Snabbt, nyttigt, ekologiskt, varierat
Linser kan vara det perfekta bränslet. Det är så galet gott och enkelt och så går det att variera, perfekt att göra en stor laddning att leva på ett tag om man inte har lust att lägga så mycket tid på matlagning, till exempel i veckorna. Jag gör en stor linsgryta på söndagarna ibland och sedan varierar jag den i veckan, ungefär såhär:
Söndag: Linsgryta, pasta och parmesan
Måndag: Linssoppa -späd grytan med buljong, ner med extra grönsaker
Tisdag: Linsgryta med naan -i med en tetra kokosmjölk i grytan (men bara i den del av grytan som ska ätas med naan) och ngn dl mandelmjöl om det finns hemma, köp färdigt eller baka eget naan
Onsdag: Linsgryta med ris eller quinoa
Torsdag: Linspaj -ner med linserna i ett pajskal, toppa med Västerbotten
Fredag: Linstacos -krydda upp med extra spiskummin, socker och salt och använd linserna istället för köttfärssås
Receptet kan se ut ungefär såhär:
Stek fyra gula lökar med kryddor, i med en massa tomatpuré, stek ett tag till. I med ett paket linser, krossade tomater, kanske två buljongtärningar och lagom mycket vatten. Rivna morötter passar bra också. Krydda med vitlök, salt, lite vinäger och kanske en msk socker.

//Helene

Kommentarer
Trackback