Vackra sommarstunder

 
Fina minnen. Vackra sommarstunder. Ta mig tillbaka.
 
//Emelie
 

Guldstunder

Fick lunchbesök av en barndomsvän och hennes lilla son idag. Vi åt enchiladas, pratade gamla minnen och busade med lillkillen. Guldstunder!

Nu lämnar jag och Märten Falun för denna gång. Märten har kört rusher i vardagsrummet innan vi åkte (jag har en del att lära där) så hon lär nog sova ett tag. Längtar redan till jag får sätta mig på tåget mot Dalarna igen!





//Helene

En kärlek

Jag satt och bläddrade bland gamla bilder på datorn här hemma i Falun. När vi skaffade Rakel för fyra år sedan blev hon genast familjens stora lilla kärlek, så det finns ett helt bildarkiv att ösa ur. Ett urval:
 
 
 Nyfriserad.
 
Dåligt morgonhumör.
 
 
Riktigt dåligt morgonhumör.
 
 
Rakel i tuppkam, resultat av ett av brorsans kreativa infall.
 
 
//Helene
 
 

Inför halloween

Förberedelser pågår! 


//Emelie 

Dejt med Madde!



En av mina största modeikoner gör en djupintervju i senaste ELLE! Tänkte sysselsätta mig med att dejta Madelene under min 3 dagars ledighet som kommer till helgen! Har ni ngn modeikon? Kan knappt vänta tills Nobelmiddagen för att se de vackra klänningarna :) 

// Emelie 

Upprörd

Hände en olycka påväg hem från min fina BFF. Ett så tråkigt avslut på en trevlig kväll. En helt onödig olycka i mina ögon sett. Jag mår ok, min fina lilla bil mår inte ok. Jag har varit så upprörd så tårarna har sprutat! Debattinlägg kommer inom kort! 

Ska försöka sova en blund. Ska jobba extra imorgon. Behöver sömn. Natti! 

//Emelie 

Lip Plumper

 
Lip plumper, me love! Har dock inte hittat rätt där i träsket av dem. Här ni ngt bra förslag? Provat Dior och Bareminerals sist nu. Båda var bra men tror det finns mer att tillgå :)
 
// Emelie
 

Det doftar höst

Vad rofyllt det är att vara i naturen på hösten. Det är kallt, grått och friskt. Det doftar skog och multnande löv.













//Helene

När tiden går

Ibland måste man stanna upp och inse att tiden verkligen går fort. Igår packade jag ihop en stor påse med Tyson's valpsaker som vi inte använder mera. Minnen ---> första selen, lilla täcket...listan kan göras lång. Han behöver inte dessa saker längre. Liten har blivit stor. 





Igår på vår promenad. Nya halsbandet passade perfekt! 

// Emelie 

Att vakna i Falun

God morgon!

Imorse gjorde Märta matte stolt. Klockan 06.19 vaknade jag av att hon pep. Hon ville gå ut! Hon bad om att få gå ut! Efter det var hon värd en bit Lönneberga alltså!

Det är så fint att komma till Falun! Brorsan är också hemma och imorse åt vi frukost tillsammans pappa, brorsan, hundarna och jag, lite som det var förut.

Ikväll ser vi fram emot besök av... gissa vem!

//Helene


Halloween

fredag är jag bjuden på halloween party. Roligt värre! Inte varje dag man går utklädd. Funderat fram och tilllbaka på vad man ska klä ut sig till? Tror jag har bestämt mig nu iallafall. 


Bild tagen från Google. En liten sneakpeak vad jag tänkt mig, resultatet får ni se på fredag. 

På tal om utklädnad så ska Tyson's valpgrejer plockas ihop. Gissa vem som ska få dem? 

// Emelie 

Märten tågpremiärar

Nu är vi på väg mot -just det- världens bästa Falun! När det är såhär lite folk är det skönt att åka tåg. Märta är fantastisk, om än lite reserverad, bland människor. Hon blir trött av alla intryck så nu ligger hon i mitt knä och sover medan jag äter lunch. 


Väntar på tåget.


Märta vill vara nära.


Lunch. Tummen upp för matbutikernas salladsbarer, finns alltid massor av nyttiga alternativ att välja mellan. Idag blev det bönor, quinoa och kyckling :)


Update: Jag fick sällskap av ett så trevligt pensionärspar på resan! Vi har diskuterat politik och den svenska vårdsituationen, Thomas Quick och hundvalpar i snart två timmar! Märta är verkligen en liten socialkatalysator <3


//Helene

Avmaskningsrullader

Godmorgon!

Nyss visade Märta prov på ett närmast oklanderligt precisionssinne. En halv tablett Milbemax (avmaskningsmedel för hund med distinkt unken lukt) hade omsorgsfullt kamouflerats bland en näve torrfoder. Märta åt med god aptit. Ni vet, sådär ivrigt nästan slafsigt som hungriga hundar gör. Normalt ser matskålen maskindiskad ut när Märta ätit frukost, så även denna gång, men tabletthalvan låg kvar.

Jag ska erkänna en sak. Lönnebergaskinkan åker fram ibland. Jag har insett att Lönnebergaskinka är lösningen på många problem som uppstår i vår lilla familj. Det sker dock mycket restriktivt i små doser. I nödfall. Det här var ett nödfall. Så jag gjorde en liten avmaskningsrullad med skinka och krossad Milbemax. Mycket framgångsrikt!



Avmaskad och morgontrött. 


Nu ska matte också äta frukost.

//Helene

Tyson?

Ibland undrar jag om jag inte köpte en islandshäst istället för en hund. Tyson har nämligen en rolig stil ibland, som ni kanske ser på kortet nedanför? ;) sedan att han älskar att vara i stallet, har en pass gång när han är ute och går och världens luddigaste päls gör inte saken sämre och mina misstankar mindre ;) 


Islandshäst? Tyson? 

// Emelie 

Tågbiljetter bokade

Tågbiljetter bokade och väskan packad. Imorgon ska jag och Märta ut och åka!


Gissa vart vi ska ;)


//Helene

Valpstafett

Ett svalt regn kittlade i ansiktet under min och Märtas morgonpromenad. I det vädret traskar Märta synnerligen ovilligt så långt bakom mig som kopplet tillåter. Med jämna mellanrum sätter hon sig ned som för att demonstrera sin motvilja, och då spelar det ingen roll om vi befinner oss i skogen eller på ett övergångsställe. Då får vi fylla på gos- och godiskontot en stund och därefter trippar hon i regel med svansen i vädret ytterligare en bit innan hon sätter sig ned igen. Sådär håller vi på tills vi är hemma.

I eftermiddag ska jag dra med mig Märta och sambon ut i joggingspåret. Märta är så liten och vi får ta det lite lugnt med henne så jag tänkte mig något stafettliknande i tvåkilometersslingan. Den ena springer ett varv, den andra promenerar med Märta, när vi möts byter vi och den andra får springa. Det dröjer nog några månader innan Märta kan springa med :)



Märta nybadad.

 
 
//Helene

Kistagallerian

Eftermiddagen har spenderats i Kistagallerian med en god vän. Vi har fikat, pratat och gått i affärer. Alltid trevligt att gå i Kistagallerian, allt finns under samma tak och det är inte lika högt tempo där som i stan. Jag har alltid ögonen öppna efter nya klänningar, de ska ha bra passform och sluta strax över knäna, alltså inte för högt upp. Det hänger mest enfärgade klänningar i svart, vinrött och marinblått i garderoben, skulle vilja ha något leopardinspirerat i svart och vitt för att variera. Det finns mängder av leopardmönster i olika varianter just nu, men inget jag riktigt föll för.



Kaffe!


//Helene

Sol i sinne

Åter igen har vi regn i Falun. Tråkigt efter en sådan fin dag igår. Man känner sig så trött när det är grått ute, iallafall jag. För att peppa upp mig drog jag direkt på cirkelfys efter jobbet. Så otroligt roligt pass! Träffade även kollegor/fd kollegor där så var kul att träna ihop, jag blir så mycket mera peppad då. Tar ett skumbad nu, mitt lördagsmys! 


Tyson igår i stallet. Lite tröttmössa här ;)

//Emelie 

Heaven on earth

Det finns ett ställe som får mig att må toppen. Ett ställe som är som bomull för själen. Där man kan koppla av och bara vara sig själv, för stunden, leva i nuet, exakt just nu.
Det är ute i stallet. Bland de fantastiska hästarna.
Pyssla, mysa, rida, skratta, vännerna, träna, samspel. Listan kan göras lång.
Blev så glad idag när Veronica hörde av sig och frågade om jag ville ta hand om hennes Ziruta (kallad Rut/Rutan/Rutis) idag. Självklart ville jag det. Hade egentligen taggat för ett skivstångspass men ett ridpass går ingenting att jämföra mot så valet var lätt!
 
Åkte ut dit på eftermiddagen. Myste, pysslade och joggade Rutan ute på dressyrbanan. För mig är det här fredagsmys deluxe! Är ni sugna på att se hur anläggningen ser ut gå in på www.fridahallgren.se och spana! Bodde faktiskt ute på gården i 3,5 år och hade min häst där. Men det är en annan historia i ett annat inlägg!
 
 
Bild på mig och Rutan från i somras. Idag hörde jag löven prassla under hovarna, det är så himla mysigt! Livskvalitet på hög nivå!
 
// Emelie
 
 
 

Kalas i Täby

Ikväll är Märta och jag laddade för kalas i Täby! Hon har varit social hela dagen. På dagens sjörunda fick vi sällskap av en bekant vi träffade på vägen. Det är kul att se att hon är så nyfiken och glad i att träffa andra människor. Hoppas hon levererar ikväll också.




Märten kalasredo!


Hoppas ni får en fin fredagskväll!

//Helene

Kristian Gidlund

Nyss hemkommen från Emma Svenssons fotoutställning om Kristian Gidlund. Jag blev, som jag alltid blir när jag ser, hör eller läser något med Krisitan Gidlund --> otroligt berörd, ända in i hjärtat. Det finns inga ord som jag kan använda mig av för att försöka beskriva den här fotoutställningen. Gå och se den! För mer info: www.rockfotoemma.se och för er som inte känner till vem Kristian Gidlund var: http://ikroppenmin.blogspot.se
 

//Emelie 

Om att vara ödmjuk

Idag ska jag lära Märta en av livets väsentligheter. Att man kommer långt på att vara ödmjuk. Det gäller både tvåbenta och fyrfotingar. Målet är att hon ska be sin tvåbenta motsvarighet (i det här fallet mig) om att få saker. Syftet är att förstärka mitt ledarskap och därmed förbättra vårt samarbete. Sådant kommer inte gratis.

Hur ska vi då göra för att åstadkomma detta? Min inledande strategi innebär att göra Märta uppmärksam på något jag har som hon vill ha. Det måste vara något som hon vill ha riktigt mycket (åh vad bra det hade varit med Lönnebergaskinka här). Därefter ska jag hålla det i handen utom räckhåll för henne och först när hon söker min ögonkontakt får hon det. Vi får se hur det går!

Det här med hundkurs som Emelie skrev om tror jag är bra. När Märta blivit lite större ska hon också få gå. Det viktiga för oss är att Märta fungerar i vardagen. Vi vill ta med henne på långa promenader och att hon ska gå fint i kopplet, vi vill ta med henne på restauranger, caféer och i affärer och så vill vi att hon ska känna sig trygg med att lämnas ensam i några timmar. Mina förväntningar på att gå hundkurs med henne är främst att förbättra vår kommunikation och relation. Men jag har som sagt tjuvstartat lite :)



Man ska fråga. Man kan faktiskt få.

 
//Helene

Höstsol

Vilken dag! Ikväll blir det träning.
 
 
 
 





 
//Helene

Promenad runt sjön

Märta är duktig på nätterna numera. De första nätterna ställde jag klockan och gick upp med henne tre gånger per natt och det var ändå blött i buren. De senaste nätterna har vi gått upp en gång, och då är det Märta som ”väckt” mig. Den här sena lite oväntade höstvärmen som kommit gör att nattrastningen blir riktigt njutbar, i natt stod vi där länge och doftade på hösten innan vi gick in igen.

 

Nu har vi legat i sängen och streamat dokumentärer sedan sambon gick till jobbet imorse och snart ska vi ut på en lite längre promenad runt sjön. Valpar är generellt dåliga på att promenera, och man ska inte promenera särskilt långt med dem heller. Det är många nya intryck hon måste bearbeta och ibland glömmer hon bort att gå samtidigt. Jag märker dock att hon blir lite modigare för varje promenad vi tar :)

 

 

Märta fick följa med till stan igår och uträtta ärenden. Kanske att hennes gamla tröskelrädsla gör sig lite påmind här.

 

//Helene

 

Torsdag? Redan?

Den här veckan springer iväg tycker jag. Idag är det redan torsdag. Efter jobbet tänkte jag och mamma ta en långpromenad med Tyson. Ingen snö är då att vänta här i Falun. Var 11 grader varmt när jag tog morgonpromenaden med Tyson. På tal om Tyson så är det sista gången på hundkursen idag. Då är det lite slutprov med en bana och upprepande av alla övningar vi gjort dessa ggr. Tråkigt att det är sista gången! Har varit så lärorikt. 


Fint eftermiddagsfika i Tällberg. Så mysig miljö, älskar att tända ljus när hösten kommit, gärna doftljus! 

// Emelie 

Heldag i Tällberg

Hemma från en jättebra dag med intressanta föreläsningar, diskussioner och workshops. Blev en riktig heldag. I huvudet snurrar massor med inspiration!  Jag passade självklart på att fotografera lite under dagen, Enjoy! 


Godmorgon Siljan 08.45 :) 


Hotel Dalecarlia där Nätverksträffen var.


Dagens outfit:
Klänning - Filippa k
Skor - Marco polo
Väska - Marc B London
Kofta - HM 
Halsband - ett diamanthalsband jag fått i examenspresent 


Dalarna, du är så vacker! 


Vackra Tällberg och Siljan 

Dags för lite middag och ev träning! 

// Emelie 

Muffinsambitioner

Vi har sjuka mängder hjortronsylt i frysen. Ger bort massor och äter våfflor alldeles för många gånger i månaden. Det tar aldrig slut! Tycker helt enkelt lite mer om att plocka hjortronen än att äta upp dem.

Därför har jag gjort hjortronmuffins! Googlade Leilas grundrecept för muffins, uteslöt citron och smaksatte med hjortron istället. Resultatet? Lågt, kompakt, färglöst och ganska oaptitligt
 
Om (om) jag bakar dem igen kommer jag att vidta följande åtgärder: Ugn 200 grader istället för receptets 175, fastformar i teflon istället för pappersformar, mindre mjöl och mer smör.
 
Hur gör ni för att få dem perfekta?

//Helene
 

Hundbestyr

Hörrni, vad mycket hundgrejer med dålig kvalitet det finns! Inköp som gjorts till Märta har i slutänden ofta resulterat i två exemplar då det ena visat sig inte hålla måttet. Det är selar som skulle kräva en universitetsutbildning för att förstå hur de ska sitta, eller ens vad som är bak och fram. Det är tuggben för små valpar som är så hårda att hon tröttnar på dem efter en halv minuts gnagande (och jag lovar, Märta har sylvassa tänder och en käkkraft närmast jämförbar med en grävlings). Det värsta var ändå hennes första halsband som jag köpte hos veterinären över gatan vars knäppe satt så hårt åt att jag fick använda tång för att öppna det. Ska man behöva göra det? Varför säljer man grejer som inte funkar?

Så nu ska jag beställa grejer från Le Chien istället. Har för mig att de ska ha bra kvalitet och att de är specialiserade på små hundar. Någon av er som har erfarenhet?

//Helene

Mot nya mål

Nu har jag checkat ut! Alltid lite sorgligt att lämna en plats man trivts på, men nu är det dags för nya mål i livet!

Det är mycket jag kommer sakna. Något jag inte kommer sakna däremot är att larma på, vilket jag fått göra ibland då jag jobbar sent ganska ofta. De mörka jobbkorridorerna vid pålarmningstid skulle utgöra perfekt skådeplats för ett deckarmord eller en spökhistoria. Ikväll vaktade dock Märta, därav varken spöken eller mördare så långt ögat kunde nå.



I mattes famn, tror hon är lite trött här.



På jobbet.


Lillmärten vaktar :)


Just ja, min utfodringstaktik som jag skrev om tidigare funkade. Märta har inte kräkts alls idag!

//Helene

Konfrontationsterapi

Ester och Märta har två gemensamma intressen som utnyttjas flitigt i integrationsprocessen. Det ena är att sova. Små valpar sover faktiskt mer än katter. 
 
Det andra är Lönnebergaskinka. Det ligger en veterinärpraktik över gatan med ett digert sortiment av hund- och kattgodis. Av allt jag provat därifrån är det ingenting som är lika populärt som Lönnebergaskinka. Stora mängder Lönnebergaskinka har därför konsumerats mellan dessa fyra väggar de senaste dagarna. Och idag hände det stora: Ester och Märta åt skötsamt sida vid sida ur min hand. Så smått ska jag nu börja låta dem umgås utan att jag sitter mellan och medlar.



Här har de precis utövat ett gemensamt intresse, att sova :)


//Helene

Finbesök

Idag fick jag finbesök här hemma av Kicken. Jag och Kicken, eller Kicki som de flesta säger lärde känna varandra under utbildningen vi gick. 3 år på Högskolan gjorde oss riktigt starka ihop. Fast om man ska ta historian från början så var faktiskt min mamma och Kicki bästa vänner. Våra familjer bodde nära varandra. Sen flyttade Kicki och hennes familj och pang så var hon bara där, i mitt liv igen! Mina studier hade aldrig varit så roliga och gått så bra om jag inte hade träffat Kicki. Vi avslutade våran utbildning med att skriva en kandidatuppsats ihop, och det gjorde vi riktigt bra! Vi har skrattat ihop, gråtit, varit nervösa för examinationer, pluggat, diskuterat, ja det mesta man upplever under sin tid som student.
Idag kom hon i alla fall hit och jag bjöd på lunch, spareribs och potatisgratäng blev det. Med efterrätt såklart! Så nu är vi uppdaterade om varandras liv och många skratt rikare :)
 
Nervös för slutredovisning av examensarbetet
 
Champagnefrukost på examensdagen!
 
Pluggande och fika (som belöning och tröst) var vår grej då. Nu är vi båda färdigutbildade och nöjer oss med det sistnämnda när vi ses :)
 
//Emelie
 
 
 
 

Tid att läsa

Jag har alltid älskat böcker! Minns hur jag laddade med travar från bibliotekets Hc-avdelning inför veckorna på sommarställena när jag var barn, ofta så många böcker att jag knappt hann läsa ut hälften innan semestern var slut. Men känslan av att ha både böcker och tid var oslagbar.


Nu har jag tid. Så jag börjar med denna! Jag följer Fredrik Backmans blogg och gillar hans sätt att gestalta vardagssituationer, människor och dialoger. Det är lättsamt och humoristiskt. ”En man som heter Ove” är hans debut. Jag har höga förväntningar.



Vilka är era bästa boktips?


//Helene

Vackra Dalarna

God morgon! Kul att så många nya besökare kollat in på bloggen. Välkomna och hoppas ni ska trivas. Själv startar jag den här veckan med att vara ledig. Tagit mig lite sovmorgon och ska snart förbereda lite inför ett finbesök. Planer för eftermiddagen blir att gå på en loppis. Det är bland de roligaste jag vet, och vilka fynd jag lyckats gjort under åren. Sen blir det en sväng till gymmet på kvällen oxå. Känns som lagomt med planer för en ledig dag. 




Igår efter jobbet tog jag, Tyson och mamma en tur ute i skogen. Vi konstaterade båda hur himla vackert det är. Som bomull för själen är vårt vackra Dalarna! 

// Emelie 

Stolt matte

De senaste två dagarna har Märta gjort sådana framsteg att jag måste skriva om det lite här:

1. Hon har lärt sig att hitta runt huset, utan vägledande insatser från matte.
2. Hon lystrar till sitt namn och kommer när jag ropar på henne.
3. Rädslan för att gå över trösklar är borta. Att kunna gå över trösklar är väldigt bra, så just den här punkten tycker jag känns bra att bocka av :)
4. Hon vet vad ”kissa” betyder. Ett mycket användbart kommando, speciellt när vi står i kyla och snålblåst under lönnen bakom huset klockan halv tre på natten och det enda jag vill är att hon ska göra just det, kissa. Helst nu på direkten.

Nu i veckan ska jag och Märta miljöträna. Vi ska åka tunnelbana. Hon ska få följa med till gamla jobbet någon kväll och hämta lite grejer jag inte fått med mig än. Vi ska även försöka normalisera Märtas förhållande till klosaxen.

Har läst att klickerträning ska vara extremt effektivt och har funderat på att prova. Dock tycker jag att det känns mer naturligt och instinktivt att ge beröm och kanske godis för att förstärka det hunden gör bra. Vilken erfarenhet har ni av klickerträning?



En duktig tjej!


//Helene

Pappa

Idag kom pappa på besök. Rakel (pappas lilla Griffon) fick stanna hos faster. Jag skulle säga att min far besitter någon slags naturlig fallenhet att tilltala små hundar, och han klickade med Märta direkt. Det var rätt sött, min far är nästan två meter lång och Märta så liten att han med lätthet kan lyfta upp henne i sin ena handflata :)
 
 
Bild från i somras på mig och Rakel, i Torsång utanför Borlänge.
 
//Helene

Fotografiska

Kom ganska precis innanför dörren och nu ska jag förbereda lite inför imorgon då pappa kommer på besök. Dagen har spenderats i affärer och på Fotografiska. Långlunch åt vi på en italiensk restaurang i Gamla Stan där jag beställde pizza med ansjovis på, udda men ganska lyckad kombination. Konstiga pizzakombinationer är ju faktiskt ganska vanligt, hittade en med Nutella och banan när jag var i Lidköping med jobbet i ett ärende. Provade inte, men kan sätta pengar på att det var en höjdare, haha. Vilka udda kombinationer har ni stött på?

 

Fotografiska är trevligt. För en sådan som jag som alltid fascinerats av vanliga människor, deras historier, livsöden och förutsättningar var den stora behållningen med dagens besök utställningen av Inta Ruka, en kvinnlig lettisk fotograf som specialiserat sig på att porträttera just människor. Fotografierna ackompanjerades av små berättelser om människorna på bilderna, lite dokumentär känsla. På Fotografiska kan jag ibland sakna just det, en historia. Även om utställningarna omfattas av ett tema i ett större perspektiv skulle en text som sätter varje bild i sitt lilla sammanhang göra det lättare att relatera till den.

 

//Helene

En dag på stan

Vilken fin höstdag det här kommer att bli! Jag älskar att det börjar bli lite kallare! Fredagssnön som Emelie skrev om verkar inte gälla Stockholm än så länge. Nu ska jag snart möta upp två vänner för en dag på stan.


Titta vilken fin tröja jag köpte på Häst och hundhuset till Märta. Den är lite att växa i, men sitter ändå på bra. Märta stortrivs i den.

//Helene

För en vecka sedan



För en vecka sedan hade vi precis krupit till kojs i de skönaste sängarna på Grand Hotel i Stockholm efter en galen utekväll på Stureplans korgar. Den här bilden är tagen på Rose. Vi åt även middag innan utgången på Sturehof, helt magiskt god mat! 

Själv ska jag nu kasta mig i bilen till jobbet. Kontraster. Jag gillar det! 

// Emelie 

Fredagspyssel

Kommit hem från jobbet för ett tag sedan. Hoppat ner i ett skumbad, det får bli mitt fredagsmys! En som hade ägnat den här fredagen till att pyssla var min mamma. Hon hade gjort rosor av höstlöv. Så himla fint! 


//Emelie 

Ännu en vacker dag

Falun har bjudit på vackert väder  idag, igen, helt underbart! 





//Emelie 

Taktikbyte

I detta nu ligger Ester och Märta bredvid varandra och sover, men så fort det är lite aktivitet kopplar Ester på attackblick och vakar som en hök över Märta. Enligt veterinär.nu (och andra källor) kan konfrontationer mellan hund och katt som sker på fel sätt sätta djupa spår. Så det är läge att vara försiktig.

Därför har jag bytt taktik. Märta är snäll, trygg och tillåtande. Problemet ligger i Esters revirtänkande. Från och med nu accepteras därför bara snälla och trevliga inviter från Esters sida. Frångår hon denna regel får hon vara i vardagsrummet med stängd dörr. I vardagsrummet står hennes klösbräda som preparerats med Märtas doft genom att gnida en filt mot den. Jag leker och kelar ofta med Ester så hon inte känner sig utstött och ibland tar jag med mig Märta och matar dem båda med Lönnebergaskinka. Planen är att hjärntvätta Ester med positiva associationer till Märta.



Märta leker med med pipgris hon fick från kenneln.


//Helene

Om att hjälpa varandra

Jag var på Medis t-banestation igår kväll för att möta en vän och gammal kollega. När jag kom dit tog jag upp mobilen för att stämma av med henne var hon var då vi inte bestämt uppgång innan. Och upptäcker att jag inte har något nät.  I centrala Stockholm. Telenor, jag är inte imponerad!

 

Så jag gick in på Pressbyrån och frågade om jag kunde låna deras telefon, vilket enligt tjejen i kassan var en omöjlighet. Jag förklarade läget, visade ”Söker…”-ikonen som aldrig ville försvinna uppe i displayens vänstra hörn på min telefon och erbjöd mig att betala för att få låna deras i en minut. Men inte.

 

Min erfarenhet är att människor i regel är fantastiskt vänliga och hjälpsamma, men ibland stöter man på tillsynes helt meningslösa väggar. Jag undrar vad dessa bottnar i. Vad hade det kostat henne att låna ut telefonen (som inte ens var hennes personliga)? Är det en inbyggd distans mellan människor? Och vilken nytta har vi i så fall av denna distans i ett samhälle som bygger på att vi hjälper varandra? Vad tror ni?

 

Tack och lov fick jag tillbaka nätet efter ett tag och kunde använda min egen telefon så vi kunde möta upp varandra. Jag har saknat henne! Det var länge sedan vi sågs så vi hade en hel del att prata igenom, både jobb och privat :)

 

//Helene

Slut som artist

Vilken dag! Avslutade med 1,5 timmes hundkurs i snöblandat regn. Tur att bra kläder är införskaffat sedan länge både för mig och Tyson. Så vi jobbade på, gick så bra! Kursen är verkligen toppen! Nu har vi tinat upp med soffmys och lite mat i magen. Ska snart inta sängen. Tyson fick även uppleva sina första snöflingor idag! Han tog det med lugn, som han gör med det mesta <3 




Ute på promenad idag,trots regn och rusk!

//Emelie 

Som hund och katt

Då det redan finns en katt i hushållet var jag lite orolig för hur Märta skulle tas emot. Och det är klart, helt enkelt är det ju inte. Ester är självklart nyfiken på "lillasyster", smyger på henne och har svårt att släppa henne med blicken. Ibland närmar hon sig och boxar till henne med tassen, dock utan klor (som, om det skulle hetta till, är nyklippta, just nu befinner vi oss som ni förstår i en fas där man måste ligga steget före). Dock undrar jag vem som tycker det är mest nervöst; Ester och Märta eller oroliga matte ;) Märta å sin sida verkar helt oberörd av Esters närvaro, eller kanske till och med mer åt det nyfikna hållet. Lägenheten är numera indelad i två sektioner där Märta bara har tillgång till den ena för att Ester inte ska känna sig trängd. De får ta det hela i sin takt. Det får ta tid!

Nu de senaste timmarna har jag dock noterat en förändring: Ester har börjat ägna sig även åt andra sysslor än att skugga Märta, såsom att äta och tvätta sig. Just nu ligger de faktiskt bara ett par meter ifrån varandra och sover! Visserligen under min vakande blick, men den åsynen gör varmt i mattehjärtat :)

Jag läste någonstans att katters och hundars förutsättningar för att fördra varandra i längden egentligen är genetiskt predestinerad och att i tio procent av fallen går det faltiskt inte. Just nu tror jag dock att vi kvalar in bland de andra 90 procenten. Jag har en målbild där Ester och Märta samsas i mitt knä, vad tror ni, kommer vi dit? Jag är tacksam för alla tips jag kan få på vägen!


På den här bilden ligger Ester och stirrar bara någon meter bort. Märta verkar ganska oberörd.


//Helene

Diva blev Märta

Gud vad mysigt det här är! Äntligen har vi fått hem vår lilla skatt. Nu sitter jag, Ester och Märta i kökssoffan och äter kanelbullar. Vi döpte skatten till Märta tillslut. Jag har inte riktigt vant mig vid det än utan kommer på mig själv med att kalla henne för kennelnamnet Diva då och då. Tänk vad snabbt man växer i ett namn! 

Jag upptäckte precis att Märta älskar kanelbullar så nu har jag ännu en anledning att baka fler inom kort ;)


Jag tror vi fått en glad och nyfiken liten hund! 


Här ser ni hur liten hon är. Inte mycket underhudsfett har hon heller, så hon får ha tröja på sig när vi promenerar.

//Helene

Kvällsträning

Dags att åka och kvällsträna ett av mina favoritpass på ett träningscenter i stan! :) Pepp!
Här får ni ett litet smakprov av en annan passion i mitt liv...
 
//Emelie
 

Jeppe Wikström

Titta vilken fin avskedspresent jag fick på jobbet! Staden av Jeppe Wikström! Jag gillar verkligen Wikström och tycker att hans idé  A day in the world är fantastisk. Det ska bli kul att bläddra i Staden.


Ester och jag kan bläddra tillsammans!

//Helene

En speciell dag

Det här är en speciell dag! Det är sista riktiga dagen på mitt nuvarande jobb! Visst, jag har lite kvar att göra, rapporter att granska och lite resultatrapporteringar osv, men det kommer jag sköta hemifrån till det är dags att börja på det nya företaget.

Med andra ord, det är läge för avskedsfika! Så mitt i valpstöket igår bakade jag en sats kanelbullar och jag måste säga att jag är nöjd med resultatet. Så nöjd att jag åt bullar till frukost imorse ;) Jag bakade dem på fem dl mjölk enligt recept men drog ned receptets 15 dl vetemjöl till 12, och så i med lite extra smör, och de blev precis så mjuka och fluffiga som jag vill ha dem! Många blev det också, så jag skickade med sambon en laddning så han kan bjuda på jobbet.



Första plåten i ugnen.


Vad tror ni, får jag godkänt av kollegerna? :)

//Helene

Frukost x 2

Jag och Tyson säger godmorgon! Vi har varit ute och gått en liten sväng i kvarteret och just nu avverkar vi frukost. Hur ser era frukostvanor ut? Mina är lite olika beroende på hur jag jobbar. Jobbar jag dag som idag så äter jag faktiskt frukost två ggr. En hemma vid 05.30 och en på jobbet vid 08.30-09.00 någonstans. 

//Emelie 

Besök på hunddagis

Ikväll när jag kom hem var jag fullastad med grejer från Hornbach som vi svängt förbi på vägen från jobbet. Alltifrån selar i XS-size till hundtandborstar fick åka med hem. Det fanns en uppsjö av hundkorgar att välja mellan i alla prisklasser och storlekar men fastnade för enklast möjliga i plast. Lätt att bara ta ur och tvätta kudde och filt när det behövs och ingen risk att valpen skadar sig om den gnager på korgen, smidigt och säkert! Trodde att jag hade full kontroll över situationen, men det slog mig när jag kommit hem att hundbur ännu inte inhandlats. En bra bur är viktigt så att valpen lär sig att den är en trygghet så tidigt som möjligt. Det ska vara en bur som är tillräckligt stor för att valpen ska trivas och vilja vara i den men samtidigt ska den vara någorlunda smidig att ta med sig på tåget eller flyget, gärna med avtagbar överdel. Det blir morgondagens projekt!

Efter shoppingtur på Hornbach har kvällen ägnats åt att valpsäkra hemmet, och det är inte gjort i en handvändning ska jag säga! Nu återstår att plasta in heltäckningsmattan i sovrummet. Den är nylagd och högst olämplig för en liten valp att kissa på :)

Tidigare idag var jag på besök på hunddagiset. Det ligger väldigt fint vid vattnet med många bra promenadvägar i närheten. Det känns viktigt att det är en lugn och trygg miljö att vara i för den nya lilla familjemedlemmen och att det är städat och rent, och det var det verkligen. Hundarna verkar trivas bra på dagis och rummen var inredda nästan som små vardagsrum, riktig hemkänsla. Jag tror Diva kommer få en lugn start på sitt nya liv där!


Varje hund har sin egen korg med grejer.


Väldigt fin promenad till dagis.


Har ni några förslag på hundnamn? Har några bra idéer, men inget bestämt än.

//Helene

Som bomull för själen





Efter jag hade slutat jobbet idag så tog jag och en kompis en promenad med våra hundar. Falun bjöd på underbart höstväder återigen. Så härligt att ha nära till naturen. Korten är tagna alldeles nedanför där jag bor. Vi njöt allihopa av den här promenaden, som bomull för själen. 

//Emelie 

Filippa K

God morgon!

Sänkte precis min första kaffe och är laddad för dagen. Jag bör vara laddad för dagen för jag har massor att göra. Bland annat ser jag fram emot ett studiebesök på hunddagis ikväll! 


Just ja, idag inviger jag min nya Filippa K-klänning! Det är en marinblå jersey, sitter perfekt och passar både till vardag och fest. Just nu är jag i en period när jag gillar Filippa K, tycker om att det är enkelt och stilrent. Och så är det ju ett svenskt märke! :)

//Helene

Årstid

God morgon! Sitter här och äter frukost och gör mig redo för en jobbdag. Mörkt utanför köksfönstret, så passat på att tända lite ljus. Personligen har jag alltid varit en som gillat våren och sommaren mest men på senare tid tycker jag även om hösten. Den här hösten har varit underbar hittills och bjudit på så många fina höstdagar med sol. 


// Emelie 

Snart blir jag hundägare!

Godkväll! 

Hoppas allt är bra med er :) Som ni kommer ihåg så lovade jag ju att berätta om gårdagskvällens begivenhet; vi var och tittade på en liten valp! Har tänkt på att skaffa hund så länge, och snart äntligen blir det verklighet! Ni skulle ha sett henne, inte större än en tekopp, tillgiven, nyfiken och svansen i vädret precis hela tiden, precis som båda hennes föräldrar.




Låt mig presentera den lilla huvudpersonen! Är hon inte alldeles underbar! Hon går under arbetsnamnet Diva.



I mitt knä.



Bild på mamman, Bella tror jag hon heter. Lite dålig bild, jag vet, men man ser ungefär hur stor lilla Diva kommer bli, ca 2,5 kg.



Måste teckna försäkring till henne, har ni tips på någon som är bra?

//Helene

Baka en kaka



Är hos mamma en sväng nu innan jag ska åka och jobba. Hon håller på och bakar till ett födelsedagskalas jag tyvärr går miste om idag. Dock ska jag tjuva lite gott kaffe iallafall ;) 
 
// Emelie

Bra start på veckan




Startade den här veckan på bästa sätt. Tog en långpromenad i det fina vädret med en kompis och hennes hund. Tyson som ni ser på båda bilderna är min hund och kommer figurera en del här på bloggen. Ett längre inlägg om honom kommer! Tyson fick även prova sitt nya täcke som jag köpte i Stockholm åt honom, fint va? 

//Emelie 

Morgonträning

Klickade igång veckan med lite morgonträning. Tränar mest pass på gym just nu, men ska klämma in några turer i Ursvik i veckan också, njuta av hög frisk höstluft. Standardrundan är 2 * 7 km, där jag går första varvet i rask takt och springer andra. Man orkar så mycket mer med en bra uppvärmning.



Titta vem som väckte mig klockan fem imorse! Ester kände nog på sig att matte glömt ställa klockan trots inbokat morgonpass på Kungsholmen. Världens finaste Ester!

//Helene

Vem är Emelie? En liten presentation om mig själv, av mig själv

Tänkte skriva en kort presentation om mig själv till er bloggläsare så ni vet lite om vem jag är;
 
Emelie
26 år
Född, uppvuxen, utbildad, bor, jobbar, shoppar, flanerar och trivs i Falun.
Gillar livet, familjen, vännerna, vardagen. Listan kan göras lång, ni kommer lära känna mig!
Är en ambitiös tjej och planeringsfreak som vet vad hon vill. Envis som få och en riktig tävlingsmänniska som har svårt att förlora. Skrattar och ler åt det mesta i livet, allt blir så mycket lättare då. Har en stor kopp av humor och skrattar alltför ofta åt sina egna skämt. Drömmer om att få åka till Afrika för att hjälpa lika mycket som skrida ner i trappan på Nobelmiddagen iklädd en Lars Wallin klänning.
 
 
Det var lite om mig. Är det ngt ni undrar så lämna gärna en kommentar eller maila på: [email protected]
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Vilken underbar helg vi har haft! Den började på Grand och slutade i medlemsklubben på Berns, vi har dansat så jag har alldeles ont i fötterna! Hoppas att ni också har haft en bra helg :)



Världens bästa Emelie på Grand <3


Nyss kom jag hem från en liten utflykt till Järvastaden. Kanske, kanske att den kommer förändra mitt liv för ett tag framöver, vi får se... Berättar mer om det imorgon! 

//Helene

På tåget mot Falun



Lämnar ett höstvackert Stockholm efter en underbar weekend hos världens bästa vän. På tåget mot Falun just nu. Hoppas ni alla haft en lika underbar helg som jag :) 

// Emelie 

Uppladdning




Ikväll laddar vi för utgång med den här goda maträtten! Det är superenkelt; lägg lite lax i en form och på med Crème Bonjour. Mitten av ugnen i 225 grader i 25 minuter. Klart!

Fröknarna Falun



Två tjejer, två liv, en blogg!
 
Vad kul att du hittat till vår blogg! Helene och Emelie heter vi, 26 år från Falun. Här kommer vi blogga om allt mellan himmel och jord. 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0