Matkassen, dag 1

Efter en förhållandevis stressig dag var det bara en utmaning kvar: Att ta sig an veckans första middag i den matkasse som levererades under måndagen. Vi valde något som kallas för inspirationskasse, mest för att den går att få med endast tre middagar istället för fem som de andra innehåller. Inspirationskassen ska vidga vyerna lite tror jag och innehålla sådant man normalt inte lagar. Som ikväll, vietnamesisk nudelsallad. Med ingredienser som kalkonfärs, papaya och åkermynta lever den upp till ambitionerna.

Den här salladen ska enligt receptet vara en middag av det snabbare slaget. Men när jag efter flertalet moment såsom stekning, kokning, blötläggning och ett omfattande grönsakshackande/skalande/urkärnande upptäcker att det fortfarande återstår att riva limeskal, finhacka rödlök och pressa vitlök funderar jag på svårighetsgraden på veckans övriga middagar (som benämns som medel respektive tuff). 


Arbete ger resultat!


Hursomhelst blev resultatet fantastiskt. Mycket blev det också, en middag ska vara för fyra personer, men dethär räcker säkert till fyra matlådor också. Dessutom är det näringsberäknat så man behöver varken lägga tid på att tänka nyttigt eller handla. Många tummar upp till matkasse-konceptet! 



//Helene


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0