Spola ej ned äggvita i avloppet

I helgen var brorsan här, vi var ute på isen och lapade sol och grillade korv. Nästa helg åker långfärdsskridskorna på, så himla härligt. Helgschemat bjöd också på stopp i avloppet och jag lovar att det var den där äggvitan jag spolade ned av misstag i torsdags. Ska aldrig hända igen. M och snäll svåger stod för kompetens och hjälteinsats och krisen avvärjdes. T är så söt, sjunger lilla snigel jämt numera. Och vi applåderar och jublar, haha. Jag kan vakna på natten av att han stillsamt ligger klarvaken och nynnar "akta dig" i mörkret, den har satt sig kan man säga.

//Helene

Ledigheten bjuder på fint väder

Ledig dag idag.  Strålande solsken gjorde att det blev lunch ute och eftermiddagen spenderades på Runn.  Vi tog en långpromenad promenad på ca 10 km och bara njöt.  Snacka om energi boost och d vitaminer!  Visst ser det härligt ut? 


Livskvaliteten är på hög nivå! 

/Em 

Just det!  Jag mår fortfarande så bra efter uttagningen av min visdomstand.  Kommer aldrig mer gå till någon annan tandläkare :)
 

Skriv inläggstext 

4 dagar av ledighet

4 dagar av ledighet går nu mot sitt slut.  I söndags begav vi oss hela familjen till Rottneby naturreservat. Vi gick långpromenad och åt lunch samt fikade där.  Så mysigt!  


På kvällen kom mormor hit och vi åkte iväg någon timme på bio. Såg senare "Grey" filmen.  Helt ok,  varken mer eller mindre.  Mysigt att komma iväg själva.  Sådan tur vi har vår mormor ♥ 


Lilleman har tagit två steg helt själv.  Dock är han så försiktig och vill helst att man ska hålla i båda händerna när han är ute och traskar runt. 

Lite gott till bion! 


Idag har jag varit och dragit ut en visdomstand.  Jag är så lättad!  4 månaders krångel med folktandvården är ett minne blott.  Tack för att jag tog mod till mig att byta tandläkare.  Går nu privat och jag är så glad!  De behandlar mig så fantastiskt bra och är så proffsiga.  Min tandläkare fick mig som har tandläkarskräck att skratt mig igenom en borttagning av en visdomstand.  Ni hör ju!  Händer det?  Det gjorde inte det minsta ont. Det var faktiskt inte ens obehagligt.  Jag kände mig 110% trygg. 

Efter lite vila hemma så blev det öppnis med pojkarna.  Ikväll har vi firat att tanden är väck med thaimat. Jag har inte ens ont. 

Vilken ledighet! 

Avis på grisarna,  så söta ♥ 

//Em 

Fri grisklappning

Det finns massor med härliga frilufts- och naturområden här i trakterna. Stockholmsområdet är fantastiskt vackert. Men ensamheten söker jag någon annanstans! De stockholmska skidspåren ser ut såhär:

Att jämföra med tystnaden i skogarna Dalarna, miljöer som gjorda för att hämta energi, kreativitet och lugn ur.

Den här helgen är vi ute mycket. Långpromenerar. När T var mindre blev det många långa promenader flera gånger om dagen då han var nöjd med att ligga i vagnen, numera passar vi på när han sover. 

Sötast på promenaden var dessa godingar, bäst av allt var att man fick klappa. Vem var gladast för det tror ni? Jag eller T?

Vilka underbara bilder från Runn emelie. D-vitaminboost!

//Helene

Ute i solen

Ibland har man tur och prickar in en ledig dag när solen skiner.  Jag och småpojkarna hade en dag hos vår fantastiska mormor och blev  bortskämda.  Vädret var helt fantastiskt så eftermiddagen spenderades på Runn. Sånt här ger så mycket energi.  Mina fräknar i ansiktet tittade fram till och med.  Bra facit på underbart väder! Fler sådana här dagar ♥


//Em 

Ta dem med

I onsdags fick var vi på begravning.  Ett fint Hejdå till Caspers gammelfarmor.  Tankarna gick innan om vi skulle ta Casper med eller inte.  Dock var svaret ganska självklart att han skulle med. Nej han kommer antagligen inte att minnas den stunden.  Men det känns viktigt att inte skydda honom för något så naturligt som livets gång.  Vi föds,  vi dör.  Både jag och A stöter på det sistnämnda inom vårt arbete.  Svenska kyrkans rekommendationer är att ta barn/barnen med.  


Med facit i efterhand gjorde vi helt rätt.  Casper lättade verkligheten upp stämningen med sin närvaro.  Han hälsade glatt på alla innan,  trallade med i sångerna under ceremonin och satt så snällt hos mig och A. På fikat efteråt kom han på att dagen till ära hade fått skor på fötterna som var så roliga.  Det bjöds på så många härliga skratt. 
Det blev en fin stund och dag att kunna återberätta för Casper senare i livet. Vi är så otroligt stolta över honom och hans sätt att vara ♥ vår älskade skatt! 


Rosorna jag fick på alla hjärtans dag ♥


//Em 

Alla hjärtans

Glad alla hjärtans dag ♥

Efter att ha överlevt feber och virus i magen på både mig och Casper så känns allt mkt bättre igen.  Fy satan vilka dagar!  Idag var första gången jag kände mig hungrig på flera dagar.  

Solen har visat sig framme och vi har haft vårväder.  Jag har blivit bortskämd på alla hjärtans dag med blommor,  choklad,  middag och en datenight med barnvakt ordnad ♥ Min blivande man är en på miljonen! Lika förälskad i honom varje dag.  Efter sjukdomar passar lite överraskningar perfekt.  Så en helt underbar dag har vi haft. 


Så lyckligt lottad som har en så fantastiskt liten familj.  Jag älskar att leva tillsammans med mina prinsar ♥


Så glad alla hjärtans dag alla bloggläsare★

Ser ni på Parneviks? Vi kollar här hemma och vi älskar det! 

//Em 

Hej från sjukstugan

Förlåt för dålig uppdatering men livet har varit lite på prövning några dagar.  Casper har haft tredagars och på det gick han sedan virus i magen.  Jag har nu tagit över och ligger däckad i soffan med avslagen cola och en isglass bredvid mig.  Vi har varit så bortskämda med en frisk liten pojke.  Nu fick vi smaka på annat.  Antar att det är bara att vänja sig då förskolan lär bjuda på ett och annat sen.Kastar in en bild på våra fina tulpaner.  Tyson har fått flytta hem till mamma några dagar så vi hinner tillfriskna.  A har som vanligt klarat sig,  tacksamt.  


Håller med Helene.  Små men giftiga! 

//Em 

Framsteg både på jobbet och i köksfönstret

Har denna vecka befunnit mig på projektledarutbildning i Sigtuna och vet du Emelie, det fanns lax till frukost! Jag åt för dig med! Utbildningen var bra och jag stötte på saker mest hela tiden som kan problematiseras och ses ur andra perspektiv. 

Lax till frukost och utbildning, visst, men veckans största händelse har ändå ägt rum i köksfönstret. För har det inte tittat fram små chiliplantor medan jag suttit i Sigtuna och ritat ganttscheman och nätplaner! Jag trodde det var kört för att jag vattnat för mycket men icke. Jag blev så glad av framstegen i min lilla plantskola att jag av bara farten vattnade lite mer.

//H

Sportys lekand

Ledig dag med familjen. Så härligt att ladda batterierna lite innan helgjobb.  A var sugen på Sportys lekand idag.  Jag tyckte det var en bra idé! Det var premiär för oss alla tre. Vilken premiär det blev!  Vi var helt själva där.  Vi lekte och hade det så kul.  Jag och A blev som barn på nytt, skratt!  Här kommer min plus och minus lista :


Plus:
Stort och luftigt
Helt ensamma där (lyx!)
Bra priser
Smart uppdelat med olika sektioner och aktiviteter. 
Bra café med bra priser. 
Rent och fräscht. 
Gratis parkering

Minus:
Har faktiskt inget att skriva här!
Lyx att vara själv i bollhavet. Alla pojkarna i familjen gillar verkligen bollar. A älskar fotboll,  C älskar alla sina leksaksbollar, samma gäller T."När du verkligen vill att din son ska älska fotboll lika mycket som du gör "


Ger Sportys lekand 5/5 poäng!  

Det här är verkligen fördelen med att vara ledig vardagar ☆ 

/Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0