jag hämtat Tyson hos mamma så åkte jag hem. Vilade en sväng. Andreas kom och vi tog en långpromenad. Blev jättefint väder så vi stannade några gånger och bara myste i solen. 

Sen var det dags för mat. Vi gjorde det här: 


Kräftor i vitlök och sambaloleksås blandat med pasta och persilja :) så himla gott! 


Med citronvatten till. 

Sen blev det filmtajm, American Beauty. En av mina favoritfilmer. 

//Em 

Rosa...

Inte nog med de rosa molnen i livet, idag överraskade mamma mig med bland de godaste jag vet --> maränger. Sen att mamma hade gjort dem rosa är ju bara helt awesome <3 


Fina i den rosa skålen va? 

Heléne: Märten är urgullig i rosetten <3 laddade för på lördag? Andreas tackar för gratulationerna! :) btw, bra med ny stekpanna ;) 

Idag är det mysdag. Det väntas snart långpromenad, sen middag. Ska lagas kräftstjärtar i ngn sås med pasta till. Låter helt underbart gott. Och med citronvatten till som jag helt fått dille på nu :)

//Em 

Nu åker den ut!

Nu har den gamla stekpannan gjort sitt. Den har tappat beläggning och bara skriker "Varning! Använd inte mig, då får du cancer.", när man tittar på den. Imorgon ska en ersättare inhandlas, Bäst i test 2014 - Hackman. Välinvesterade 500 kr kommer det att bli.



Stekpanna? Någon?


//Helene

Bokat Lissabon!

Grattis i efterskott Andreas! Ni har verkligen tajmade födelsedagar :)

Idag ska jag vara på Norra latin hela dagen. Var där igår också, himla pampiga lokaler måste jag säga. Det var kul att komma tillbaka till jobbet efter Barcelona, semester är verkligen en energikick! Har nyss bokat en resa till Lissabon så det dröjer dessutom inte länge innan jag åker iväg igen. Har läst på en del och har redan en liten todo-list inför resan, haha. 


Dagens frukost, chia! Ser det gott ut? Det var faktiskt inget vidare, tror jag gjorde fel som bara blandade dem med vatten. Får testa med havremjölk istället :)


//Helene

Vad tycks om Märtens nya frisyr?




//Helene

Födelsedag

Idag är det någon speciell som fyller år <3 så startat dagen med lite firande! Blommor, paket och sång, precis som det ska vara när man fyller år :) 


//Em 

Ledighet på hemmaplan

Njuter av min ledighet. Imorgon börjar allvaret med jobb igen. Dock känns det bra. Den här semestern har varit toppen och jag har verkligen hunnit ladda om batterierna! Ledigheten här hemma har spenderats med mina favoritkillar mestadels. Igår tog jag och Andreas en liten söndagsutflykt till pappa och sen blev det shopping. Har ordnat till lite inför den blivande uteplatsen. Visar er sen :) 

Igår var även en kväll jag aldrig kommer glömma. Middag, ljus, sitta uppe halva natten och bara prata, om allt och inget. Inga ord kan beskriva...kärlek det är så fint! Oss två <3 när han säger att han älskar mig. Lyckorus. Mannen i mitt liv. Han jag vill dela mitt liv med, nu och för alltid :) 



//Em 

Det blev en dag på stranden

Strålande sol, 30 grader varmt, varm sand mellan tårna, ett parasoll man delar med världens bästa vän. Barcelona leverade idag igen! 


Dagens utsikt 


Eller den här utsikten kanske? ;) 


Njuter av min semester till 110% 


BFF Selfie!! <3


Lite vitt vin vid stranden :) 


Efter en dag på stranden drog vi oss ner för Spa. Så härligt det är med semester. Nu har vi gjort sista kvällen i Barcelona, imorgon väntar Sverige igen. Vilken underbar resa det här har varit <3 

//Em 

Trettio grader och sol






//Helene

Turist, javisst

Idag har vi som sagt varit riktiga turister. Efter en frukost som består av mycket nutella (hur gott är det inte?) så begav vi oss ut i Barcelona! 


BFF's for life! Strålande väder var det också, som alla andra dagar här, awesome! 


Barcelona, vilken stad! 


Sagradafamillia ...mäktigt! 


Andreas! Här hade du varit stolt över mig, vid camp nou! 


Som i ett vykort, vid stranden :) hur underbart är det inte? 

Efter x antal timmar, x antal soltimmar var det bra slut med mig iallafall. Lite vila och mat, kaffe och choklad sen så... 


Drog vi vidare och shoppade ännu mera! Älskar shoppingen här i Barca, crasy :) 


Innan vi avslutade på ett favoritställe, tapas och sangria, fnitter och flams! Älskar semester :) Njuter varje sekund! 

//Em 

Musslor, Sagrada familia och Camp Nou

Det går ingen nöd på oss. Efter lite shoppande checkade vi av några barcelonamåsten såsom Sagrada familia och Camp Nou. Att ta sig fram i Barcelona är lätt som en barnlek och det är rent och snyggt överallt. Spanjorerna är lite dåliga på engelska men det kompenseras av vänlighet och hjälpsamhet. Ikväll blev det återbesök på favvostället där vi har ätit pinfärska musslor och pimientos de padron







Sagrada familia och Camp Nou.



Strandpromenaden.


Tapas, tapas, tapas! För den spanska känslans skull beställde vi även in bombas (oerhört inhemskt enligt säker källa) som är ett slags krokett med ketchup och majonnäs på. Lite i mäktigaste laget. Men spanskt!


Alltså de där musslorna..



//Helene



Dag 2 i Barcelona, Forza Barca!

Dag 2 i Barcelona. Vaknade och gick upp för att äta hotellfrukost. Den var riktigt bra :) efter den var det dags för spat. Helt ok spa, spenderade någon timme där. Morgonen spenderades också med att kolla på galna fotbollssupportrar som härjade runt i en park nedanför hotellet, Forza Barca! 




Sedan gjorde vi oss iordning och drog till ett av Barcelonas största och nyaste shoppingcenter. Herregud vilken bra shopping!!! Både jag och Spets flippade, så ja, det blev en hel del shoppande. Avslutade det hela med att gå till havet som låg nära shoppingcentret och tog en kaffe.


Inga problem med kommunikationen, se bara så bra de uppfattade våra namn ...

Efter lite vila på hotellet tog vi oss till ett riktigt smultronställe i Barca och käkade tapas och drack sangria, det bästa vi ätit såhär långt! 


Sangria, det vi lever på i dryckesväg ;) 


Världens godaste tapas och sangria vi någonsin ätit!


Skål från Barcelona! 


Barcelona by night!

Dags att sussa snart,imorgon ska vi leka turister på riktigt :) och shoppa lite till...äta mer tapas och dricka mer sangria, love this life! 


Heléne är btw skyldig mig ett par nya skor. Hann äga dessa i ett fåtal timmar innan Spetsan försvann in i Sangria dimman och spillde lite ... Hihi! 

//Em, och Helene hälsar! 

Första dagen i Barca

Ligger i sängen på hotellrummet nu efter en lång men mycket bra dag. Resan till Barcelona flöt på hur bra som helst. Hotellet vi bor på ligger superbra till med all kommunikation som behövs för att ta sig runt här. Hittills är vi mer än nöjda. Efter vi kommit hit till hotellet så la vi upp en plan för dagarna här. Vad vi vill göra osv. Sedan gjorde vi oss iordning för Las Rambla, tapas och sangria. Verkligen en toppenkul dag, imorgon väntar SPA och besök på ett av Barcelonas största shoppingcenter :) 


Lever som ett giftpar och delar en dubbelsäng. Dock var vi tvungna att be om ett extra täcke, tog 4 besök på rummet av personalen innan de förstod, haha! 


Redo för att bege oss ut i Barcelona :) 


Tapas och sangria fick avsluta den första kvällen här i Spanien. Vädret är toppen, 22 grader och sol :) riktig utlandsvärme! 

//Em 

Up and away



Sitter på planet till Barcelona just nu. Vi skålar i champagne, skrattar så tårarna sprutar. På väg mot nya äventyr tillsammans. 

//Em och Helene 

De senaste dagarna

Förlåt för lite dålig updates från min sida. Varit klen och haft fokus på att bli bra till resan. Haft en magkatarr som höll i sig i ca 5 dagar. Det hela slutade med att jag fick coola ner på tempot och lägga träningen på sidan några dagar. Nu mår jag toppen igen och längtar tills i morgon då planet går till Barca! 

De senaste dagarna har jag; 


Firat med en god drink att jag gick på semester i fredags. I lördags gick jag, mamma och hennes man och Tyson såklart på gårdsloppis i Elsborg. Ett område Fröken Spets kanske kan berätta mer om? 


Lördag gick jag, Andreas, Erik och Sofia ut och käkade först ...


Innan det blev Discobowling! Shit vad dålig jag är på bowling alltså ... 


Ett litet träningsuppehåll innebar iallafall många fina promenader i vårt vackra vårväder. 


Sovmorgon. Ingen stress. Umgås med nära och kära. Helt fantastiskt! 

Imorgon blir det tidig uppgång för att åka till Arlanda och möta upp Helene, åh vad jag längtar! 

Närmast nu tänkte jag komma i rätt moves inför resan så ska snart bege mig på ett yoga pass :) känns alldeles lagom!

//Em 

Spadag

Tofflade omkring i badrock på spa hela dagen igår. Helt fantastiskt, jag behövde verkligen det. Bastu och min nya duscholja var toppen för hyn. Klämde in inte bara ett, utan två yogapass, ett lätt och ett lite svårare, också så det blev verkligen en heldag. Yoga borde jag komma iväg oftare på, man mår så bra av det så det är välinvesterad tid.


Hade nästan hela spaet för oss själva. Lyx!


På tisdag drar vi till Barcelona! Går det att snabbspola fram till dess? :)


//Helene

Någon som fattar?

SL:s reklam för sommarkort alltså. Jag fattar den inte.






1. Varför hunden? Den utstrålar absolut ingenting. Vad har hunden med SL:s sommarkort att göra?

2. Och så alla lösryckta meningar på engelska (när dessutom själva reklambudskapet i nedermarginalen är på svenska). Behöver man ett SL-kort under en fyramånadersperiod bor man nog i Stockholm och då talar man sannolikt svenska. 



//Helene

Valborg / 1:a maj


Valborg i Duvbo




Löfven förstamajtalade i parken alldeles där jag bor.

Hur söta är inte de här två! Fick tips om att även Märta är välkommen på tamfågelsträffarna i Haga, hon får ju nästan också plats på min axel ;)



//Helene


Ovärderligt

Han är killen som kommer hem till mig. Ser hur sjukt trött jag är efter jobb och en magkatarr som hållt i sig i flera dagar. Han är killen som smeker min kind och bäddar ner mig i soffan och ställer sig och gör den godaste maten. Som berättar hur mkt jag betyder. Tillsammans klarar vi allt <3 min kärlek, mannen i mitt liv! 



//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0