Redo för spahelg

Idag får huvudstaden fint besök av Emelie och sen tar vi vårt pick och pack och drar till Yasuragi och stannar där hela helgen. Vi ska bada i varma källor, yoga, äta sushi och prata igen en massa tid och händelser sedan vi fick egentid med varandra senast. 

Passade på att köpa ny bikini på Twilfit igår. Man får ju badkläder på Yasuragi, men vill ha något jag trivs i som backup om det inte skulle passa med det man får där. Bikinin satt toppenbra så den kommer jag i vilket fall ha mycket i sommar. Vad tycks? :)
//Helene

Märtens tisdagsmorgon

Imorse skulle Puffis och husse till veterinären för kloklippning. Märten var lite trumpen och ville inte gå själv första biten, här säger jag hejdå vid tunnelbanan:
Före besöket, tuggummi under tassarna:

Efter, hemvägen gick snabbare än ditvägen:Vi passade på att väga henne och hon hade gått upp lite också. Sist fick vi beröm för att hon var perfekt i vikt. Lite mindre god mat ett tag nu, men det är synd för man vill ju skämma bort henne!


//H
 

#världensbästagranne

Älskar lägenheten vi bor i, området är en del av stadens historia och rymmer små stugor med vita knutar och röd falufärg. Det gör inte saken sämre att gatan vi bor på är fylld av trevligt folk. Därav en grannfru några hus bort som överraskade mig med en födelsedagspresent för någon dag sedan <3 


//Em 

#fotogenique

Andreas ena syskonbarn tog kort på den lilla prinsen när vi fyllde år och hade kalas. Kan inte bestämma mig för vilket jag tycker bäst om. Foto: Johanna Berglund 

//Em 

#födelsedag2

Igår fyllde jag 28 år. Dagen firades med frukost på sängen, en solig långpromenad, familj och vänner.  En toppendag! 


Frukost på sängen med rosor och en weekend till Stockholm i November för att se Madonna live! 

//Em 

#födelsedag1

Idag fyller mitt livs kärlek år. Stort grattis på födelsedagen älskling! 


//Em 

#resa

Många som varit iväg och rest nu i min umgängeskrets. Själv har jag haft jobbmaraton. Idag kom det ett vykort på posten, blev så glad, tack Spets! <3 Snart är det dags för våran resa! 


Ska om ca 1 timme ta en promenad med Tysob vill tågstationen och möta upp våran älskling som varit utomlands på fotbollsresa. Längtar! 

//Em 

Nytillskott

Igår var det valpgos och krattning på sommarstället. Släkten har skaffat en galet charmig liten powder puff. Nytillskottet och Märten fann varandra och sprang som projektiler bland lövhögarna hela dagen. Rakel höll sig inte oväntat på sin kant nära husse.
Mattes lilla råtta gör en insats med krattan.

Alltså, jag smälter!


Tack för restaurangtips Emelie! Blir kanske ett besök där nästa gång vi är i Falun.


//Helene

#smak

Ikväll var jag och en barndomskamrat ut och åt middag ihop. Vi provade en av stans nya resturanger Smak. Jag gillade det skarpt!

Trevlig personal 
Mysig miljö 
Modernt med iPad att beställa på + foton och info om alla maträtter. 
Bra service 
Perfekt med en anslutande bar som man kunde gå vidare till sen.
Fantastisk god mat 
Bra priser 
Varmt och skönt inomhus (avskyr att frysa eller sitta i drag när jag äter ute) 
Levande ljus + kakelugnar + tilltalande konst (extra pluspoäng) 


En riktigt bra lördagkväll med andra ord! 

//Em 

Läst och sett i veckan

UG:s reportage om att det luktar korruption om Sjöfartsverkets miljardaffär gällande sju räddningshelikoptrar med tillverkaren Agusta Westland. Viktigt och bra att tveksamheter i efterlevnaden av LOU granskas, och pinsamt för de inblandade. Enbart Sjöfartsverkets Lars Widells intervjuinsats gör det här reportaget sevärt. Vem mediatränade honom??

Elaine Eksvärds blogginlägg om att hon upplever att folk har svårt att skilja på sak och person när hon väljer att vara öppen med att hon avföljer "plutmunsuppdaterare" i sociala flöden. Det vill säga, hon uttrycker att hon ogillar plutmunsbilder, inte de som tar plutmunsbilderna, och det låter ju vettigt. Men så läser jag hennes kommentarsfält och får många bra argument för att det kan uppfattas som att hon genom detta ser ned på en stor grupp människor och att det blir ännu en i raden av syrliga åsikter som rör vad unga kvinnor gör och hur de ser ut (plutmunsfotograferna utgörs företrädesvis av unga kvinnor). Jag själv tror att plutmunsbilder är ett symptom på värderingar i samhället som ofta lägger oproportionerligt stor betydelse vid kvinnors utseenden i förhållande till deras person och kompetenser, att man väljer att avfölja kan vara ett uttryck för att man inte vill vara en del av det. Jag tycker Elaines inlägg och kommentarsfält här är ett lysande exempel på att det finns två sidor av myntet i det mesta. Bra att tänka på, både privat och på jobbet!

Info i Metro om skägginnehåll. Mer felkaliebakterier i skägg än i toaletter? Hur har de hamnat där? Nej, den här undersökningen måste vara köpt av ett rakhyvelföretag.

Nyhet i SVD om att SL:s VD Anders Lindberg har snattat korthållare i Hongkong. Ger ungefär samma känsla som skäggartikeln ovan av att "det här kan inte stämma". Men då Lindström blivit avstängd från sin tjänst till följd därav så kan det nog dessvärre vara så att en 60-årig VD med ett par miljoner i årslön visst kan tänka sig att snatta korthållare i Hongkong. Maxstraff för stöld i Hongkong är inte direkt några dagsböter. Dumt gjort.

//H

#torsdagställberg

Spenderat torsdagen på jobb i vackra Tällberg. Verkligen inte helt fel :) 
//Em 

Perfect moment

Falun bjöd på soligt vårväder i söndags. Finbesök bjöds det också på, min kompis och gudson kom förbi. Vi tog och promenerade den rutinmässiga söndagspromenad med Hundrastgården  och avslutade med blåbärspaj. Perfekt söndag! 


Perfect moment, ute på promenad med min gudson, min familj och en av mina bästa vänner <3 

//Em

Pole och chairdance

Jag vann tidigare i vår en tävling igenom Poledance Studio Dalarna. En helg fylld med poledance och även prova lite andra saker, tex chairdance. Så i helgen som var skulle det ske, hur gick det då? 

Uppvärmingen och de första grundstegen = helt ok! 

Sen skulle man sätta ihop olika passager och kombinationer. Där började blåmärkena komma. 

Sedan bli chairdance på det och lunch. Chairdance var väl kanske det jag hängde mest med på. Men njaaa... 

Efter lunch höll jag ut i en timme till sen gav jag upp för helgen. Varför? 

- kroppen höll inte. Mina armar som varit skadade innan ropade inte jippy av den här träningen. Sen att stå i underkläder mer eller mindre till ngt som ibland blir lite mer trashy än classy. 

Nöjer mig mer än väl med mitt älskade Friskis och Svettis!


Men en upplevelse var det! Bilden är tagen från Poledancestudio Dalarna 

//Em 

Det hushålleliga

Sedan vi kom hem från semestern har det gått i ett och vi har därför legat efter med det hushållsrelaterade. Jag har alltså tvättat, tvättat och tvättat idag och jag måste säga det; det är härligt att tvätta! Det blir fint, doftar fräscht och så är det tillfredsställande att matcha strumpor. Har även blötlagt ett paket lima-bönor nu på kvällskvisten som ska kokas imorgonbitti. Det blir tillsammans med tomatsås snabba middagar i veckan!
//H

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0