Agnes Wold

Har lyssnat mig igenom två sommarprat i veckan -Mette Rode Sundströms och Agnes Wolds. Vad jag tyckte?

Mette Rode Sundström
Mette Rode Sundströms (VD på lauritz.com) deltagande i årets Sommar i P1 kändes lite hopplöst, vilket är konstigt för hon är både kultiverad och välmeriterad. En människa med resurser alltså. Trots det berättar hon en provocerande självcentrerad och onyanserad framgångshistoria och det dröjer inte länge förrän i alla fall jag är borttappad. Identifikationsfaktorn är noll. När hon i slutet beklagar sig över att de inte har någon sommarstuga (men dock en vingård på den franska landsbygden) undrar jag om hon fastnat på månen. Nej, Rode Sundström, höj blicken!


Agnes Wold
Efter Rode Sundströms lilla missöde är Agnes Wold, överläkare och professor i klinisk bakteriologi, den rätta att visa var skåpet ska stå. Rakt, intellektuellt och logiskt levererar hon feministhistoria från akademin. På löpande band slår hon hål på myter som "förklarar" varför rättigheterna i samhället skiljer sig beroende på könstillhörighet. Vidare belyser hon att naturprodukter inte är nyttiga per automatik och att man ska hålla sig kritisk till välmenande råd. 


 Wold berättar även Marie Curies historia, som trots framgångar inte alltid varit spikrak. (Bild http://en.m.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie)



Bi Puranen står på tur...


//Helene


Edit. Ser att Emelie blivit gudmor, stort grattis! Och grattis till de stolta föräldrarna :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0