Trädgårdsplaner

När jag läser om Emelies häckbeskärning känner jag att vi borde göra detsamma hos oss. Häckpartiet runt den lilla uteplatsen på tomten var perfekt fyrkantigt när vi flyttade in men har nu tagit ut svängarna rejält i både bredd och höjd. Vi får köpa en eldriven beskärare så är det snabbt gjort! Jag har även börjat fundera på trädgårdsplaner på längre sikt. Såhär ser listan ut just nu:

1. I en pallkrage ska vi ha zinnior i olika färger, det kommer bli underbart att ta in och ha i vaser i köket, vardagsrummet, sovrummet... och vackert att titta på i trädgården.

2. Myntan får sällskap av citrongräs och koriander. Åh, koriander! I resterande del av pallkragarna ska vi ha potatis, morötter och spenat.

3. Vi skippar jordgubbarna och planterar smultron istället. En sort som ger stora bär. Vår jordgubbsodling har hittills i sommar renderat i fem bär som avnjutits andaktsfullt med insikt om att myrorna sannolikt är snabbare att skörda resten. Smultronen under plommonträdet går fria från både sniglar och myror.

4. En medelhavsinspirerad samling växter i terrakottakrukor får pryda däcket på baksidan. Terrakottakrukor och fina hyllor/lådor att ställa dem på ligger alltså på önskelistan under sommarens loppisar och auktioner.

4. Jättedaggkåpan är vacker men har lagt ut för mycket. Halva ytan som idag täcks av daggkåpa ska ersättas med allium. De kommer passa bra tillsammans med irisarna.

5. Skulle det inte vara fint med luktärter någonstans också? Jo, det får också stå med på listan.

Var hänger jag och T på dagarna tro? På växtförsäljningen såklart! Vi älskar att gå där bland bänkarna och titta och dofta. Vilket fyrverkeri bjuder inte den här afrikanska liljan på!

Vackra klöver!

Nu är vi hemma i vår trädgård igen. Var lite inne på att ta bort den här gula busken först (ölandstok är det va?), men nu blommar den så fint att den får stå. Liten och behändig är den också.


//Helene



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

froknarnafalun.blogg.se

Emelie och Helene, bloggar om det mesta!

RSS 2.0