Fantastiskt väder

Vilket väder Falun har bjudit på de senaste dagarna. Härligt att gå mot ljusare tider. Även om jag är ett fan av hösten, fniss! Den här sommaren kommer att bli annorlunda då jag och Andreas blir hemma båda två med Casper. 

Fint väder innebär promenader. Iofs så innebär dåligt väder oxå promenader men det är så härligt med fint väder. Det boostar energin! 


//Em 

Kvalitetstid av bästa slag

Underbart med finbesök i helgen från storstaden. Åh vad jag saknat dig Heléne och lilla Ted, som förövrigt är jättestor nu om man jämför mot Casper. Men tiden går fort och jag antar att Casper snart är ikapp. Vi tog iallafall en långpromenad i lördags och hann avverka många ämnen, så otroligt skönt att prata av sig med sin BFF. Evigt tacksam för denna underbara människa som råkar vara min BFF <3 
Sedan blev det afternoon te och nybakta  scones här. Gott! Casper lekte rövare och Ted testade babygymnets kvalité. Avslutade lördagen med att äta kräftor och se på Mello. 
Falun har bjudit på finväder så vi har varit ute en del, lite nya loppisfynd har jag hunnit med oxå. 
Till veckan väntar återbesök för mig hos barnmorskan, Casper ska på BVC, mormorsdag och lite besök. Hoppas kunna träna lite oxå, den dumma förkylningen är bra seg... 



Kvalitetstid av bästa slag <3 båda pojkarna sov skönt i vagnen :) 

Yes Helene det blir originalkassen så får vi se vad vi tycker :) längtar! 

//Em 

Fina spår!

T hade BVC-tid klockan 17 igår och sedan styrde vi mot Falun. Halv elva på kvällen rullade vi in på garageuppfarten här hemma, och vilka möter vi då om inte Andreas och Tyson som var ute och kvällsrastade! Ser fram emot att se dem mer i helgen. Och Emelie och Casper! Alltså herregud vad mycket prylar man måste ha med sig för bara en helg. När vi packat in oss här hemma såg hallen ut som en loppmarknad, haha... stackars pappa. Ovanpå allt låg T:s barnstol nedmonterad i delar, och så Märten som lyckligt svansade mellan kassar, väskor, vagn och våra ben. Puh. Jag tror att pappa för en ganska lugn tillvaro normalt, det är bra att han får motionera kaosnerverna när vi kommer på besök ;)





Jag och pappa har haft en så härlig dag i Sörskog! Lycka! Förstår dem som tycker vindkraftverk förstör naturmiljön och visst är det onödigt att lägga ett i Sörskog där så många njuter av naturen både sommar- och vintertid. Men kan inte låta bli att tycka de är ståtliga.

//Helene

Dålig hissdag

Ibland blir man varse om hur bra det är när allt fungerar. Det är klart att jag är tacksam för stort och smått mest hela tiden, men det krävs ett litet haveri -ett strömavbrott, avstängning av varmvattenberedaren, slut på batteriet i bankdosan etc-för att den där lyckan av att livet flyter på som det ska infinner sig riktigt på allvar. Idag är hissen trasig och vi har på riktigt känt hur bra det är med hissar. Eftersom vi bor nästan högst upp i huset insåg jag direkt att det blir problem. Erbjöd mig att boka om dagens planer och sitta hemma och jobba så kunde vi hjälpas åt med att kånka barn, hund och vagn upp- och nedför trapporna, men åkte in till Hornstull ändå. Jag ringde och pratade allvar med hissreparatören på väg till jobbet och kan i övrigt bara uttrycka min beundran för M som fått ihop det med handling, hundpromenader och ärenden i stan idag utan hiss. Hoppas utan ryggskott också.



Hissarna i Duvbo T-bana och sumpan uppgång mot Prästgatan var också trasiga. Vi är för fega att ta vagnen i rulltrappan så vi gick vidare mot Sumpan centrum, haha..


//Helene

M fixar Sumpans bästa

Hemma hos oss är det jag som lagar maten, jag tycker det är roligt, men vettesjutton om inte M borde göra det istället. Då och då träder han in och gör en punktinsats och det blir alltid SÅ BRA. Ikväll kan han ha gjort Sumpans godaste pizza på rester i kylen. Knepen för detta mästerverk visade sig vara två till antalet: Tomatsåsen och saltet. Vi börjar med tomatsåsen. När jag kom hem stod den och puttrade på spisen, och den var så bra att jag egentligen hade kunnat strunta i pizzan och ätit bara tomatsås. Till skillnad från så mycket annat nuförtiden hade den inte stått och puttrat sedan klockan två inatt, denna var ett minutverk av krossade tomater, socker, salt, basilika, en chalottenlök och tre vitlöksklyftor. Löken ska man inte hacka, den kokar med hel och så tar man upp den när såsen är klar. Faktor nummer två för den perfekta pizzan är salt i degen. Mycket salt. Att dubbla receptangivelserna brukar vara en bra utgångspunkt, men här får man ha lite sunt förnuft så det inte går helt fel. Nu är det bara att börja baka!


Godaste såsen...

...på godaste pizzan. Rester från helgen resulterade i grönsakspimpad quattro formaggio med blåmögelost, taleggio, prästost och pecorino.


//Helene

Mattes lilla kelgris

Hur söööööööt var inte snuffan imorse då!! T sover nu stora delar av nätterna i sin egen säng och då har Märten återerövrat sin plats på kudden bredvid mig. Gulle!




Emelie, matkasse är toppen! Vi hade Inspirationskassen i nästan ett år och använder fortfarande recept därifrån. Ska ni köra original? Ser fram emot ett blogginlägg om vad ni tycker sen.


//Helene

Förvaring

Fyndade den här förvaringen (som fick bli till Lillemans blöjor) 5 klädesplagg och två leksaker för 20 kr på senaste baenloppisen. Riktigt bra. Sedan att Lilleman kommer bli färgblind enligt sin far då det mesta i rummet hos Casper är just grått och vitt är en annan femma ;) 


//Em 

Heléne! Hoppas allt gick bra hos tandis. Jag går då också hellre på spa! 

Matkasse

Efter lite om och men och borde vi inte? Så har vi också, som många andra bestämt oss för att prova matkasse. Vi behöver få mer inspiration och det är också så skönt att ngn redan har "bestämt" mat och "handlat" åt oss. Vi jämförde lite och fastnade för Linas matkasse. Har ni provat? Vad tyckte ni? 

Precis kommit hem från en långpromenad med Sofia och lilla Elsa, så trevligt att få slösa sin sociala sida på någon. Vi har alltid så trevligt <3 

Sitter och äter lite mellanmål medans Lilleman sover. Vi är själva hemma då pappan jobbar och Tyson har mormor dag. 


Tummen upp eller ner för matkasse? 

//Em 

Nästan som på spa

Imorse satt jag åter i den obekväma svarta skinnsoffan hos Folktandvården på Tulegatan. Två år sedan senast. Tandläkarbesök påminner om barndomens kvartsamtal, den oproportionerliga oron innan, följt av beröm när det väl är skarpt läge. Men säg den oro man inte kan minska med tankens kraft. Idag tänkte jag på en bloggare jag läst om (minns ej vilken) som börjat boka tandläkartider istället för spabehandlingar då hon menade att ett besök hos tandis fick henne att känna sig minst lika fräsch. Riktigt där kommer ni aldrig se mig, men jag kände mig ändå uppiggad av tanken när jag gick in på Tulegatan imorse. Det var dock liiiiiite trevligare att gå på Sturebadet förra helgen. Men bara lite. 


Hungrig pyjamasnisse imorse.


//Helene

Pyssel mamma och mormor

En dag i veckan har jag och Casper en "mormorsdag". Då åker vi (jag, Casper och Tyson) till mormor och myser. Jag blir bortskämd med mat och fika medans Casper älskar att sova på mormors mjuka bomullstäcke. Tyson får mat och godis i massor och alla är nöjda. Vi brukar också ta en långpromenad, gärna förbi ett nybyggt område för att spana in alla husen. 

Sist tog vi och pysslade lite. Fick ett kit av Erica när Casper föddes så det var på tiden. Såhär fint blev det: 


Lilla handen och foten. Vi har haft en skön helg. Jag och Casper är helt bra igen. Vi har tagit det lugnt. Idag var jag på barnloppis och gjorde fantastiska fynd. Helt galet! 

Ikväll väntar räksallad till middag och den här fantastiska äppelpajen: 


Heléne! Låter som Ted har det roligt på babysim. Kanske en blivande simmare? :) 

I veckan som kommer fyller Tyson 3 år på torsdag. Han ska klippas och få välja present (bortskämda hund) och husse ska göra tårta. Riktigt kalas! 

//Em 

Ett, två, tre...nu kommer det vatten!

Igår flexade jag och mötte upp T och M i Sumpan. Vi gick i affärer ett tag och landade sedan på bibblan, hela tiden välsignade med T:s goda humör. Han hade en bra eftermiddag igår helt enkelt, men svårt att säga om det blivit annorlunda om jag inte kommit hem tidigare. Överlag är det svårt att veta vad som rör sig i ett litet bebishuvud. 

Idag var vi som vanligt på babysim. Jag badade med T medan M satt på bassängkanten och filmade. Det är femte gången vi är iväg, bebisarna dyker mer och mer efter att ha startat mjukt och först lärt sig hantera att få en hink vatten över huvudet. T ser förvånad  ut efter varje dyk, men jag tror inte han tycker det är obehagligt. Får även tillfälle att utöka vår ramsrepertoar på babysimmet då ledaren är himla duktig på sånger och ramsor. En favorit är att poppa popcorn på T:s mage, succé varje gång. 

Vad gör vi mer i helgen? Ja imorgon ser det faktiskt inte bättre ut än att det blir en söndagstur till Ikea. T:s sovpåse i storlek 68 har blivit för liten och vi har letat med ljus och lykta efter större storlekar på både polarn och åhlens utan framgång, men på Ikea har de. Vill inte låta honom ha täcke än, så sovpåse är perfekt just nu. Haha, kommer ihåg när vi kom hem med honom från BB och inte hajjat grejen med sovpåse än och vi stoppade ner honom i påsen utan pyjamas med bara blöja. Tur att man lär sig, och tur att vi har varmt i sovrummet :)


Familjens lilla simmare på väg mot nya utmaningar.

Emelie, tumme upp för bronde!

//Helene

Härligt med fredag!

Härligt med fredag! Vabruari har gjort sig påmint här hemma. Jag åkte på världens förkylning och Lilleman blev oxå lite snuvig. Idag är vi dock i princip återställda. Något som inte är återställt är min kondition. Var på Friskis för första gången sedan Casper kom. Kände lite lätt på vart jag hade kroppen. Finns en del att jobba upp. Styrkan framförallt. Men ingen brådska. Ger mig själv minst till januari 2017. Då kan vi börja jämföra mot innan. Casper ska ha en glad, pigg stark och frisk mamma. Det är målet. 

Skönt med fredag. Vi är hela familjen samlad i soffan. Ätit högrevsburgare till middag. Kollat på min kusin Frida Hansdotter som tävlat på fångarna på fortet och vann såklart!!!! Heja släkten!!! 

Planerna för helgen är att piggna i helt. Jag och mamma ska besöka en barnloppis och förhoppningsvis fynda massor åt Lilleman. Förra gången jag var där kom jag hem med massor. 

Om det är till någon tröst Spets så har Casper oxå sin tid på dygnet när humöret kanske inte är på topp. Den tiden är mellan ca 19-24. Enligt BVC är det inte ovanligt och antagligen en av alla utvecklingsfaser. 


Ska till frissan framöver här i vår och funderar på att göra som denna tjej. Min ombre kanske ska få bli lite mjukare och vårigare till Bronde. Bara en tanke, vad tycker ni? 

Ha en härlig helg!! //Em 

Humörstest

De senaste dagarna har T haft en humörsdipp klockan tre på eftermiddagarna. Då jag kommit hem från jobbet har M varit trött efter några timmars kamp då ingenting varit riktigt bra, medan T mött mig med ett oskyldigt, lekfullt och lite lurigt leende som inte avslöjat något om eftermiddagens prövningar. T får därefter kvällsmat, vi leker och läser en bok och sedan lägger vi oss i sovrummet och gosar tills han somnar i min famn. Det är väldigt mysigt. För att eftermiddagen ska bli lika harmonisk som kvällen ska jag testa att komma hem vid tre när humöret brukar svänga imorgon, kanske kan vi förekomma honom så. 


Lyx att hitta lite vin som blev över i helgen till middagen ikväll! Och att middagen står på bordet när jag kommer hem på kvällarna. Farmen på paddan såklart.


//H

Sol och choklad

Solen visar sig från sin bästa sida här idag. Precis varit ute på en promenad. Jag och Casper gick och mötte mormor och Tyson. Fick världens vårkänslor! Ny vecka, vi väntar hem pappan i familjen som blir ledig imorgon då han jobbat helg. Då väntar BVC för oss. Snart kommer morfar på besök. Undrar om han vill hjälpa oss äta upp chokladen som Andreas kom hem med igår <3 tack älskling! 


Tycker faktiskt att det är nu jag har landat i att vara hemma som mamma. Och vi går mot en underbar tid <3 

//Em 

Ryggskott

M har ryggskott så idag fick bli en hemmadag för mig. T väger nu nästan åtta kilo och det är klart att det tar att bära runt på en så stor kille hela dagarna. Vi köpte Algesal på apoteket igår och det verkar faktiskt funka, M är betydligt bättre idag än vad han var i helgen. Nu ligger T och sover och jag har fått lite tid över till kaffe och svenskan. Senare ska jag dra med mig killarna på en långpromenad, vilket är det enda rätta vid ryggskott, och sen blir det lunch på Pontus. 



//H

Sålt!

I flera dagar nu i veckan har vi ätit hämtmat på kvällarna, tvättat håret med designtvål (doftar gott men jag lovar, det passar bättre på händerna) och njutit av färsk basilika på köksbänkarna. Varför då? För vi har haft lägenhetsvisning! I tisdags skrev vi kontrakt med de lyckliga budgivningsvinnarna. Jag är säker på att de kommer trivas här, och vi kommer sakna vår fina lägenhet. Livet sätts lite på paus i säljtider, personliga ägodelar har åkt upp på vinden eller till förrådet, likaså allt bebisrelaterat sånär som på ett paket gröt som fått stå kvar i skafferiet. Ikväll ska vi ställa fram spjälsängen igen.


Bästa sushin i Sumpan (Sushi King -lagom mycket vinäger i riset, skickar alltid med massor med ingefära och byter utan problem ut makis mot laxnigiri) har gjort goda affärer på oss nu i veckan.

T väntar snällt i trapphuset medan jag går husesyn innan visningen.


//H

#blueboy

Casper fick den här fina tröjan i present av mammas/mormors väninna. Är eco-tröja från Lindex. Fin tycker jag. Gillar eco oxå. Lär dröja lite innan han kan ha den. Men perfekt att få kläder i lite större storlekar. 

//Em 

#allahjärtansdag

Glad alla hjärtans dag. Eftersom pappan i familjen jobbar kväll firade vi lite igår med grekiskt och fruktsallad. Har även fått en present och gett en present --> skänkt pengar till behövande barn. Känns väldigt viktigt, och det känns på ett annat sätt sedan man själv blev förälder. Alla barn har verkligen inte det så lätt här i livet. 

Fruktsallad ... Nyttigt och gott. 

Jag och Casper tog oss en skön promenad på eftermiddagen. Solen sken och en liten känsla av vår infann sig. 


Så tacksam för den lilla familj jag får tillhöra <3 

//Em 

#casperscars

Idag har vi haft besök av Kicki här hemma. Vi pluggade ihop på Högskolan och har varit vänner sedan det. Var så roligt att ha henne här, verkligen energigivande då Lilleman har lekt nattdjur så sömnen blivit lite lidande. 

Dagarna rullar på här hemma i Casa The Rydes. I morgon väntar rutinkoll på BVC innan vi ska hänga med Caspers mormor resten av dagen. På torsdag väntas besök två av mina systerkollegor, längtar!! Son sagt många energigivande stunder :) 


Dessa två tröjor från Polarn och Pyret fick Lilleman av Kicki. Tror han kommer älska dem. Tusen tack <3 

Blir lite avis när jag läser Spetsans inlägg om Spat. Jag hade somnat i bassängen, haha! Och jag älskar din humor Helene, klockrent med kungen! På tal om kungafamiljen så väntar ju de tillökning i dagarna ryktas det om, spännande värre! Kanske en alla hjärtans dag bäbis? 

//Em 

Ska köpa en banan

Idag är det T:s femmånadersdag och jag har precis fått morgonens telefonrapport hemifrån; T och M har varit på BVC (alltid så spännande!) och nu stod M vid barnmatshyllan på ICA. Jag sa att de skulle köpa mango, det är gott. Nu börjar man kunna variera maten lite åt T vilket är kul, vi kör dock bara puré fortfarande. Känns nervöst att börja med bitar i maten så småningom, måste läsa på ordentligt vad man gör om det händer något. Sådant vill man inte tänka på. Hittills har vi provat päron- respektive äppelplommonpuré varav sistnämnd är en klar favorit. Fick grönt hos BVC idag på att vi kan ge honom så mycket han vill ha fortsättningsvis. Hittills har det blivit några skedar följt av ersättning för att inte ta ut svängarna alltför mycket. Tänker köpa en ekologisk fairtradebanan (vi försöker vara noga med märkningarna på den mat vi ger till T) på väg hem från jobbet idag, banan till barn ska ju vara en höjdare.



Kolla vårtecknena! Står i en solig slänt i Sundbyberg, och vill inte gå härifrån!

//Helene

Dejt på Sturebadet

Dejt på tumanhand med M (tusen tack till svärföräldrarna) och vad har vi gjort? Gått på spa!! Har spenderat förmiddagen i Sturebadets hydromassagebassäng, efteråt somnade vi i aromarummet så trots en halvtaskig natt känner jag mig pigg och fräsch. Var sugen på yoga så vi tog med träningskläderna, men väl där var det så skönt att bara glida runt i badrock så vi skippade yogan den här gången. När vi badat färdigt gick vi på stan, och i city var det tydligen kändisfredag för vi såg Ulf Elfving och Sigge Eklund inom loppet av tio minuter i Hötorgshallen, och i nästa gathörn stod kungen... nej, jag skojar ;)



Lunchade på East efter Sturebadet. Maki med karljohansvamp respektive rökt lax. Gott!

Svängde in på Norrgavel och kollade köksbord och belysning. Så mycket fint!


Nu längtar vi efter Småtting så vi är på väg hem. Tror han haft en toppendag hos farmor och farfar.

//Helene

#tidengårsåfort

Tiden går så himla fort. Veckan har bara flugit förbi med BVC besök, besök hos Caspers farmor och mormor. Nu är det fredag och vi inväntar pappan i familjen för tredagars ledighet ihop. Vi har tagit en promenad både igår och idag i strålande sol. Lite vårkänsla. Dock ska det bli sämre väder i helgen. Idag gick vi och hämtade storebror Tyson hos mormor. 


Glad vovve! 

Ikväll väntar lasange och "På spåret", härligt med fredag! Lite besök inväntas också ihelgen.

Igår blev Casper 1 månad (!!). Tiden går så fort. Han växer och blir en spegelbild av sin pappa. Våran skatt <3 

//Em 

Bästa bästa bästa tipset

Fick en stor fläck olja på min lila polo när jag lagade mat häromdagen, sånt är ju iiiiinte lätt att få bort i tvätten. Inte bra. Så jag surfade runt och hittade diverse krångliga tips om bensin och sånt man absolut inte vill kladda med i en lägenhet med självdrag och barn i hushållet. Men då hittade jag TIPSET: På med Yes diskmedel, låt verka kanske en kvart och sen in i tvättmaskinen. Inte ett spår av olja var kvar, och då tvättade jag dessutom på 30 grader fintvätt. Detta kan vara det bästa det här året.

Här hade jag velat ha en före-bild så ni ser skillnaden, men det får duga med efterbilden. 


//H

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0