Effektiv tisdag

Dessa dagar, snälla ge mig fler timmar. Vaknade med för få timmars sömn i kroppen, jobbat hela dagen, hämtat Tyson, handlat, varit iväg på en liten sak ;), tränat, middag, ligger nu dödstrött i soffan och ska ta mig till sängen för att få sova <3 


Vackra tröjor från Stockholm och Bondelid som råkar vara mina ;) 

Tack älskade Spets för recepten <3 

Natti natti! //Em 

Snittar

Emelie, såklart du ska få recepten, dessa snittar har ju nästan blivit standardföda när vi ses ;) Väldigt enkla båda sorterna och man kan improvisera med mängderna hur mycket som helst och det blir bra i alla fall.

De med lax
Rökt lax
Fyrkantiga tunnbröd 
Färskost
Pepparrot eller wasabi

De med rostbiff 
Rostbiff
Fyrkantiga tunnbröd
Färskost
Senap (Dijon är gott om man gillar det)

Blanda färskost m smaksättningen, bre på, rulla ihop och skär snittar!





//Helene

Studiedag

Börjar den här veckan med studiedag. Mycket har blivit gjort och snart är halva utbildningen jag läser klar (!). Tycker veckorna mer eller mindre rusar iväg. Den här hösten är verkligen effektiv. Hela tiden händer det saker. 



Tog dock och rensade tankarna efter allt plugg med en promenad ute i det vackra höstvädret med prinsarna.

Spets- hur gör du dem där snittarna med lax och rostbiff som vi brukar äta? 

//Em 

God morgon!

Nu sitter jag och Märten och dricker kaffe framför nyheterna. Det är ingen vanlig dag för lilla damen för kvart över åtta har hon veterinärtid för vaccination och kloklippning. Tur att hon inte vet om det ännu. I eftermiddag jobbar jag hemifrån så hon får vila upp sig efter vaccinationen. Tror de kan bli lite trötta av det så att skippa dagis är nog en bra idé.




//Helene

Bunkrat quickshine

Quickshine är en riktig vardagsräddare så jag passade på att bunkra ett par stycken inför vintern. De brukar kunna få vilka snöslasktrötta läderskor som helst presentabla på några sekunder. Bra när man inte orkar putsa dem så ofta!





//Helene

Överraskar med morotskaka

Idag gör jag sådant man ska göra på söndagar -tvättar inför veckan och överraskar M med:


(http://mittkok.expressen.se/recept/morotskaka)


Det finns massor med recept på morotskaka när man googlar och Mitt Köks recept verkade bra och enkelt så det fick bli det. Medan kakan stod i ugnen tog jag med Märten på en promenad runt sjön och kunde konstatera att gårdagens blåst har lagt sig. Kommer bli en fin höstdag.


//Helene

Forever 40

Efter jobbet igår var det bara hem och förbereda sig för 40 års fest. En av mina två helt underbara svägerskor fyllde 40 år. Efter en biltur till Hedemora möttes vi av massa glada människor, god mat och dryck. Hade en supertrevlig kväll. Jag är så glad att mannen i mitt liv råkar ha den finaste svärfamiljen man kan önska sig <3 Tycker så mkt om dem allihopa. 


Såhär såg jag ut; klänning från HM. 

Nu ska jag ta mig upp ur sängen och ära lite frukost innan träning väntar.

//Em 

Hektisk ledig dag

Idag har varit min lediga dag, fullproppat schema dock. Tyson klippte sig vid 12.00, under tiden tog jag och mamma en lunch ihop och shoppade lite. Hem till Andreas och iväg till banken. Hem igen och promenad + matlagning. Avslutat dagen med ett cirkelfyspass med några AT läkare. Herregud... Haha ligger i ett varmt bad och tar det lite lungt nu. Den här dagen gick verkligen i 110 km/h ... 


Mysigt med hösten dock. Rött vin, tända ljus och god mat från en kväll förra veckan. 

//Em 

Hektisk ledig dag

Idag har varit min lediga dag, fullproppat schema dock. Tyson klippte sig vid 12.00, under tiden tog jag och mamma en lunch ihop och shoppade lite. Hem till Andreas och iväg till banken. Hem igen och promenad + matlagning. Avslutat dagen med ett cirkelfyspass med några AT läkare. Herregud... Haha ligger i ett varmt bad och tar det lite lungt nu. Den här dagen gick verkligen i 110 km/h ... 


Mysigt med hösten dock. Rött vin, tända ljus och god mat från en kväll förra veckan. 

//Em 

Mathavre istället för ris

Bra start på dagen med frukostseminarium med Åsa Domeij, miljöchef på Axfood med ett politiskt förflutet inom Miljöpartiet. Därefter jobb och sist en timmes skivstång. Skivstången hade jag aldrig kommit iväg på om det inte varit för en väns goda initiativ och det var kul så det kommer jag göra igen. 


Det här blir det till middag. Äter mathavre till. Att odla mathavre kräver mycket mindre energi än att producera ris berättade Åsa Domeij, så det känns helrätt!


//Helene

Barn är ju helt underbara

Ihelgen som var blev det kalas x 2. Ett av kalasen var hos Andreas syster och hennes familj. Andreas syskonbarn och jag hade en hel del roliga kommunikationer; 

Syskonbarn: Emelie, jag kommer alltid minnas dig! 
Jag: Men du vet, jag hade tänkt att stanna i eran familj. 
Syskonbarn: Hade du? Åh Emelie jag älskar dig! 

Syskonbarn: Ingen får kolla!!!!!!!!!!! 
(Springer sen till mig och ger mig en puss på munnen) 

Syskonbarn: Jag skriver ett arbete om dig i skolan. Man ska skriva om ngn man tycker mycket om och ser upp till. 
Jag: Men vad glad jag blir! Vilken ära! 
Syskonbarn: Jag har skrivit att du är bra på att skaka rumpa! 

Fick även den här fina teckningen; 


//Em 

Höststatus

Efter ett tre timmar långt åskväder i söndags kom hösten på riktigt till Sthlm.  Jag som tycker om hösten njuter av kall luft, höstdofter och en lite mer uppbokad jobbkalender (nåja, njuter lagom av sistnämnda ;) ) Helgen tillbringade jag i skogen som dock ännu inte börjat skifta i färg. Hur härligt det än är med höst så har jag ändå några dagars sommarvärme inplanerad (hoppas vi på) då jag snart åker till Kroatien. Blir bra att ladda med solljus inför mörkare tider i Sverige.


Dagens frukost, kompletterad med en järntablett. Viktigt på hösten!


Framtidsplaner. (bild www.campingcroathiahvar.com)



//Helene

Pizzafredag och kalaslördag

Härligt med ledig helg. Igår hade jag studiedag. Hann även med att ta en utflykt till Ryggen för att plocka svamp med mamma och Tyson. Älskar skogarna där, riktiga trollskogar. Och svamp, det hittade vi. 


Underbart väder att plocka svamp i.


På spaning i skogen. 

Kvällen spenderas med två vänner, pizza och idol och massa skratt. Helt awesome! 

Idag är det kalaslördag. Först för Kurbitsfröken och hennes ena barn. Plus att jag ska mysa med min lilla gudson. Sedan bär det av till Säter och fira Andreas syskonbarn som fyller 14 :) 

Trevlig lördag! 

//Em 

Flyktingpojken från Iran som tog steget upp till Sveriges riksdag



Minns tillbaka, många tankar väcks av beundran. Alltid en speciell plats. Framtid. Det här behövs. Idag blev det klart :) 

//Em 

Ett lyft

För några dagar sedan anlände vår nya soffa. Ett lyft för vardagsrummet och det är kul när det blir precis så bra som man tänkt sig. Esters favoritplats i eftermiddagssolen.





//Helene

Ledig fast ändå inte

Ledig tisdag men ägnat stor del av dagen till studier. Lika bra då hjärtat jobbat. Hängde med mamma på lite loppis och fyndade. Bästa fyndet blev till min gudson, hihi! Idag tog jag mig även till gymmet för första gången på en vecka. Så kan det gå när man blir förkyld. Blev ett pass fuego, åh Me Like!!!! Nu har jag kollat Paradise och ska väl börja tänka på att hoppa i bingen. 


Länge sedan jag bjöd på ett kort på bara mig själv så taaaadaaaa, tisdagsselfie! 

//Em 

Röstat!

Blev en förmiddagstrip upp till skolan som ligger i närheten där jag bor för att rösta. Så nu är det klart! Jättefint väder här i Falun också så blev en promenad i solen. Nu ska jag röja lite här hemma sen blir det jobb för min del. 


Röstat och promenad i solen, förmiddagens aktiviteter! 

//Em 

Valet

Igår var vi på middag i Åkersberga, trevligt sällskap och god mat. Kom hem vid tolvtiden idag och sedan dess har vi knarkat alla debatter vi inte hunnit med i veckan. Det blir inga sistaminutenbeslut då mitt stöd redan ligger hos ett parti men det är kul att se hur de sköter sig. Överlägsen tycker jag att Annie Lööf är även om hon i något avseende kan vara lite gåpåig, till exempel när hon skriver Löfven på näsan i kärnkraftsfrågan genom att lämna över en bunt papper. 


Nu är vi inne på SVT:s sista från fredagen.


//Helene

Jobbhelg och kurering

Jobbhelg råder här. Både för mig och Andreas. Förkylningen är mycket bättre men inte helt bra. Imorgon är det dags för val. Har ni bestämt er? Det har jag gjort iallafall :) så blir att rösta imorgon innan eftermiddag/kvällsjobb. Myser i soffan hemma hos mig med killarna. Gjort pastasallad och ska snart ta en dusch innan sängdags. 


Blev en promenad i det fina vädret idag :) 

//Em 

Hur lättköpt är Du?

Stockholm är valfjäskets hemvist just nu. Tunnelbanan kan närmast liknas vid en gigantisk utfodringfålla där horden av stressade resenärer förses med kakor, godis och tablettaskar märkta M, S och V mm. Bäst? Kexchoklad från Folkpartiet.


Godismuta beprövat knep

//Helene

Höstförkylning

Hostar, snorar och halsont. Välkommen till mitt hälsotillstånd. Lägg även till en gnutta feber. Usch! Drabbats av en förkylning som resten av alla på jobbet. Tråkigt då jag sett fram emot att träna massor den här veckan. Blir istället lugna promenader i ett soligt Falun. 


Min underbara lilla familj som jag älskar <3 

//Em 

Monday mooooorning!

Rivstart på veckan. Jobb, plugg, träning, mat, plugg. Så var dagen över :p 


Två vackra prinsar <3 

Dags att hoppa till kojs. Kommer under 2 månaders tid nu att ha en student tillsammans med en av mina erfarna kollegor. Roligt! Tror på kombinationen nytänkande-färska kunskaper kontra erfarenhet. Hade nämligen själv så under en tid när jag var student och det var toppen. 

//Em 

Granny Goes Street

Igår var en fullspäckad dag. Granny Goes Street är en gratis festival i Falun. I år spelade bland annat Sean Banan och Panetoz. Glädje för alla Andreas syskonbarn. Två av dem kom redan på morgonen. Sedan mötte vi upp fler på stan plus Andreas ena syster och lyssnade på Sean Banan. Haha, han är bra rolig ändå. Bra budskap, att alla är lika värda oavsett färg och kön. Sedan blev det lunch hemma hos mig och sedan kom Andreas andra syster och vi åkte ner ännu en gång på stan och kollade den här gången på Panetoz. Träffade mina kusiner där nere oxå, kul! En jättetrevlig dag. Avslutade med att somna i soffan, både jag, Andreas och Tyson ;) 


//Em 

Märta är hemma igen

Märten har varit på retreat hos svärföräldrarna några dagar. M är i Madrid med jobbet och för att jag ska hinna med både jobb och mina åtaganden på kvällarna fick det bli så. Vi är så tacksamma för den hjälp vi får! Märten är väldigt förtjust i svärföräldrarna, även i svärfar där intresset kanske inte är ömsesidigt på samma nivå, och när vi berättar för henne att de är på gång springer hon till dörren och krafsar och skäller. Märten är i alla fall åter på hemmaplan, och nu kör hon rusher med Ester mellan köket och vardagsrummet. Det blir ett annat tempo med lillstjärnan i hushållet. Nu ska vi göra av med överskottsenergin i springspåret så Ester får lite lugn och ro.






//Helene

Bärplockare

Idag efter jobbet blev det en promenad med fika och bärplockning ute i skogen med Andreas och ett annat par. Så mysigt att vara ute i skogen och bara vara! Massa frisk luft och nyladdad med energi :) 


Vackert va? 

//Em 

Too Cool For School

Idag har jag spenderat dagen på Högskolan. Min kurs som jag ska läsa nu under en termin har satt igång och jag ser fram emot nya utmaningar och att utvecklas i min yrkesroll. Något som mer satte igång idag var Fuegon, älskar det! Så fullt upp hela dagen. Avslutat med att se Paradise Hotell, vet, så beroendeframkallande ... 


Så tröttmössa imorse min lilla prins och imorgon ska vi upp ännu tidigare. 

Natti! 

//Em 

Förmiddagsdate

Ledig dag. Ingen vidare värst sovmorgon men var pigg ändå. Klockan nio mötte jag och pälsbollen upp Sofie och hennes nakenhund Alwin för en mysig promenad i förmiddagssolen :) 


Nakenfisen och pälsbollen, så söta! 

//Em 

Kreativ

Igår kväll efter 6 dagars arbetsvecka så kom min kreativa sida fram. Haha, lite udda val av tid men men ;) 

Bakade rabarberpaj av rabarber Andreas fick av sin mamma. Sedan tog jag och klippte Andreas. Check på det! 



//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0