#liteavvardera

Åh jag blir avis när jag läser Helenes inlägg. Semla är ngt jag toklängtar efter och har gjort ett längre tag. Gud vad gott! Gör inte saken bättre att vi har Faluns bästa kondis två gator nedanför oss ;) Roligt att Ted valde en rosa tandborste (det hade hans gudmor oxå valt) och att babysimmet var lyckat! På tal om att bada så står det inte högt upp på Caspers lista över roliga saker. Men det hinner förhoppningsvis ändras.

Idag har vi haft besök av Caspers andra fadder och min vän Erica. Hon kom med fina presenter och vi hade en trevlig stund :) Sedan var jag och Casper ute och tog en pw med vagnen. Åh jag vill börja träna nu!! Men inser att jag nog snällt får vänta lite till... Träffade dock på pappa/morfar när vi var ute och gick så fick fint sällskap. Pappan i familjen jobbar kväll och Tyson är hos mamma/mormor på SPA ;) 

Själv sitter jag och äter rostbiff och potatissallad. En riktig sommarklassiker till lunch som jag längtat efter... 



Kroppen 3 veckor efter Casper kom. Wow säger jag bara! Kroppen är verkligen fantastiskt. -10 kg på 3 veckor ...På måndag blir han en månad, tiden springer iväg.

//Em 

Succé

Så hur var babysimmet då? Jamen det var ju succé! Lilleman sprattlade och tjöt förtjust när han doppade fötterna och sen låg han i vattnet och gurglade och njöt av värmen. Han var först ut med att få en ordentlig kallsup och då kände jag mig typ kriminell, men det är sånt som händer. Vi fick lära oss lite olika grepp, vi sjöng sånger och så fick bebisarna jaga bollar. Det är lite meckigt med hela omklädningsbiten, men det var värt det, längtar redan till nästa lördag. Vi organiserade oss så att M tog lilleman i duschen och bytte om, och jag stod utanför herrarnas redo att ta emot färdigbytt bebis. Nyckelingredienserna för ett lyckat babysim tycker jag är samarbete och att ta det lugnt. När vi kom hem blev det Droppens semlor till sen lunch och nu ska vi ägna kvällen åt att tvätta och storatäda i köksskåpen (jippie).


Lunch!

Lilleman växer och växer och har fått så mycket fina kläder av farmor och farfar i lite större storlekar, nu ska de tvättas innan vi börjar använda dem.

//Helene

Ripassofredag

Idag har T träffat tandsköterska på BVC. Alla barn fick välja en tandborste och T valde med stor precision en rosa, känns stort med T:s första tandborste. Nu ska vi bara hålla reda på den till det är dags. Efter BVC gick vi och fixade badbyxor till honom. Badblöjor blev vi avrådda från så vi köpte ett par svarta byxor med lejon på och snörning kring ben och midja. För att vara riktigt säkra på att vi fattat det rätt ringde jag och dubbelkollade med Vattenhuset där T ska babysimma och det är bara badbyxor, utan blöja, som krävs (ehm... hoppas folk är noga med att täta snörningarna ordentligt). Det var hursomhelst länge sen jag var så pepp på något som jag är inför detta babysim, spännandeeee!


Nu sover T och vi har druckit vin och ätit ost. Snuffan fattade tycke för morbieren, klart hon ska ha ost också. La undan en bit att toppa hennes mat med imorgon också.


//Helene

Jobbdag och första mötet med Casper

Det fina med mitt jobb är att jag har möjlighet att jobba ute ibland om jag vill. Idag var en sådan dag. Det började bra, men herregud vilket väder det blev, en dag på kontoret tedde sig lika lockande som en solsemester. När jag kom hem var jag kall, blöt, hungrig, trött och på dåligt humör. Vi delade på en pizza och har sedan spenderat  kvällen på golvet med T i hans babygym. Bästa receptet mot trötthet.


Bästa med att komma hem från jobbet!


Måste säga några ord om helgens premiärbesök hos Casper. Alltså så liten och så söt! Nysoven och nyäten förärade han mig en lång stund i knäet, och där låg han och plirade upp på mig med sin söta lilla uppsyn. Ser fram emot fler sådana stunder framöver. När jag kom hem var jag bara tvungen att plocka fram alla bilder från T:s första tid, det är ju inte mer än några månader sedan han var en liten treveckors, svårt att tro att han var lika liten som Casper är nu.


Fick så fina blommor av Emelie och Andreas på min födelsedag!

//Helene 

#atttasigut

Den här veckan har det varit mildare, vilket betyder att vi har kunnat ta oss ut :) Som nybliven mamma inser man att bra planering krävs för att ta sig iväg. Ibland går planeringen hem, ibland inte! Förutom härliga promenader har vi även hunnit med våran första biltur själva. Den blev hem till min mamma som bor ca 7 min hemifrån med bil, fniss! Gäller att spela med säkra kort. Färden gick bra, men allt man ska ha med sig?! Lite ovant men vi vänjer oss! Sakta men säkert :) 


Barnvagnspromenad i vinterväglag. 


Idag träffade vi upp min vän och kollega som fick barn ca 1 vecka efter oss. Och kolla peomenadvädret!!! Sol sol sol!!! Helt underbart!!! 

Var så roligt i helgen som var att träffa Helene med familj. Ted framstår spm jättestor i jämförelse med Casper. Åh ska bli så kul att följa dem. Ted var glad när han såg gudmor och gudmor var minst lika glad. Överraskade Heléne med blommor på hennes födelsedag gjorde vi oxå <3 

//Em 

29!

Hipp hipp hurra för mig idag! Tjugonio friska år har firats i skidspåret. M stannade hemma med bebis och tre hundar och jag hade nästan lite dåligt samvete när vi åkte, men de hade haft det toppen hemma. Det var fantastiskt före i skogen, är sugen på att ge mig ut med pannlampa ikväll också om det är klart väder. När vi kom hem hade M fixat tårta och sen tog vi en promenad runt Tisken. Det var år och dagar sedan jag promenerade där och det var sig likt med undantag för rivna hoppbackar på vägen mot Kvarnberget och nybyggnationer vid Södra skolan. 







Ikväll ser vi fram emot att träffa Casper! Och Emelie och Andreas! Oj vad vi har längtat efter den här dagen!

#rysskyla

Fy sjutton vad kallt det är! Jag och Lilleman längtar ut. Men när temperaturen visar -20 grader så får vi hålla oss inomhus. Har monterat ihop ett babygym så lilleman ska få sig en övertalning när han vaknar. Misstänker att storebror Tyson oxå kommer vilja hänga där. Har även köpt lite amningskläder på nätet idag. Ska ju snart förhoppningsvis ta oss ut och då vill man ju gärna se respektabel ut. De borde komma i nästa vecka. 

I helgen kommer fadder Helene och hälsar på (!!!) så morgondagen längtar vi tokmycket efter :) 


Tyson och hans kompis Alvar. Snälla bli lite varmare nu...

//Em 

#ergobaby360

Vi var båda överens om att en bärsele skulle vi ha. Efter mycket provande fram och tillbaka bestämde vi oss för bärselarnas nr 1 på samtidiga recensioner --> Ergobaby 360. Hittills är den hur bra som helst. Lilleman älskar den, den är hur lätt som helst att ta på sig och är simpel att förstå sig på. Vi har ju självklart spädbarnsilägget i nu, vilket inte heller är några som helst problem. Nej 5 av 5 stjärnor. Ihelgen ska det dessutom bli varmare = som gjort för promenader i bärselen eller vagnen. 


Ergobaby 360 Fyra Positioner erbjuder fyra bekväma, säkra, ergonomiska bärpositioner så att du kan bära ditt barn med omtanke och närhet så länge det behövs. De fyra ergonomiska bärpositionerna är mage inåt, mage utåt, höft- och ryggposition. Tack vare den skålformade sitsen sitter barnet i en ergonomisk sittposition där höften är framåtriktad och ryggen lätt kurvad. Sittbredden justeras enkelt med knappar beroende på barnets ålder och sittposition. Superbekvämt midjebälte som kan bäras högt och lågt beroende på bärposition. Ger extra stöd till nedre delen av ryggen. Axelremmarna tillsammans med det extra breda midjebältet fördelar barnets vikt så att förälderns komfort maximeras. 

Foto och text från lekmer.se 

//Em 

#förälder

Tänk att jag är mamma nu. Till världens finaste prins Casper. De här två veckorna han varit hos oss har varit en storm av känslor. Att man kan älska någon så mycket, så snabbt och så innerligt. Ständigt orolig över det lilla livet och vill skydda honom mot allt ont. Tror alla föräldrar vet vad jag talar om. Kommer dröja ett tag att ta oss ut från den här bäbisbubblan. 

Andra dagen vi är ensamma då pappsen 
(!!) är tillbaka på jobbet. Har inte vant mig alls att vara hemma än, men det kommer väl. 

Här får ni en liten bild från Caspers rum <3 


//Em 

Längtar till helgen. Då inväntas besök från Caspers faddrar <3 

Babysim inplanerat

Nu har vi bokat in vår lilla rumpnisse på babysim! Alltså jag kan knappt vänta, ska bli så kul att se honom plaska runt i vattnet med sina små armar! Han kommer älska det!! Måste forska i hur det funkar med badbyxor och blöjor och hela den grejen så vi har rätt utrustning med oss när det är dags.

Något som däremot inte var succé var min egen träning idag. Missade att boka spinningen kl 17.15 så jag fick åka hem och laga kikärtsgryta istället. Bokade spinning imorgon bitti så jag ser fram emot morgonträning då istället. Nu ikväll har vi varit ute med snuffan och hennes nya kastboll. Tyvärr kastade vi upp den i ett träd efter bara några kast så snuffan var alldeles till sig där ett tag.


Hade blötläggningsorgie i slutet på min f-ledighet så frysen är full av råmaterial till den här alldeles perfekt enkla och nyttiga middagen: Stek lök, på med massor med bladspenat och kokta kikärtor. Krydda m curry och paprikapulver. I med kokosmjölk, red med mandelmjöl och ha sist i kokt potatis.

Kastat boll m snuffan


//Helene

#premiär

Igår bestämde vi oss för en premiärtur med barnvagnen. Trodde någonstans att vi kanske inte skulle komma så långt pga all snö. Dock ska vara vagn ta sig fram i alla underlag och det gjorde den verkligen. Trots oplogade vägar gled vi fram utan problem. Lätt att köra är den oxå. Vi har en Emmaljunga Superviking för den som undrar. Casper var oxå otroligt nöjd och sov sig igenom större delen av färden. 




Stolta föräldrar och storebror ute på promenad :) 

//Em 

Härligt att längta

Det stämmer att det var en mycket speciell dag förra tisdagen. Jag har sett bilder på skatten och han är fantastiskt söt. Att få vara gudmor är en stor ära och ett stort ansvar, jag kan knappt vänta till jag styr mot Falun för att träffa honom!

Idag började jag jobba efter flera månaders ledigt, det kändes bra. Något som kändes ännu bättre var att komma hem efter jobbet till dukat bord och städad lägenhet. Och framförallt -lilleman som låg i min famn och gurglade förtjust i säkert en timme efter min hemkomst. När jag stod i rulltrappan vid Fridhemsplan på väg hem fick jag nypa mig i armen då jag tänkte att jag skulle hem till min son. Det är härligt att längta efter honom!


M har skämt bort lilleman och snuffan med leksaker idag. Så ikväll blir det Mama till mig och nya bitringar till lilleman.


//Helene

#hejmittvinterland

Snön vräker ner här i Falun. Väntas upp emot en halvmeter snö. Jag och Tyson har fått äran att ta lite vinterpromenader medans lillebror sovit på hemmaplan. 


Tyson, älskar snön och sin lillebror <3

Vi har även haft besök av min mamma som gav Casper kläder och sängkläder med nalle puh. 
Min pappa kom förbi och hade med sig boken "mina första år" till Casper. Jättefin! Så tacksam!

Lycka till på jobbet Gudmor önskar Casper! 

//Em 

#detkomettpaket

I förgår plingade det på dörren hemma. Vi blev väldigt förvånade här hemma då ingen av oss väntade besök. Utanför stod iallafall ett paketbud med paket till Casper. 

Två av mina underbara systerkollegor och vänner hade ordnat med detta! Wow! 


I paketet låg ett mjukisdjur i form av en kanin från Bukowski design. Blev så rörd så jag fällde ngn tår. Så tacksam! 

//Em 

#prinscasper

Den 4/1 kl 20.39 kom en liten prins till världen. Han har fått namnet Casper. Namnet betyder "skattmästare" och det är precis vad han är --> våran skatt. Vi är såklart världens lyckligaste föräldrar och så tacksamma att Casper kom till just oss. 

Allt har i det stora hela gott bra och vi försöker lära känna varandra i lugn och ro här hemma. 


//Em 

Nu säger jag tack och hej...

...till föräldraledigheten för den här gången. På måndag ska det bli kul att jobba igen! Det har varit fantastiskt att vara föräldraledig och jag tycker inte man kan vara nog tacksam för föräldraförsäkringen och för all proffsig vård och kompetens man får från samhällets sida när man skaffar barn. Det är imponerande och min känsla har den här första småbarnstiden varit att det alltid finns hjälp att få, i stort och i smått. Då lilleman fyller fyra månader får han nu börja äta lite vanlig mat så jag köpte en burk päronpuré på Hemköp idag. Egentligen vill jag ge honom nu nu nu, men eftersom det är stort att äta första gången tänker jag vänta till ikväll då far i huset är hemma. Då ska vi sitta redo med kryddmått och kamera.

Det får bli korta promenader i den här kylan. En halvtimme åt gången passar både lilleman och Snuffan. Jag får träna av mig överskottsenergin på gymmet sen.

Snuffan fattar förvånande bra att T:s leksaker inte är hennes, med små bakslag ibland.

Ljus med kaneldoft och tulpaner, och så kardemummakaffe. En härlig blandning mellan jul och vår.


//Helene

Snabbt, nyttigt, ekologiskt, varierat

Linser kan vara det perfekta bränslet. Det är så galet gott och enkelt och så går det att variera, perfekt att göra en stor laddning att leva på ett tag om man inte har lust att lägga så mycket tid på matlagning, till exempel i veckorna. Jag gör en stor linsgryta på söndagarna ibland och sedan varierar jag den i veckan, ungefär såhär:

Söndag: Linsgryta, pasta och parmesan 
Måndag: Linssoppa -späd grytan med buljong, ner med extra grönsaker
Tisdag: Linsgryta med naan -i med en tetra kokosmjölk i grytan (men bara i den del av grytan som ska ätas med naan) och ngn dl mandelmjöl om det finns hemma, köp färdigt eller baka eget naan 
Onsdag: Linsgryta med ris eller quinoa
Torsdag: Linspaj -ner med linserna i ett pajskal, toppa med Västerbotten
Fredag: Linstacos -krydda upp med extra spiskummin, socker och salt och använd linserna istället för köttfärssås

Receptet kan se ut ungefär såhär:

Stek fyra gula lökar med kryddor, i med en massa tomatpuré, stek ett tag till. I med ett paket linser, krossade tomater, kanske två buljongtärningar och lagom mycket vatten. Rivna morötter passar bra också. Krydda med vitlök, salt, lite vinäger och kanske en msk socker. 


Jag gick bananas i kryddhyllan redan i söndags och körde indian style med bla kanel, ingefära, spiskummin mm. Ett tips är dock att göra en neutral grund och krydda upp den efterhand.


//Helene

Nysnö och barnvagn

Nysnö och barnvagn med små framhjul är inte bästa kombon. Tur att M går framför och banar väg.







//Helene

#mathilda

Idag har det varit lördagsmys deluxe. Det är fullkomlig babyboom bland vänner och även inom släkten. Idag åkte vi och träffade mitt kusinbarn Mathilda på ca 5 veckor. Så fin! 

Blev en trevlig stund med gott fika och självklart --> bäbismys! 


3 stycken personer på en bild, varav en fortfarande gömmer sig på insidan ;) 

//Em 

Pizza!

Gott nytt år! Vid tolvslaget stod jag och M i mörkret i vardagsrummet och såg ut över färgprakten som prydde natthimlen över Sundbyberg. T vaknade och fick komma upp han med och satt sedan i min famn och tittade storögt på skådespelet. Idag har vi gjort pizza, promenerat vid Brunnsviken och streamat en ny serie vi fastnat för (Gåsmamman, på C More). 


Här är vi i den kalla råa januariluften. Bergianska trädgården ska vi besöka mer i vår.

Och hur tillbringar man nyårsdagen? Med pizza såklart!

Vi glömde bort osten igår (eller nej, vi var helt förälskade i chokladfondanten från Picard -vi prioriterade). Desto bättre idag då den låg orörd i kylen!


//Helene



#2016

Välkommen 2016! Lät som en fantastisk meny som intogs hos familjen Spets. Själv spenderade vi kvällen med några vänner. Tyson fick oxå ha en kompis här. Vi åt trerätters, spelade Bingolotto (vann 2 st Sverigelotter), spelade sällskapsspel, pratade och skrattade i massor. Trodde inte mina ögon när klockan visade 02.30, då har man haft roligt! 


Egengjorda créme brulée. Rekommenderas varmt :) 

Startat det nya året med en promenad i snön som faller med en överlycklig Tyson <3 

//Em 

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0